Duben
ohodnotit

Žádostivá těla

Les corps impatients

Žánr:
Země:
Rok:
2003
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
8.1.2004
„Příběh spalující sexuální vášně a lásky mezi touhou a smrtí. Odvážné milostné drama tří lidí. Tváří v tvář skutečnosti, lásce a životu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Žádostivá těla
Charlottě a Paulovi je 20let. Vášnivě milují jeden druhého a jejich bohem požehnaná láska je plná okouzlení a spalující smyslnosti, ale jen do doby, než zjistí, že Charlotta je vážně nemocná rakovinou. Charlotta se odjede léčit z Paříže na venkov, aniž by oba tušili, že se jejich láskou propojené životní příběhy od sebe začínají pomalu vzdalovat.
Do rozehraného příběhu vstoupí další dívka. Charlottina krásná sestřenice Ninon. Paul se do ní zamiluje, ale možná jen proto, že hledá únik od čím dál tím těžšího soužití s nemocnou Charlottou, která psychicky podléhá své nemoci. Ztrácí kontrolu sama nad sebou, důvěru v Paula a je posedlá žárlivostí, která ji nakonec přiměje k zoufalému rozhodnutí. Všichni tři jsou náhle konfrontováni tváří v tvář skutečnosti, tváří v tvář lásce a života.
Žádostivá těla jsou Gianolliho první celovečerní film, ale tento mladý režisér se může ve svém věku pochlubit již Zlatou Palmou z MFF v Cannes 98, Césarem 1999 a hlavní cenou na Britském Filmovém Festivale 1998 za svůj krátký film Interview.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Žádostivá těla
Celovečerní debut scenáristy a režiséra Xaviera Giannoliho (jenž na sebe upozornil krátkým filmem Rozhovor - Zlatá palma v Cannes 1998, César 1998) Žádostivá těla je vlastně případovou studií, zachycující průběh vztahu studenta Paula a jeho dívky Charlotte, postižené rakovinou plic. Paul doprovází milenku do Paříže na vyšetření. V cizím prostředí vznikají mezi mladými lidmi, ocitajícími se v nečekané situaci, první tenze. Spory narůstají, když se objeví dívčina vzdálená sestřenice Ninon. Napjaté soužití milostného trojúhelníku se tak neustále pohybuje na hraně. – Snímek Žádostivá těla věrohodně popisuje trápení mladé trojice, spjaté především sexuálními vazbami. Jeho autentičnost podporují nejen spontánní herecké výkony neznámých představitelů, ale i snímání obrazu digitální kamerou. Přesto se však zdá, že dílo zůstává jen u poněkud chladného popisu, ačkoliv je to podle režisérových slov „příběh založený na instinktech: snadno pochopitelný, ale nevysvětlitelný“. – Představitelka Charlotte, Laura Smetová, je dcerou zpěváka Johnnyho Hallydaye a herečky Nathalie Bayeové. – Film se zařazuje do trendu snímků, zabývajících se závažnou civilizační chorobou, postihující i mladé lidi (srv. téměř souběžně uváděné tituly Můj život beze mne – 2002, FP 9/2003 nebo Wilbur se chce zabít – 2002, FP 1/2004).
Tomáš bartošek, Filmový přehled 2004/1


Popis / Obsah / Info k filmu Žádostivá těla
Odvážné milostné drama spalující sexuální vášně a lásky mezi touhou a smrtí. Charlottě a Paulovi je 20 let. Vášnivě milují jeden druhého a jejich vztah je plný okouzlení a spalující smyslnosti, ale jen do doby, než zjistí, že Charlotta je vážně nemocná rakovinou. Charlotta se odjede léčit z Paříže na venkov, aniž by oba tušili, že se jejich láskou propojené životní příběhy od sebe začínají pomalu vzdalovat. Do rozehraného příběhu vstupuje další dívka, Charlottina krásná sestřenice Ninon. Paul se do ní zamiluje, ale možná jen proto, že hledá únik od čím dál tím těžšího soužití s nemocnou Charlottou, která své nemoci psychicky podléhá: ztrácí kontrolu sama nad sebou, ztrácí důvěru v Paula a je posedlá žárlivostí. Všichni tři se ocitají tváří v tvář lásce, skutečnému životu a smrti… Žádostivá těla jsou Gianolliho prvním celovečerním snímkem, ale tento mladý režisér (nar. 1972) se může ve svém věku pochlubit již Zlatou Palmou z MFF v Cannes 98, Césarem 1999 a hlavní cenou na Britském Filmovém Festivalu 1998 za svůj krátký film Interview. Snímek Žádostivá těla byl na MFF v Soluni 2003 nominován na Cenu Zlatého Alexnadra.
Kino Aero 2004/1


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10