Západ slunce (1988)

Západ slunce (Sunset)
72 %
 
 

Sunset

    Žánr: akční / krimi / komedie / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 102 min.
„Jsme v roce 1929 a Hollywood právě objevil zvukový film, což pro některé hvězdy němé éry představuje obrovskou výzvu. Jak se s ní popere Tom Mix (Bruce Willis)?“
Píše se rok 1929 a Hollywood právě vstoupil do éry zvukového filmu. Uspějí v něm hvězdy němých snímků? Toto dilemma se týká i filmového kovboje Toma Mixe (Bruce Willis), hollywoodského akčního hrdiny. Tom čelí této výzvě a přijímá roli legendárního právníka Wyatta Earpa v první kovbojce se zvukem. Opravdový Wyatt Earp (James Garner) na filmu spolupracuje jako technický poradce, což není Tomovi zrovna dvakrát příjemné. Earp se zase necítí dobře uprostřed filmového života. Starý a nový Hollywood se střetává a stává se kulisou pro šokující vraždu. Filmová hvězda a právník budou muset překonat své osobní problémy, aby mohli společně vyřešit záhadné okolnosti násilného činu.

režie:
Blake Edwards
 
 
hraje:
Bruce Willis (Tom Mix), James Garner (Wyatt Earp), Malcolm McDowell (Alfie Alperin), Mariel Hemingway (Cheryl Kingová), Kathleen Quinlan (Nancy Shoemakerová), Jennifer Edwards (Victoria Alperinová), Irene Olga López, Miranda Garrison (španělská tanečnice)
 
 
choreografie:
Miranda Garrison
 
 
zvláštní efekty:
Dan Cangemi
 
 
kaskadér:
Cindy Folkerson, Keii Johnston (double: Mr. Willis), Denney Pierce
 
 
casting:
Nancy Klopper
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.