Zásah v pravou chvíli (1963)

Zásah v pravou chvíli (A Stitch in Time)
84.3 %
 
 
 
 

A Stitch in Time

    Žánr: komedie
    Země: Velká Británie
    Premiéra v ČR: 3.2.1969        
    Délka: 99 min., 2576 metrů
„Filmová veselohra z nemocničního prostředí.“
Norman Pitkin pracuje jako řeznický pomocník pana Grimsdalea. Je typickým smolařem, a tak, když dojde k loupežnému přepadení v řeznictví, ve snaze pomoci šéfovi, mu nápad ukrýt památeční zlaté hodinky v ústech jejich majitele, připadne nanejvýš rafinovaný.

Jenže nepočítal s tím, že je šéf pozře...Ten je nucen vyhledat lékařskou pomoc v místní nemocnici a Pitkin přeci musí dohlédnout, aby se mu dostalo náležité péče. Ale netrvá dlouho a je z nemocnice vykázán, neboť svou roztržitostí způsobí nemalé zmatky a problémy personálu i pacientům. Přesto se nevzdává a vrací se v různých převlecích nejen k svému chlebodárci, ale i k malé Lindě, která se na dětském oddělení zotavuje z šoku po smrti svých rodičů. Právě jemu se podaří vykouzlit na dětské tváři úsměv a nakonec přimět místní smetánku k velkorysým darům pro nemocnici.

Film je plný gagů ve stylu němých grotesek a stojí na komediálním talentu N. Winsdoma.  Autor: Noerona

režie:
Robert Asher
 
 
hraje:
Norman Wisdom (Norman Pitkin), Edward Chapman (pan Grimsdale), Jerry Desmonde (Hector Hardcastle), Jeanette Sterke (Haskellová), Jill Melford (lady Brinkleyová), Hazel Hughes (řezník), Ernest Clark (profesor Cranshaw), Vera Day (Betty), Lucy Appleby (Lindy), Glyn Houston (Welsh), Patsy Rowlands (Amy), Peter Jones (Russell), Frank Williams (Nutall), Penny Morrell (sestra Rudkinová), Patrick Cargill (dr. Meadows), Francis Matthews (Benson), John Blythe (Dale), Pamela Conway (pacientka), Danny Green, Johnny Briggs, Michael Balfour, Arnold Bell (doktor), Graham Bell, Ronnie Brody, Jill Carson, Cyril Chamberlain, Pauline Chamberlain (tančící žena), Pat Coombs, Clifford Earl (TV kameraman), Michael Goodliffe (doktor), Fred Griffiths (řidič náklaďáku), Paul Grist (student medicíny), Joan Ingram, Nigel Kingsley, Andrew Laurence, Benny Lee (šofér), John Lee (konstábl), Eddie Leslie, Michael Lewis, Arthur Lovegrove (hotelový portýr), Coral Morphew, Julian Orchard, Milton Reid, Cardew Robinson (pacient), Doug Robinson (Wrestler), George Roderick (pacient), George Spence (pacient), Marianne Stone (paní Cutforthová), Tony Thawnton (řidič), Totti Truman Taylor, Wanda Ventham, Jennifer White, Juba Kennerley (pacient)
 
 
scénář:
Eddie Leslie, Jack Davies, Norman Wisdom, Henry Blyth
 
 
kamera:
Jack Asher
 
 
hudba:
Philip Green
 
 
kostýmy:
Joan Ellacott
 
 
střih:
Gerry Hambling
 
 
zvuk:
C. Le Mesurier, Dudley Messenger, Jim Sibley
 
 
vedoucí produkce:
L.C. Rudkin
 
 
titulky-česká verze:
K. M. Walló (české dialogy a režie českého znění)
 
 
výtvarník:
Bert Davey
 
 
masky:
George Blackler, Biddy Chrystal
 
 
asistent režie:
Anthony Waye
 
 
fotograf:
Ian Jeayes
 
 
výkonný producent:
Earl St. John
 
 
producent:
Hugh Stewart
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.