Zdravá vdova 29/169 (1972) [TV inscenace]

Zdravá vdova 29/169
73.8 %
 
 

Další název: Zdravá vdova

    Žánr: komedie
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 8.1.1972        
    Délka: 52 min.
„Televizní komedie o hledání tatínka pro Honzíka a manžela pro jeho maminku“
POZOR SPOILER

Učitel Froněk vypráví žákům o zachování rodu. Při vyprávění je načapán žák Honza Kubeš, který má jinou práci. Totiž inzeráty. On je totiž sám s maminkou a strašně rád by i tatínka. A tak podá za matku inzerát. Ovšem za vydatné pomoci kamarádů.
Doma opět Honzova babička spílá jeho matce, že si nehledá chlapa. A že všechno dělá s Honzíkem.
Došlé odpovědi na podaný inzerát jsou Honzou a kamarády pečlivě tříděny. A jednoho dne začnou pozvaní pisatelé chodit. Ano, naráz, protože Honza je pozval všechny v jeden den. Takže situace se vyvrbí tak, že to všechno praskne, nápadníků je plný byt, a každý je jiný. Jeden by stále něco opravoval, druhý veršuje, třetí umí dokonce mimo jiné i plést a vařit.
Ani jeden z nich neuspěl, a maminka má další zájemce pozvané do kavárny. Ale co sem chodí za exoty, to je hrozné. Boxer, mamánek, psycholog, ale nikdo nemá šanci uspět.
Honza je z toho nešťastný a spí i v hodině. Kárání učitele Froňka přejde, a řekne mu, že matka nemohla přijít do školy, protože má housera. Přichází další nápadník, erotoman. Ten je potupně vyhozen, stejně jako další příchozí, kterým je soudruh učitel Froněk…  Autor: Pitryx

režie:
Jaroslav Dudek
 
 
hraje:
Jana Štěpánková (Hana Kubešová), Dana Medřická (matka Kubešová), Stanislav Pilman (Jan Kubeš, syn Hany Kubešové), Eduard Cupák (učitel Froněk), Jan Libíček ("Jarouš" Voňka, nápadník), František Filipovský (Karel Vít, nápadník), Vladimír Menšík (Bohouš, domácí kutil), Josef Kemr (Sháněl, nápadník-vdovec), Jiřina Bohdalová (Bohoušova manželka), Josef Bek (boxer Franta Vařeka), Marie Rosůlková (Milouškova matka), Lubomír Lipský (Miloušek, nápadník), Karel Höger (psychiatr, nápadník), Josef Somr (Eduard Chvoja, elegantní nápadník), Mirko Musil (číšník)
 
 
scénář:
Dagmar Novotná
 
 
kamera:
Jindřich Novotný
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.