Duben
ohodnotit

Základní instinkt

Basic Instinct

Rok:
1992
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
31.7.1992
„Milostná objetí se sekáčkem na led. Michael Douglas na stopě chladnokrevné vražedkyně v americkém erotickém thrilleru.“

Komentáře k filmu Základní instinkt

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.3.2021
Musím se přiznat, že   patřím k těm co erotiku a   sex mnohem raději provozují   než se na ni dívají a   navíc Sharon Stone mě jako   ženská i jako herečka   nechávala vždy zcela   chladným. Takže tenhle film   pro mě nebyl žádný velký   zážitek. Ocenil jsem dobré   Verhoevenovo filmařské   řemeslo a pár dobrých   hereckých výkonů a pár   fórů ve scénáři. Jinak   mě tenhle film nechal úplně   po všech stránkách zcela v   klidu.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.3.2012
Ne že by mě film nezaujal,   ale obsahuje víc erotična   (té atmosféry) než vlastní   erotiky, a "jen"   náznaky mi nestačí.
Douglas si   "užil" - Stone,   jinde Moore, Close, a kdo ví   kdo ještě:)
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Nenazvala bych ho tak úplně   erotickým filmem. Sheron   Stone a Michael Dougles   dodávají filmu šmrnc.   Rozhodně doporučuji na   chmurné večery, kdy vám   tento film zahřeje tělo.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2009
Klasický thriller, který na   svojí dobu stojí za to. Sexy   Sharon Stone se sekáčkem ,   je opravdu sexy. Thriller,   který mám ráda, a rozhodně   by ho měl každý vidět
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Mrdavá Sharon!!!
Nejlepší erotický thriller   co jsem viděl a svůdná a   sexy "potvora"   Sharon Stone!Zde není co   dodávat - překoná to   nějaký jiný film s podobnou   tématikou??
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.12.2017
Solidní detektivní příběh   s ohromným sexuálním   nábojem. Silný příběh a   herecké výkony Michaela   Douglase a Sharon Stoune   dokáží diváka připoutat   svým velmi jednoduchým   příběhem, který je však   plný zvratů a úskalí.   Sexuální náboj spisovatelky   Catherine Tramell v podání   Sharon, a její chytrost,   svůdnost a přesvědčení   bortí veškeré vtípky o   blondýnkách. Režisér Paul   Verhoven opět věděl co   dělá a scénář převedl do   filmu jak jen nejadekvátněji   to šlo. Sexuální napětí   tu jiskří takřka neustále   a to je právě to, co je na   diváka cílené. Umí   odvrátit pozornost od faktů   a tak nejen divák tápe. Ano,   nejen divák. Ani detektiv   Nick Curran v podání   Michaela neví kde mu hlava   stojí a jak to tedy se vším   je. Snímek provází mírné   napětí, ale zvědavost co se   kde vyvrbí nenechá na   pochybách. Sem tam je sice   nějaký ten vývoj přeci je   předvídatelnější, ale   některé intenzivní momenty   to zase plně vynahradí.   Celkově je snímek   zajímavý, lákavý,   kreativní a hlavně velice   odvážný. Jestli se jedná o   nejlepší erotický thriller   je sice na diskuzi, ale   postavení má skutečně   hodně vysoko.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.9.2009
Ve sve dobe to byl dost dobry   film.
Dnes uz je to   klasika.
Michael   Douglas .........skvela role.
Petra.Barbie
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.9.2008
Až tak nic světového...
...řekněme, že bývaly   doby, kdy po tomto filmu   kdekdo šílel a i moje   zvědavost byla velká. Celkem   však vzato kolem a kolem,   není to žádný extra   thriller, jsou daleko lepší   filmy s psychologickým   podtextem, napětím a   dramatickým průběhem. Co si   budeme nalhávat, víc než   sekáček na led, táhlo asi   diváka shlédnout erotické   scény (nic moc) a Sharon   Stone, co si jaksi   ehm....zapomene obléci   spodní prádlo. Je to docela   průměrný film, sice ne   špatný, ale také žádný   zázrak, dnes už mne ani   neláká ho vidět.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Spíše erotický snímek než   thriller, pořád se jen   souloží. ale za nahou Sharon   Stone 6 z 10 :-) a jedna z   nejslavnějších scén,   "přehození nohou"   :-)
261972
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2016
