Duben
ohodnotit

Zločinec

Felon

Další název:
Vykúpenie z väzenia (SK)
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
104 minut
„Bránil svou rodinu a teď ho čeká boj o vlastní život.“

Komentáře k filmu Zločinec

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Po ohromných sračkách,   které na nás Val Kilmer   (podobně jako kupříkladu   pan Steven Seagal) poslední   dobou chrlil, je tohle   otočení o rovných 180   stupňů, protože se tady   jedná o jedno z nejlepších   vězeňských dramat ze   současnosti v USA. Val Kilmer   sice nepředvádí až takový   výkon, za zmínku stojí   především exkluzivní   výkon Stephena Dorffa a   potažmo i Harolda Perrineau,   ale Kilmer zde ztvárňuje   dějově dost důležitou   postavu a i díky němu je   celkově film opravdu VELMI   povedený.
Kmotr95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.11.2008
Ve vězení platí jené   zákony!! :-)
Výborý   krimi film který ukazuje jak   to ve vězení chodí.
Sice to není trhák, ale   má výborné   zracování...proto dávám   10
Jenom doporučuji   :-)
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2009
Filmy z vězeňskýho   prostředí bejvaj dycky   drsný a ani tenhle neni   výjimkou. Spíš patří k   těm ještě drsnějším.   Herecký výkony i děj sou   super. Film je o tom, jak se v   podstatě skoro nevinnej   člověk ocitne v jednom z   nejhorších vězení, navíc   ještě na zvláštním   oddělení. Bachaři sou   svině všude, ale tady   vážně překračujou   všechny meze... Skvělej   film, patří k těm   nejlepšim, co sem z vězení   viděla.
Warrior7
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Filmy z vězeňského   prostředí vždy člověka   dokážou zaujmout. Ukazuje se   v nich totiž, co všechno   člověk musí udělat, aby   přežil s tou nejhorší   spodinou, i když k němu byl   osud (nebo i zákon)   nespravedlivý. Zločinec   není výjimkou. Je to jeden z   nejlepších filmů tohoto   typu, který jsem kdy shlédl.   Neváhám dát 10ku a   rozhodně doporučuji   shlédnout ;)
Speedy01
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.10.2012
Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů,   který podle mě určitě   stojí za to vidět. Téma   sice nic moc, podobných   námětů určitě najdete   spousty, ale tenhle je pro mě   výjmečný. Když jsem se na   něj díval poprvé, nic jsem   neočekával a když jsem se   dodíval do konce byl jsem   nadšený. Nemohl jsem z něj   spustit oči a to nemusel   stát desítky miliónů   dolarů. Nedá se zde dát   jiné hodnocení než 10/10.
mironov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2008
Tak toto je filmová bomba, to   som dlho nevidel taký   napínavý a perfektne   spracovaný dej,, vynikajúci   scenár, herecké výkony   originál ako z väzenského   prostredia.Skrátka   fantastický Film!!!
Danini
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.2.2009
Tak toto je film, který mě   opravdu chytil. Prožíval   jsem to se S.Dorffem od   začátku do konce. Příběh   o tom, jak se může   bezúhonný občan dostat do   jedné z nejhorších věznic   ve státech. Místní poměry   jsou opravdu více než drsné   a jediný úkol je přežít.   Souhlasím s tím, že je to   jeden z nejlepších filmů z   vězeňského prostředí a   oceňuji, že do role Wadea   Portera nebyl vybrán žádný   "řízek" který by   to tam všechno vymlátil.   Vřele doporučuji, ale film   asi není pro slabší   nátury.
kulek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2008
vydařený film
Super film z vězenského   prostředí, u kterého   vydržíte sedět od začátku   do konce. Super herecké   výkony. Jenom doporučuju.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.10.2012
Pro fanoušky filmů z   vězeňského prostředí   musí být tento film   naprostá lahůdka.Já k nim   patřím taky a tento film se   mi hodně líbil.
Co   všechno je člověk schopen   udělat, aby přežil.
Stephen Dorff měl dobrou   roli.Ovšem největší   překvápko tady pro mě byl   Val Kilmer.Jeho herecký   výkon ten film poslal hodně   nahoru.Určitě musel kvůli   této roli dost přibrat na   váze.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.12.2009
Mám vážně rád filmy z   vězení, takže to bude asi   hodně subjektivní(na druhý   straně, když koukám na   hodnocení většiny   ostatních, tak to je docela   objektivní:-), nevybavuju si   totiž snad jedinej vyloženě   slabej film, kerej by   zpracovával vězěňský   prostředí...Ani tenhle nejni   vyjímkou a i když je to   příběh v podstatě dost   klasickej, má svoje kouzlo,   výbornou atmosféru a   skvělý herce.Sem rád že   sem zase viděl po dlouhý   době Vala Kilmera v něčem   pořádnym(akurát nám nějak   za ty roky nakynul:-).Myslim   že po těch zážitcích ve   vězení, si Wade ten happyend   zasloužil...Moc se mi líbil   závěrečnej dopis od Johna   Smitha.
ValaMalDoran
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2008
Vala Kimera jsem nedřív   nemohla poznat. Ale hraje tam   super vězně. Takže je to   film z vězeňského   prostředí, ve kterém platí   jiné zákony. Ale kdo chce   vědět, jak to v takovém   americkém vězení chodí, at   se na to mrkne. Já to viděla   třikrát a opravdu se mi to   líbilo. Chvilkama je to   hodně drsný, ale to k tomu   patří.
hellercz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Velmi kvalitní a krutě   reálný film z vězeňského   prostředí. Velmi silné 3/4   filmu a ten konec už se mi   zdál takovej mírně   slabší.
Joker93
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2010
Výborný film z vězeňského   prostředí, které na mě   opravdu zapůsobilo (uvěřil   jsem tomu, jak zde bylo   podáno - šla z něj opravdu   hrůza). Film mě dost zaujal   a podle mě je nejlepším o   zvoleném tématu. Skvělý   příběh, prostředí a v   neposlední řadě i velmi   dobré herecké výkony,   nejvíc se mi zde líbil Val   Kilmer. Určitě   doporučuji.

