Duben
ohodnotit

Záhada Blair Witch

The Blair Witch Project

Žánr:
Rok:
1999
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
16.12.1999
„Mystické pátrání po marylandské čarodějnici…“

Komentáře k filmu Záhada Blair Witch

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 56
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.2.2012
Film jsem tak nějak   nepochopil, hlavně ten konec:   vešli do domu, ten ztracený   tam halekal, pak se ztratil i   ten druhý, a když ho našla,   tak co? Nepochopil jsem,   jestli on stojí a někam se   dívá, nebo visí.
Tak jako tak je to   hovadina, která si hraje na   dokument, aby zaujala. Víc v   tom nevidím.
Hortensie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.8.2011
Nemám ráda filmy, které se   tváří jako dokumentární,   polodokumentární či   minimálně inspirované   skutečnými událostmi,   přičemž realita je taková,   že jde o jeden velký podvod.   Záhada Blair Witch je jeden z   nejhorších filmů, co jsem   kdy v životě viděla a kdyby   šlo dát záporné známky,   neměla bych s tím problém.   Když jsem jej viděla poprvé   v televizi, namísto obávané   depresivní hrůzy a strachu,   jak popisovali po shlédnutí   někteří moji přátelé,   jsem jen vrtěla hlavou nad   tím, co to proboha tahle   trapnost měla znamenat?   Tomuto amatérismu snad   nemůže nikdo věřit, že   mělo jít o reálný   dokument. Vím, dost lidí   uvěřilo, cílový divák   milující různé tajemno a   nepátrající po jeho   původu, bude zkrátka   nadšen. Mé pocity však byly   takové, že se po dokoukání   mohu cokoliv, jenom ne bát.   Herečtí představitelé byli   jen loutky připomínající   naučené fráze jak z   televizní reklamy na prací   prášek, kde také   nevěříte novému   arielovému zázraku, že   vypere všechny skrvrny a   ještě navíc vyžehlí.   Nicméně kvůli porovnání s   jinými filmy je možná   dobré vidět i takovouto   spatlaninu ničeho, neboť v   porovnání s Blair Witch se i   jiné slabé a zdánlivě   bezduché filmy její jak   filmová díla hodná Oskara.
hledaseniki
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.6.2011
Záhada Blair Witch
Já nevím, ale mě tenhle   film neoslovil jako většinu   lidí. Jediné co je na   snímku dobré je autentický   záběr kamerou. To je asi   jediné plus filmu. Také od   všech lidí co znám slyším   jak je tenhle horor děsívý   a podobně. Alespoň pro mě   na tom snímku vůbec nic   není. Jediné co můžu   pochválit co se myslím   povedlo je závěrečná   scéna, jinak zhola nic.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.5.2010
Záhada Blair Witch
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Snímek, který ukázal   sílu ruční kamery, vznesl   rozruch svým označením   podle skutečné události,   ale hlavně vydělal ze   šedesáti tisícového   rozpočtu téměř čtvrt   miliardy dolarů!!! Mě   osobně dost vadili hlavní   hrdinové, kdy především   ječící a vše komentující   holka s kamerou je tak   strašná, až mi úplně   kazila náladu.
Pamatuji si, že jako   malý jsme si namlouvali, že   to jsou opravdu nalezené   pásky, že se vše skutečně   odehrálo... A nebyli jsme   tenkrát jediní.
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2009
toto bol naozaj podľa   skutočnej udalosti. zrejme   tam nič nebolo   nadprirodzené. Asi sa títo   mladí ľudia príliš vžili,   a mali veľké halucinácie.
pataamat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2011
Film svojho času vyvolal   rozruch, pretože si ľudia   mysleli, že je autentický.   Po prevalení bubliny, že je   to len film, skončil rozruch   okolo neho, ale i tak je to   celkom podarený film, ktorý   postraší hlavne večer za   tmy.
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.4.2009
The Blair Witch Project je   názov kino senzácie z roku   1994. Tento film, však s   týmto zámerom nevznikal, no   o to väčšie bolo   prekvapenie hollywoodskych   producentov, ktorí o ňom   predtým skoro vôbec nič   nepočuli. Filmy nakrútené   podľa skutočnej udalosti sú   takmer vždy odsúdené na   veľký úspech, a navyše   protagonisti tohto filmu nie   sú herci, ale viacmenej   amatéri. Sú skutoční a   všetko sa nakrúca na   "prvú ostrú", tak   ako to prinášajú   skutočné dni. V roku 1994 sa   v lesoch neďaleko   Burkittswillu v Merylande   stratili traja študenti   Heather Donahue, Joshua   Leonard a Michael Williams pri   natáčaní dokumentu. O rok   bol ich dokument nájdený...   dej tohto amerického hororu   je pomerne dosť napínavý,   dramatický a pútavý. Pri   niektorých scénach človeku   tuhne až krv v žilách.
