Jeden svět
ohodnotit

Zítra to roztočíme, drahoušku...!

Další název:
Absolutně nevinný žertík
Žánr:
Rok:
1976
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
1976
„Komedie o znesvářených rodinách, které jako munici používaly více či méně razantní kanadské žertíky.“

Komentáře k filmu Zítra to roztočíme, drahoušku...!

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 36
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.11.2021
Česká komediální klasika   70. let. Příběh postavený   na sousedských vztazích a   českém fenoménu mezilidské   závisti. Základem je tady   prvotřídní obsazení   hlavních i vedlejších a   vysloveně epizodních rolí.   Především díky němu se je   na co koukat a především   díky němu dokáže tenhle   film stále pobavit.   Přestože ve výsledku jde o   hodně dobrý standard, tak se   mezi českými filmovými   komediemi této doby najde   hezkých pár   zdařilejších!!! Avšak k   zamyšlení tenhle snímeček   je, ne že ne!!
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.2.2012
"Tady nejen že nepoteče voda, tady poteče krev!!!"
Tvůrci si vzali "na   paškál" pro mnohé   realitu všedních dní a   sousedské vztahy, které   nestojí za moc, což pro mě   skoro ani sám film. Chápu,   že a proč patří do   "zlatého fondu",   sám se lecčemu zasměju, ale   zdaleka ne všemu, kde bych   asi "měl"; stačí   vidět jednou za X let.
Pitryx
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2016
Ten film, stejně jako   pokračování jde se mnou   celý život a koukám na něj   minimálně jednou do roka.   Nevím kde má tahle komedie   chybu. Asi snad jen technické   chyby a v návaznosti, ale   jinak je to pecka zábava.
Erkul
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.2.2013
Herecký koncert pod   řízením režiséra Petra   Schulhoffa. Snad nesmrtelné   dílo, které si myslím, že   patří mezi dvacítku   nejlepších českých   komediálních filmů.
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Tak toto je opravdu povedená   česká komedie s velice   kvalitním hereckým   obsazením! Sice nemusím moc   českou tvorbu, ale v těch   starších snímcích se   najdou poklady, jako je tento.   Klobouk dolů před panem   Schulhoffem.
Angelika2808
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2009
Tady nepoteče voda, tady poteče krev!
Co dodat, báječná komedie   70.let-ať si kdo chce říká   co chce o tehdejším   režimu-filmy se točily   skvělé! Dvojice   Zázvorková+Kopecký a   Janžurová+Peterka byly už   samy o sobě zárukou   kvalitní a inteligentní   zábavy-dvě znesvářené   rodiny na jedné pavlači =   naschvály na denním   pořádku! Přesto, že   vydařený snímek režiséra   P.Schuhoffa (bohužel   předčasně zemřelého)   vznikl před více než 30   lety, je stále aktuální   klasikou a do Zlatého fondu   čs. kinematografie rozhodně   patří.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.11.2016
Docela vtipný předvoj   Slunce, sena ....,velmi dobře   zvolená kombinace   manželských dvojic, i když   Iva Janžurová ze všech byla   o generaci mladší. Vtipné   minirole i v druhém plánu,   Luděk Sobota v roli syna   Novákových   "normální",   dokonce nevadila ani   Vekšrnka, hrála to samé, co   vždycky. Jako kulisa k   žehlení film ani nenadchne,   ale ani neurazí.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.7.2005
Je to typická komunální   komedie konce sedmdesátých a   začátku osmdesátých let.   Někomu se humor zdá   zábavný a někomu   příšerný. V dnešní době   až přiliš cizí. Sám se ke   snímku občas rád vracím.   Rád se takto setkávám s   našimi velkými hereckými   komediálními osobnostmi.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.3.2010
