Duben
ohodnotit

Zemřít pro Japonsko

Ore wa, kimi no tame ni koso shini ni iku

Další název:
For Those We Love; I Go to Die for You; 俺は、君のためにこそ死ににいく
Žánr:
Země:
Rok:
2007
Délka:
131 minut

Obsah filmu Zemřít pro Japonsko

 
S výkřikem na rtech - Zemřít pro Japonsko! se vrhali do sebevražedných útoků na spojenecká vojska 2. světové války. Vysloužili si označení kamikadze, tedy letci, posíláni v průběhů bojů v tichomoří na jistou smrt. Tento výpravný film je vzpomínkovým vyprávěním Torihamy Tome, přezdívané Teta jednotek kamikadze. Popisuje strasti a radosti mladých chlapců, kteří vědí, že se nedožijí konce války. Celé Japonsko již pomalu tušilo, že bude poraženo, ale diktátorští veleitelé dávali stále stejné rozkazy - Položte život za věčnou slávu císařství! A tak kamkadze den co den vzlétali k sebevražedným útokům na válečné lodě svých nepřátel. Vše...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.1.2014
Film je sám o sobě natočený spíš   podprůměrně - tady se mohlo investovat daleko   víc peněz a dosáhnout toho, aby se z něj stal   válečný velkofilm, na který bychom   nezapoměli.Bohužel pro film a ještě víc   bohužel pro nás - pro diváky, to vzali do rukou   tvůrci, kteří nedokázali získat pro svůj   projekt větší peníze.
Takto můžeme   obdivovat jenom příběh.Příběh japonských   neznámých hrdinů, kteří dobře věděli do   čeho jdou - na smrt.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.4.2010
Připojím se k těm, kteří film hodnotí   kladně. Film vypráví příběhy obyčejných   vojáků. Tím je realistický. Hlavními hrdiny   jsou vojáci, kteří mají v podstatě jedinou   jistotu - smrt. Film vysvětluje motivy pilotů   kamikadze. Je zde jasně vidět čest, úcta,   morálka, respekt, uznávání hodnot a autorit,   víra a odhodlání. Zemřít pro Japonsko bylo   ctí. Film nenabízí výpravné scény. Mnohdy   jsou scény z bojů nahrazeny dokumentárními   záběry. Avšak těch pár scén natočených lze   označit za velice reálné.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.10.2009
Ten to film je vcelku velmi slušní ale dlouhý  
utrpení vojáků je podáno   surovím leč pravdivým podáním
bojové   scény jsou skvělé tento film je dosti dobře   zpracován
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2009
japonská kinematografie se bude čas od času   vracet k odkazu svých kamikadze, vojáků -   sebevrahů, kterým v době 2. světové války   nezbylo nic jiného než smrt. zářným důkazem   je i zcela čerstvý více než dvou hodinový   film s názvem zemřít pro japonsko. výpravný   velkofilm vzniknul na základě skutečných   vzpomínek tety jednotek kamikadze a proto v sobě   nepostrádá mnoho obyčejných motivů ze života   mladých kluků, kteří vědí, že je nečeká   nic jiného než smrt. z filmu zemřít pro   japonsko se jeho autorům povedlo vytěžit dost   zajímavých momentů, povedlo se i to, že ve   výsledném efektu není toto dílo válečným   filmem, ale dramatem plným osudů mladých   sebevražedných pilotů a jejich rodin   odehrávajících se na pozadí bojů 2. světové   války. film zemřít pro japonsko je pro všechny   diváky obhajobou výchovy i víry v císaře ze   země vycházejícího slunce, je také   vysvětlením proč a co vlastně znamená   zemřít pro japonsko. škoda jen, že japonská   kinematografie se svou zvláštní úchylkou v   umělém natahování celkové délky filmu, se od   tohoto zvyku v tomto případě nedokázala   oprostit. z jinak vynikajícího filmu, jakým   zemřít pro japonsko mohlo být, neúnosný čas   místy činí nezáživné a zbytečně nudné   dílo. díky těmto sekvencím bez vnitřního   napětí zůstane ze snímku zemřít pro japonsko   sice vysoce nadprůměrný film, ale ve   výsledném efektu mohl stát ještě o něco   příček výš.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.3.2009
Velice zdlouhavý a nudný válečný film   snažící se ukázat, že sebevražední letci   kamikadze byli ve skutečnosti hrdinové. Snímek   se snaží citově vydírat seč mu síly stačí   ale ani jediná scéna nepůsobí díky plochým a   nezáživným dialogům věrohodně nebo dokonce   dojemně. Šíleně nudná podívaná, která   navíc vypadá, že je minimálně o hodinu   delší.
Hugin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.10.2008
Z počátku poněkud rozvláčné, a v množství   postav je těžké se orientovat. Na druhou stranu   velice povedené záběry z kokpitu letadel,   japonský humor, překvapivé události (návrat   pana Kawaie) a dojemný konec. Z historického   hlediska se může zdát tento snímek   propagační a nacionalistický. Piloti kamikadze   jsou vykreslováni především jako fanatici s   vymytým mozkem slepě poslouchající rozkazy,   ale v očích mnohých Japonců jsou to však   božští hrdinové bojující za svou vlast.   Pravda bude někde uprostřed, čemuž se tento   film velice přiblížil, sebevražední piloti   byli jen obyčejní vojáci, kteří víceméně   neměli na výběr, za neuposlechnutí rozkazu   následuje jen jediný trest, poprava. Negativní   hodnocení těchto bojových metod je dáno   samozřejmě tím, že dějiny píší   vítězové. Používat sebevražedné útoky   americké letectvo, jsou z pilotů národní   hrdinové.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih111756minih111756Ranhojič (2013) [2k digital] 
Der Medicus n
minih29458minih29458V Číně jedí psy (1999) 
I Kina spiser de hunde n
minih8601minih8601Hotel New Hampshire (1984) 
The Hotel New Hampshire n
minih48546minih48546Legenda o mém synovi (2007) [TV film] 
My Boy Jack n
minih68652minih68652Škola končí (2005) 
Fin de curso n
minih38565minih38565Dobrá čtvrť (2005) [TV seriál] 
Dobrá čtvrť n
minih4920minih4920Candy (2005) 
Candy n
minih27750minih27750Falešná pravda (1999) 
In Her Defense n
minih102213minih102213Ledové království (2013) 
Frozen n
minih55651minih55651Můj ztracený syn (2005) 
The Iris Effect n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10