Zajímavost:
Když   na konci Wade opouští   vězení, v jedné cele   můžeme spatřit člověka,   vypadajícího jako Charles   Manson (starší muž s   plnovousem a svastikou na   čele - vrah odsouzen na   doživotí).
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Tak hlavní hrdina už v   autobuse cestou do vězení je   v pasti...Takhle z venku se   nám to hodnotí a analyzuje,   ale nikdo nemůže říct   nakolik je silný, že ho   systém nesemele. Budeš sám,   nebo chceš ochranu gangu, ale   samozřejmě za protislužby.   To myslím přehnaný nebylo a   funguje to všude stejně,   jako na vojně. Proč je na   vojně šikana a mazárna?   Protože mazáci dělaj práci   za Gumy (vojáky z   povolání). Všude je   pořádek a zdánlivá kázen   (strach). A šéfové gangů   dělaj to samý ve vězení a   ještě z toho profitují obě   strany. Jeho spoluvězeň   takovej filosof samouk, měl   pravdu v tom, že záleží   jen na tom, co si dokážeme   připustit...I ve vězení   může být člověk   svobodný, ve svých   myšlenkách a představách a   nemusí se nechat zlomit a   semlít. Konec už mi trošku   přehnaný a ustřelený   připadal.
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2008
8/10
Špičkové vězeňské drama   které jako by mělo základ   ve skutečném   příběhu.Syrovost s jakou   servírují tvůrci filmu   prohnilé prostředí   amerických věznic působí   více než věrohodně.Val   Kilmer se zřejmě vzepjal k   jednomu z posledních   nadprůměrných heeckých   výkonů ale v tomto   případě se hlavních   hereckých výkonů ujali   překvapivě méně známý   herci.Vřele doporučuji.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2010
Jeden z naj filmov roku 2008
Vynikajuci snimok s   excelentnymi vykonmi   hercov.Hlavne Val Kilmer   dokazal,ze nepatri do stareho   zeleza.Rezisersky tiez vyborne   zvladnute,vzhladom na   minimalitu prostredia /vsetko   sa odohrava na malom   priestore/ si film dokazal   zachovat dramaticnost az do   konca.Ak je zivot v americkej   base len z desatiny taky ako   ho ukazali tvorcovia,tak by   som sa tam nechcel dostat an   na 10 minut.Jednoznacne   doporucujem!
Frenky11
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Zločinec
Je to rozhodně dobrá   podívaná na večerní film.   Je v něm vidět, jaké jsou   zákony vůči nám   nespravedliví. V tomhle filmu   platí zabij, nebo budeš   zabyt. Proto tenhle film   hodnotím, tak jako ho   hodnotím.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.8.2014
3 místnosti, 5 herců a dá   se natočit slušný film, se   zajímavým příběhem.   Nicméně mě to asi nechytlo   až tak jak by možná mělo.   Val Kilmer je v roli   výborný, neměl toho moc co   předvést, role kterou měl   se ale zhostil dobře. za mě   takových 70%, jsou lepší   filmy z vězení. Vlastně je   to hodně podobný s Peklem s   Van Dammem. Podobný postavy i   námět. Možná že mi v zadu   v mysli vadila jistá   neoriginalita.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Překvapivě kvalitní a   chvílemi neuvěřitelně   silné vězeňské drama,   které sice do žánru   nepřináší žádné inovace   nebo jiné originální prvky   ale vše viděné ukazuje   překvapivě realisticky.   Když si připočtete   výborné herce a dusnou   atmosféru určitě vám   nebude vadit ani přehnaný   happy end.