Novákovi a Bartáčkovi to   jsou ale rodinky za všechny   prachy. Další česká   komedie, kterou mám moc   ráda. Baví mě i když to   dávají pořád. Příjemná   komedie, která vás nenechá   v klidu. Je doma Kája:D
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.10.2009
Bartackovi a Novakovi a jejich   sousedsky boj.
No kdo   by to neznal.
Opet   jedna z ceskych skvele   natocenych komedii.
Herecke obsazeni je tu   vyborne.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Prostě výborná zábava!
Zeptá - li se mne někdy   někdo na tento film, vybaví   se mi spousta vynikajících   hlášek a věčné téma   sousedských vztahů, však to   asi mnozí z vás znají z   vlastní zkušenosti:-)))   Tohle může být i báječný   návod, jak s takovými   protivnými sousedy   "zatočit" a občas   jim nadvezdnout mandli třeba   pěknou pračkou Made In USA   či nablýskaným fárem,   které jezdí na   "Kastrol". A když   už ani to nezabírá,   kravatička a ředitelská   diplomatka na pavlači či   vesnické návsi také vzbudí   velké pozdvižení, na jaké   že si to žijeme vysoké   nožce. A když už někdy   občas něco praskne,   nezapomeňme, že si můžeme   zaskáknout do výdeje   "matriálu" a třeba   si i zatočit, tedy pardon -   natočit Tři mušketýry,   tedy - pokud nám někdo   svěří tu koňskou uzdu. Tak   co na to říkáš, Macku?   Možná bude dobré v takovém   případě sehnat "sídlo   na bydlišti":-))))
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Stará dobra klasika zo   sedemdesiatich rokov, ktorá   poukazuje na susedské vzťahy   dvoch znepriatelených rodín,   ktoré medzi sebou len   intrigujú, kto koho viacej   prekabáti.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2013
Vynikající film o   sousedských taškařicích.   dvě rodiny z jednoho domu   které se nesnáší a   dělají si naschvály!!   Jednoho dne se mají stěhovat   od paneláku, jsou rádi že   se zbaví jeden druhého, ale   nastěhují je opět vedle   sebe
georginaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2008
Tak na tuhle komedii nedám   dopustit. Janžurová s tím   žárlivým upištěným   hlasem a hádavá   Zázvorková, to jsou dvojice,   kterým uvěříte snad   všechno co řeknou. Typicky   český humor v 70tých   letech, kdy na všechno se   stálo fronty a koukalo se k   sousedům co kdo má nového.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Kouzelná komedie o   sousedských vztazích rodiny   Novákových a Bartáčkových   s vynikajícím hereckým   obsazením plný humorných   scének a hlášek. Toto je   komedie , která se nikdy   neomrzí .
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2013
Skvělá a zábavná   podívaná.Výborné herecké   obsazení a výborné herecké   výkony.Naschvály dvou   sousedských rodin byla dobrá   zábava.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.9.2013
Novákovi a Bartáčkovi spolu   svádí klasickou sousedskou   válku. Když se do toho   přidají i jejich potomci   (Sobota a Veškrnová), je o   zábavu postaráno. Výborné   obsazená ( Kopecký,   Janžurová, Peterka,   Zázvorková)
Misantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Tahle komedie má všechno:   satirický, až misantropický   humor a dějový spád,   vynikající herce a výborný   scénář. Tak má vypadat   správná veselohra. Je   požitek na to koukat, třebas   i tisíckrát, a stále se to   neokouká.   "Člověk" propuká   v záchvaty smíchu při   jejím sledování - a   mimoděk srovnává s   vlastními zážitky a boji s   vlastní sousedskou pakáží.
rankinfitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Nepopsatelně výborná   komedie o soupeření dvou   sousedních rodin. Kdo má   něco, ti druzí to musejí   mít taky a ty naschvály, co   si dělají, to nemá chybu.   Prostě Novákovi a   Bartáčkovi - to už je   dneska POJEM. :-) Absolutně   luxusní výkony tu podávají   Miloš Kopecký se Stellou   Zázvorkovou a František   Peterka s Ivou Janžurovou.   Opravdu MEGA MAZEC!!!!!
