Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Základní instinkt 2

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.1.2010
Narozdíl od většiny tady   hodnotim film kladně. Je   jasný, že na první díl to   nemá, jednička je prostě   jednička, ale na to, jak se   mi vůbec na dvojku nechtělo   koukat, sem byla příjemně   překvapená. Hodně se mě   líbil závěr filmu, takovej   sem nečekala, takže sem byla   i překvapená. Ale zase je   pravda, že už to prostě   neni tak napínavý a   dokonalý jako jednička.   Sharon Stone ale pořád   vypadá hodně dobře :)
Lienocka22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.7.2009
Mne sa dvojka celkom páčila.   Sharon vyzerala na svoj vek   výborne (máme poďakovať   prírode alebo umelému   skrášleniu? :D). Film si   udržiaval napätie po celú   dobu trvania a dobre sa na   všetko pozeralo. Jednotka je   síce o trošku lepšia, ale   dvojka určite stojí za   vzhliadnutie :)
moldovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Thriller s kriminální   zápletkou je slabší než   jeho první
předchůdce. Snad jen   herecký výkon umocněný   zjevem Sharon Stone dává   filmu plusové body.
johnny-rk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2008
Stale krasna Sharon Stone si i   nadale pohrava s nebezpecim,   vyuziva sve inteligence a   dostava moc nad svym   psychiatrem, ktery prichazi   pomalu o rozum...
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.11.2006
Tak jako první díl, je i   druhý zamotaný do poslední   sekundy, perfektní herecký   výkon Sharon Stone a   napínavý děj od začátku   až do konce. Opět se zde   vyskytuje známá a krásná   spisovatelka, která píše   své tajuplné romány,   svádí muže svým pohledem a   vše nakonec končí vraždou.   Tentokrát si Catherine   Tramell vzala na mušku   slibného psychiatra v   podání Davida Morrisseyho. I   když se místy zdá, že se   děj opakuje, je tento snímek   povedený a stojí za to se na   něj podívat. A to spíš,   pokud divák viděl díl   první.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.7.2014
ad
Další doklad toho, že   pokračování nedosahuje   úrovně originálu, tenhle   film je dokladem toho, že   tomu tak bylo, je a bude.   Jwstli byla jednička velmi
xmatasek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Podle ratingu na imdb.com sem   čekal, že uvidím   největší hovadinu na   světě, ale nebylo tomu tak.   Film mě docela překvapil.   Dějová linka je vcelku   zajímavá, ale zbytečně   natažená a nudná. Na druhou   stranu mě ale dokázala tak   zaujmout, že jsem to musel   dokoukat. Nebýt dvouhodinové   stopáže, hodnotil bych i   vyšší známkou.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.3.2009
Základní instinkt
Přikláním se k názoru   většiny, že dvojka je jen   špatně okopírovanou   jedničkou. Sharon Stone sice   opravdu vypadá velmi pěkně,   to ale nemůže zachránit   celý dvouhodinový film.
Takže všem, kteří   ještě toto pokračování   neviděli, doporočuju toto:   pusťte si raději znovu   první díl, pobavíte se   mnohem víc.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.9.2019
Pokus o pokračování   skvělé jedničky úplně   nevyšel. I když schéma bylo   podobné a příběh dobře   postavený, měl se film   natáčen o několik roků   dříve.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.2.2018
Nevstoupíš dvakrát do téže řeky
platí pro tento film na sto   procent.
Obzvlášť,   když do té řeky vstoupíte   po čtrnácti letech.
Co si budeme povídat,   polovinou úspěchu filmu   Základní instnkt byla   kvalita snímku jako   takového. Byl to mrazivý   thriller plný překvapení,   zvratů a erotického   napětí. Druhou polovinou   úspěchu byla žhavá   třiatřicetiletá samička   Sharon Stone v plné formě.   Troufám si říci, že s   každou jinou herečkou by byl   Základní instinkt   horší.
