Žlutá vlajka (1937)

Žlutá vlajka (Die gelbe Flagge)
20 %
 
 

Die gelbe Flagge

Další název: The Yellow Flag

    Žánr: dobrodružný / adaptace
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 93 min., 2619 metrů
„Hans Albers - Olga Tschechowa v napínavém dobrodružném velkofilmu.“
"Žlutá vlajka". Zdálo se, že tento německý film byl konstruován jen proto, aby se v něm výhodně uplatnily herecké kvality Hanse Alberse v hlavní roli. Představitel rozmáchlého, lehkomyslného i stačného chlapíka, který se dobře vyzná v tlačenici, to znamená ve všech i těch nejtěžší životních situacích má tentokrát vést vědeckou výpravu do neznámých afrických krajů.

Záměnou chorobopisu při lékařské prohlídce se dozví, že mu zbývá již jen několik měsíců života, a proto odhazuje všechny své dobré pracovní úmysly, brutálně se zřekne své lásky k dobrodružné žurnalistice a vrhne se do víru pochybného požitkářství. Nakonec se všechno vysvětlí, výprava se uskuteční a milenci se sejdou. Tento děj se promítá v mnoha pestrých scénách, v prostředí zaoceánského parníku, v karanténní stanici, v tropech, barech, hernách, v civilizovaném světě i u primitivních domorodců.

Hans Albers si libuje zvlášť ve scénách siláckých, zápasnických, kde může ukázat svou fyzickou pohotovost a poněkud vulgární, chlapský vtip. Olga Čechová jeho partnerka, omládla v úloze samostatné ženy, výdělečně činné, a dobře se tu uplatnila. Film trpí nepravděpodobností v humorných i vážných obrazech. Autoři snad ani neměli v úmyslu vytvořit skutečné filmové dílo.  Autor: Asmodej

režie:
Gerhard Lamprecht
 
 
hraje:
Hans Albers (Peter Diercksen, bývalý letec), Olga Tschechowa (Helen Roederová, americká novinářka), Dorothea Wieck (zdravotní sestra Dolores), Rudolf Klein-Rogge (kapitán Ellis), Arthur Schröder (Benthley, 1. důstojník), Herbert Gernot (doktor Rusby), Aribert Wäscher (Ramón Orveda, velitel karanténní stanice), Alexander Engel (doktor karanténní stanice Martinez), Hugo Werner-Kahle (vládní doktor Perez), Erwin Klietsch (professor Cameron, vedoucí expedice), Karl Hannemann (vrátný hotelu), Else Ehser (Gloria Sandersová), Otto Stoeckel (doktor), Albert Venohr (muž v Tingel-Tangel-Baru), Manfred Meurer (seržant Rossi), Gotthart Portloff (majitel plantáží Alfred Gesekius), Heinz Evelt (Tobi, steward), Kurt Hinz (dr. MacHugh , asistent prof. Camerona), Hans Adalbert Schlettow (major Bachmair, velitel pomocné expedice), Lissy Arna (Pandorita, lehká žena), Margit Symo (Lu, lehká žena), Jutta Jol (Ines, zdravotní sestra), S.O. Schoening (Dietrichsen), Elisabeth Miller (telefonující dáma), Angelo Ferrari (muž doprovázející telefonující dámu), Bruno Karl, Livia Stolp (mladá žena), Max Harry Ernst (pasažér na lodi), Jac Diehl (voják), Kurt Mikulski (majitel taverny), Lilo Bergen (mladá žena), Kurt Bobeth-Bolander (barman), Walter Brückner, Gerda Dietel, Liesl Eckardt (kuchařka), Inge Felix, Paul Ludwig Frey, Hella Gantzert (mexická služebná), Claire Glib (cestující na lodi), Wolf Harro (mladý voják), Karl Jüstel, Alfred Karen (cestující na lodi), Carl Krenzer, Viggo Larsen (mexický zpěvák), Adelberg Ludwigshausen (starší voják), Edgar Pauly, Hermann Pfeiffer (ředitel kasína), Theodor Popp (lodní steward), Joachim Rake (mladý voják), Ludwig Schwarz (pochybný kavalír), Friedrich Teitge (cestující na lodi), Robert Vincenti-Lieffertz (hráč a divák u hracího stolu), Martha von Konssatzki, Erik von Loewis (lodní steward)
 
 
námět:
Fred Andreas (román "Die gelbe Flagge" (1936))
 
 
scénář:
Helmut Brandis, Otto Linnekogel
 
 
kamera:
Franz Koch
 
 
hudba:
Giuseppe Becce
 
 
střih:
Fritz C. Mauch
 
 
zvuk:
Werner Pohl
 
 
výtvarník:
Ludwig Reiber (letadlo Bücker-Jungmann 131b z Bücker-Flugzeugwerken Rangsdorf)
 
 
text písně:
Ernst Hübner
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Werner Drake, Hans Schönmetzler
 
 
asistent režie:
Klaus Emisch
 
 
fotograf:
Eugen Klagemann
 
 
producent:
Franz Vogel
 
 
asistent producenta:
Viktor von Struwe
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.