Duben
ohodnotit

Zapomenutý ostrov

Nim's Island

Další název:
Zabudnutý ostrov (SK)
Rok:
2008
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
17.7.2008
„Staň se hrdinou svého vlastního příběhu“

Komentáře k filmu Zapomenutý ostrov

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
collen
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.8.2017
Jednoznačně povedený   námět i herecky dobře   zvládnuté, ale byla tam   spousta bláznivých scén,   které neumím ocenit. Ovšem   je to jenom můj subjektivní   názor.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.9.2013
Odpočinkový film o malé   dívce a klaustrofobické   spisovatelce dobrodružných   románů o Alexy Roverovi.   Všechno však nakonec dobře   dopadne a krásná příroda a   možná i druhý díl jsou   zachráněny. Zaujala mne   J.Foster.
prvosenka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.3.2013
ZAPOMENUTÝ OSTROV

Další z řady   dobrodružných příběhů   určených především pro   děti. Dospělí si možná   trochu nostalgicky povzdechnou   a rozpomenou se na dávno   zapomenuté sny o tom, jak by   bylo prima mít pro sebe celý   ostrov, zažívat nerušené   roky nikdy nekončících   prázdnin, kochat se   neobyčejně krásnou   přírodou, šplhat po   palmách, baštit zvláštní   ovoce nezvyklých chutí, za   kamarády mít ochočená   zvířata, se kterými bychom   si mohli hrát, ale která by   nás zároveň chránila před   nepřáteli. Prostě užívat   si neobyčejná a nikdy   nekončící dobrodružství.   Díky filmu jsem se na chvíli   přenesla do dětských let ,   kdy jsem pod vlivem knížek s   podobnou tématikou utíkala   do světa své fantazie a kdy   jsem marně toužila prožít   něco podobného. Na to se   docela hezky kouká. Pustý   ostrov je super i zvířecí   kamarádi jsou moc prima.   Dokonce dovedou nezištně   pomoci i tátovi v nouzi.   Takový přemoudřelý   pelikán musí být k   nezaplacení.

Jenže ve filmu jsou i   negativní věci. Především   svou trapností vyniká Jodie   Foster v roli Alex Rover.   Bláznivá spisovatelka s   fobií, která jí nedovolí   vyjít ani před práh   vlastního bytu? To bylo,   myslím, v tomto filmu zcela   zbytečné. Svůj účel by   splnila i jako „normální   žena“ bez zkušeností se   životem v prostředí   opuštěného ostrova. Škoda,   že se Jodie Foster tolik   ponížila. Absolutně mi v   té roli neseděla. Naproti   ní stojí Abigail Breslin,   odvážná dívenka Nim,   která se v situaci beztak   zorientovala lépe a získala   nakonec více vážnosti než   celá Jodie. Gerard Butler   opět nezklamal. V příjemné   dvojroli uspěl i jako   sympatický dobrodruh z knihy,   ale i jako milující otec.   Gerard Butler ukázal, že ho   hraní opravdu baví a díky   tomuto filmu se mohl na   chvíli vrátit do svých   dětských let a patřičně   si užít své dětské sny v   praxi. Abigail Breslin už   dříve ukázala, že je   schopná herečka. V tomto   filmu byla jednoznačně   nejlepší, hned za šikovným   pelikánem.

Ve filmu mne zaujalo pár   zajímavě natočených scén.   Přechody z reality do   prostředí popisovaného   knihou, to bylo super. Nakonec   i rozhovory spisovatelky se   svým fiktivním hrdinou byly   prima. Jen to nemuselo být   tak přehnaně bláznivé.