LenC2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.9.2009
Tento project ukázal co   dokáže reklama a smyšlené   informace film stál 60tisíc   dolarů a v kinech vydělal   248 mil. dolarů což je velmi   velmi dobrý výdělek.
261972
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.4.2011
Bez krve, bez napětí, herci   se špatnými   výkony,amatérsky   natočený.Prostě mě tenhle   film nenadchl.Už jsem   počítala kdy tu uřvanou   slepici někdo sejme a sláva   dočkala jsem se.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2015
Jeden z mála hororů který   mě dokonce i bavil. ne že   bych ho musel vidět znovu,   ale alespoň nelituji že jsem   viděl něco z žánru   horor...
Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.9.2007
Velmi jednoduché kulisy,   velmi jednoduchý děj,   obrovská působivost. Ta   netušená hrůza a   nevědomost, zároveň pocit   naprosté bezmoci, asi bych v   tom lese zešílela hned na   začátku.
Blair Witch   má mnoho odpůrců, ale   příznivci ji dnes už   považují za kultovní   záležitost. Jedinečné   zpracování ovlivnilo mnoho   dalších hororů, ale   žádný se jí bohužel ani   nepřiblížil. Nepamatuju   horor, u kterého bych se   takhle bála (pravda bylo mi   tenkrát asi 14 :-). V   jednoduchosti je krása, ale i   s jednoduchostí se musí   umět pracovat, jako zde.   Nepamatuju si ani, kdy se   někomu podařilo vyvolat tak   bouřlivou vlnu ve světě   pouze díky jednoduché   mystifikaci. Tenkrát se ve   škole o ničem jiném   nemluvilo (pravda, bylo to na   základce :-).
Robinson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2010
Mě se Blair Witch líbí.   Jeden z mála hororů, u   kterého mě skutečně   mrazilo, atmosféra prostě   dokonalá. Jediné, co se mi   nelíbilo, byl samotný konec,   takže dávám takových 9,5.   Jinak se už nebudu zbytečně   opakovat ...
Jen bych   dodal, že pokud to někdo   neviděl a chce se aspoň   trochu bát, tak rozhodně   pěkně v noci po tmě a sám!   Jinak to může vyznít jen   jako trapná tragikomedie ...
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.11.2006
Priemerny snimok   dokumentarneho   charakteru,ktory mal zvysit   jeho autenticitu a navodit   pocity hrozy.Nevravim,ze som   sa obcas nebal,ale liezlo mi   na nervy pocuvat furt dokola   fuck,fuck,fuck z ust   protagonistov.Pomaly som   nadobudol dojem,ze ine slovo   ako fuck v Amerike ani   nepoznaju.Castejsie ako   mrazenie v chrbte som vsak mal   chut sa smiat nad ubohostou   celeho filmu a vykonu   hercov/uznavam,ze neboli   profesionali/.Stratit sa v   lese s mapou a potom ju pre   istotu este zahodit,aby som sa   stratil naisto a dalo sa tomu   uverit to je silna kava a mozu   tomu uverit asi len blbi   Amici/sorry americkym   inteligentom/.Ako sa zo skvaru   moze stat slavny film je   zahadou,ktoru by chcel   rozlustit kazdy filmovy   producent.
Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2018
Poprvé jsem film viděl asi v   jedenácti letech a   samozřejmě jsem tomu   věřil. Postupem času jsem   však zjistil, jak to bylo.   Každopádně je to první   film svého druhu a řekl bych   dost povedený.
karlosphonic
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.6.2011
Miluji horory,kde netečou   potoky krve.Kde zlo je někde   a nevíte přesně kde.Kde   vidíte něco strašlivého   jen na sekundu a přitom vám   přeběhne studený mráz po   zádech.
Takový horor   měl být i Záhada Blair   Witch.Jenže není.Ani   trochu.Celý film se jen   tlachá před rádoby   amatérskou kamerou (čím   víc roztřesené,tím to   mělo být víc   emoční),které asi nikdy   nedojdou baterky.V půlce   filmu někdo nalámal   větvičky asi pro větší   hororovou dynamiku,pak   ječení(čím víc,tím opět   asi zase hrůzostrašnější)   a na konci jsem viděl pitomce   otočeného ke zdi.Vše   působí děsivě   lacinně.Tím nemyslím   finanční stránku filmu.
lion71
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.5.2014
Totální..
zoufalost, hysterie , panika   tohoto pseudodokumentu je   opravdu ale opravdu zoufalá,   hysterická a panická   pseudokonina.:-)
decepticon
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.6.2012
Ked som v dobe premiery   tvrdil, ze to nie je skutocne   tak tomu nikto nechcel   verit...