golman69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.10.2009
Jeden nešťastný úder a   život je v pytli . . . i   taká je demokrácia v   amerike. Dej ako v zlom sne,   po obdržanom treste za   neumyselnú vraždu /   minimálnom/ sa na hlavného   hrdinu to sype ďalej. Pri   presune do väzby sa   nešťastnou náhodou zamotá   do vraždy väzňa a trest sa   zvyšuje... neposluchnutie   bachára - šefa, jeho   svedectvo na súde o   spoluúčasti nášho hrdinu   na vražde spominaného   väzňa a trest sa opäť   zvyšuje, ale v amerike   existuje aj spravodlivosť a   tak sa jej náš hrdina po   troch rokoch prežitých v   drsnom prostredi väzenia   dočkáva a opäť sa   stretáva so svojími   najbližšími, s ktorými už   hrozil rozchod...
karlosphonic
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.12.2010
Filmy z vězeňskou tematikou   mají v drtivé většině   dvě na sebe navazující   stupidity.První je ta,že   vždy nějaký dozorce je   sadistické prase a druhá,že   je ukázáno do detailů,jak   se v tom vyžívá.Kdy už   konečně bude natočen   kvalitní film z vězeňského   prostředí,kdy dozorci budou   mít normální kladné i   záporné vlastnosti bez   trapných extrémů?Vždyť to   působí tak lacinně a   směšně!Vždyť to lze i bez   toho a bylo by to   zajímavější a   realističtější.
Tento film krásně   popisoval,jak člověk vlivem   vězeňského prostředí,ať   udělá cokoliv,dostane se do   průseru.Dialogy byly   uvěřitelné...ale   krvežíznivý dozorce s   ohromnou kudlou zajímavý   snímek poslal ke dnu.Bylo to   dětinsky pitomé.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28819minih28819Náhradníci (2000) 
The Replacements n
minih48056minih48056Náhradníci (2009) 
Surrogates n
minih33382minih33382Fantastická čtyřka (2005) 
Fantastic Four n
minih43077minih43077Sejmi je všechny (2007) 
Shoot 'Em Up n
minih48575minih48575Sherlock Holmes (2009) 
Sherlock Holmes n
minih46007minih46007Hodina duchů (2007) [Video] 
The Haunting Hour: Don't Think About It n
minih54613minih54613Nějak se to komplikuje (2009) 
It's Complicated n
minih2717minih2717Akta X 2: Hnízdo (1996) [Video] 
The X Files : File 2 - Tooms n
minih37514minih37514Zkrocená hora (2005) 
Brokeback Mountain n
minih40463minih40463Madhouse (2004) 
Madhouse n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - 3 + 1 s Miroslavem Donutilem (...

21:50 - 23:04

42 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky lidského génia

21:55 - 22:50

37 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:40 - 23:40

52 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

21:40 - 22:50

52 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376545
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10