Jeden svět
ohodnotit

Zánik

Extinction

Další název:
Welcome to Harmony; Ľadové peklo
Žánr:
Rok:
2015
Délka:
110 minut

Obsah filmu Zánik

 
Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem ač sousedi, tak se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně.

Autor: PROCESOR
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zánik >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.6.2021
PROCESOR!
Tak jsem byl rád, že sem na to koukal ve dne, a   ne v noci někde na samotě u lesa. I když bylo   zřejmé, že snímek bude těžit především z   „lekaček“ tak napětí jsem nepostrádal. V   žití se do té samoty a izolovanosti a   čekání, kdy zaútočí. Já jsem byl   spokojený.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2019

Snímek je dalším zástupcem zombie subžánru,   který svým námětem kupodivu jistý druh   originality má. Zombie film byl v posledních   několika letech házen do autu hlavně vlivem   svého neustálého sebeopakování. Najít   scénář s nějakým novým úhlem pohledu byl   takřka nadlidské síly. Trpělivost však růže   přináší, což tento evropský filmový počin   plně potvrzuje. Přímo o zombie film se v   podstatě vlastně nejedná, ale má s tím co do   činění. Na pozadí apokalyptické epidemie tu   máme spor dvou bratrů, což je pro ně v dané   situaci v rámci boje o přežití ohromnou   zkoušku lidskosti a pochopení. Je těžké v   takovémto příběhu najít hlavního hrdinu nebo   se po divácké stránce postavit na něčí   stranu. Děj je ve svém vývoji zcela nerozhodný   v charakteristice každého z nich. Kdo je   větší hrozba a pro koho? A dokáže nějak   nějak danou situaci zvrátit a donutit bratry ke   spolupráci? Film je tak zaměřen spíše na   obyčejný lidský přístup, čímž je snímek   svým způsobem frustrující. Nechat zabít   souseda jenom proto, že je nenáviděn? Snaha o   přežití může být hodně nepříjemná, když   se nebude náležitě jednat se sousedy,   zvláště při vědomí, že jsou společně   jedni z mála zbývajících lidí, kteří mají   to štěstí, že přežili apokalyptickou   epidemii. Takže nic pro diváky čekající   klasický neustálé zombie útoky, roztrhaná   těla a potoky krve.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.3.2019
Zaujimave post apo zombie...
Post apo zombie film, ktory ma zaujimave   obsadenie.Fox patri medzi mojich oblubenych hercov   a nesklamal, podobne ako prostredie a   atmosfera.Skoda scenara,ktory je slaby a   nelogicky.Kvitujem europsku stopu.
Film   doporucujem.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.4.2017
Zombienuda
Krkolomné rodinné drama na pozadí post-apo   světa ovládaného zombie.Pokud jste příznivci   biblických motivů na téma   vina-trest-odpuštění mixnutého příběhem dua   Kain a Ábel pak je to přesně vaše   parketa.Snímek sice s ponurou atmosférou ale   totálně bez akce, zápletky nebo gradace, pokud   tedy nepovažujete několik Albíno-hopsalů za   něco "echt".Film natočený někde na   samotě u lesa s hereckým ansámblem menším   než je fotbalová jedenáctka .Takové komorní   drama u svíček při chladných dnech a   studených nocích.Nic nového nebo dokonce   objevného v rámci žánru ani vykreslení těch   několika málo postav nestojí za řeč a tak lze   snímek shrnout jako nezáživnou patlaninu kterou   není třeba vidět víc než jednou.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.1.2017
Proč někdo točí o něčem stále dokolečka   dokola. Nota bene takhle nudným způsobem.   Neustále se kafrá, žvaní a kecá. Akce se jen   občas mihne, sem a tam, aby se neřeklo. Hlavně,   že se zde pečlivě rozebírají vztahy. Nemohl   jsem se dočkat konce. Ano do toho konce, který   zde všichni velebí. No, ještě že ten konec   přišel. Byl stejně blbý jako celý snímek.
svaro
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.8.2016
Podľa mňa si tento film zaslúži viac ako   57%
Ak máte radi zombie tematiku, určite treba   vidieť. Ostatný podľa vlastného uváženia   :)
za mňa 7/10
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2016
Extinction
Ak mám byť úprímný tak na Zánik som sa   tešil hlavne kvôli ZTRATENÉMU Jackovi (Matthew   Fox) a zaujímavému Post-Apo spracovaniu a musím   sa priznať, že osobne nechápem tak nízkemu   hodnoteniu na tejto stránke. Film sa teda mne   osobne päčil a náš Jack si zase raz vybral   7lohu kde musí prechádzať morálnou cestou a   istým "Očistcom" aby sa mohol   vykúpiť. Inak pre tých, ktorých odrádza 2   hodinová stopáž filmu tak upozorňujem, že   film se delí na dva celky. Zatiaľ čo v prvom   sledujeme charaktery prvých dvoch postáv a   skúmame ich myslenie poprípade sa snažíme   dozvedieť prečo sa v dobe apokalipsy 10 rokov   nerozprávali tak v druhej hodinky na nás   čakájú krvavé potoky, tony vystrelených   nábojov a výborná kamera sprevádzajúca   akčné scény. Ja osobne upredsťňujem druhú   polovičku na koľko som si pri nej viacej   oddýchol a prišla mi pre moje oko   zaujímavejšia. Zánik je teda kvalitným zombí   filmom, ktorý aj napriek nižšiemu rozpočtu má   čo ponúknuť.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.10.2015
Proč se zde nedá hodnotit odpadem?
Nenávidím filmy o zoombie, infikovaných lidech   měnících se ve zrůdy, o městech, které   podléhají invazi, o rabování amerického   Kauflandu. Kdo se sníží k režii něčeho   takového, ten už je na samém dně své   kariéry. Nenavratitelná ztráta času, ostuda   španělské kinematografie, která si do filmu   ještě navíc nacpe seriálem protekčního   synka.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.8.2015
Tak jsem se podle traileru těšil na zombie post   - apo zamrzlý nátěr a dostal jsem rodinné a   utahané drama, které má ještě řadu   nelogičností a divných scén. Docela   zklamání, byla to výzva, všude zima a led a do   toho pár přeživších, kteří musí čelit   zmutovaným a krvelačným bestiím. Jenže tohle   film moc nenabízí - Velká Škoda!!!
Salám
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.8.2015
Nic moc
Dalsi film o zombikach - to by nevadilo. Pojate   malinko jinak, ten napad se mi libil. Asi do 2/3.   Cekal jsem co z toho vyleze, ale cim se film   blizil konci, tim bylo jasnejsi, ze je to   nedomyslený béčko.
Zombici zmutovali tak, ze   nemaji zrak. Jsou hypervrazdně namakaní, ale nic   nevidi. Takze holka kolem neho muze chodiz a nic   se ji nestane. Cele to ztratilo logiku. Tim padem   mohli byt proste zticha...ale to je nenapadlo,   ze...a cele to skoncilo ošuntěle, prozřetelně   a vlastně docela trapně...

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih61421minih61421Les hommes ne pensent qu'à ça (1954) 
Les hommes ne pensent qu'à ça n
minih24512minih24512Vánice (1962) 
Vánice n
minih43819minih43819Divná sešlost (2006) 
Madea's Family Reunion n
minih43381minih43381Vlak smrti (2006) [TV film] 
Im Auftrag des Vatikans n
minih36751minih36751Brouk (2002) 
Bug n
minih40114minih40114Opičí agent (2003) 
Funky Monkey n
minih24697minih24697Stín kapradiny (1984) 
Stín kapradiny n
minih7428minih7428Eva tropí hlouposti (1939) 
Eva tropí hlouposti n
minih102753minih102753Zombieland: Rána jistoty (2019) 
Zombieland: Double Tap n
minih17647minih17647Quigley u protinožců (1990) 
Quigley Down Under n


Hodnocení:n12345678910
Zánik (2015)Zánik (2015)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10