Duben
ohodnotit

Zaříkávač koní

The Horse Whisperer

Další název:
Zaklínač koní; Der Pferdeflüsterer
Rok:
1998
Délka:
168 minut
Premiéra v ČR:
23.7.1998
„Robert Redford a Kristin Scott Thomasová v romantickém příběhu lásky a naděje“

Komentáře k filmu Zaříkávač koní

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.6.2021
Tohle je v podstatě hodně   psychologický film zahalený   lehoučkým oparem romantiky.   Robert Redford zde dokázal,   že je určitě stejně dobrý   režisér jako herec a   postavil jednoduchý příběh   především na výborných   výkonech hlavních   představitelů (včetně   sebe). Sam Neill patří mezi   herce, kteří vždycky   odvedou minimálně dobrý   standard no a Kristin   Scott-Thomas patří mezi   ženskou hereckou špičku. V   téhle elitní společnosti se   neztratila ani mladičká   Scarlett Johansson, která zde   teprve startovala svou   úspěšnou kariéru. Za   pomoci výborně vedené   kamery a podmanivých   prérijních exteriérů   vznikl hodně působivý a   příjemný film.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2021
Poeticky laděný, trošku   podbízivý a patetický, ale   hlavně hodně dlouhý film o   lásce, koních a lidech.   Silný příběh skvěle   doplňuje krásná hudba a   nádherné přírodní   záběry. Robert Redford se   opět předvedl jako výborný   režisér a skvělý herec   (což ovšem není nic   nového).
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.3.2012
Mám rád tento film to nejen   kvůli Redfordovi, kdo si to   myslí, ale ten příběh je   lidech, přírodě, jejich   vzájemném prostupování a   ovlivnˇování se. Je tam i   tolik potřebná lovestory,   ale všechno je v harmonii.   Není to směšné. A pak při   sledování si člověk   povšimne, že se tam objevila   coby dívka Scarlett   Johansson.
1frida2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2011
Redford je king
Jemný, ale silný příběh,   a Redford, ten je jedinečný.   Skvěle natočil, skvěle   zahrál. Škoda jen, že   výběr partnerky nebyl tím   pravým. Typově se podle   mého nehodila jak do reálu   příběhu, tak ke svému   hereckému partnerovi.
To byl jediný mínus. A   táhlé pasáže byly u tohoto   snímku předností.K   příběhu to patřilo,   dodávalo to ději krásnou   nostalgii a romantiku.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.10.2011
Zaříkávač koní
Abych se přiznal, tak tenhle   film mě moc nezaujal a dá se   říci, že jsem byl spíše   zklamán. Na můj vkus je film   příliš zhlouhavý a dle   mého názoru by nebylo na   škodu pár scén, jako je   třeba zbytečné tlachání   všech představených u   večeře, vyřadit. Nicméně   filmu se nedá upřít silný   příběh a povedená   psychologie postav.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2011
Když si za názvem přečtu,   že je film drama a ještě ke   všemu psychologické,   odrazuje mě to. Tenhle film   jsem ale viděla už   několikrát. Redford je   vynikající režisér a je   jeden z mála, který umí   natočit poutavý nenudný   silný příběh s velikým   vkusem. Příběh vás pohltí   a přestože jsou v něm   dlouhé statické pasáže,   nenudí. Není melodramatický   a přesto ukápne slza.   Jediné, co mě trochu   zklamalo je Kristin   Scott-Thomas. Myslela jsem,   že je lepší herečka. Slzy   na konci jsem jí prostě   nevěřila.
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Jeden z mála romantických   filmů, které nekončí happy   endem, o to víc možná   zapůsobí... Vzdor mé   nechuti k tomuto žánru se mi   celkem líbil.
Peykka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2010
V tomto filmu lze pozorovat   úžasný vztah mezi rančerem   a zraněným zvířetem, znovu   obnovující se vztah mezi   matkou a dcerou, mystickou   lásku mezi mužem a ženou a   dávno zapomenutý vztah mezi   manželem a manželkou.
Nestárnoucí snímek s   Robertem Redfordem v hlavní   roli. Pro každého se najde   smysl života na konci.
Laila
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2010
tak toto je nadherny film o   znovunabiti   sebevedomi,napravovani vztahu   a vzajemne duvery k sobe, a o   sebeobetovani,moc povedeny   kousek a jeste navic pro ty co   miluji kone,tak se   podivejte,je to parada:-)
Gruberova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.11.2009
zaříkávač koní
Toto je opravdu nádherný   snímek. Kvalita   režie,prostředí i herecká   výkonnost je   vynikají.Opravdu tento   snímek nemá chybu.Je   bezkonkurenční.Musím   hodnotit tento snímek na   výtečnou.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Konečně jsem ten film viděl   celý.
Pěkně   natočené a mělo do docela   dobrý děj.
Nejvíc se   mi líbila K.Scott-Thomas v   roli velmi energické a   sebejisté matky.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2009
Četla jsem knižní verzi,   už je to pěkná řádka let.   Miluji koně, proto byl pro   mne tento příběh opravdu   zajímavý. Jen mě trochu   zamrzel konec. Annie se měla   dát dohromady s Tomem, aby   dostal tento film odemě plný   počet. Ovšem podle   scénáristy to mělo   dopadnout právě takto.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2009
Jeden z nejhezčích filmů   vůbec, krásné záběry,   výborný psychologický a   zároveň romantický   příběh. No a krásná   Kristin Scott Thomas, Redford   odpustí, ale ona ho prostě   zastínila.
Poe64
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2009
Super.Robert Redford vytvoril   nezabudnuteľný   film,bravo.Scarlett Johansson   v detskej roli skvelá,Redford   vynikajúci a celá rada   známych a výbornych hercov   tu exceluje.Tento film by bol   na 10bodov aj keby tam hral   hocikto.Dej filmu bol   výborný
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.12.2008
Ano, tento film je hodně   romantický, možná až   příliš, ale..... je   nádherný svoji myšlenkou,   svojí duchovní sílou a   posláním. Ze všech stran se   na nás valí z plátna   obrovská porce pozitivní   energie, která nabíjí.   Jaký Redford, takový film.   Robert Redford léty zraje   jako víno a je to sakra znát   na tomto filmu. Výborně,   Bobe, máš to za 10.
moudrc
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.11.2008
Ostřílený rančer Robert   Redford, který učí mladé   dívky jezdit a starat se o   koně. Velice romantický   snímek s nádhernou   přírodou v pozadí všude   okolo.
Petra.Barbie
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.7.2008
Určeno jiné cílové skupině, než jsem já...
...je mi líto, v porovnání   s ostatními svým   abnormálně nízkým   hodnocením tohoto filmu asi   mnohé zklamu. Film jsem   viděla jednou, na   doporučení jedné známé,   která se do něj zamilovala.   Nastínila mi děj - příběh   nemocné holčičky a jejího   koně...rozhodla jsem se film   zkusit. Bohužel. Netvrdím,   že nepřináší hlubokou   myšlenku o lásce lidí a   zvířat. To ano, jsem   každopádně proti   jakémukoliv týrání   zvířat a v tomto ohledu   proti filmu nemám jediné   výtky. Mně vadí něco   jiného, právě to spojení   zaříkávačství a   šamanství. To jsou aspekty,   které jsou mi i v reálném   životě tak nějak proti   srsti. Snad kdyby byl   příběh postaven trochu   jinak, jako drama nemocné   dívky a koně, ale s poněkud   jiným hlavním příběhem,   brala bych tento projekt jako   výbornou psychologickou   záležitost. Takhle to řeknu   na rovinu - nebavilo mne   to...později jsem se   pokoušela číst také knihu,   výsledek byl ovšem stejný.   Jako první jsem však viděla   film, tudíž jsem alespoň   její četbou nebyla předem   ovlivněna, nicméně i tak ve   mě nezanechává ani filmová   ani litrární podoba žádné   hlubší stopy...
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2008
Drama spojené s koňmi, ale   jde vlastně o úplně něco   jiného. Film je o lásce a   odpovědnosti. Hodně na   srdíčko. Trochu pohádka,   ale tak krásná.