A teď tu   máme volné pokračování a   v něm téměř padesátiletá   žena, která má být stále   svůdná pro hlavní hrdiny.   Dokáže to ještě Sharon   Stone?
Ano i ne.   Troufám si říci, že   každý chlap, který má doma   "sedmačtyřicítku"   by si přál, aby vypadala   aspoň skoro jako Sharon. Ale   pořád je to   "sedmačtyřicítka"   !!!
Základní   instinkt 2, by tedy měl být   alespoň lepším filmem, než   jeho předchůdce, když nám   hlavní atrakce ubrala ze své   atraktivity. Ale není.   Nesahá mu ani po kotníky.  
A tak jediným kladem   Základního instinktu 2 je,   že víme, že to Sharon   pořád sluší a že se   operace jejích ňader   podařila na výbornou. A to   mi přijde málo...
TSZ
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.4.2007
První Basic Instinkt byl   megaúspěšný,takže se již   poměrně dlouho očekávala   dvojka.Dvojka naprosto   klasická,která bude   pokračovat ve vyjetých   kolejích,bude vykrádat vše   podstatné z jedničky,ale už   Vás prostě nevtáhne.A   přesně taková dvojka se   /bohužel/ natočila.Mé   relativně vysoké hodnocení   je způsobeno tím,že na   Shanon se dá velice dobře   koukat i v tomto věku:-)
TornadoLou
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.2.2008
Raději klobásky a orosený žejdlík
V žádném případě jsem   neočekával snímek kvalitou   rovnající se předchozímu   stejnojmennému titulu.   Nemýlil jsem se. Již zcela   bez nápadu, lehce   předvídatelný děj. Herci   toho vpravdě také moc   nepředvedli. Hlavní   představitelce se už moc   erotických jisker v   příslušných scénách   vykřesat nepodařilo, vůbec   mně nepřesvědčila. Ve   vší úctě k paní Sharon, o   svou fasádu (za vydatné   pomocí chirurgických a   maskérských týmů   samozřejmě) pečuje   úspěšně, vypadá na svůj   věk velice dobře, ale její   erotické svádění se spíš   měnilo na sexuální   loudění. Přiznávám, že v   druhé části filmu jsem se   několikrát přistihl, že   víc než na to jak film   dopadne, se mé myšlenky   soustředily na lednici, kde   na mně čekaly klobásky a   vychlazené pivko.
hledaseniki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.11.2009
Základní instinkt 2
Další pokračování   poměrně úspěšného   thrilleru se Sharon Stone,   Základní instikt. Co říct,   tento film nemá ani zdaleka   na svého předchůdce a filmu   nepomohla ani několika leté   pauza, vlastně jsem ani moc   nepochopila, proč se vlastně   další díl točil. I když   Douglas nepatří k mým   miláčkům se Sharon tvořil   zajímavou dvojci, ale tento   pro mě neznámý David   Morrisey byl příšerně   prkený a celkově ten film   nestál za nic.
Xpojntman
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.8.2015
Je to slabší pokračovaní,   ale i za něj díky. Protože   je to stale ta Catherine   Tramellová, která dokaže   zatočit nejen chlapům hlavy.   Scéna s masturbací u   psychologa není špatná, ale   mohla bejt lepší.
Naki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Nemělo to žádnou návaznost   na první originlní díl,   který pro mne zůstane   zachován. Sexy půvabná   Sharon Stone přidala ovšem   na kráse. Co to mu chybělo ?   Michael Dougles a jeho   všehoduchá přítomnost,   která tomu dávala pořádný   šmrnc a nářez.
Tom_Hardy
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Natočení druhého   Základního instinktu   provázela řada potíží,   problémy s obsazením   počínaje a výběrem   režiséra konče. Vzhledem ke   slabému scénáři, který   pouze recykluje jedničku   (bohužel však postrádá onu   rafinovanou strukturu) je až   s podivem, že se nakonec k   natočení dvojky nechala z   původního týmu ukecat   alespoň Sharon Stone. Ani   její snaživý výkon však   nemůže tenhle nudný   erotický thriller zachránit.   Režie je mdlá a herecké   výkony, krom samotné Stone   (na které se však již   viditelně podepsal zub času)   jsou zoufale nevýrazné.   Hřebíčkem do rakve je   především Morrissey coby   psychiatr, který charisma   neviděl ani z rychlíku. Mezi   ním a Stone je takové   prázdno, že by ho nevyplnilo   ani tisíc sekáčků na   led...
FLA
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Nejhorší erotický thriller   co jsem viděl! Naprosto   hrozné pokračování, bez   erotiky, bez napětí,   pořádné zápletky no   hrůza. U kamaráda jsem před   lety koukal asi na 60min. a   tvrdil, že má necenzurovanou   verzi! Tak si říkám co bude   v té cenzurované - nic.   Tenhle film by se mněl   zapomenout a ztratit!
Chrustyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.11.2007
V roce 1992 natočil známý   "úchyl" Paul   Verhoven úspěšný (a   poměrně drsný) erotický   thriller, který ve své době   nejednoho diváka šokoval. Na   jeho úspěch se snažil   navázat o 14 let později   Michael Caton-Jones a opět se   nám ukazuje nahá Sharon   Stone. Ta vypadá i takřka v   padesáti velice dobře ale   film už nemá čím by   překvapil nebo dokonce   šokoval. Už nás čeká jen   šílená a nezáživná nuda.
za8
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.3.2008
Tak toto uz nie je taky trhak   ako bola jednotka. Nejako ma   neuputal dej a vlastne ani   nic...Asi radsej dvojku ani   nemali natacat.
kockak1
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.1.2011
Trapas
Nic horšího jsem už dlouho   neviděla. Sharon vypadá na   svůj věk výborně, což je   to dost málo. Nemohu si   pomoci, ale už tu roli drzé   a tajemné, sexem posedlé   spisovatelky podruhé   nezvládla. Je cítit její   nejistota, protože sama   dobře ví, že čas   nezastaví. Její protihráč   D. Morrissey se hodí tak do   anglického detektivního   seriálu. Ubohá   nepromyšlená napodobenina   jednotky, která je   nenapodobitelná stejně tak   režie Paula Verhoevena. A co   mě vadilo nejvíc, že si   tahle slátanina vzala z   jedničky hudbu.
Rumenka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.7.2008
Tento film bych doporučila   jako studiní materiál pro   začínající plastické   chirurgy a možná i   vizážistky, popřípadě CD   použít jako podložku pod   hrníček. Děj o ničem,   Sharon vyčpělá - zbytečně   vyhozený půlsto!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih7056minih7056Dva lidi v ZOO (1989) 
Dva lidi v ZOO n
minih16079minih16079Podraz (1973) 
The Sting n
minih13259minih13259My děti ze stanice Zoo (1981) 
Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo n
minih25897minih25897Návštěvníci II - V chodbách času (1998) 
Couloirs du temps: Les visiteurs 2 n
minih42127minih42127Blokáda (1974) 
Blokada I - Lužskij rubež, II - Pulkovskij meridian n
minih67900minih67900Arthur (2011) 
Arthur n
minih9000minih9000Chorus Line (1985) 
A Chorus Line n
minih43738minih43738Chůva k pohledání (1993) [TV seriál] 
The Nanny n
minih50663minih50663Jezdci Apokalypsy (2009) 
The Horsemen n
minih32682minih32682Pekelná ženská (2001) 
Saving Silverman / Evil Woman n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Základní instinkt (1992)

 Základní instinkt (1992)
Základní instinkt n
Basic Instinct
Žánr: thriller / erotický / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Paul Verhoeven

(pokračování)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

43 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

8 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani