Jeden svět
ohodnotit

Zkažená mládež

Klass

Další název:
The Class; Třída
Žánr:
Země:
Rok:
2007
Délka:
99 minut
„Šokující svědectví o dnešní mládeži a stále častější střelbě na školách.“

Komentáře k filmu Zkažená mládež

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
Barney94
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2017
Velice působivé   psychologické drama. Mnoho   lidí si jistě řekne, že to   je jen film, ale bohužel   zrcadlí realitu. U mladých   herců je vidět, že jen   hrají svou roli, ale to na   celkovém dojmu filmu nic   nemění.
Papaja73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2010
Velmi depresivní ale také   velmi realestický snímek.Na   kolika školách se takové   věci dějí za lhostejného   přehlížení spolužáku či   dokonce kantorů?Je dobře,že   se takovéto filmy   točí.Možná to některým   lidem otevře oči.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Ten konec jsem   nečekal..Nevím,co k tomuto   filmu říct..Po dlouhé době   film,kterej mi nahnal   strach.Úžas..Klobouk dolu.
andriy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.3.2008
Vztek, bezmoc no prostě   totální nasranost!!!   Parchanti, co to má být   nějakej nagelovanej buzík   diktuje celý třídě?   Odchytit po jednom a   spřelámat kosti, a oni by se   srovnali. Jestli něco   takového předcházelo   každé střelbě na   školách, tak musím říct,   že se těm střelcům ani   nedivím. Film Vás opravdu od   první chvíle vtáhne do   děje a Vy každou chvílí   litujete, že toho Anderse   nemůžete dostat do ruky.   Dávám deset protože jsem   totálně vytočenej do   nepříčetnosti!
wtw
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2008
Tak tohle byla sila! Film vas   velmi rychle vtahne do tridy   mezi ostatni spoluzaky a   minutu po minute se ve vas   bude hromadit tolik zloby a   zaroven naproste bezmocnosti,   ze vas ani velice drsny konec   pribehu vlastne neprekvapi.   Jiste film ma mnoho drobnych   nedostatku a nektere situace   jsou zkreslene, ano prostredi   u nas je trochu jine nez ve   svete, ale to nemeni nic na   tom ze zpracovani tematu,   sikany, je v tomto filmu   opravdu autenticke. Klass je   takova lehce nadhozena odpoved   na vsechny tragedie ve skolach   a rekl bych ze o tomto filmu   urcite jeste neco uslysime. Je   videt ze se film v Estonsku   zacina zabyvat i vaznymi   spolecenskymi problemy, coz je   u nas, pri dnesni tvorbe,   zcela naopak.
Dap
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.9.2013
film o šikaně
Realita - takový film má   být. Ukažte mě,kdo ze   známých studií něco   takového dokáže natočit.   Ve společnosti tabu,proto   takových fimů více....
Jagy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2009
Musím souhlasit. Všechno co   tu bylo řečeno je naprostá   pravda...úplně mě zamrazilo   z celého filmu a kdyby to   nebylo natočené podle   pravdivé události, tak tomu   snad ani nevěřim. Je to   opravdu humus co se ve světě   všechno děje. Dodíval jsem   se před půl hodinou a jsem z   toho pořád na větvi :o(.   Jen k těm myšlenkám, co se   tem klukům mohlo honit v   hlavě a co by se ve filmu   dalo trochu znázornit   víc...asi by si s tim autor   věděl rady, ale myslim si,   že ho tlačily nároky na   délku filmu a z toho důvodu   se snažil zachytit pouze   pointu této problematiky,   což se mu povedlo podle mého   názoru bravůrně. Vřele   doporučuji tento film !   dávám 10 !
argenson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.8.2012
Těší mě, že moje první   setkání s estonskou   kinematografií mi   zprostředkovalo takto   nadstandardní zážitek.   "Mám jít dovnitř nebo   ven?" - "Jdi   ven." -   "Díky." Těžce   mrazivá podívaná.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2013
Film je (podle některých   kritiků) "scenáristicky   i obrazově mechanický a   nekreativní" ? Asi ano -   a jindy by to znamenalo i   nižší hodnocení. Ale zde   na mě ten téměř   dokumentárně pojatý   příběh naopak o to víc   zapůsobil. Tohle je prostě   obyčejný, civilní film o   lidské slabosti. O slabosti   postavit se zlu, které   neutočí přímo na mě, ale   „jen“ na někoho jiného.   A nejen, že ten příběh se   skutečně takto stal.   Podobný se bohužel i právě   v tuto chvíli někomu jinému   zase děje. Je to jen na   nás... Na každém slušném   člověku.