Zapomenutý ostrov   je rodinná dobrodružná   komedie z atraktivního   prostředí, které se nedá   upřít pohodová atmosféra.   Původní námět a idea   vyprávění se mi dost   líbila, ale posun do crazy   komedie byl zbytečný a   nepovedený. Docela vážné a   dramatické situace, třeba   noční bouřka a strach o   otce, který se neozývá,   byly vzápětí shozeny   nějakou praštěnou scénou a   tak snímek působil hodně   nevyváženým dojmem. To   celé, kdy film jakoby   nevěděl na co si to vlastně   bude hrát, to mi narušilo   celkový dojem a docela mně   to otrávilo. Snímku by   slušelo trochu více   vážnosti a mohl to být   super dobrodružný příběh   pro celou rodinu. Takto z toho   vylezla jen bláznivá komedie   pro děti a to je veliká   škoda. Potenciál tu byl na   mnohem lepší dílo. I přes   vcelku krátkou stopáž jsem   trpěla natolik, že nemohu   dát více než podprůměrné   hodnocení.
SvoKar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.12.2011
3 v jednom! Tak tohle se   nedalo! Ty dobrodružné   příběhy být samostatné   filmy, možná bych je bral.   Ale příběh   holky-vypravěčky, která   čte knížku   spisovatelky-arachnofobky,   která píše o dobrodruhovi,   přičemž se jejich   příběhy prolínají, to je   na mě moc!
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.10.2011
Slušné průměrné   dobrodrůžo s až moc dobrým   hereckým obsazením.Spíš si   myslím, že je to pro ty   mladší, ale docela jsem se   pobavil taky.
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.12.2010
Na to, že jde o dětský   film, mi to přišlo dost   odfláknuté. Hezké záběry   tropického ostrůvku a dobrý   výkon J. Foster nemohly   vyvážit více než chabý   děj. A toho   "intelegentního   ptáka" co nalovil   tatínkovi ryby a pak mu   ještě donesl brašnu s   nářadím, tvůrcům   Zapomenutého ostrova   nezbaštil ani můj osmiletý   synovec.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Jodie Foster si patrně   potřebovala připomenout   svoje pradávné začátky,   kdy točila dětské filmy pro   Disneye nebo chtěla mít ve   filmografii něco pro svoje   děti. Mlčení jehňátek jim   asi po večerech pouštět   nebude nebo by jim   vypěstovala více fobiií   než měla v Zapomenutém   ostrově její Alexandra   Rover.
Zapomenutý   ostrov jim pouštět může,   protože je určen tak   desetiletým dětem -   zvířátka, dobrodružství -   pro ostatní sejde z očí,   sejde z mysli, i když   Butlerovi to sluší-mladší   Indiana Jones.
dobes.pavel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Zapomenutý ostrov
Hodně průměrný   dobrodružný film, který   nenabídne ani moc humoru a   ani de v tomhle případě   nedá mluvit o akčně   napínavém dobrodružství.   Děj taky ničím nezaujme a   otravná spisovatelka působí   dost trapně. Film   samozřejmě končí hodně   naivním happyendem. Jediným   plusem jsou snad jen exotické   prostředí, kde se odehrává   většina filmu, a   zvířectvo.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.10.2009
Velice povedená komedie   která nemůže zklamat   komedie
je   skvěle obsazena a skvělé a   sama sranda
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Jodie Foster v příjemné   rodinné komedii o   spisovatelce, která se vydá   na cestu na osamocený ostrov   aby pomohla své malé   čtenářce, která je na   ostrově sama. Filmu nechybí   vtipné scény hlavně jak   Jodie předvádí své různé   fobie.
johnny-rk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2009
Musim souhlasit s efCZou. Je   to prijemny klidny film s   vtipnymi scenami... krasne   jsem si odpocal od neuprosne   se blizici maturity.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Velmi vtipné (hlavně pro   rodiče, když vidí Alexandru   bojovat se všemi svými   fóbiemi) a velmi hezké (pro   děti - spousta zvířátek,   ostrov stvoření pro   hraní)...Takto by měl   vypadat rodinný film -   nenudí se ani jedna věková   skupina, příběh není   úplně stupidní a přitom   všechno dobře dopadne.
Vsuvky s Alexem Roverem,   kde peskuje Alexandru patří   mezi nejlepší z celého   filmu :o)) opravdu jsem se   smála.
sismik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Celkem slušný film,chvílemi   i vtipný, Jodie Foster jako   Alex Rouver je naprosto   dokonalá a zvířátka jsou   roztomilé. Přesto je to film   spíše pro děti a tak já na   něj mám trochu jiný pohled.   Ale musím říct, že být o   10 let mladší nejspíš bych   film hltala od začátku do   konce a to je podle mě účel   filmu. Děti pobaví a   dospělé neududí k smrti.   Což je slušný výsledek.
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.12.2008
Na dětskej film trochu moc   složitý, na dobrodružný   film trochu trapný, na   rodinný film trochu nudný.   Nevim, jak hodnotit, tak dam   4. Od půlky filmu jsem to   měl jen jako zvukovou kulisu   k počítači, nechytlo mě   to.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.9.2008
Velmi slaby film pre   dospelych,ale pre deti vyborna   volba a minimalne 2 body   navrch.Pre dospelych   infantilny a predvidatelny   scenar s hviezdnym hereckym   obsadenim,pre deti velke   dobrodruzstvo maleho   dievcatka.Pre spolocne   sledovanie v rodinnom kruhu   dobra volba,inak nuda a strata   casu.
Radek71
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Nečekal jsem zázraky,ale i   tak jsem zklamán.Film je sice   pro děti,ale mohl mít ambice   být více zábavný i pro   dospělé.Věřil jsem   zejména osobě   Fosterové,která téměř   nikdy nezklame.Tentokrát byla   její role přetažena   téměř do šaškovské   polohy a to ji   nesedí.Jednoduchá zápletka   s osaměním 11 náctileté   dívky na ostrově,ztracený   otec v moři a   nepravděpodobné řešení   spisovatelky.Není celkem o   čem psát pokud budeme hledat   děj.Jednotlivé pasáže   jakoby byly do filmu   naroubovány,aby se něco   dělo.Takže zbývá krásná   lokalitka,mořský a   podmořský svět na druhou   stranu nedokonale animované   postavy některých   živočichů.Stylizace trochu   připomíná Most do země   Therabitia,ale ta se tolik   vizuálně   nepodbízela.......Děti film   pravděpodobně ocení,ale   dlouho si ho pamatovat   nebudou.
kali.4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.7.2008
To, co jsem čekal – pro   děti, jimž je film   primárně určen, bez pochyby   zábavné a atraktivní, pro   starší i přes veškerou   evidentní snahu scénáristy   víceméně nuda. Příběhu   chybí gradace, akčním   scénám napětí a celé to   vrcholí tak nějak nemastně   neslaně. Herci se dle   očekávání vytáhli –   nejlepší je Jodie Foster,   která naplno rozvinula svůj   komediální talent, Gerard   Butler jako „citlivka“   přesvědčil již v P.S.   Miluji Tě, no a Abigail   Breslin? Veliká hollywoodská   naděje, ale to už stejně   všichni dávno víme. Jejich   výkony jsou to nejlepší, co   film nabízí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39052minih39052Román pro ženy (2005) 
Román pro ženy n
minih9872minih9872Kam, pánové, kam jdete? (1987) 
Kam, pánové, kam jdete? n
minih40335minih40335Území strachu (1986) [TV inscenace] 
Území strachu n
minih24399minih24399Život je krásný (1940) 
Život je krásný n
minih24187minih24187Zvětšenina (1966) 
Blowup n
minih7004minih7004Dumbo (1941) 
Dumbo n
minih10398minih10398Koktejl (1988) 
Cocktail n
minih68335minih68335Strašidlo cantervillské (2005) [TV film] 
Das Gespenst von Canterville n
minih97321minih97321Enter Nowhere (2011) 
Enter Nowhere n
minih120037minih120037Odkaz hříšnice (2012) [TV film] 
Das Vermächtnis der Wanderhure n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sardinky, aneb život jedné rod...

14:45 - 16:00

55 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherný svět

15:20 - 16:30

20 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

10 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

5 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10