Žhavé vzplanutí plné   orgasmů, vzrušení,   jiskření a stříkající   krve. Takový je   "Základní   instinkt". Sympatický   detektiv Michael Douglas   vyšetřuje podivnou vraždu   muže, který byl zavražděn   těsně po orgasmu. Film je   velice zajímavý, propletený   do těch nejtěžších   kapitol a divákovi se při   něm zastaví dech. Sharon   Stone je v naprosto dokonalé   formě a hraje koketní sexy   fiflenu, která je podezřelá   nejen z jedné vraždy. Děj   filmu nás zavede do San   Francisca, kde se postupně   odhaluje faleš jednotlivých   postav, ale ta pravá tvář   nakonec odhalena není.    Nekonečné večery plné   sexu, potu a orgasmů i pro ty   nejnáročnější diváky.   Erotické scény byly opravdu   skvělé už proto, že herci   nebyli nahrazeni dabléry.   Není to jediný důvod,    proč tento film shlédnout,    ale rozhodně je   nejzajímavější. Režisér   Paul Verhoeven se scénářem   Joa Eszterhasa natočili   ostře erotický thriller,   který je na vysoké úrovni.   Má působivý děj a svojí   originalitou si vás omotá   kolem prstu tak, že při   sledování ani nemrknete.   "Základní instink"   je zkrátka skvělý film,   obsazený talentovanými   herci, kteří do toho dali   maximum a ani v dnešní době   nemůže nikdo litovat toho,   že vznikl.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.6.2013
Film o sexu
Paul Verhoeven musí je   nebojácný člověk, ale   také úchylný. Sharone Stone   a Michael Douglas, jako   milenecký pár, ale jeden   větší magor, než druhý.   To, že se ve filmu mluví   furt jen sprostě mi vůbec   nevadilo, naopak jsem dostal   pocit reality, že se takhle   mluví v realitě skoro furt,   ale to, že furt chce Douglas   souložit s nebojácnou   Stoneovou mě dostávalo.
Děj filmu by šel, ale   když se do toho připlete ten   neustálý sex, tak vám film   přijde trapný a jenom jste   zvědaví na to, kdo je   vlastně vrah. Čekal jsem od   tohoto filmu víc. Znovu se   už na něj nepodívám.   Paule, tys mě zde zklamal.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Dnes již klasický erotický   thriller s krásnou Sharon   Stone a na svou dobu poměrně   odvážně natočenými   sexuálními scénami. Ale   jinak mě film moc nezaujal.
vojtam
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2011
Tak tenhle film muzu.Ve sve   dobe to byla extra trida.A ted   kdyz na nej koukam i po tak   dlouhe dobe neztraci na sve   kvalite.Sharon zde   odstartovala filmy typu   vrazdici famme   fatale.Super,super
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2014
Dokud člověk Basic Instinct   neviděl, tak vůbec netušil,   o jakou kultovku přicházel.   Napětí, vtip, jiskra mezi   Sharon a Michaelem, ze které   mrazí. To haló, jímž je BI   opředen, je zasloužené.
Xpojntman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2015
Catherine Tramellová = Sharon   Stone je ve filmu pěkná   samica a sexica. přiznejme   se, že bezkalhotkovou scénu   si nás pouštělo více   několikrát. Nojo bobři   byl(y)i víc v modě
Vig
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Klasický film s Michaelem   Douglasem, který jakoby   drží film v napětí svým   vražedně chladným pohledem.   K tomu neodolatelná a   hříšná Sharon, hudba od   Goldsmithe, prostě napínavý   trhák pro naše nervy.
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2018
Thriller ?
Ne, rozhodně erotický   thriller. A ten nejlepší ze   všech. Po celou dobu trvání   snímku panuje elektrizující   napětí a erotické dusno. A   jako třešnička na dortu,   Sharon Stone v té nejlepší   formě. Vsadil bych se, že   většina chlapů by při   postelové scéně měla chuť   Michaela Douglase nahradit, i   kdyby jim po aktu hrozil její   sekáček na led.
Tenhle film je absolutní   pecka.
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.10.2007
Nezapomenutelny thriller,   klasika svetoveho filmu. Co   chtit vic? ano pravda, jeste   Michael Douglas a Sharon   Stone¨.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.7.2008
Tak tohle je klasika kterou si   nemůže nikdo nechat ujít.   Není to úplna špička, ale   stojí to za to vidět.
Out-Of-Way
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.1.2010
Celkem povedený a dobrý   thriller, ale není mi jasné   proč je tolik populární. Je   to docela průměrný film. A   Sharon Stone je pro mne   přesně pravý opak toho,   čemu se říká oblíbená   herečka. Napínavé mi to   přišlo akorát poprvé,   potom (po několika letech)   jsem se celkem i nudil. A   jedna jediná skutečně   erotická scéna, která je   super, to nezachrání (není   s Sharon).--- I kdyby si   Sharon Stone zapomněla   obléci úplně vše, tak   ................... řeknu to   jinak, bez ní by to byl   mnohem lepší film.
legenda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2005
Fikana psycholožka,či psychopatka?
Klasický holywoodsky   thriller, v ktorom nechýba   napätie, ale v ktorom sa   scenáristi nevyhli ani   nudným romanticko-erotickým   hrám Nicka Currana (Michael   Douglas) s Catherine   Tramellovou (Sharon Stone).   Celkovo bol film dobrý,   dobré myšlienky i   vyvrcholenie (síce dalo sa   predvídať). Známa je z   tohto filmu scéna, keď si   Sharon Stonova prelozi pri   vypocuvani nohu cez nohu a   nema pri tom nohavicky.
johnny-rk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2008
kdo ma rad napinave filmy a   eroticke hratky... uzije si   obojiho.. ja jsem u tohoto   filmu byl jako prispendleny...   nesel jsem ani na wc.. proste   jsem musel sledovat Michaeluv   zapal a Sharoniny krasne nozky   az do konce... doporucuji ke   shlednuti... nejlepsi pred   vlastnimi erotickymi   hratkami... :-)
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2010
Viděla jsem ho v době   natočení a tehdy to byla   bomba. Šli jsme z kina   úplně omráčení. Chápu,   že dnes už film ztratil   hodně z atraktivity, takové   scény jsou na denním   pořádku. Nicméně vidět ho   mohu stále a vždycky ho   dokoukám.
ihladik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2015
Kultovní erotický thriller
...který byl jeden z prvních   polistopadových trháků   nejen u nás. Jiskření,   napětí, drama - pořád   funguje! 80%
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2010
Taky by mě bavilo ovládat   chlapy tak, jak to dělá   Sharon Stone v tomhle filmu :D   Ani se nedivim, že jí to tak   de, vážně byla moc hezká.   Michael Douglas zvládnul   svojí roli taky dost dobře.   Krásná vražedkyně si   zahrává s policajtem, kterej   se do ní zamiloval. Přesto   jí ale slibuje, že jí   dostane... Nejvíc se mi na   filmu líbilo, že byl   napínavej od začátku až do   konce a že sem až do   poslední chvíle nevěděla,   jestli Nick taky nakonec   neskončí mrtvej. Určitě to   stojí za zkouknutí.
power
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.5.2006
Inteligentni film s dobrou   zapletkou perfektnim vykonem   sharon stone.Sex je silna   zbran hlavne v tak krasnych   rukou :D
Utah79
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Dobře zamotaný film, moc se   mi líbil, pořád napětí   až do konce. Michael Douglas   a Sharon Stone to zahráli   dobře.
konik21
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Skvělý film. Viděli jste   bonusy z 2-diskové verze?   Stojí zato si je alespoň   jednou prohlédnout.
Autoři filmu se nemusí   stydět za svoji práci ani   dnes. Dvojka je jen slabý   odvar!!!!
za8
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2008
Klasicky thriller toho casu,   ale velmi napinavy a   zaujimavy. Proste Sharon Stone   sa tu zapisala do povedomia   mnohych divakov a napokon tomu   filmu dodala smrnc a jej krasa   sa tam vystihla. Inak ani   Michael Dougles je tu fajnvoy   ;-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih164569minih164569Poslední aristokratka (2019) 
Poslední aristokratka n
minih53930minih53930Nové pěsti (1976) 
Xin jing wu men n
minih17920minih17920Rodičovství (1989) 
Parenthood n
minih27223minih27223Na lavici obžalovaných justice (1998) [TV seriál] 
Na lavici obžalovaných justice n
minih26540minih26540Vikingové (1999) 
The 13th Warrior n
minih35984minih35984Cirkus Humberto (1988) [TV seriál] 
Cirkus Humberto n
minih164402minih164402Čechovi (2019) [TV seriál] 
Čechovi n
minih49229minih49229Alvin a Chipmunkové 2 (2009) 
Alvin and the Chipmunks II n
minih69562minih69562Tři muži se žralokem (1975) [TV film] 
Tři muži se žralokem n
minih37516minih37516Stealth - Přísně tajná mise (2005) 
Stealth n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Základní instinkt 2 (2006)

 Základní instinkt 2 (2006)
Základní instinkt 2 n
Basic Instinct 2
Žánr: erotický / thriller / krimi
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo / Velká Británie
Režie: Michael Caton-Jones

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190547
Osobností: 697845
Fotografií: 763969
Plakátů: 376572
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10