Žádostivá těla (2003)

Žádostivá těla (Les corps impatients)
86.7 %
 
 

Les corps impatients

    Žánr: milostný / drama
    Země: Francie
    Premiéra v ČR: 8.1.2004        
    Délka: 94 min.
„Příběh spalující sexuální vášně a lásky mezi touhou a smrtí. Odvážné milostné drama tří lidí. Tváří v tvář skutečnosti, lásce a životu.“
Charlottě a Paulovi je 20let. Vášnivě milují jeden druhého a jejich bohem požehnaná láska je plná okouzlení a spalující smyslnosti, ale jen do doby, než zjistí, že Charlotta je vážně nemocná rakovinou. Charlotta se odjede léčit z Paříže na venkov, aniž by oba tušili, že se jejich láskou propojené životní příběhy od sebe začínají pomalu vzdalovat.
Do rozehraného příběhu vstoupí další dívka. Charlottina krásná sestřenice Ninon. Paul se do ní zamiluje, ale možná jen proto, že hledá únik od čím dál tím těžšího soužití s nemocnou Charlottou, která psychicky podléhá své nemoci. Ztrácí kontrolu sama nad sebou, důvěru v Paula a je posedlá žárlivostí, která ji nakonec přiměje k zoufalému rozhodnutí. Všichni tři jsou náhle konfrontováni tváří v tvář skutečnosti, tváří v tvář lásce a života.
Žádostivá těla jsou Gianolliho první celovečerní film, ale tento mladý režisér se může ve svém věku pochlubit již Zlatou Palmou z MFF v Cannes 98, Césarem 1999 a hlavní cenou na Britském Filmovém Festivale 1998 za svůj krátký film Interview.

režie:
Xavier Giannoli
 
 
hraje:
Laura Smet (Charlotta), Nicolas Duvauchelle (Paul), Marie Denarnaud (Ninon), Catherine Salviat (Charlottina matka), Maurice Antoni (profesor Verdoux), Julien Bouvard (Julien)
 
 
námět:
Christian de Montella (román)
 
 
scénář:
Xavier Giannoli
 
 
kamera:
Yorick Le Saux
 
 
hudba:
Alexandre Desplat
 
 
kostýmy:
Aline Dupays
 
 
střih:
Philippe Kotlarsky
 
 
zvuk:
François Musy
 
 
titulky-česká verze:
Natálie Nádassy
 
 
výprava:
Olivier Radot
 
 
producent:
Edouard Weil
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.