za8
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2008
Krasny pribeh lasky medzi   dievcatom a jej konom, pribeh   ako sa odhodlat a znovu sa   priblizit k svojmu oblubenemu   zvieratu, teda konovi. Ze   vsetko sa da, ked sa chce a   netreba zahadzovat sance.
ajlik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2008
jak moc nás dokáže ovlivnit film
Tento film je poněkud   zvláštní tím, že má dva   hlavní příběhy. Příběh   dívky a koně a příběh   zralé ženy, která najde   štěstí, když už ho   nečeká.
I přesto,   že vím, že tento film má i   jisté nedostatky, rozhodla   jsem se mu dát vysokou   známku. Není to jen tím,   že Robert Redford je můj   oblíbený herec a získal si   mě na svou stranu i   částečně díky tomuto   filmu,protože když jsem ho   sledovala,jak přesvědčivě   hraje svou roli a jak je z   něho i přes televizní   obrazovku cítit vnitřní   sebejistota,řekla jsem si,   že takhle nějak to má   všecno vypadat. Nejsem   naivní a vím, jak si film s   námi dokáže pohrávat, ale   u tohoto filmu mně to   nevadilo.
Byly tam   místa, která jsem   prožívala se zatajeným   dechem a místa u kterých   jsem se těšila až budou za   mnou. Ale žádný film není   dokonalý. Jde o to, že se   snažili zaujmout hodně   diváků a proto tam museli   dát prvky, které mně tam   vadily. Ale každému se   líbí něco jiného a   především nešlo o to,   zaujmout jednoho diváka, ale   široké obecenstvo.
Proto jsem se rozhodla   dát mu vysokou známku za   kterou si stojím, protože i   herci tak seběvědomě stáli   za svými rolemi.
georginaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Filmová adaptace se skvěle   povedla nastínit pocit   strachu a úzkosti , zároveň   věřit v sám sebe a   překonat strach . Jde o malou   holčinu, která miluje svého   koně, ale po nehodě se   začne bát a musí   bázlivost překonat, aby   opět mohla žít jako dřív.   Nádherně je to popsané v   knize, jenž napsal spisovatel   Nicholas Evans.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2006
Film plný poetiky. Snímek na   který je potřeba se dívat v   patřičném rozložení a   soustředění. Je to film pro   náročnějšího diváka,   který má rád zvířata,   lásku člověka ke zvířeti,   nádhernou krajinu Montany a   dlouhé filmové záběry bez   řeči.
Verik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2005
Nádherný film,který se   odehrává ve světě   koní.Každý si alaspoň   trochu pobrečí:,-)
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2005
Romantika podle Redforda.   Celkově průměr, líbily se   mi 2 věci: za prvé úvodní   scéna v lese a pak   sympatický herecký výkon   mé oblíbenkyně Scarlett   Johansson. No a pak   samozřejmě chris cooper.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih15998minih15998Počestné paní pardubické (1944) 
Počestné paní pardubické n
minih137652minih137652Brokovnice (1992) [TV inscenace] 
Brokovnice n
minih13718minih13718Nebeští jezdci (1968) 
Nebeští jezdci n
minih24538minih24538Půlnoční kolona (1972) 
Půlnoční kolona n
minih35931minih35931Podnájem na Champs Ellysées (1990) [TV film] 
Podnájem na Champs Ellysées n
minih40004minih40004Sbohem, pane profesore (1969) 
Goodbye, Mr. Chips n
minih29764minih29764Proroctví z temnot (2001) 
The Mothman Prophecies n
minih19521minih19521Správný chlap v Africe (1993) 
A Good Man in Africa n
minih45933minih45933Zapovězené plátno (1995) 
The Celluloid Closet n
minih72066minih72066Grandle (1979) [TV inscenace] 
Grandle n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

178 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:25

2 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190472
Osobností: 697717
Fotografií: 763643
Plakátů: 376271
Obsahů a biografií: 178168

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10