V   povodnom zneni som to nevidel   ale dabing je miestami   neskutocne otravny hlavne ten   upistany hlas Heather na konci   ked uz kvicala skoro nonstop   som si uz len hovoril zabite   ju konecne!!!

V   telke sa to ako tak pozret da   ale v kine by som sa s tej   kamery asi poblil [ako   niektory navstevnici premiery   v USA]

Celkovo   ako napad to bolo dobre   zrealizovane a v podstate to   zalozilo novy zaner   "Shaky Cam". Nicmene   potrva asi dlho nez si to   znova pozrem [ak vobec]

/2000/ cz dabing -   Bontonfilms v roce 2000
/27.6.12/ -=-
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Pusobiva bezprostredni a   zatracene mraziva atmosfera a   zajimava hra s formou.   Rozhodne bych na to nechtel   divat v noci na opustene   chate...
Krupe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.10.2012
Nic moc. Je to sice   nízkorozpočťák, to jediné   jej zachraňuje od nižšího   hodnocení. Jinak nuda, nuda,   nuda. Podle mne přeceňovaný   snímek, ale pokuď se to   někomu líbí, co by ne. Pro   mne byl kolem něj zbytečný   humbuk ...
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.10.2007
Dobrej horor žádná krev,   ale přitom mě u filmu běhal   mráz po zádech. Tma a   nevědomost je opravdu   děsivá.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.5.2007
Zase jeden z příkladů, jak   lze udělat z mizerného filmu   pomocí reklamy udělat   komerčně film úspěšný.   Sice projektu nemůžu upřít   určitou originalitu, ale to   je vše. Mizerný příběh   nesnímaný jakoby   reportážním způsobem,   rozuměj roztřesenou kamerou,   mě opravdu nezaujal.
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.7.2008
Celou dobu jsem čekal na   nějakou gradaci, ale přišla   až téměř na konec když   už jsem byl tak trochu   otrávený. Jinak celkem   pohodový nízkorozpočtový   horůrek.
Jarda.ftr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2009
Už jste někdy, alespoň jako   děti, zkoušeli objevovat   dobrodružství a napětí v   lesích, starých stavbách a   pokud možno večer? Báli   jste se při táborových   stezkách odvahy nočního   lesa, siluet a zvuků, které   vytvářel? :-)) Pak vám tyto   chvíle připomene tento film   a v pěkně dramatickém a   napínavém podání.
Žádná roztrhaná těla,   žádné slizké příšery a   obludy. Nízkorozpočtový   horor, který natrhnul triko   všem těm hollywoodským   monstrům a obludám.   Použití "jakože"   amatérské kamery,střih,   neurčité záběry(co to tam   vlastně je?!) zapojují   naplno fantazii diváka. Film   vás bude dráždit a   provokovat, zhasněte si a   budete mít problém dojít si   na toaletu.
Záhada   Blair Witch dokazuje, že i za   nízký rozpočet lze   dosáhnout vysoké kvality.
Rocky4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2008
Jsou to už 4 roky co jsem to   viděl a pamatuju si takovou   tu zvláštní mrazivou   atmosféru celého filmu.   Celkem kvalitní kamera a   konec který byl dost hustý,   ale potřeboval bych to vidět   znovu, přece jenom si to až   tolik nepamatuju. Ale určitě   bych ho doporučil i   ostatním.
Papaja73
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.12.2008
Nízkorozpočtový,nezávislý   snímek,který nepočítal s   žádnými velkými ambicemi a   možná právě proto   uspěl.Tvůrcům se podařilo   vytvořit děsivou,napínavou   atmosféru bez kapky krve a   nesmyslných   vyvraždovaček.Je příjemné   narazit v záplavě stále   stejných banalit na   film,který se snaží jít   svou vlastní cestou a   nespadnout do šedého   průměru.A to se jistě   cení.
fred.appl
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.4.2009
Byl jsem velmi statečný,   dokoukal jsem do konce.   Statečný ne proto, že bych   se bál (ono zas tak moc není   čeho), ale protože jsem se   vydržel koukat na údajný   horor, jejž nepovažuji za   zrovna dvakrát vyvedený. Ale   popravdě musím přiznat, že   posledních sedm minut bylo o   trochu lepších než děj   předchozí.
Ale ke   svým původním třem   hvězdičkám přidám ještě   jednu, protože pokládám za   úspěch autorů, že (jak   jsem si v předchozích   komentářích všiml) se   najdou dokonce i tací   jedinci, kteří tvůrcům tu   mystifikaci dodnes žerou. ;o)
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Na tomhle "filmu"   spis dokumetu, se mi libilo   ze se rejzovi podarilo naladit   realnou atmosferu strachu,   ktera me mimochodem drzela az   do konce. Amaterske ale velmi   dobre !!
Kmotr95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2008
V jednoduchosti je   síla!!!!!!
Hodně   lidí hodnotí tento film jen   jako..dost průměrný fim,   ale není mi jasné proč ?!   Když jsem ten film viděl   prvně tak mě nadchl!..byl   jsem u něj posraný strachy   :-)
Výborný film s   mrazivou atmosférou!!!!!!
huron
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.4.2006
U tohoto filmu je třeba   vyzdvihnout spíše formu než   obsah - dokumentární styl   vnesl do příběhu jinou   dimenzi a v podstatě ho   "udělal". Obsah je   už slabší: děj se posunuje   velmi pomalu, neustále   bloudění v jedněch   kulisách začne nudit.   Opravdu moc mi ale vadily   hysterické výstupy,   zvláště v první polovině   filmu, kdy ještě o nic   nešlo; z tohoto důvodu jsem   byl opravdu rád, že byli   nakonec "umlčeni".
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2003
Pusťe si to ve dvě ráno.
Já tyhle filmy opravdu   můžu. Je to prostě jeden z   těch mála filmů kde   nestříká milion litrů krve   neuřezávají se hlavy a   končetiny a přesto vám   běhá mráz po zádech. Potom   co jsem si přečetl článek   v jednom časopise o   natáření Blair Witch,   pochopil jsem proč na   některých záběrech vypadá   strach a beznaděj herců tak   opravdově. Protože chvílemi   je opravdový. Jestli to   nevíte tak ti tři hlavní   herci byli amatéři a   filamři jim neřekli do čeho   jdou a pak je po nocích   opravdu ošklivě strašili   takže některé výrazy v   obličeji obzvláště pak u   hlavní hrdinky navozují   dojem, že jí nechybí moc a   spáchá sebevraždu. Ke konci   natáčení k tomu prý   neměla moc daleko. Trochu   špíny na film hází fakt   že produkce si pohrála s   lidmi jako s hračkami a   nasadila do boje i obrovskou   propagační   kampaň.Příbuzné a znémé   opravdových postav z toho   mohli klidně vynechat. Ale na   druhou stranu za ty prachy to   asi všichni udělali rádi.
MaKy92z
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Skvelý film, ktorý bol   nakrútený podľa skutočnej   udalosti. Hlavnými postavami   sú traja študenti, ktorí sa   vyberú nakrúcať filmový   dokument do neznámych   končín. Ale domov sa už   nevrátia, nemôžu ich nikde   nájsť, nenašli sa ani ich   telá, nikto ich   nevidel,jednoducho zmizli. po   určitom čase sa našla len   ich kamera, kde nakrúcali   všetko, čo sa okolo nich   odohrávalo. Podľa toho   nakrútili tento film, ktorý   mal veľký divácky úspech.   Popritom na výrobu tohto   filmu bol dosť nízky   rozpočet. Mňa osobne jeho   sledovanie dosť zaujalo, dej   bol napínavý a strhujúci,   nehovoriac o atmosfére ktorá   bola ako pri skutočnom   horore.
movie-freak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2010
Pro mě osobně   nejstrašidelnější film.   Hlavně kvůli tomu, že   popisované zlo   (čarodějnice) není vidět,   styl kamery (parta lidí si   vyjela do lesa zdokumentovat   co je pravdy na pověstech o   čarodějnici)a prostředí ve   kterém se příběh   odehrává. A závěr   filmu...brrrr, vždy když si   na to vzpomenu, tak mě   přeběhne mráz po celém   tělě. Doporučuji těm, co   mají dost filmů plných   hektolitry krve.
Ela
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.12.2008
Tento snímek je zajímavý   hlavně způsobem,jakým byl   natočený-roztřesená   ruční kamera a důraz na   autenticitu vytvářejí   naprosto jedinečnou   atmosféru. Záhada Blair   witch děsí   realističností.Představte   si,že jste sami uprostřed   mokrého studeného   podzimního lesa a to,že se   dostanete ven není vůbec   jisté. Z toho běhá mráz po   zádech a ani vám nemusí   nikdo věšet do cesty woo-doo   nebo stavět před stanem   kamenné mohylky...a   nepříjemný pocit způsobuje   i rozrůstající se   napětí,deprese a   strach,který se stále víác   zmocňuje trojice   dokumentaristů.To,že   člověk vlastně   čarodějnici vůbec   nespatří snímku jen   přidá.
Medousek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Jak už tu někdo psal,film   Záhada Blair Witch mně také   stačilo vidět pouze   jednou,ale já zase tento film   vidím mírně   nadprůměrně,snad taky   proto,že jsem byla od   začátku až do konce   napjatá-bylo to natočené   velmi realisticky,ale nakonec   jsem se nedočkala,kromě   menších náznaků a   znamení,"bubáka"   obávané čarodějnice.A taky   mně vadí filmy bez hudby,i   když to bylo pojato jako   dokument.
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2005
ty vado sem fakt myslel ze se   to stalo
POMOthy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.9.2018
Jeden z najinovatívnejších   a najsofistikovanejších   filmov svojho žánru. Pokiaľ   máte HOROR radi a CHCETE sa   báť, niet o čom. Pokiaľ   chcete hľadať diery v   logike, potom neviem, načo   tomuto filmu venujete   najmenšiu pozornosť. Tiež   nepozerám a nikdy nebudem   pozerať majstrovstvá sveta v   čomkoľvek len preto, lebo sa   o nich rozpráva na každom   rohu.
Micinka1237
Hodnocení:
Přidáno: 17.9.2016
Koukali jsme na to jednou ve   škole místo výtvarky. Podle   mě to byl docela zajímavý a   strašidelný horor. Je to   trochu podobné filmu   Paranormal Activity. Ale je   lepší na to koukat spíše   ve dne než v noci.
Majda88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2008
Naprosto geniální. Pokud se   na to díváte sami v   prázdném bytě a v noci,   efekt to umocní o mnoho   víc!!!
scajo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2005
Působivý experiment, který   budou jedni vynášet do nebes   a označovat za kultovní,   zatímco druzí ho budou   považovat za nestoudnou   amatérskou frašku.. Na mě   to rozhodně zapůsobilo   (napoprvé jsem se i trochu   bál), takže se řadím   spíš k těm prvním..
ergotoxin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Jako velmi zajímavý   shledávám způsob, kterým   tento film nakládá s   psychikou diváka. Moc toho   nevidíte, nic není   objasněno, zkrátka všechno   je opravdu   "záhada" -   těžko říct, zda-li měli   samotní tvůrci o všem jasno   - ovšem ze všech těch   indicií, které se v   průběhu filmu objeví, si   na konci dovede vyvozovat   jen ty nejhrůznější   závěry vůbec.
Brcko.GOS
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2007
artcrime, tohle se ale opravdu   stalo, je to film založen na   skutečných událostech...a   prostě skvěle zpracován
Panzerfaust
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Tento film je jasnym dokazom   toho, ze hodnotenia na   filmovych databazoch si robia   sami producenti. FDB.CZ   percenta kopiruje z imdb. My   ich mozme ovplyvnovat iba   minimalne, aby sa nepovedalo.   Film je totalna katastrofa a   lutujem tu hodinu aj pol,   ktoru som musel stravit pri   tomto nezmysli. Film   neodporucam
konai
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Při Záhadě Blair Witch jsem   měl - po nějaké té době -   docela velký strach, a to   nemám rád filmy natočené   ruční kamerou. Tento film je   přesnou ukázkou toho, že by   člověk měl být při   pozorování hororu sám a ve   tmě - jinak by nepůsobila   Záhada tak děsivě, a   hlavně by se do ní nemohl   divák tolik vžít. A když   film skončil, zůstal jsem   ještě asi tři minuty ležet   v posteli, s upřeným   pohledem na obrazovku, a   silně jsem přemýšlel - a   dokonce jsem i uvěřil - že   toto jsou opravdové záběry.   Klobouk dolů, a docela mě   mrzí, že má film pouhých   72%. Dávám plný počet   hvězdiček, což znamená tak   90%.
Angelitos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2008
Perfektní film. Mrazí vás v   zádech, protože je zde   něco, co nevidíte.
I   když podle někoho   amatérský, pro mne velice   dobrý film, do něhož se   chtě nechtě vžijete, a   prožíváte jej spolu s   hrdiny. Vynikající konec! :)   Doporučuji
Petr1984
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.12.2008
Je to asi hodně   překvapující, ale až   teprve nyní, po vyjítí na   novinovém "dývku",   jsem poprvé viděl Záhadu   Blair Witch. Celkový pocit je   rozpačitý. Nijak   strašidelné mi to   nepřišlo. Díval jsem se ve   dne, což asi taky hrálo   roli. Myslím si, že je však   třeba vzít v úvahu   netradiční způsob   zpracování. Celý film se   tváří jako autentický   dokument. Chvílemi tomu i   věříte, ale něco je   přehnané. Panáci woodoo   jsou docela trapným a   nepřesvědčivým prvkem   filmu. Lehce nadprůměrné,   ale nic výjimečného.
Issabellkaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Záhadu blair witch jsem   viděla až teď o osm let   později, je to jeden z mála   kvalitních hororů, opravdu   musím říct, že jsem se   bála, proto hodnotím tak jak   hodnotím.
Tatule
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2007
Úžasné, stoprocentní,   věrné. Tady netečou potoky   krve, tady se neznásilňuje,   nevraždí, netýrá, to není   Hostel, ze kterého je vám   jen zle od žaludku. Tady se   fakt bojíte. Stačí k tomu   kameraman s citem pro záběr,   geniální sestříhání a   minimum zvuků. Film "za   pár šestáků", který   má oprávněné ambice   vydělat miliony. Blair Witch   nemá srovnání s obvyklým   typem hororových příběhů.
Rumenka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.7.2008
Netuším, kde protagonisté   přišli na žánr horor!   Tenhle film se hodí   maximálně tak na strašení   dětí. 87 minut plných,   nadávání dvou týpků   jedné slečně a záběrů na   lesní krajinu. Nic pro mě. U   hororů se ráda bojím, ne   usínám.
LordPagi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2004
Záhada Blair Witch není ani   tolik film jako fenomén.   Legendy o ní budou ještě   dlouho zdobit zapadlé části   historie kinematografie,   samolibější ortodoxní   fanoušci nezávislého filmu   se budou nadýmat, až   prasknou, a nás čeká   ještě jedno, dvě, tři a   možná i čtyři či více   pokračování.
setler
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.10.2010
U tohohle sem se hodně   snažil,abych to   dokoukal,nechápu,proč je   tenhle film tak oblíbený a   často o něm slýchám,že je   to jeden z   nejstrašidelnějších   hororů,to se mám bát   kamenů,které se ráno   objeví před stanem???
Jediná část,která byla   zajímavá bylo asi   posledních 5 vteřin   filmu...pro mě nejhorší   horor co sem kdy viděl.
KatkaDiaz
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Film se odehrává v lese, a   prý je natočený ve   skutečnoszi, ale nevěřím   tomu, bo je tam spousta   záběrů, co by normální   kamera nedokázala.
MikeCool
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.1.2013
Záhada Blair Witch
Naprostá blbost. Místo   očekávaného napětí,   velkého strachu a   dobrodružství jsem viděl   neskutečnou kravinu první   třídy plnou zcela   zbytečných a trapných   hádek mezi partou NÉ moc   profesionálních herců.   Jediná malinko   dramatičtější část filmu   byla zhruba dvacet sekund   před titulkami. Aby tento   film byl zařazen do žánru   HOROR, je podle mě směšné.   Já bych to zařadil spíše   do komedie, protože jsem se   pořád u toho filmu musel   smát jak to bylo trapné. Ale   na druhou stranu musím uznat,   že tento film je kultovní.   Je to vlastně první found   footage horor, ale to nic   nemění na mém hodnocení.
karelhamsa
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.6.2009
Přestože mám velmi rád   horory a napínavý filmy tak   Záhada Blair Witch mě   naprosto nezaujala. Není to   prostě můj šálek kávy,   ale nechci nikoho ovlivňovat   v úsudku. Ať se každej   podívá sám a usoudí podle   svého.
jet20
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.11.2009
V době když film šel do kin   měli všichni za to že film   je natočen podle skutečný   události takže není pochyb   že i já ktery horory nějak   neprožívám sem měl   dost,pak později prasklo že   je to všechno   podvrch,přišlo   pokračování a já usoudil   že to pěkně   podělali,dvojku jsem neviděl   a ani po netoužim,ale musim   uznat že vymyšlený to měli   dokonale,nalákat lidi do kina   na skutečnou událost a pak   vydělat pěkný   prachy.Mazaný!
IronDavid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2010
Já bych řekl že film ušel   z máho pohledu je to   vinikající námět ale blbě   zpracovanej nic víc k tomu   říct nemůžu ale kdyby se   toho chytil nějakej dobrej   režiser a scénarista a   udělali remake tak si myslím   že by to byl dost dobrej   film.
curlydoll712
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2008
na tenhle filmek jsem se   dívala s partou lidí, takze   muj dojem je urcite jiny, nez   kdybych se na to divala sama,   to bych asi byla vystrasna   trochu vic... ale libilo se mi   to, a krabicku s timhle filmem   stehuju do policky   oblibenych....:)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih45728minih45728Tudorovci (2007) [TV seriál] 
The Tudors n
minih56833minih56833Černá labuť (2010) 
Black Swan n
minih40119minih40119Muž na radnici (1976) [TV seriál] 
Muž na radnici n
minih8622minih8622Hra (1997) 
The Game n
minih7966minih7966Grand restaurant pana Septima (1966) 
Le Grand restaurant n
minih43319minih43319Loučím se, děvče (2004) [TV film] 
The Goodbye Girl n
minih51187minih51187VyVolení (2005) [TV pořad] 
VyVolení n
minih48219minih48219JCVD (2008) 
JCVD n
minih6838minih6838Dračí květ (1993) 
Snapdragon n
minih4493minih4493Bota jménem Melichar (1983) 
n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Blair Witch: 20 let poté (2016)

 Blair Witch: 20 let poté (2016)
Blair Witch: 20 let poté n
Blair Witch
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Adam Wingard

(pokračování)

Záhada Blair Witch 2 (2000)

 Záhada Blair Witch 2 (2000)
Záhada Blair Witch 2 n
Book of Shadows: Blair Witch 2
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Joe Berlinger

(pokračování)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

35 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

0 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

15 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani