Duben
ohodnotit

Železný opičák

Siu nin Wong Fei Hung ji: Tit Ma Lau

Další název:
Iron Monkey; Shao nian Huang Fei Hong zhi: Tie Ma Liu
Žánr:
Země:
Rok:
1993
Délka:
85 minut

Komentáře k filmu Železný opičák

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.10.2021
Další maskovaný hrdina v   řadě, kterého chudý lid   vítá a ti bohatí se ho   chtějí za každou cenu   zbavit. Železný opičák se   hodně srovnává s Robinem   Hoodem či Zorrem a není   divu. Společného toho mají   více než dost. Zoufalá a   nespravedlivá země, kde moc   přebrala vládní korupce,   potřebuje někoho, kdo, v   tomto případě, ve stínu   noci bojuje za spravedlivé   zájmy chudých a   utlačovaných. Nikdo neví   kdo to je a odkud přichází,   avšak jeho hrdinské činy z   něj vytvořily legendu. Celé   to má typický asijský   šmrnc i se svými, jednoduše   ironicky označenými,   opičárnami, které doplňuje   výborná choreografie   bojových umění v akčních   sekvencích. Avšak jednu   bohapustou škodlivost to   přesto má a tím je   používání závěsných lan   během natáčení. I přes   rychlý akční střih,   vytvářející patřičný   švih, nelze nepřehlédnout   naprostou nerealističnost   pohybů po výskocích či   pádech. Něco takového   prostě daným scénám hodně   podkopává nohy.   Každopádně, příběh   obsahuje, kromě výše   zmíněné vládní korupce,   také krásné ženy,   šaolinské mnichy, spoustu   akčních scén, ve kterých   dominují ty na střechách,   pojmenovávání bojových   stylů, atd. A když se k tomu   přidá groteskní humor, což   jsou právě ty výše   zmíněné opičárny, a   nějakou tu dramatizaci,   fanoušci tzv. wuxie si   přijdou na své. Takže   tajemný maskovaný hrdina,   který bohatým bere a chudým   dává, na asijský způsob.   To nelze neshlédnout.
RwlBem
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.2.2018
Zpola komický příběh
na úrovni akční pohádky,   přesycený prázdným   mlácením, rozbíjením   kdečeho a samosebou   létáním ve vzduchu. To má   být jako všechno? Jo   vlastně ještě něco: zcela   cílená dehonestace   (politicky nepřátelského)   Tibetu. Ale koneckonců, proč   ne: své diváky si ten   snímek jistě najde.

Důvod proč chci   film vidět: 1) chci zjistit   jak se řetízkem dá   zakroutit meč do šroubovice   2) zajímá mě jak   dvanáctiletý kluk zmlátí   bandu dospělých pouličních   grázlů deštníkem 3) také   chci vidět jak hozená   kulička prostřelí čepel 4)   chci naučit sestru z ordinace   efektivně sbírat recepty   které rozfouká vítr 5) jo a   ještě jsem neviděl   vražedný brokátový rukáv.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Hrabě Monte Christo (1980) [TV...

15:05 - 16:30

53 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Alžběta I. a Alžběta II., zlat...

15:40 - 16:30

18 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

28 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

23 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani