Duben
ohodnotit

Zelené peklo

Basic

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
2.10.2003
„Podvod je jejich největší zbraň.“

Komentáře k filmu Zelené peklo

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
majkronyk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2017
Hodnocení jsem asi přehnal, ale mě se to líbí.
Film je to zajímavý takovým   tím vypravěčským   způsobem. Asi mu chybí   trochu těch větších   zvratů a to hodnocení by   mohlo být dokonalé. Za mě   tak vysoké zkrátka proto,   že se mi to líbí a viděl   jsem ho několikrát a furt se   mi to líbí. Travolta i   Jackson pořád vědí, jak se   ta práce dělá.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.2.2017
JAG a filmové vyšetřování   složitého případu. John   Travolta v roli pozvaného   vyšetřovatele se   výslechovýma metodama   snaží všemu přijít na   kloub. Příběh plný   zvratů, ve kterých se dá   lehce ztratit, ale vlastně je   to taková zkouška diváků,   jak jsou pozorní.   Vyprávění má dvě dějové   linky, které jsou rozdělené   půl na půl. Vyšetřování   kapitánkou Julie Osbornovou a   Tomem Hardym a zároveň   obrazové ztvárnění   výpovědí. Skutečně je   třeba vše pozorně sledovat,   jinak závěr nevyzní jak by   měl a celý snímek zůstane   nepochopen. Je to tak. Jedná   se tedy o film, u kterého se   musí přemýšlet. John   McTiernan vše ukočíroval   dle svých možností jak je u   něj známo a vytvořil tak   snímek, který je ve své   podstatě jedinečný.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2014
Vojáci speciální jednotky v   Panamě mají mezi sebou i   drogy a když několik   zaplatí svým životem, mají   vyšetřovatelé plno práce.   Hlavní roli hraje   J.Travolta-ovšem v Rockym   nebo Rambovi se mi líbil   více. Na můj vkus dochází   k mnoha překvapivým   zvratům, možná ke škodě   přehlednosti docela dobrého   tématu.
Kanystr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.10.2013
Viděl jsem tenhle snímek   kdysi v televizi a nikdy mě   nijak nenadchnul. Těď jsem   si to zopáknul, a musim   trochu změnit názor. Je   pravda že nesrovnalostí a   chyb je tam jak na talíři   rejže, ale vcelku vzato   slušně zpracovanej   vynikající námět. Každou   chvíli je nějaký   překvápko, a taky musíte   dávat pozor abyste se   neztratili. Dobré.
legenda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.12.2011
Presne takéto filmy mám   rád. Prekvapivé, trošku   tajomné, kde do poslednej   chvíle je divák v napätí,   ako celý príbeh skončí. A   keď príbeh skončí je   divák prekvapený, že sa s   jeho fantáziou režisér   celý film pohrával, pretože   nakoniec film končí úplne   ináč, ako napovedá dej.   Určite film nepatrí ku   komerčným   "zlátaninám",   ktoré sú v súčasnej dobe v   kurze, ale skôr k   náročnejším snímkom.   Vrelo odporúčam, aj kvôli   hereckému koncertu dvojice   Samuel L. Jackson a John   Travolta.
karolli
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2011
Výborný thriller, napětí   až do úplného závěru, kdy   zjistíte, že vše je nakonec   úplně jinak, než jste si   myslely.
SvoKar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.3.2011
Nic není tak, jak to vypadá.   Není to ani pravý opak toho,   na co to vypadá. Všechno je   úplně jinak, než jak to   vypadalo...
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.11.2010
Průměrný akční filmeček,   John McTiernan natočil už   jistě lepší. Líbí se mi   John Travolta jako cynický   agent Hardy, který má sám   máslo na hlavě a vyšetřuje   případ. Ve filmu je spousta   falešných stop i akčních   scén, které mají diváka   udržet v napětí až do   konce, což je ale na úkor   logiky.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2010
opravdu pěkný detektivní   snímek s Travoltou a   Jacksonem a s režisérem   McTiermanem. Filmy o   vojácích mám hodně rád a   tohle je snímek ještě ke   všemi detektivní a film   obsahuje i překvapivý konec,   opravdu dějově promakané.
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.1.2010
Mohla to být docela   zajímavá a místy   dramatická   „vyšetřovačka“, ale od   určitého bodu se to začalo   lámat.Velitel základny jako   šéf gangu pašeráků drog   by se dal ještě snést ale   ten konspirativní oddíl č.8   tomu dal korunu. Při   zpětném pohledu, v   souvislosti se závěrečným   rozuzlením, divák zjistí,   že měl děj trhliny a   vyskytlo se v něm spoustu   nelogičností. A celá   zinscenovaná událost a její   následné vyšetřování   bylo přehnaně komplikované.   Ještěže celý film,   alespoň částečně,   zachránil J.Travolta.
AshT
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.12.2009
Spíše skládačka nebavilo   mě jak se to vracelo furt sem   a tam a člověk stoho měl   fakt málo.John travolta a   Samuel Jackson měli sice   slušné výkony,ale moc to   nezvedlo film.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.11.2009
Basic
Nemůžu si pomoct, ale v   tomhle období se točili   kvalitní snímky především   thrillery a Zelené peklo je   toho důkazem. Akční   thriller ve kterém se   dokážete dokonale orientovat   i když skáče z jedné   události k druhé. John   Travolta v roli hlavního   vyšetřovatele se své role   zhostil jeho typickým   způsobem a tohle jsou ty   role, které mu vyloženě   sednou, sekunduje mu tam   Samuel L. Jackson, který je   tam spíše ve vedlejší   roli, přesto nepostradatelný   pro příběh. Příběh je   plný akčních scén z   panamského pralesa či   klasického vyšetřování,   samozřejmě snímek má své   mouchy a rozhodně nejde o   dokonalý film, přesto   myšlenka a provedení se   povedlo i když někdy to   logiku postrádá. Thriller ve   kterém graduje napětí a   který si dokáže hravě   udržet divákovu pozornost.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2009
Skvělý akční   film.Napínavý až do konce.A   samotný konec?No to jsem   čuměl jako blázen,jak to   nakonec dopadlo.To jsem teda   fakt nečekal.
Je zde   také velmi luxusní herecké   obsazení.John Travolta byl ve   své roli výborný.
Angelika2808
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.11.2009
Překombinovaná vojenská   detektivka-drogy,   zavražděný seržant,   vyměněný černoch,   zkorumpovaný velitel,   neúplatná podřízená,   všudypřítomný déšť...   aspoň, že ten sympatický   průserář Travolta nám v   posledních pěti minutách   objasní všechny obživlé   mrtvoly a padouch je   potrestán. Akční snímek   druhořadých kvalit,   třebaže námět byl docela   ...akční!
LenC2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.8.2009
Basic by bylo asi obyčejné   béčko nebýt toho jména   režiséra Johna McTiernana,   které je zárukou dobré akce   a hlavních hrdinů . Sice je   film hodně napínavý a ne   tak akční jak by se dalo   čekat , ale bohužel je to   tip thrilleru kdy shlédnutí   filmu podruhé může i nudit.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2009
Skvělí akční filmeček   který mohu všem   milovníkům doporučit je to   naprosto senzačně obsazené   asenzačně natočeno proto   naprostá 10
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2009
Filmová kritika tenhle film   víceméně odsoudila, takže   jsem k němu přistupoval s   určitým despektem, ale   nakonec, když jsem ho viděl   v televizi, byl jsem docela   příjemně překvapen, až na   několik scenáristických   lapsů a pár hluchých míst   kvalitní zábava na slušné   úrovni.
Jamal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Film, který vám zamotá   hlavu a na konci kdy už   věříte, jak to tedy je, tak   spadnete na zadek a řeknete   si k čemu byl vůbec ten   předcházející děj, když   je všechno tak v pohodě?
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Nezařaditelný
Jedná se o film, jenž   obsahuje prvky ze spousty   žánrů - např. válečný,   akční, komediální,   detektivní a další. Celou   dobu jsem si myslel, že   rozhodně není psychologický   a přišel mi spíše   průměrný; jedná se však o   jeden z těch příběhů, u   nichž vás překvapí konec,   po němž se ukázalo, že byl   celý i psychologický. Navíc   J. Travolta patří mezi ty   herce, kteří sami o sobě   dělají každý film o něco   lepším - i když mám pocit,   že ho zde mluvil někdo   méně obvyký.
Každopádně bych jej   doporučil všem, kdo mají   rádi kombinaci humoru a   napětí a také každému,   kdo je rád, když ho film   nezklame nějakým nesmyslně   nevhodným závěrem.
johnny-rk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2008
Kdo ma rad filmy plne zvratu a   prekvapeni, urcite si tento   film uzije dosytosti. Ja ho   muzu jen pochvalit, herecke   vykony jsou opravdu dobre...
Ivesan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Skvělý herecký výkon Johna   (zatím asi nejlepší, který   jsem od něho viděla) i   Connie. Spíše thriller   zasazený částěčně do   deštného pralesa a   částečně výslechové   místnosti nežli akční   film. Obsahuje neustálé   zvraty a nakonec   překvapující rozzuzlení.   Mohu jen pochválit.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2008
