Zachraňte Willyho 3 (1997)

Zachraňte Willyho 3 (Free Willy 3: The Rescue)
63.5 %
 
 

Free Willy 3: The Rescue

    Žánr: rodinný / dobrodružný
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 30.10.1997        
    Délka: 86 min.
„Mnohatunová kosatka Willy a jeho kamarád Jesse opět na straně morálky a zákona.“
Jessemu už je sedmnáct a s indiánem Randolphem pracuje na malé výzkumné lodi Noah, s jejíž pomocí vědkyně Drew Halbertová zkoumá důvody klesajícího počtu velryb. Ve stejnou dobu se desetiletý Max Wesley poprvé vydává s otcem, rybářem Johnem, majitelem lodi Botany Bay, na lov velryb. Krvavá jatka se mu však nelíbí a při útoku zraněné kosatky Willyho spadne do moře. Willy mu však neublíží a později se dokonce zdá, že se s ním pokouší komunikovat. Zatímco Jesse ošetří kosatce zranění, způsobené harpunou, zjistí Max, že otec zásobuje velrybím masem černý trh. A když ho velrybáři nutí po kosatce vystřelit, záměrně mine. Velrybáři ukryjí harpuny, když se objeví loď Noah s kapitánem Drakem, Jesse však pochopí pravdu. Drake odmítne ohlásit podezřelou loď policii, protože nemá důkazy. Jesse se seznámí s Maxem a pochopí, co se v chlapci odehrává. Zaveze ho do zátoky za kosatkami, vyprávím mu o velrybách a nechá ho, aby si hrál s Willym, který si chlapce oblíbí. Situace se dramaticky vyhrotí, když si velrybáři pořídí hydrofon a chtějí k sobě kytovce přilákat během nočního lovu, podobně jako Jesse. Kyž kapitán Drake odmítne velrybáře sledovat, vyplují Randolph, Jesse a Drew bez něj. Max se zoufale pokouší zabránit dalšímu masakru, a když se mu zdá, že je vše marné, skočí do vody mezi kosatky, aby zabránil jejich harpunování. Otec ho sice vytáhne, ale to už dorazí Jesse a jeho přátelé. Na moři se schyluje k dramatickému střetu.

Zdroj: Nova

režie:
Sam Pillsbury
 
 
hraje:
Jason James Richter (Jesse), August Schellenberg (Randolph Johnson), Annie Corley (Drew), Patrick Kilpatrick (John Wesley), Tasha Simms (Mary Wesleyová), Ian Tracey (Kron), Roger R. Cross (Stevens), Keiko (kosatka) (Willy), Vincent Berry (Max Wesley), Peter LaCroix (Sanderson), Stephen E. Miller (Dineen), Matthew Walker (kapitán Drake), Rick Burgess (Smiley), Roman Danylo (mladík s pizzou)
 
 
námět:
Keith Walker (charakter postav)
 
 
scénář:
John Mattson
 
 
kamera:
Tobias A. Schliessler, Bob Talbot (přírodní záběry), Pete Romano (záběry pod vodou)
 
 
hudba:
Cliff Eidelman
 
 
výprava-architekt:
Brent Thomas
 
 
kostýmy:
Maya Mani
 
 
střih:
Margaret Goodspeed
 
 
zvuk:
Rick Patton
 
 
vedoucí produkce:
Lauren Shuler Donner, Arnon Milchan, Richard Donner
 
 
produkce:
Jennie Lew Tugend
 
 
titulky-česká verze:
Dagmar Čápová (dialogy), Jan Žáček (režie - Halley)
 
 
dabing:
Jan Kalous (Jesse), Oldřich Vlach (Randolph Johnson), Radka Stupková (Drew), Ivan Gübel (John Wesley), Soňa Dvořáková (Mary Wesleyová), Jakub Saic (Sanderson), Miroslav Saic (Dineen), Jan Šťastný (Kron), Jakub Hemala (Max Wesley)
 
 
animace:
Walt Conti (animatronická kosatka - supervize), Edge Innovations (animatronická kosatka)
 
 
koproducent:
Doug Merrifield, Mark Marshall
 
 
koordinátor kaskadérů:
Mike Nomad (podvodní záběry)
 
 
vizuální efekty:
Lee Wilson (digitální - supervize)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.