Duben
ohodnotit

Znamení

Signs

Další název:
Signs; Signs - Zeichen
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
5.9.2002
„Nepotřebujete Šestý smysl! Nemusíte být Vyvolení! Stačí, když vám dají Znamení!“

Komentáře k filmu Znamení

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 73
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.10.2017
"ZNAMENÍ" má   určitě svoje klady -   zajímavě budovanou   atmosféru strachu z   neznámého nebezpečí a   dobré herecké výkony, v   určitých momentech mi ale   připadá spíš jako parodie   (např. aluminiové   čepičky). Rovněž závěr   mě dost zklamal a srazil v   mých očích celý film kamsi   do béčkové polohy.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2009
Signs
Práci režiséra Shyamalana   má ráda, on se zabývá   vždy něčím jiným a   jednoduše dává přednost   vždy velmi zvláštním   tématům, film Znamení   nemůže být výjimkou. Hned   v úvodu nám režisér   naservíruje kruhy v obilí   pak trochu toho života   bývalého syna božího v   podání Mela Gibsona, který   se do role hodil, ale ze   začátku jsem s tím měla   docela problém. Všechno   graduje pomalounku, ale s   naprosto precizností,   vynikající hudba, která ony   záhadné momenty doplňuje a   nic nepůsobí lacině ani   přehnaně. Podobných filmů,   kde vystupují mimozemšťané   není tedy pokud bych   brouzdala ve sci-fi vodách na   pár snímků bych určitě   narazila, ale film Znamení   nemůžete jen tak strčit do   žánru sci-fi, to prostě   nejde, protože v tomhle filmu   je toho daleko víc. Přiznám   trochu jsem se bála chvíle,   kdy se na scéně objeví   mimozemšťan, ale nakonec se   ukázalo, že strach se   nenaplnil, scéna s odrazem v   televizi byla skvělá i když   nakonec to dopadlo tak nějak   podivně.
Všechno   byla vymyšleno skvěle, ale   ten konec byl tak nějak   odfláknutý, škoda, protože   moje hodnocení by mohlo být   daleko vyšší.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.10.2017
Už jsou tady!
Snímek jsem kdysi viděl a   dnes na mně působí stejně.   Má napětí, atmošku a pár   zajímavých momentů, ale   jako celek působí nějak   divně. Ve většině filmech   se proti emzákům nebo   ufonům bojuje nebo utíká,   zde se porád čeká "co   bude, co se stane" nijak   se nebránila ta rodina,   střet na konci s ufonem také   divnej, no nakonec 60% ale   dalo se myslím vytěžit   více.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.7.2019
Kruhy v obilí. Neznají je   jenom v Americe, ale známe je   už i my v Česku. Stále se   jedná o záhadu kdo, proč a   jak. A ještě stále platí   jedno nepsané pravidlo a to   jest, že pokud si nad   něčím vědci neví rady,   vždy to svedou na   mimozemšťany. A jsme u   jádra věci tohoto snímku,   který se od ostatních   námětově podobných   naprosto vymyká. Tady nejde o   žádnou mohutnou invazi,   výbuchy a střely. Tady se   vypráví malý, prostý a   jednoduchý příběh o jedné   farmářské rodině, které   se kruhy v obilí objeví. A   rovnou je potřeba říci, že   režisér a scenárista v   jedné osobě M. Night   Shyamalan se pokusil tímto   vytvořit atmosféricky   tajemné dílo dle formátu   Alfreda Hitchcocka. Takže kdo   by čekal lekačky, potoky   krve, rozsekaná těla a   další nechutnosti typické   pro krvavá díla, nechť si   nechá zajít chuť. Tady se   pracuje s myšlenkami a   představami samotného   diváka, kterému se občas   dějově něčím naťukne.   Pevný příběh se vyvíjí   pomaloučku a přímočaře   právě k vytvoření té   správné tajemné atmosféry.   Tomu s pevnou vůlí   dopomáhá kamera, správné   osvětlení a hlavně   soundtrack. Herecké výkony   tedy spíše jdou do pozadí,   což je zřejmým úmyslem.   Napětí a strach tak krouží   kolem každé scény, což je   občas osvěženo nějakou   humornou etudou. Počáteční   paranoia se striktně mění v   reálnou zoufalost nad danými   skutky, kdy opravdu začíná   jít o všechno. Použití   stylu Found footage ve   scéně, kde děti křičí a   vyděšeně se dívají z oka   na zahradu, kde se objevily   tajemné postavy, bylo trefné   a atmosféricky se snad   skutečně jedná o   nejděsivějších scénu z   celého filmu. A přitom to   všechno začalo jen   obyčejnou paranoiou. Samotný   závěr zase naopak trošku   připomene díla Stevena   Spielberga, což asi také   není od věci. Každopádně   to celé funguje a vytváří   dobrý zhlédnutelný sci-fi   thriller na pomezí reálného   tajemna, zoufalství a činy s   tím spojených.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Mistrovskej kousek, který   dokáže vytěžit hutnou   atmosféru bez použití   efektů za miliardy. Dneska   nám můžou připadat   některý věci úsměvný,   ale já byl spokojený   tenkrát i nyní.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.10.2009
Takovy spis zajimavy film.
Herecke obsazeni je tu   dost dobre,ale ani to me moc   nepresvedcilo.Radim tento   kousek mezi ty,ktere si   mozna.........ale opravdu   mozna nekdy zase pustim.
Petra.Barbie
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.12.2008
Mimozemšťané být nemuseli...
...ztotožňuji se s jedním z   předchozích komentářů, v   nichž autor nepovažuje za   dobrý prvek mimozemšťanů.   Ano, já si tedy také   myslím, že to filmu dost   ublížilo. Začátek byl   opravdu dobrý, film se jevil   jako dobrá psychologická   záležitost a ač nejsem   příznivec Mela Gibsona, jeho   výkon zde mi rozhodně   nevadil. Se scénářem to   bylo už horší. Myslím, že   cpát do příběhu, který by   jinak byl velmi zajímavý,   motiv "ufonů" a   dělat z toho jakousi   "fantasmagorii" asi   nebyl nejlepší nápad.   Nicméně nemohu tomuto filmu   upřít určité napětí i   trošku tajemna. Dávám 50   procent, není zkrátka ani   dobrý, ani špatný,   průměr, který možná čas   od času se dá vidět znovu.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2009
Tento film je zaujímavý a   napínavý od začiatku až do   samotného konca. Dej sa   pomaly stupňuje a je pomerne   pútavý.
Mel Gibson a   Joaquin Phoenix tu podali   výborný herecký výkon.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.1.2013
ZNAMENÍ

Skvělý film na hranici   thrilleru a sci-fi hororu.   Shyamalanovi se opět   podařilo vybudovat pomocí   úžasné emocionální   atmosféry mrazivý, až   hitchcockovský thriller.   Napětí pozvolna graduje, ale   tentokrát pokračuje ještě   dál, hlouběji do   thrillerových vod, až na   pomezí hororu. Shyamalan v   tomto naprosto geniálním   díle opět ukazuje, čeho   všeho se dá klasickými   filmařskými prostředky   dosáhnout. Je známo, že   mnohdy stačí pouhým   naznačením dosáhnout   lepšího účinku než   přímým setkáním s   příšerou, se strašidlem, s   mimozemšťanem… Shyamalan   dostal do filmu kromě   několika nekompromisních   lekaček i duchovní pohled a   už zmíněný podvědomý   strach z netušeného a   neviděného. Některé scény   jsou opravdu skvěle   natočené a jsou doslova   infarktově napínavé.

Slabinou tohoto   díla je překotná snaha o   řešení spousty otázek   najednou. Shyamalan nakousne   otázku víry, rodičovství a   další a další. Někdy to   působí trochu násilně a   narušuje to soudržnost   děje. Některé scény pak   působí trochu   nepřirozeně. Shyamalan si v   tomto díle hodně řeší   své otázky víry. Škoda i   toho slabšího finále, ale   dalo se to skousnout. Hudba   byla vynikající a výkon   Mela Gibsona byl opravdu   výborný.

Znamení je prostě   přesto všechno skvělý   film, který umí z velmi   jednoduchého námětu   vytřískat maximum. A to je   obdivuhodné.
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Pro mě nejlepší   Shyamalanův film. Šestý   smysl se mi moc nelíbil tak   jsem se nejdříve vyhíbal i   tomuto filmu ale potom jsem   zjistil jaká to byla chyba.   Dokonalá hororová   atmosféra, která těží   hlavně z toho, že režisér   ukazuje emzáky jen ve   stínech nebo v rychlích   záběrech ale o to více je   film děsivý. Málokdy se ve   filmech lekám ale tady to se   mnou nejednou škublo.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2014
Jsou znamení v obilí na   farmě dílem mimozemské   civilizace nebo je to jen   vtip? To mění pohled na   současnost nejen pro   farmáře Grahama, ale i pro   jeho blízké. Je jen na nás,   jak si ta znamení vyložíme.   Z uvedeného tématu se dalo   vytěžit větší efekt a   vizuálněji lepší   ztvárnění než jakým   disponovalo tohle zobrazení.
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.2.2012
Výborné mystérium
Film z dob, kdy byl M.Night   Shyamalan kvalitním   režiérem a každý jeho film   byl zárukou napětí. A tento   není výjimkou.
Mel   Gibson v hlavní roli   super,výborný příběh,   scénář i zpracování. Od   začátku až do konce mě   vážně mrazilo v zádech,   atmosféra je podobně jako v   Šestém smyslu precizně   budovaná. Napětí je tu   opravdu spousta, prostě   děsuplné mystery, jak má   být. No a finále je   báječné. Jeden z nej filmů   na toto téma. 90%.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2010
Jeden z těch výborných   (určitě hned po Šestém   smyslu) thriller M.Nighta   Shyamalana, kde si to Mel   Gibson a jeho rodina   rozehrává s mimozemskými   silami, kteří na svůj   příchod upozornili kruhy v   obilí...
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.7.2007
Napětí v tom určitě je. Ze   začátku si říkám:   skvělý. Ale postupně film   lehce zapadá do průměru.   Myslím, že režisér by   udělal lépe, kdyby ony   neznámé postavy z vesmíru   nezobrazil vůbec, tím by   mohl dosáhnout větší   tajemnosti, která by filmu   jistě moc slušela.
Robinson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.4.2011
Takovou tématiku ohledně   nadpřirozena mám rád a   nemůžu hodnotit jinak. Je to   povedený film, po technický   stránce výborný, stejně   jako herci a atmosféra.   Závěrečný alien se taky   moc povedl. Přesto však do   dokonalosti něco málo   chybí. Je tam pár míst,   který můžou nudit, ale   hlavně některé dialogy   dětských představitelů mi   přišly jaksi ...   zvláštní.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.3.2012
Tento horor mě moc bavil.   Možnost příchodu   mimozemštˇanů. Všechno se   odehrávalo v takovým   napětí, že člověk   nedýchal. Vlastně   jednoduchá scéna a jen   náznaky, prostě   strašidelné.
Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.3.2019
nebylo to zas tak špatný,   ale mezi nejlepší filmy bych   to nezařadil. Některé   scény byly pro mě trochu i   depresivní. Jen mě   rozčilovalo ta scéna nehody   rozkouskovaná po celý film.
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.12.2009
Tady se naplno projevilo   Shyamalanovo katolictví. Nic   není náhoda, Bůh má s   námi svůj plán a ve finále   příběhu nám ho dost   polopaticky vyjeví (i když   ty nitky se k závěrečnému   střetnutí sbíhají   šikovně). S tím mám   problém. Panu režisérovi   tenhle přístup dvakrát   nežeru, na druhou stranu   nemůžu tvrdit, že by jeho   filmy nebyly atraktivní. Rád   se na ně podívám kvůli   atmosféře, s tajemnem umí   pracovat velmi dobře, jen z   toho ve výsledku příliš   trčí laciné kazatelství.
Pixel116
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2010
Farmu Mela Gibsna obsadí   mimozemšťané. Objevují se   kruhy v obilí a další   zmínky o jejich   přítomnosti. Nakonec to   dojde tak daleko, že se budou   muset zabarikádovat ve   sklepě a běží jim čas o   život.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2008
Shoda okolností nebo nějaká   vyšší síla? V prvním   plánu film jednoznačně   odpovídá, že vyšší   síla, v druhém plánu to   již není tak jisté   (Shyamalan spíš jako by   říkal: „Na tuto otázku si   každý odpoví sám.“ A už   přeci nezáleží na tom, zda   se tato otázka týká věcí   naprosto běžných nebo   nadpřirozených.). Film však   ve finále vyznívá   jednoznačně (alespoň podle   mne) – zatímco v jeho   průběhu je jedna z   možností příkře   odsuzována jako nemožná a   mylná, závěr zprvu na oko   svorně připouští obě   možnosti, nakonec však jde   tak daleko, že nám téměř   upírá jakoukoli volbu.   Náhle je kompletně všechno   „boží úradek“, což je   skutečně velmi razantní   změna. Nevím, zda režisér   chtěl, aby to takto vyznělo,   nicméně film alespoň na mne   působil jako jedna velká   souhra náhod (boží cesty   sice jsou nevyzpytatelné,   nicméně takhle krkolomně a   cynicky by snad Bůh nejednal   ;-)) – stejně, jako   můžeme klíčové momenty a   fakta nazývat osudovými   zásahy někoho vyššího,   lze vnímat i zbytek filmu,   což zní sice hodně   nesmlouvavě, ale je to tak).   Jedna věc je ale jistá –   film se jednoznačně nese v   nadpřirozeném a sci-fi   duchu, tudíž myšlenka „co   čin, to zázrak“ rozhodně   NENÍ mimo mísu. Vyvrcholení   je v tom případě skvělé.   Realista se však nad   jakoukoli polemikou jen   pousměje a dodá: „A není   to jedno? Nesplývá náhodou   jedno s druhým?“ Já   říkám, že ne. Náhoda jako   událost v čase a prostoru je   přeci naprosto běžný jev,   pouze my vnímáme některé   tyto události jako   "náhody". Tyto   "náhody"   vytváříme my svým   jednáním. V druhém   případě Bůh řídí   časoprostor a my můžeme   leda tak kulové. Shyamalan   možná rozehrál až   příliš velkou hru   (šťoural bude klidně   vyhledávat díry v logice,   což ale mne nikdy nebavilo),   nicméně rozehrál ji   naprosto stylově,   originálně a velice   osobitě. Film v průběhu   neumožňuje polemiku (na tu   je čas, až když přijdou   závěrečné titulky) a je   naprosto evidentní, že se   všemi dostupnými prostředky   snaží držet diváka v   napětí a nepříjemné   nejistotě. Howardova naprosto   charakteristická hudba a   výborné herecké výkony to   jen potvrzují.
Na   závěr pouze citát, který   se pro mne a některé mé   přátele stal téměř   legendárním: "Merrille,   máchni!"
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2008
Podle mě jeden z nejlepších   sci-fi snímlů za poslední   dobu. Žádné převratné   efekty, lae příběh a   napětí absolutně dokonalé.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Všechno má svůj smysl.
Podle teorie sil je   náhoda nejlepším způsobem,   jak ovlivňovat životy lidí,   a tak nakonec zmizí většina   skutečných náhod,   zvláště pokud jde o   významnější věci, a to,   co nazýváme náhodou je   vlastně - neprokazatelně -   ovlivněno vyšší vůlí.   Stačí, když se zpětně   podíváte na svůj život a   vzpomenete, co vás ovlivnilo   - na kolik významných náhod   narazíte - a bez nich byste   byli třeba úplně někým   jiným někde jinde.
Hlavní příběh samotný   je nádherně poskládaný a   kromě něj ve filmu narazíte   na mnoho subpříběhů, opět   velice chytrých. Už z názvu   je patrná myšlenka se   znameními a jejich   přijímání lidmi; líbil se   mi i náznak racionálního   významu znamení.
Obsazovat Shyamalan umí a   ač nemá - na rozdíl třeba   od Rodrigueze - sklon   angažovat svých pár   oblíbenců, dařívá se mu   vybírat dobré a vhodné   herce. Ve Znamení mě zaujal   hlavně Rory Culkin -   přestože nenacházím nijak   velké zalíbení v jeho   starším a známějším   bratrovi -, samozřejmě se   také krásně poslouchal   Radek Škvor.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.2.2017
Uprděné, fláternické   rádoby sci fi o hledání a   nalezení (od začátku to   bylo jasné), boha. Emzáci   hrají v příběhu jen   jakousi podružnou roli   katalyzátoru. Občas nějaká   lekačka, ale pro mě   neslané, nemastné dílko. P.   S. Beru, že amíci jsou   ichtylové, ale při jasném   útoku stát uprostřed domu a   vyprávět dětem jak se   narodily...to jako fakt?
Out-Of-Way
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.5.2010
Uběhlo již pár let, co jsem   se nechal nalákat ukázkami.   Ovšem pořád si pamatuji to   obrovské zklamání. Nebýt   toho škaredého   mimozemšťana, tak bych to   musel označit za totální   debilitu. S ním byla aspoň   sranda.

Nejpitomější role Mela   Gibsona. A ti dva malí   přemoudřelí parchanti mne   vyloženě nasírali. Nemluvě   o náboženských žvástech.   Další rádoby zajímavý,   napínavý a tajemný film   velmi přeceňovaného   režiséra a scénáristy.   Samozřejmě mnoho logických   chyb, jak jinak. Jedna za   všechny: mimozemšťané   nesnášejí vodu (řečeno   eufemisticky). Takže jak je   možné, že v noci chodí v   kukuřičném poli. O   vzdušné vlhkosti asi autor   scénáře nikdy neslyšel.   Nabízí se samozřejmě   otázka, co by dělali, kdyby   začalo pršet. Je vidět, že   režisér a scénárista v   jedné osobě moc inteligence   nepobral. Nebo ho možná   celoživotně poznamenalo   studium na katolické škole.   Asi ho tam mlátili do   hlavičky. Mimozemšťané   mají špičkové technologie,   které jim umožní cestovat   vesmírem, ale jsou natolik   hloupí, že si neuvědomí,   jak je pro ně voda   nebezpečná a kolik jí na   Zemi je. A podobných   nesmyslů je tu hodně.   Vlastně celý film je jeden   velký nesmysl. Od Shyamalana   se nedá snad ani nic jiného   čekat. Buduje atmosféru a   nakonec to všechno podělá   totálními hovadinami. I   když, s tou atmosférou to   také není žádný zázrak.   Režie mu celkem jde, ovšem   jako scénárista je totálně   mimo. V tomto filmu, stejně   jako u Vesnice. Někomu   stačí náboženské blbosti,   a proto logiku nepotřebuje.   Pokud chtěl autor říci, že   „ všechno souvisí se   vším“ a že „ vše má   svůj význam“ tak se mu to   opravdu nepodařilo.

Jestli někde ve   vesmíru existují   mimozemšťané, kteří se   podobají těm ze Znamení,   tak ať si klidně přiletí.   Já se jich nebojím.   Jednoduše jim nakopu zadky a   oni zase vypadnou. A aby na   mne vzpomínali v dobrém, tak   jim na cestu věnuji několik   lahví kvalitní minerální   vody. Ať si trochu zablbnou.
hlavsa5
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.1.2015
Návštěva mimozemšťanů,   které předchází různá   znamení. Gibson ve středu   těchto událostí. Není to   jeho nej.. film.
brnvl2105
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.2.2008
V žánru csi-fi a hororu se   dá vše. Doba je   zvláštní,na někoho stačí   mikroorganizmy a na někoho   voda.Záběry místy   vyvolávaly určité   pocity,ale to že ho zvládne   voda a basebalová pálka při   jejich mimozemské technologii   ,no tak to .....
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Třetí Shyamalanův film   jenom potvrdil jeho pozici   krále thrilleru. Tentokrát   si vzal na paškál téma   mimozemské invaze, přičemž   se soustředí na jedinou   rodinu, která má dům v   lánech obilí. Když začnou   členové rodiny v obilí   objevovat obrovské obrazce,   začne jim být jasné, že   něco není ok. Nejlepší   scéna je ta, kdy sledujou v   televizi autentický záznam,   jak někde v Mexicu natočili   mimozemšťana – jenom teď   když to píšu , tak mě   mrazí v zádech.
lebowski
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2005
Úplně normální thriller,   jakých je spousta,
TILL.87
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Mrazivý thriler z dílny   Shyamalan, kerý vás svou   atmosférou úplně pohltí a   s doprovodem napívamé hudby   se budete bát, jako malé   děti :o)
Milicent
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.12.2008
docela povedené..
Tenhle film jsem si opravdu   užila, musím říct, že   atmosféra pozvolného strachu   a děsu na mě vždycky   spolehlivě působí i po   několikátém sledování a   to už vím, co jukne z   kukuřice..Film, který se dá   vidět několikrát.A skvěle   zahraný.
MaKy92z
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2010
Skvelý film s napínavým a   pútavým dejom, s veľmi   presvedčivými hereckými   výkonmi hercov, celkom   zaujímavý námet. Rád si ho   hocikedy pozriem...
movie-freak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2011
Název filmu plně vystihuje   jeho poselství - všude kolem   nás, po celý náš život se   objevují nepatrná znamení,   která nemusí být   rozluštitelná v danou   chvíli, jejich smysl   pochopíme v patřičný   okamžik. Naším úkolem je   taková "znamení"   vnímat.
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Nejlepe natoceny film s   hororovymi prvky. Mel ma   vynikajici cit pro atmosferu a   diky reziserovi tentokrat se   svou priznacnou krutosti   zachazi velice umerene :)
Ivett
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2008
Není to vyloženě špatný   film, ale myslím, že   Vyvolený i Šestý smysl byly   tak o dvě třídy výš.   Některé scény sice jsou   velmi intenzivní, ale   většina filmu je   předvídatelná. A závěr je   strašně odfláknutý.
Koimisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2009
Dokonalost v podání M.NIGHT SHYAMALANa
Neznám mnoho zajímavěji   podaných filmů, než právě   od toho Inda. Každý jeho   film jsem doposud hltal a   otočil určitě deset a   vícekrát.
Obsazení,   jako vždy perfektní.   Spolupráce MELa a JOAQUINa   nemá ani chybičku.
Extrémně vnímavá a   tajemná hudba je, jak jinak   než, z dílny génia JAMESe   NEWTONa HOWARDa - jehož   SoundTracky jsou mými   nejoblíbenějšími a   poslouchám je celou dobu, co   se dím v práci.
Film   je opravdu napnutý a dost   děsivý, kdo se dokáže   vžít do podobné situace a   zkusit přemýšlet nad tím,   zda opravdu existují i jiné   civilizace, musí být   nadmíru spokojen ... :@)
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Myslel jsem, že mě Shymalan   zklame. Ale kdepak. Znamení   je ještě lepší než jeho   předešlé dva filmy. Ta   atmosféra, napětí mě   málem zabilo. Opravdová   bomba. Shymalan se zdál být   velkým nástupcem Alfreda   Hitchcocka dokud nenatočil   Vesnici.....
Wish
Hodnocení:
Přidáno: 8.8.2008
proč zas ti   mimozemšťané???! co jsem   komu udělala?!:)) no, tenhle   film vypadal ze začátku   opravdu nadějně, ale   postupem času upadal.   neříkám, že to bylo   špatně natočené, ale ve   sci-fi hororech se fakt   nevyžívám...
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.2.2005
sajmalan tady ulit.to me   nenadchlo
Didinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2008
Myslím, že toto je výborný   film. Horor je to   každopádně působivý. Moc   se mi líbil ten nápad vzít   invazi komorně z pohledu   jedné rodiny na farmě, proto   mi tam vůbec nechybí to   bombastické sci-fi jako to   bylo ve Dnu nezávislosti. I   co si povídali se mi líbilo   a ta zápletka s předtuchou   umírající manželky. Co mi   ale doslova přišlo   nepromyšlené byla ta voda.   Když už doletěli až sem,   tudíž museli mít na to   technologie, připadá mi   divné, že byli tak hloupí,   aby si nevzali nějaké   pláštěnky. Co kdyby v   kukuřici byla rosa nebo   začalo pršet?
Tristan_
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Mimozemšťané se zjeví na   zeměkouli a chystají se   udělat s lidmi krátký   proces. To už tu mnohokrát   bylo, že? Ale ne v podání   režiséra Vesnice a Šestého   smyslu a novodobého mistra   hororů M. Night Shyamalana.   Přestože jsou Znamení   trochu opomíjena, rohodně   bych je neoznačil za špatný   film.
sluníčko
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.8.2006
Znamení
Nepotřebujete Šestý smysl.   Nemusíte být Vyvolení!   Stačí, když vám dají   Znamení!
Sci-fi   thriller Všechno, co si   farmář Graham Hess (Mel   Gibson) doposud myslel o tomto   světě, se změní v   okamžiku, kdy objeví na   svém poli zvláštní   poselství - složitý obrazec   z kruhů a čar, vyrytý do   kukuřičného lánu.   Skutečnosti, které odhalí   během vyšetřování tohoto   tajemství, navždy změní   životy jeho bratra (Joaquin   Phoenix) a dětí (Rory   Culkin, Abigail Breslin).   Scénárista a režisér M.   Night Shyalaman přichází s   unikátním příběhem,   který se dotýká fenoménu   záhadných obrazců v polích   a ukazuje, jaký vliv má   tento zvláštní jev na   jednoho muže a jeho rodinu.
Myshitchka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.4.2006
Začátek vypadal slibně,   hezké záběry, trocha   napětí, byla sem zvědavá   jak to bude pokračovat....z   konce filmu jsem byla trošku   rozčarovaná, znova si ten   film určitě už nepustim,   nic ve mě nezanechal....
martas_v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2009
Opravdu skvěle navozena   atmosféra, která je   předkládana pomalu po   kousku, ale to není na   škodu. Emzáky celou dobu   nevidíte, film pracuje i s   vaší představou. Konec   filmu mě dostal, ale v   dobrém.
Blackhawk13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2015
Je to dobře spracovaný film,   ale chybí mi tam jen trochu   více akce, hororu, strachu a   efektů jak je to v   novodobých filmech, ale jinak   se mi líbil. Hlavně jak ten   mimozemšťan stál na té   střeše a pozoroval je to mě   i trochu viděsilo.   Doporučuju shlédnou tento   film.
Henry123
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.2.2009
GENIALITA
Znamení je vynikající film   se skvělou atmosférou a   geniálním příběhem. M.   Night Shyamalan dal filmu   neuvěřitelnou duši a Mel   Gibson vůbec nepůsobí v   roli Grahama Hesse trapě.   Všem doporučuju!
JohnCoffey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Prostě machr...
Podobně jako ve Dnu   nezávislosti i zde Zemi   napadnou emzáci a stejně   jako tam i tady jde spíše o   psychologickou válku světů.   Ale narozdíl od něj tady jde   hlavně o strašení, ne   ničení. Shyalaman celý film   dává děsivé náznaky o   podobě a chování mimíků   vůbec, aby nakonci, až jeden   přijde pozdravit rodinu   Hessovu osobně, jsme na něj   byli pořipraveni. Co dodat,   10 hvězd.
suil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.12.2009
Velice napínavý film, u   některých scén člověk ani   nedýchá. Líbí se mi, že   si zde tvůrci pohrávají s   myšlenkou, jak by to asi   vypadalo, kdyby se tu nějaká   ta "návštěva" z   vesmíru objevila - byli by   návštěvníci dobří nebo   zlí...
Wiikii
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.11.2018
Tenhle film by se mohl shrnout   do jedné věty "Je to   mezi nebem a zemí.". Ale   měl bych různé výtky k   tomuto dílu jako příběh   postav ten byl velmi strnulý,   který častokrát   zachraňovala až nějaká   dvou minutová filozofická   promluva. Děti byly také   dosti podivínskými, ale to   by se dalo pochopit. Gradace   mě nepřišla tak dokonalá   jak zde mnozí píší, ale   nutno dodat, že jsem měl asi   verzi snímku, který neměl   moc kvalitní zvuk a to zde   hrálo zásadní roli,   protože zvukový doprovod je   zde důležitý. Leč   Shyamalanovi nemůžu odpustit   Gibsona, který se mě zdál,   jako by mohl ukázat mnohem   více, jeho otcovský styl a   smysl pro rodinu zde nebyl   plně využit a to je   škoda.... HODNOCENÍ. 69%
Ziidgaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.10.2004
Nejlepší scény byly ve   sklepě a na poli, zbytek se   mi zdál trochu nedomyšlený,   ale jako na celek se jinak   dívalo dobře.
christinak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.9.2004
Jediná věc, která se mi na   tomto filmu moc líbila, byl   ten mrazivý pocit v zádech,   kdykoli kamera zabrala   šumící kukuřičné pole.   Ale jinak jsem čekala víc.   Není to špatný film, ale   trochu nedomyšlený. A ten   mimozemšťan se jim moc   nepovedl!!!
arciking
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.12.2008
Když chcete vybočit z   průměru, tak máte v   podstatě dvě možnosti, kam   se posunout: nahoru, nebo   dolů. Někdy se film ovšem   vydá i jakousi třetí   cestou, totiž do strany. To   bych si dovolil nazvat   "falešnou   originalitou". Tím není   myšleno, že někoho   kopírujete....máte svůj   nápad, ale ten je bohužel   dost obyčejný. Originální,   ale obyčejný. Tak   obyčejný, že klidně mohl   napadnout někoho   jiného....

Ve   filmu vystupuje minimum   postav, fajn, do soukromí   rodinky jsme zatahováni   krapet těžce, to už je   horší, hrdina nesoucí si   nějaké břemeno z minulosti,   tak to je dost   tuctovité-obvzláště smrt   manželky, flešbeky dost   zlý, dřou......celkové   téma kněze, který ztratil   víru, je zajímavé, ale to   prozření na konci, tak to je   výsměch.....
Karabekian
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2006
Tak na tento film jsem se   dívala za bílého dne v   domě plném lidí, ale i   přesto jsem se třásla   strachy... Shyamalan je podle   mě génius, pro mě mistr   hrůzy a napětí a skvělých   zápletek a bezkonkurenčních   point.
Kristi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2004
Špičkový film, maximum strachu!
Tak takový thriller jsem už   dlouho neviděla! Snad jedině   ty "staré známé   thrillery" při kterých   se nedokážu pořádně bát.   Ale když Joaquin Phoenix se   díval na TV zpravodajství a   náhle se tam objevil ten   vetřelec, strachem jsem   zaječela. To je dobré   ZNAMENÍ ;-)
janek85
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Velice kladně na mě   působilo toto drama a sci-fi.   Po pomalu rozvíjejícím se   začátku, zajímavém středu   se dostavil silně dojemný,   mírně hororový a napínavý   konec, který byl nejlepší   části celého filmu. Hudba   se naprosto hodila k filmu a   na konci filmu dělala hlavní   složku celého dějě, za ni   bych se nebál dát 2*.   Dojímavost hlavně teda na   konci dělala atmosféra. V   několika okamžicích jsem   měl slzy na krajíčku, jak   mě dojal. Kvalitu filmu   dělali také herci. Mel   Gibson to zahrál na   jedničku, vycházelo z něj   kouzelné a pozitivní   charisma a uměl ho pěkně   prodat. I ostatní herci se   hodně moc snažili, hlavně   teda děti. Znamení ve mě   vytvořilo velice kladnou   vzpomínku, na kterou budu   ještě dlouho myslet. Byla   natočena spousta filmů o   zkázi Země, ale toto   Znamení patří nejlepší a   nejkvalitnější, co kdy bylo   natočeno.96%
dustur
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2006
PODLE MNE TEZKY FILM NAD CIM   SE DA MOC ROZMYSLAT.JE TO   SUPER FILM.TEMNY FILM O UFO.JA   TO NEODPORUCAM MLADSIM.NERVOVY   FILM.A ZASE SKVELY VYKON MELA   GIBSONA.MOJE HODNOTENIE:DOBREJ   FILM-LEN TREBA VIDIET.
Kecka1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Super filmek. Je to prostě   klasický Shyamalan.   Atmosféra filmu je místy   děsivá. Napětí bere   divákovi dech. Bohužel   režisér podle mého trochu   přestřelil konec. Zdálo se   mi to trochu moc. Je to dost   symbolický.
Rastaman33
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.3.2020
Veškeré efekty sežral plat   Mela Gibsona, takže to bylo   třeba udělat jinak. Jedna   rodina, světýlka na obloze a   rozmazaní emzáci s iq   houpacího koně.
Pokaždý dítě s   dejchátkem, kukuřičné   pole, milující otec a bratr,   osamělý statek a nahatí   mimozemšťani , kteří   vlastně nic nechtějí.   Zhrzený kněz najde svého   boha pomocí konce světa.   Moment...jaký konec?   Žádný. Nic se neděje, jen   se pindá, pindá a pak je   konec.
Bouvard
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.6.2006
Nektere momenty tohoto filmu   lehounce nadchnou, ale vic uz   nic. A divak s horsi pameti,   jako ja, si za pul roku   spomene tak na dva momenty a   pointa se vytrati uplne.
Pete
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.9.2004
Docela zklamání. Místy   hodně nepravděpodobné   chování většiny postav,   zbytečná americky   upovídaná vata co je náhoda   a co ne, napjatá atmosféra   se občas nepochopitelně   vytrácí a herci do svých   rolí taky nedali všechno.   Škoda, těšil jsem se na   napínavou podívanou a   bohužel jsem si i párkrát   zívnul...
Nalimex
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2007
milujem scénu keď bratia   naháňajú okolo domu....no   ešte ani nevedia čo.
Váľal som sa po zemi zo   scény keď si ten alobal   nasadil na hlavu aj   Joaquin........to je   humor!!!
Malé náklady   , dobrá myšlienka skvelé   výkony. Tu som objavil   Phoenixa !!! Aj keď som ho   samozrejme už poznal aj napr.   z Glatiátora...
richi23
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.12.2009
Znamení jsem viděl poprvé   asi před třemi lety a byl   jsem překvapen.Je to moc   dobrý film skvělí příběh   moc se těším....No a Mel   Gibson a joaqin phoenix   nesklamal.
Doporučuji   moc dobrý film
Bill_Goldberg
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.11.2007
nic moc
Pro mě osobně je tenhle film   zklamáním a to jsem se na   něj dost těšil ... Mel   Gibson odvádí skvělou   práci , Joaquin Phoenix taky   klasika , ale ten příběh   mě většinu času nudil .   Některé scény jsou solidní   ( většinou když se   vetřelci objeví ) , ale   některé nudí a většina   rozhovorů mě přijde taky   trošku z cesty ...
salsaverde
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.6.2008
nechod v noci do kukurice
Film ma drzal v napätí,   zakonponovanie krasneho   vidieka a opustenost otca a   deti bol citlivo podany.   Najviac ma vydesilo zopar   usekov: ked v noci ukazuje   dcera otcovi, ze na nu pozera   z naprotivnej strechy ujo,   potom ked siel Gibson potme do   kukurice a uvidi nohu UFOna v   kukuirci a ked vo   veterinarovom dome pozera pod   dvere na UFOna. Nebolo to   bombasticke, ako radi   americania natacaju... kludna   atmosfera ale o to   hrozivejsia.
chorobka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.2.2008
Jedním okem dovnitř, druhým   ven.Opravdu hodně   odfláknutý konec s agitkou   pro víru v Boha.Moc   strašidelných okamžiků   jsem nezaznamenal a celkově   mě mimozemštani i jejich   jednání přišlo   hodně,hodně   nedomyšlené.Přitom téma   filmu by mohlo být vcelku   zajímavé...
IceCold
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.8.2006
Táto suchá dráma nemá ani   štipku napätia a už vôbec   nie tajomno ako to v prípade   hororov má byť!Ani len raz   ma nič neprekvapilo a podobne   to bolo aj s koncom,pri ktorom   som už zaspával v   kresle!Nebyť Phoenixa tak   zaspím...
kadodinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2008
skvělýý.....
Tak tenhle film je moc   pěknej....už jenom kvůli   tomu že tam hraje můj   oblíbenec Joaguin   Phoenix.....Ale to není jenom   kvůli tomu...také je to moc   zajímavé a i   strašidelné...Ze začátku   jsem si myslela že jsou ty   krááásnýýý   mimozemšťani hodný,no   ale.....Podívejte se   sami....Doporučuji!
kategames
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.1.2009
mel gibson měl občas dobrý   filmy ,ale tohle byla   slátanina!!on se z toho   naboženství a pití fakt   pomátl jináč to není   možný -netušil jsem že   může natočit takovou   hovadinu...zlatej šílenej   max !!
cold
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.1.2004
když se má něco stát, tak se to stane!
Dobře udělaný film, že nic   se na tomto světě neděje   náhodou.
Night M.   Shyamalan po šestém smyslu a   vyvoleným přichystal další   film se skvělou   atmosférou.
Ano,   právě atmosféra je na tomto   filmu naprosto dokonalá.
Až v TV uvidítě   záběry navštevníků z   vesmíru napadne vás, že   takto podobně by to mohlo   skutečně vypadat.
I z   "B"éčkových   námětů dokáže tento   režisér udělat napínavý   film od začátku do konce (po   duchách - šestý smysl,   komiksech - vyvolený, jsou tu   UFOni)
ZN. Doporučuji   sledovat za tmy, ale   náhradní spodní prádlo   podmínkou.

Tento film mi připadá,   jako by ho napsal S. King, ale   je to jen můj názor.
Rudyamon
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.2.2011
Jsou znamení, která musíme poslechnout ...
Když jsem film viděl   poprvé, byl to pro mě velký   zážitek. Na mém pocitu se   nic nezměnilo ani když jsem   ho viděl podruhé. Oproti   jiným filmům s podobnou   tématikou, kdy vetřelci z   vesmíru napadnou Zemi, je   tento laděný spíš komorně   a to je jeho velkým plusem.   Dopad invaze mimozemťanů je   vidíme prakticky jen z   pohledu jedné rodiny,   žádné velké scény   hořících měst a   nekonečných zástupů tvorů   podivných vzhledů. Ti o   sobě ve filmu nechávají   spíš jen tušit a to dělá   z filmu opravdovou lahůdku.   Mel Gibson v roli bývalého   pastora Grahama Hesse, který   po smrti své ženy zanevřel   na víru a skončil s   „praxí“, je naprosto   skvělý. Graham na rozdíl od   svého bratra nevěří, že   existuje někdo, něco na   vyšší úrovni, kdo je   může zachránit. Na konci   filmu, ale pochopí, že   znamení, která celou dobu   dostával, naznačovali cestu   k záchraně, které se   nakonec ukázala jako   skutečnou. Celý film má v   sobě krásnou atmosféru   tajemna, které zvýrazňuje   třeba i pohled na rodinu   dívající se na televizi,   kde sledují co se děje, ale   je to pohled pouze na ně a   jejich reakce, to co se děje   v televizi, na kterou se   dívají, to nevidíme. Celý   dojem umocňuje hudba Jamesa   Newtona Howarda, která je   skutečně jediněčná a   která znásobuje tajemnost   příběhu. Znamení jsou v   mnohém víc filmem o víře a   o boji víru neztratit na   jedné straně a taky víru   získat na straně druhé.   Přesto ale vrámci sci-fi je   to pro mě jeden z   nejpozoruhodnějších filmů,   jaké jsem viděl. Nepochybně   je to i díky charismatickému   Melu Gibsonovi a naprosto   přesvědčivému Joaquinu   Phoenixovi, přičemž nesmím   zapomenou na představitele   dětských rolí, kteří   dodali filmu na dojemnosti.   Krásný film, co víc dodat   ... ?
martin.koumak
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Efekty film nedělají......
Efekty pěkný, Gibson zahrál   dobře.Ale to je asi tak   všechno dobrýho. Nelíbil se   mi sci-fi dej odsunutěj   někde mimo, nelíbila se mi   hlavní nesmyslná myšlenka.   Bůh, kterýho nám vnucovali   církve světa po staletí,   nepřijde. Ani nemůže   řídit naše osudy.   Nemůžeme se na něj v ničem   spolehnout. Protože, prostě   neni a nikdy nebyl.Filmy,   který pokračují v cestě   církvě, by se měli vyhodit   oknem a spálit.
alkoholik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Žádné krvavé hororové   scény s motorovými pilami a   potoky krve, ale neviditelné   nebezpečí, které je všude   kolem až s neuvěřitelnou   mrazivostí.
lelvicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2004
Pos*aný až za ušima
Lidi, tak tohle je fakt bomba,   (ne)doporučuju na to koukat v   11 večer, sám v bytě a   ještě na 5.1 repro sestavě.   Já byl takovej blázen, že   jsem to udělal a po   shlédnutí celých titulků   jsem přemýšlel, jestli mam   opravdu risknout tu dálku a z   křesla přejít do postele   vzdálené 2 metry :-))   Ještě 5 minut po těch   titulkách jsem koukal na   černý monitor !!! Ve filmu   se nemusí stokrát objevit   UFOni, nemusí stříkat krev,   ale přesto se u toho člověk   může bát jak malý dítě a   to je na tom to nejlepší.   Atmosféra jako hrom ! Ještě   teď mam husí kůži když   Mel Gibson jde v noci do tý   kukuřice a v už tak dost   strašidelném šustění   kukuřice zaslyší to   klokotání a pak uvidí tu   nohu...tfuj :-)))
pLoVa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.4.2008
Jsem ráda,že nejsem jediný   "ťulpa" který se u   toho filmu bojí, já která   odrostla na Aktech X jsem   několikrát během filmu   odešla bo jsem se   bála..vím,že zpracování   "šedých" a logika   děje nedostanou Oskara..ale   nezlobte se na mě,představa   jak na mě z protější   střechy civí NĚCO co mi   nechce popřát příjemný   den mě trochu vyvádí z   míry..(mimochodem tu scénu s   tim nožem jak Mel strká pode   dveře jsem ještě   neviděla..vidí tam toho   šedýho bo ne?) :D   doporučuji sledování za tmy   - dokonalá atmosféra :)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih51437minih51437Jarní úklid s.r.o. (2008) 
Sunshine Cleaning n
minih29290minih29290Soudný den (2008) 
Doomsday n
minih65495minih65495Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) 
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 n
minih14422minih14422Noční jezdci (1981) 
Noční jezdci n
minih154293minih154293Godzilla II Král monster (2019) 
Godzilla: King of the Monsters n
minih42752minih42752Šťastné a Veselé (2005) 
Joyeux Noël n
minih152807minih152807Wind River (2017) 
Wind River n
minih182832minih182832Einstein – Případy nesnesitelného génia (2020) [TV seriál] 
Einstein – Případy nesnesitelného génia n
minih36815minih36815Smrtonosná past 4.0 (2007) 
Live Free or Die Hard n
minih103067minih103067Warcraft: První střet (2016) 
Warcraft n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190470
Osobností: 697716
Fotografií: 763643
Plakátů: 376270
Obsahů a biografií: 178165

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10