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2013
Tak tento film ukazuje   všechny barvy lidské povahy.   Báječný film, plno   komických situací a   vynikající herci,   Zázvorková a Kopecký,   Peterka a Janžurová, a   konečně Veškrnová a   Sobota, všichni mají tzv.   máslo na hlavě. Já tento   film vidím moc rád, protože   vždy si najdu něco, co mě   osloví. Je v něm tolik   detailů, že se člověk   nemůže nebavit.
Nasudr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2014
Tak takéto české komédie   sú skvostom nielen českej,   ale aj celosvetovej   kinematografie. Fantastický   scenár, vynikajúce   obsadenie, ale najmä   perfektné výkony hlavných   predstaviteľov (Kopecký,   Zázvorková, Janžurová,   Peterka), ktorým výborne   sekundoval najmä Luděk   Sobota. Vtipné scénky, gegy,   komentáre a žiadne prázdne   nudné miesta. Malo to   šťavu, spád a výbornú   gradáciu až do konca.   Skrátka zabavilo to ľudí a   to je pri komédii prvoradé.   Odporúčam stokrát vidieť.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2008
Vtipná česká komedie,   excelentně zahraná   kvalitními českými herci.   Film je velice dobrá   podívaná se zajímavým   příběhem.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2020
Zdráhám se dát vyšší   hodnocení, páč se zdráhám   identifikovat se s tou českou   náturou. Leč realita je   taková a režijní   zpracování i herecké   výkony vykazují vysokou   kvalitu.
Jarda.ftr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2009
Koncert starých mistrů
Dalo by se říci formou   hudebníka. Ústřední   čtveřice   Kopecký-Zázvorková-Janžuro   vá-Peterka vytvořili   skvělé herecké kvarteto a   svůj koncert   maloměšťácké symfonie   odehráli bezvadně a dodnes   sklízí potlesk "na   otvorenej scéně".   Nesmrtelnou asi z této   kategorie zůstane hláška:   "tady nepoteče voda!   Tady poteče krev!"
Komedie jakožto kritika   maloměšťáctví byla   mířena na tehdejší povahu   lidí, ale stala se i   nadčasovou a platnou stále.   Jak už tu někde bylo   napsáno "doba se   změnila, ale   lidé.........."
hlavsa5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2011
Krásná a stále aktuální   komedie o sousedských   vztazích. Kopecký   Janžurová a další skvělé   osobnosti se tady asi dost   vyblbli....
lebowski
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2005
Ohraná,ale pořád stejně   zábavná bláznivá   komedie.Miloš Kopecký je v   roli Nováka jednoznačně   lepší než později Jiří   Sovák.
Strength
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Určitě se tato komedie dá   počítat za klasiku. Je   prostě nádherná a vtipná   zároveň, tedy alespoň já   se smála skoro od začátku   do konce. Miloš Kopecký a   Stela Zázvorková - ty bych   za sousedy asi vážně   nechtěla, opravdu mi   přišlo, že kdyby mohli, tak   by se tak chovali i v normálu   - alespoň na mě to působilo   velmi přirozeně. Oproti nim   mi Bartáčkovi přišli   trošku odstrčenější, ale   rozhodně se snažili držet   tempo v naschválech a vznikla   opravdu veselá komedie.
Luky
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2005
Když jsem to viděl poprvé,   skoro jsem se nepřestal   smát. Když jsem to viděl   podruhé, skoro jsem   neotevřel pusu. Stačilo mi   to vidět jednou. Podruhé už   to není ono.
Warden
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.10.2007
Asi nejlepší Schulhoffova   komedie a jedna z nejlepších   v žánru komunální   komedie.V tomto žánru je asi   o něco lepší Bílá   paní.Vynikjící ústřední   čtverka
JanaOss
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2009
parádní česká komedie s   perfektním obsazením.   Příběh ukazuje soužití na   pražských (a nejen   pražských) pavlačích mnoha   různorodých lidí a   především dvou rodin-   mladé a starší. Film plný   gegů a legračních scének.   Dalo by se jej přirovnat ke   Kameňáku, vytvořeném ze   vtipů o lidském životě
Nikii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2013
Poklad české kinematografie
Perfektní komedie bez   chybičky s perfektními   herci. Tuto komedii jsem   sledovla, když jsem byla   malá a to poměrně dost   často, tak jsem potom mohla   rodině předvést výstup   ála Bartáčková s telefonem   v ruce, jak říká: "Tak   pa. Macku." I když jsem   dnes už o dost starší, tak   tato komedie... podle mě   poklad české kinematografie.   Pořád jí miluji a stejně   tak i Ivu Janžurovou, kterou   jsem si ihned oblíbila a   její herecké výkony   milovala. Nejvíc se mi   líbí, jak na sebe vymýšli   všelijaké   "fígle". V této   komedii nejde se smát, tedy   alespoň u mě. Všem   doporučuji... I po   tisícátém zhlédnutí   potěší a pousměje, no a   mě i pohladí na duši. U   nás v rodině je toto   tradiční komedie a můj   bartáčkovic výstup také.   :-D :-)
Lpcko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.7.2008
Výborná komedie u které se   zasměje každý . Dokonce   bych řekl že některé ty   sousedské žertíčky se   dělají rodnes . Tak mě   napadá jak by vlastně   Bartáčkovi a Novákovi   bydleli dnes ? Bartáčkovi by   měly doma plazmovou televizi   a Novákovi by jim zase   záviděli :-D
Anilvap6
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2011
Ty mu říkáš macku?! :D
To nemá slov. Další   úžasný český film, u   kterého se člověk vždycky   zasměje. I když to dávají   často, tak je to prostě   pořád skvělé :)
Hídinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2009
bezvadna komedie 70-let kdy se   preoste nemaji radi sousedi   tam je snad vsechno ....je to   uzasny tuhle sice straou ale   za to vybornou komedii miluju   nidky si ji nenecham v TV ujit   SUPER!!!
Jonáš
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2007
Už herecké obsazení   slibovalo,že se divák   pobaví.Naplnilo   očekávání.Je to veselá   parodie na naše   maloměšťáctví ve kterém   se může najít každý.
Micinkax
Hodnocení:
Přidáno: 8.5.2016
"Paní Bartáčková opět naklepává řízky" :-)
Tenhle film miluji. Mohla bych   se na něj dívat pořád.   Znám snad všechny hlášky.   Perfektní herecké obsazení.   Zcela ze života   závistivých, prakticky   typických českých lidí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih23695minih23695Zázrak v New Yorku (1994) 
Miracle on 34th Street n
minih12563minih12563Nezvěstní v boji (1984) 
Missing in Action n
minih78454minih78454Muži v černém 3 (2012) 
Men in Black III n
minih187292minih187292Den první (1989) [TV film] 
Day One n
minih61421minih61421Les hommes ne pensent qu'à ça (1954) 
Les hommes ne pensent qu'à ça n
minih15219minih15219Othello (1995) 
Othello n
minih23088minih23088Vysoká hra patriotů (1992) 
Patriot Games n
minih9710minih9710Jméno růže (1986) 
Der Name der Rose n
minih52138minih52138Odpočívadlo (2006) [Video] 
Rest Stop n
minih45554minih45554Tři srdce (2007) [TV film] 
Tři srdce n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Co je doma, to se počítá, pánové... (1980)

 Co je doma, to se počítá, pánové... (1980)
Co je doma, to se počítá, pánové... n
 
Žánr: komedie
Země: Československo
Režie: Petr Schulhoff

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 06:00

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

05:30 - 06:00

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:50 - 06:00

49 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe! (2014) [TV po...

04:45 - 05:55

54 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375846
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10