Zhubni! (1996)

Zhubni! (Thinner)
65.4 %
 
 

Thinner

    Žánr: horor / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 92 min.
„Hororová dieta podle Stephena Kinga.“
Advokát Billy Halleck srazí jednoho večera nešťastnou náhodou starou cikánku. Díky přátelům vyjde ze soudu bez trestu. Před soudní budovou na něho čeká starý cikán - otec cikánky, kterou Billy srazil. Ten na něj uvalí kletbu. Během dalších dnů začne Billy bez přestání hubnout. Začne proto dvakrát víc jíst než obvykle a stále ubírá na váze. Když zjistí, že ho jeho manželka podvádí, odejde z domu. Na pouti se setká se starým cikánem a prosí ho, aby kletbu zrušil. Cikán mu ale prostřelí ruku a vyžene ho. A tak jednoho večera zastřelí Billyho kamarád jednoho z cikánů.

Ráno se Billy opět setkává se starým cikánem, jenž mu krev z prostřelené ruky nakape do dortu, který přinesl s sebou. Ten dort musí dát někomu jinému a tím bude kletba zrušena. Billy se vrací domů a dort dá své ženě. Ráno ji najde mrtvou, tak jak chtěl. Když jde do kuchyně, jeho dort nešťastnou náhodou sní jeho dcera. Billy se začne nenávidět. Pak zazvoní milenec jeho ženy a Billy ho pozve dál - na dort.  Autor: 261972

režie:
Tom Holland
 
 
hraje:
Robert John Burke (Billy Halleck), Joe Mantegna (Richie Ginelli), Lucinda Jenney (Heidi Halleck), Michael Constantine (Tadzu Lempke), Kari Wuhrer (Gina Lempke), Bethany Joy Lenz (Linda Halleck), Time Winters (státní zástupce (žalobce)), Josh Holland (Frank Spurton), Howard Erskine (Judge Phillips), Randy Jurgensen (Court Clerk), Adriana Delphine (stará cikánka), Mitchell Greenberg (dietolog na klinice), Josh Lucas (zdravotní bratr)
 
 
námět:
Stephen King
 
 
scénář:
Tom Holland, Michael McDowell
 
 
zvuk:
Doug Madick
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.