Ondrus21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2014
Vy jste zničili životy nám, my je zničíme vám
Estonské drama ukazující,   kam až může vést šikana   ve škole. Jestli se   rozhodnete na film podívat,   dokoukejte ho hlavně až do   konce.
jiriczech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.12.2012
Surová realita
Šokující, leč pravdivý   snímek o kruté realitě,   nejen, na estonských   školách. Kdyby ty   spolužačky nebyly tak blbé   nány, tak bych dal 10/10.
řepešínský
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2011
zcela sugestivní a pro   vnímavého diváka i naprosto   silně emocionálně   zabarvený film s nadčasovým   poselstvím je v konečném   součtu snímek zkažená   mládež. film zkažená   mládež realizovaný na   základě skutečné události   si klade za cíl rekonstruovat   podněty jednoho tragického   činu a je jen otázkou do   diskuze nakolik se filmařům   podařilo věrně se držet   reálu či nakolik se   odklonili od daného   skutečného příběhu, což   ponechme odborným   pracovníkům či historikům.   až na samotný závěr filmu   zkažená mládež, který   vyznívá zcela zbytečně do   prázdna bez patřičného   vygradovaného finále se i   tak podařilo natočit   snímek, který patří do té   nejvyšší filmařské   třídy, kde ale nakonec   zůstane v té slabší   polovině, což jistě také   není na škodu.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2011
Nevím zda je to podle   skutečné události.údajně   ano i tak film zůstává   mrazivou a znepokojující   výpovědí o tom co se děje   na školách všude ve světě   a v co to může   vyústit.Dodnes nechápu,že   nejsou páky na grázly co si   tohle dovolí?!Silný snímek   k zamyšlení.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2012
Najde se i země, která   přece jenom dokáže   sfilmovat snímek podobně   jako amíci z Hollywoodu.   Estonci překvapili. Jsem   rád, že se sousředili na   toto téma. Mládež v   dnešní době je hrozná.   Podobný případ je   Kolumbine, která sice byla   mnohem horší, ale i tak zde   zemřeli lidé, většina z   nich byla hrstka grázlů a   bastardů, kteří se krmí   šikanou a různými způsoby   ubližování na druhých a ke   všemu na slabších! Kluci   nemohli unést věčné   ponižování a když celá   třída zbaběle stála proti   nim, rozhodli se vzít   spravedlnost do svých rukou,   ale ne tou správnou   cestou.
Šikanu bych   určitě neřešil střelbou,   ikdyž by toho bylo   zapotřebí, ale klukům už v   tu chvíli nezáleželo na   verdiktu a životě, kde se   furt jen trápili. Z jedné   strany jsem je i pochopil, z   druhé strany bych na jejich   místě do toho nešel a   vyřešit tento konflikt   rozhodně jiným způsobem,   ikdyž se mi to blbě říká,   protože grázlové, jako jsou   v tomhle filmu jsou všude ve   světě.
Zejména   český národ ví co říká.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2008
Opravdu velice depresivní a   neuvěřitelně silný film   ukazující kam až může   člověa zahnat šikana. Celá   třída proti jednomu   studentovi, kterému se   snaží pomáhat jen jeden   jediný žák. Šikana   neúnosná jak psychicky tak   fyzicky. A i když jsem tušil   jak to všechno dopadne nemohl   jsem se od filmu odtrhnout. Na   filmu mi vadilo jen to, že   všechny studenty vede jeden   jediný týpek a někteří se   chovali značně podivně. Ale   na konci jsem naprosto   souhlasil s tím co   šikanovaný a jeho kamarád   dělají a určitě jsem je   nepovažoval za maniaky,   kterým přeskočilo. Po tomto   filmu jsem trochu změnil   pohled i na masakr v   Columbine.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2012
Jakoby škola sama o sobě už   nebyla dost hnusná instituce   ...
Měla jsem čest   vidět v rozmezí dvou dnů   Klass i Ondskan - tedy dva   různé snímky, zabývající   se stejným tématem, přesto   nelze tak docela srovnávat -   každý se odvíjí z   odlišných vzorců chování,   každý spěje k jinému   konci. Klass je syrově   současný, zlo přímočaré,   neschovává se za řád,   neprýští ani z CAN   syndromu, je zde jako výživa   nemocného ega - pro požitek   z fyzické síly a psychické   nadřazenosti nad slabším. O   to víc divácky uspokojí   (avšak posléze pořádně   zhořknou) poslední minuty,   kdy Kaspar s Joosepem ohlásí   konečnou a vaše srdce tluče   v rytmu jejich kroků,   kráčejících vstříc   svému vysvobození i   odsouzení. Bolestnější o   inspiraci skutečnem.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2012
Šikana a následky....
Film podle skutečných   událostí, které se bohužel   dějí a dít budou. Tady je   krásně vidět to, co se   děje předtím, než se ve   zprávách dovímé o   tragédii, kterou způsobil   šílenej střelec (nebo   střelci)...toho pak všichni   odsuzujou a nenávidí. Ale co   ho k tomu vedlo?? To už se   kolikrát ani nedovíme.   Proč?? Tady máme aspoň   ukázkovou syrovou   rekonstrukci takového   neštěstí.
U   některých scén, mě fakt   mrazilo, tyhle filmy by měli   povinně pouštět ve   školách, ať mládež vidí,   kam až může zajít jejich   zábava. Šokující a   znepokojivé, ale bohužel   stále velmi aktuální.   80%
P.S.Konec mě   uspokojil, ale nepotěšil   (snad jen rostřílení   hlavního kreténa)
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.10.2012
Nenápadný snímek o tématu,   jež je známé všem.   Kolikrát jsme již slyšeli o   šílencích, kteří vzali do   ruky zbraň a vystříleli   minimálně půlku své   třídy. O tom hovoří   zprávy, o událostech.   Bohužel už nepátrají po   příčinách, jež vedly k   tomuto zoufalému kroku. A tak   masy přijmou sdělení,   akceptují nálepku   "šílenec" a jede   se dál. Klass velmi šikovně   buduje atmosféru. Pozvolna   přidává utrpení k   utrpení, vše se blíží k   oné poslední kapce. A masy   mlčí...
Jarda.ftr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Obraz společnosti
Hodně drsný snímek, nad   kterým můžete přemýšlet   do nekonečna. Zbabělost   spolužáků, spolužaček a   podpora samozvaného vůdce   stáda tupých ovcí.
Až se ve zprávách zas   objeví, že někdo někde na   škole střílel či hrozil   bombou, můžete se zamyslet   nad tím proč a co se za tím   doopravdy skrývá, kde je   SKUTEČNÁ příčina?   (média často manipulují   velmi se skutečnostmi a   fakty, aby případ   náležitě   "zmorbdnili" jak   potřebují) Ale taky nad tím   kolik toho vlastně člověk   snese než dojde k totálnímu   zkratu?
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.3.2012
Filmů o šikaně je   spousty.Tento je prý podle   skutečné události.Zkažená   mládež není špatný   film,ale také není nijak   skvěle zrežírovaný.Občas   zamrazí ze zobrazení   některých událostí,ale   dějově jsem čekal nějaké   zvraty nebo výraznou   propracovanost.Takže když   vidíte na začátku tatíka   jako vojáka s pistolí,víte   také,jak to celé   dopadne.Když k tomu přičtu   občasnou naivitu jako třeba   vyšetřování šikany   učitelkou před celou   třídou a další podobné   nesrovnalosti,vychází mi z   toho velmi dobrý,nikoliv   výborný film.
Lepší   alternativy filmů o   šikaně:Ondskan,Ben X.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih129040minih129040Devoured (2012) 
Devoured n
minih25557minih25557Život je krásný (1997) 
La vita é bella n
minih67793minih67793Monstrum (2008) [Video] 
Monster n
minih32592minih32592Chicago (2002) 
Chicago n
minih36087minih36087Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) 
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban n
minih136542minih136542Sinister 2 (2015) 
Sinister 2 n
minih21407minih21407Tři oříšky pro Popelku (1973) 
Tři oříšky pro Popelku n
minih37298minih37298Krvavé žně (2002) 
Slash n
minih97507minih97507Mama (2013) [2k digital] 
Mama n
minih48984minih48984True blood - Pravá krev (2007) [TV seriál] 
True Blood n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190366
Osobností: 697519
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177995

Poslední komentáře

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Road House (2024)

Road House
Road House z roku 1989 jsem   kdysi asi 2x viděl a tenkrát   se mi to líbilo, další   pokračování z roku 2006   neznám a novej RH jsem chtěl   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10