Duben
ohodnotit

Zarafa

Další název:
Žirafa Zarafa
Země:
Rok:
2012
Délka:
75 minut
„Chlapec uteče z otroctví, spřátelí se s žirafou a tak začíná dobrodružství.“

Komentáře k filmu Zarafa

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2013
Docela povedený pohádkový   příběh plný moudrosti a   životní filosofie. V   dnešní době je hodně   netypický jak tématem,   dobou, ve které se   odehrává, i posláním,   které divákům přináší.   Putování balónem poněkud   evokuje verneovskou cestu   kolem světa.

Trochu mi vadila ta   nesourodá směsice postav z   různých oblastí, máme tu   černouška, Araba, krávy z   Tibetu, invalidního bělocha   a samozřejmě žirafu. Trochu   přeplácané, ale přesto je   to zajímavě skloubeno do   road movie. Je to sice   poměrně málo akční pro   dnešní děti, zato mohou na   plno prožívat   dobrodružství žirafy a   malého Makiho na jejich   cestách. Mohou fandit malým   hrdinům, aby je jejich cesta   zavedla nakonec zpět domů.   Vcítit se do smutku po   domově ale zřejmě malé   děti nedovedou. Přesto film   nabízí spoustu zážitků.   Je vidět, že není potřeba   žádná špičková   technologie na to, aby vznikl   nádherný příběh plný   smutku i radosti.

Film zajme jednoduchou   animací zejména malé   diváky, ale poslání   jednotlivých postav a jejich   životní filozofie včetně   smutného a nevyhnutelného   konce, dokáže zaujmout i   starší diváky.

Zarafa je kouzelný   příběh, který dovede   dojmout i pobavit zároveň.   Nelituji, že jsem jej   viděla.
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.10.2013
Pěkná kreslená francouzská   pohádka.Škoda toho konce,kdy   Zarafa začala mluvit a hned   začala šířit poselství o   základech rodiny.Jinak ale   velmi pěkné dobrodružství   s vtipnou vsuvkou letících a   tančících kraviček.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10