Velice napínavý děj se   spoustou zvratů a   překvapivých událostí.   Vynikající herci,   předvádí své herecké   umění v plné parádě.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Je to trochu protimluv, ale   toto je snad první komorně   ztvárněný akční film co   jsem viděl. Travolta je jako   víno, čím je starší, tím   je lepší. V celku se jedná   o průměrný film, ze   kterého vyčnívá Travoltův   herecký výkon a trošičku   nepředvídatelný závěr.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Občas divák nechápe co a   proč se ve filmu vlastně   děje a nejspíš to   nevěděli ani herci ani   režisér. Bohužel McTierman   už nám asi žádný dobrý   film nepředvede.
Tom_Hardy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Když jsem viděl Zelené   peklo poprvé, rozbolela mě z   něj hlava a naprosto jsem   nepochopil veškeré zvraty a   pointy. Když běželo pak   Zelené peklo v televizi,   rozhodl jsem se absolvovat   prodírání se džunglí   scénáristických kliček   znovu, protože jsem byl   zvědavý, zda mi to   tentokrát (když už trochu   vím) dá smyl (mimochodem,   nechat Travoltu dabovat Petrem   Rychlým je jeden z   nejujetějších nápadů   posledních let). Ano, ty   jednotlivé střípky jsem do   sebe nakonec jakžtakž   poskládal, nicméně to nic   nemění na tom, že jsou tam   pořád podstatná dějová   "ale", nemluvě o   špatném zpracování (tak   komplikovaný děj by klidně   mohl mít dvě hodiny a ne   usmolených 98 minut).   Jiskření mezi Nielsenovou a   Travoltou je zdaleka to   nejlepší, co Zelené peklo   má...
Hammer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2006
Docela jsem se obával jaký   bude výsledek, když jsem si   zjistil, že se film má celou   dobu vracet k zápletce na   začátku a zjišťovat jak to   tedy doopravdy bylo.   Výsledkem, ale rozhodně   nejsem zklamám. Stále se   něco děje, na povrch   vyplývají nové a nové   skutečnosti, příběh se   komplikuje až vyústí v   nečekaný závěr.
artcrime
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2005
vsichni vedeli jak se to stalo   jen jeden ne a pak zas nikdo   nevedel nic a nakonec se vubec   nic nestalo.strasne zmatecny a   chaoticky ale kdyz se   zapremejsli tak je to genialni
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.6.2005
Absolutny suhlas s   Bouncerom.
Film som   videl uz davnejsie,ale tolko   zapletiek a rozuzleni v jednom   filme si nepamatam.Z tohto   filmu mam v hlave totalny   salat,na dej si skoro vobec   nepamatam a len dufam,ze je to   chaotickym scenarom a nie   mojou sklerozou :)
bouncer
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.12.2003
Je to peklo!
Zelené peklo (opět   zvláštní český překlad -   originál Basic) přichází s   docela nadějným námětem,   ale zpracování bohužel   výrazně pokulhává. Stejně   jako špatné horory   atmosféru nahrazují krví,   nudné filmy nahrazují   zábavu zvraty. A že těch   zvratů v ZP je! Z míry mě   nevyvedly, spíše jsem se   divil, že se z hlavní   ženské hrdinky nevyklubal   homosexuální   orangután...Travoltovy filmy   jsou jako na RollerCoasteru a   těď se vozík řítí hodně   dolů!
Tico
Hodnocení:
Přidáno: 13.10.2003
Zelené překombinované peklo
Film je tak překobinovaný,   že pochopit jeho závěr dá   opravdu zabrat. Travolta hraje   sice dobře ( jeho   šlukování je takřka   geniální ), bohužel   scénář to všechno kazí.   Neustále se měnící   zápletka není osvěžení,   ale spíš otrava. Když   popáte vidím stejnou scénu   v bunkru - byť s jiným   podezřelým - tak je to   prostě nuda. No a logiky to   Zelené peklo taky moc nemá,   třeba když vyšetřovatelku   vojenské policie někdo   obalfne tím, že si prohodí   psí známku, čímž se z   bělocha stane černoch... V   US Army zřejmě nemají   počítače nebo osobní   složky. Zkrátka slabý   průměr, tak na 40 %.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40688minih40688Vnitřní nepřítel (2005) [Video] 
Submerged n
minih34113minih34113Chvění 3 (2001) [Video] 
Tremors 3: Back to Perfection n
minih8207minih8207Herkules v New Yorku (1970) 
Hercules in New York n
minih154576minih154576Dvě nevěsty a jedna svatba (2018) 
Dvě nevěsty a jedna svatba n
minih151558minih151558Cesta bez návratu (2017) 
Aftermath n
minih17418minih17418Příliš dokonalá podoba (1988) 
Dead Ringers n
minih10975minih10975Kukuřičné děti (1984) 
Children of the Corn n
minih81654minih81654Láska je láska (2012) 
Láska je láska n
minih30722minih30722Hellboy (2004) 
Hellboy n
minih40263minih40263Krakatice (1996) [TV film] 
The Beast n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

157 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

08:30 - 09:20

6 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:35

6 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:35 - 09:10

1 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190549
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376576
Obsahů a biografií: 178278

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10