Jeden svět
ohodnotit

Zachraňte vojína Ryana

Saving Private Ryan

Další název:
Zachráňte vojaka Ryana (SK); Der Soldat James Ryan
Rok:
1998
Délka:
169 minut
Premiéra v ČR:
8.10.1998
„Stojí za to, pro záchranu jednoho života, riskovat osm jiných?“

Komentáře k filmu Zachraňte vojína Ryana

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 91
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Není to běžný válečný   film; je o něčem jiném, jen   mi přijde příběhem   poněkud nepravděpodobný   (poslat 8 lití na nejistou   záchranu jednoho), ale   netvrdím, že se stát   nemohl. Na konci je bohužel   typický americký heroismus,   kdy "než se vzdát,   radši padnout" může   snad opravdu jen Američan -   filmový. O reálném raději   pomlčet.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2014
Steven Spielberg prostě umí!   Umí si vybírat témata, umí   je výborně zpracovat a   ještě lépe prodat. Komupak   jinému bychom takhle   "zbaštili"   příběh kluka, jehož   nalezení a umožnění   návratu k mamince stálo   život několika dalších   lidí? Kdo jiný by nás   dokázal přesvědčit o   reálnosti válečného   marastu, kde zpěv Edity Piaf   střídají detonace   "ponožkových" min   a z povinného plnění   rozkazu se stává dobrovolná   cesta na téměř jistou smrt?
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2008
prostě nezapomenutelný film   s Tomem Hanksem ve válečném   poli!!! Určitě stojí za to,   aby jste se na něj podívali!
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.7.2021
Naprosto fenomenální   zpracování příběhu z   druhé světové války. Kdyby   nic jiného, tak ten zvuk je   věc, která nadhodnotí   úroveň filmu o několik   levelů. Spousty silných   momentů, lidský Tom Hanks,   bylo by to za desítku, ale   ten patetismus mi tam vadí.
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.3.2011
Zachraňte vojína Ryana
Tak tenhle film považuju za   jeden z nejlepších vůbec.   Stene Spielberg už mnohokrát   dokázal že je Rezisér s   velkým R. Herecké obsazení   nemělo chybu - Tom Hankse   nezklamal a troufám si   říct, že ani nikdy   nezklame, Giovanni Ribisi   totéž a to samé platí o   ostatních hercích. Často   slyším, že film je dlouhý,   ale co byste čekali kdo by   nacpal tolik hrůzy utrpení   do 90 minutového filmu.   Délka je přiměřená k   událostem a situacím ve   kterých se hlavní hrdinové   octli a tečka.Film nemá   chybu a vždycky se na něj   ráda podívám přesto, že   ho většinou obrečím.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.9.2010
Zachraňte vojína Ryana
Nedokážu si ani představit   hrůzy druhé světové   války, vlastně žádné   války. Steven Spielberg nám   ji zde ukazuje   naturalistickým pohledem, tak   krutě brutální, jak jen   může být. A protože   nešetřili životy ani   tenkrát, nešetří je ani   teď. Velké plus za kameru,   která dokáže vtáhnout   přímo do děje, až jsem   měl pocit, že se v těch   čtyřicátých letech   nalézám také. Ze začátku   jsme hned vtaženi do děje   Dnem D, vyloděním v   Normandii na Omaha beach.   Tedy, takovouhle půlhodinovou   jízdu už jsem dlouho   neviděl.
Z herců je   Tom Hanks výborný, o tom   žádná. Matt Damon jako   poslušný zfanatizovaný a   hlavně oddaný vojáček   také dobrý a pro Vina   Diesla, ochránce nevinných   dětí to byla jedna z   prvních rolí vůbec. Po   stránce obsazení nemám   žádných výtek.
Za   co ale strhávám je   retrospektivní pohled celé   události. Na začátku a na   konci máme staříka   oplakávající hrob bratří,   který má nejspíše zahrát   na divákovi city. Pro Boha   proč? Celá 2. světová je   tak otřesná, že už víc v   šoku být nemůžeme. Velká   škoda, Saving Private Ryan   tím u mě dost klesl...
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Strhující válečný film,   který má slabší zápletku,   ale perfektní zpracování!   Nezapomenutelná a snad   nepřekonaná je úvodní   vyloďovací scéna která mě   dostane pokaždé když tento   film vidím. A to pan   Spielberg prej ubral, aby byla   nižší přístupnost.
Justik66
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2008
Vůbec neuškodilo že je ten   film tak dlouhý, protože od   začátku až do konce je naco   koukat. Jeden z nejlepších   filmů co jsem kdy viděl
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.9.2017
PROCESOR!
Skvělý válečný film. O   úvodní scéně vylodění v   Normandii bylo napsáno již   hodně. Nemyslím si, že film   je pouze o ní. Silných   momentu je tu celá řada.   Matka myje nádobí a vidí   vycházet z auta kněze,   rozhodování Toma H. před   útokem na kulometné hnízdo,   přepisování dopisu, který   je od krve, a má oblíbená   na závěr "Doufám, že   aspoň ve vašich očích jsem   si zasloužil, co jste pro mne   tenkrát udělal".   říká u hrobu.
Hugin
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.5.2008
Úchvatné záběry z   vylodění spojeneckých   vojsk, zejména záběry pod   vodou, dávaly tušit, že   diváky čeká skvělý   válečný film. Chyba lávky.   V posléze se rozvíjejícím   příběhu skupiny vojáků,   majících za úkol zachránit   jednu „bezvýznamnou   položku na seznamu   armády“, moje nadšení   postupně opadalo. Vše bylo   korunováno hrůzným koncem   filmu, který přehlušil   všechny kladné dojmy. Měl   by se vydat zákon   umožňující odstřihnout   posledních dvacet minut   většiny Spielbergových   filmů, bylo by to ku   prospěchu věci.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.9.2009
Vsechno o tomto skvelem   valecnem filmu uz bylo asi   receno v predeslych   komentarech.Tak aspon malicko   pridam.
Urcite je to   jeden z nejlip herecky   obsazenych valecnych   filmu.Scenar je dost dobry.O   bojovych scenach netreba   mluvit.
Ale prece jen   ten zacatek........ten   zacatek,myslim to vylodeni na   plazi,no to byla   parada.Opravdu jsem byl   nadsen.
Ovsem ve   skutecnosti,ve skutecne   II.svetove valce to musela byt   hruza.
Petra.Barbie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Jedna z nejslabších Hanksových rolí.
Opravdu máte pocit, že by v   době tak vypjatého a   složitého válečného   konfliktu, jakým byla 2.   světová válka, vyslalo   armádní velení záchrannou   misii na záchranu posledního   ze synů opuštěné matky? To   je snad ještě větší   kýčovitost nežli romány   Danielle Steelové a že to   jsou velekýče. Děj hodnotit   nebudu...filmu přesto   jedničku z nouze nedám, ale   pociťuji, že musím alespoň   vyzdvihnout jinou stránku   snímku a to je úvodní   část filmu, která je   rekonstrukcí vylodění v   Normandii. Klidně mohlo jít   o hraný dokument z II. svět.   války a celý efekt by byl   minimálně o 80 procent   lepší. Za mrazivost,   reálnou pravdivost a   absolutní drsnost té   úvodní scény dávám filmu   4 body. Později se ještě   setkáme s odstřelováním   mostu, ale zde jde o   napodobeninu neskonale   lepšího a   propracovanějšího Mostu u   Remagenu, tudíž za plagiát   bodíky udělovat nebudu.   Herecký výkon - nevýkon   mého jinak oblíbeného herce   Toma Hankse je skutečnou   slabotou vedle Terminálu a   Zelené míle.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Skvelý vojnový film, ktorý   opisuje boje na západnom   fronte počas druhej svetovej   vojny. K filmu je na vyše   veľmi kvalitný scenár, dej   ne dramatický a napínavý.   Tom Hanks vo svojej roli podal   priemerný výkon.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2011
koukněte se na profil Toma   Hankse a na filmy ve kterých   hrál jen se to tam zelená   ,je to tím že má štěstí   na dobré filmy a režiséry,   nebo je to tím že perfektní   režiséři vyhledávají   jeho??? asi to druhé je   prostě vynikající. ne   nadarmo často spolupracuje se   Stievenem Spielbergem,který   je podle mě TOP . stejně   jako v tomhle napínavém   místy drastickém válečném   dramatu , kdy je po vylodění   v Normandii celá americká   jednotka nasazena na nalezení   jediného vojína, kterému   zemřeli vsichni bratři v   bijích. jednu z vedlejších   obsadil Vin Diesel
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.2.2009
Jak už tu zaznělo   několikrát nejlepší film o   2.světové válce. Spielberg   dokázal úvodní vylodění  
natočit tak reálně   , že ztoho mrazí pokaždé ,   když film vidím. Největší   zážitek byl ale v kině. Tom   Hanks super.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2012
Deň D
Tak prvý raz som to videl v   kine na strednej a musím sa   priznať, že som nebol   jediný, ktorému bolo   chvíľami všelijak, len nie   dobre. Začiatok tak trocha   pátos, ale tí Američania   vedia byť riadni patrioti   (nemyslím to nijak zle ani   ironicky). A potom prichádza   to priam až naturalistické   vylodenie. Scény dosť   brutálne a nejak ani asi   skutočnosť   neprikrášľovali. A potom   ide pátranie po poslednom   (možno) preživšom bratovi,   kedže traja už padli.   Začnem troška negatívami a   to dosť nelogickostí (resp.   chýb), tie nájdete i tu v   chybách. Čo som fakt   nepochopil, tak toho Čecha   "ja nikoho nezabil".   A ešte samozrejme akosi im na   konci vychádzali tie boje   proti veľkej presile, opäť   silný pátos. Napriek týmto   výtkam, považujem film ako   celok výborný. Veľký   podiel má na tom určite Tom   Hanks, ktorý je fakt   jednoducho skvelý herec.   Ďalej neokukané tváre (aký   to rozdiel oproti výrazne   slabšej Tenkej červenej   línii) a geniálna výprava.   Kvalitný projekt, priam   veľkolepý, ktorý akoby   otvára novú kapitolu tvorby   vojnových filmov. Nehovorím,   že dovtedy boli zlé, to ani   náhodou, ale jednoducho boli   iné a od Saving Private Ryan   sú zasa iné, ktoré vrcholia   úžasným projektom Bratstvo   neohrozených
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.9.2013
Naprostý klenot mezi   válečnými filmy jak   bojovými scénami tak   vynikajícími hereckými   výkony,výbornými   efekty.Naprosto skvělé   herecké obsazení v čele s   T.Hanksem co víc si   přát.Hned na začátku   válečná scéna která se   nedá zapomenout naprostá   špička.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2009
skvělé válečné drama   dodnes velmi silní film  
velmi dobrý   děj skvělé je zde i   obsazení které to mu dalo to   správné co má mít   váleční film je to fantazie
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.5.2008
Velice dobrý válečný film,   který uvede do děje hned   realistickou válečnou   scénou vylodění Spojenců   na pláži Omaha.Jeden z   nejpovedenějších   válečných filmů jaký jsem   kdy viděl.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.4.2010
Konečně pořádně   sfilmované vylodění v   Normandii, které je na   začátku filmu. Nejméně 25   minut můžete sledovat   hrůzou umírající Americké   vojáky na pláži Omaha,   trikově je to perfektní.   Bezpochyby je tento film jeden   z nejlepších válečných   snímků. Ta válečná   atmosféra je náramně   vystižená. Dnes by to nikdo   nenatočil lépe, tohle je   naprostý unikát Stevena   Spielberga - jednoho z   nejlepších režisérů   všech dob. Moc chválím za   moc dobře natočenou hrůzu   války. Vylodění v Normandii   mám z 2. sv války nejradši,   takže tenhle film zbožňuju   z celého svého srdce.
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Dokonalý válečný film.   Scéna vylodění v Normandii   patří k tomu nejlepšímu co   ve válečném filmu můžete   vidět. Nejvíce filmu   dodává atmosféru skvělá   kamera, která dělá z filmu   takřka dokumentární   zažitek. K tomu si   připočtěte skvělé herce a   hudbu a vznikne vám dokonalý   film. I když má film skoro 3   hodiny utečete jako voda.   Prostě 100%
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.6.2015
Skvostné a naprosto   dokonalé. I kdyby se film   skládal z první a   závěrečný půlhodinky, tak   to bude za plnej počet.   Dlouho jsem neviděl, tak   realistické záběry. K tomu   připočteme vynikající   výkony záchranářské   party, výbornej scénář a   Spielbergův cit pro   filmařinu. Není za co   ubírat. Prostě bomba, která   se nesmazatelně zapsala do   filmových análů a která   osloví ještě několik   dalších generací   ---->100%
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Válečný film jež vybočuje   z řady především masovou   reklamou a propagací, ale   také velmi naturálním   pojetím a výbornými efekty.   Na mě trochu moc americké,   ale filmový zážitek   slušný - tohle Spielberg   prostě umí.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2018
║Rozpočet   $70miliónov║Tržby USA   $216,540,909║Tržby   Celosvetovo $481,840,909║   /videl v kine: 100%/____
Mlapiska
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.5.2008
Povrchní blábol
K názoru, že jde o   velekýč, se připojuju i   já. Navíc o strašně nudný   velekýč. Nesmí chybět plno   patriotistických, siláckých   a v druhém případě   přehnaně patetických,   uslzených, na city   hrajících keců, které jsou   tak okaté, že to celé   postrádá jakoukoliv hloubku.   Ale to je přesně   Spielbergův styl, který mi   nesedí, nikdy nesedl a asi   ani nikdy sedět nebude. Co na   tom, že zpracování je z   řemeslnného hlediska   výborné, když všechno   ostatní vyznívá jako   naprostý blábol. Nemá to   žádnou sílu ani hloubku,   naopak mi to připadá   staršně povrchní. Stejný   pocit jsem měla i z   Schindlerova seznamu.
Hovadina, která nám   opět maže med kolem huby v   tom smyslu, jak jsou   Američané úžasní a   dokonalí a všichni ostatní   naopak velmi špatní. Hrůza.   Ať se na mě nikdo nezlobí,   ale toto je opravdu jeden z   nejhorších válečných   filmů a jeden z největších   nesmyslů, jaké jsem kdy   viděla.
charlie1612
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Jatka na Omaha Beach během   vylodění Spojenců v   Normandii byla jednou z   nejhroznějších událostí v   tomto období 2. sv. války a   téma čekalo na Spielberga,   který si troufl a dokázal   celou událost naprosto   věrohodně natočit. Tomu   ovšem nutně předcházela   dlouhá příprava teoretická   (studium historických   dokumentů a podkladů),   praktická i technická. Díky   poměrně dlouhému výcviku   herců se z nich stala elitní   jednotka a jejich výkony jsou   věrohodné. Scénář byl   pochopitelně přizpůsoben   hollywoodským potřebám, aby   film byl divácky atraktivní,   ale to nepostihlo bojové   scény, které jsou natočeny   naprosto famózně. Oba   vrcholy filmu – scény z   vlastního vylodění a   závěrečná bitva o most od   prvopočátečních příprav   až do příletu spojeneckých   letounů a příchodu   osvobozující pěchoty –   diváky vtáhnou do děje a   jednoznačně ukážou, co je   to válka.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Krásné,nikoli dokonalé...
Dobrý konec a špičkový   začátek.Všechno okolo jako   herci,kamera také   dobré...Přesto v hodnocení   nedávám plný   počet,protože mě tam   chybělo alespoň náznak   nějakého překvapení.Celé   to vypadá jako   "Honzíkova   cesta",kdy chodíte s   vojáky hledat Ryana a cestou   prožíváte různá   dobrodružství.Když se   dlouho žádná akce   neobjevuje,říkáte si,že   teď se něco stane a ono   opravdu se něco stane.A zase   naopak:kde v nějaké pasáži   tušíte klid a zase jen   klid,opravdu to tak   je.Spielberg opravdové   momenty překvapení moc   neumí.A to je věčná   škoda.
MildaX
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Nejlepší válečný film   jaký jsem kdy viděl. Takže   mě ani nepřekvapuje, že jej   režíroval Spielberg.
Brutalita a nevybíravost   válečných scén, dělá z   válečného filmu spíš film   protiválečný.
Kdo   bude i po shlédnutí   Zachraňte vojína Ryana   ještě dál toužit po   službě v armádě, ten je   spíš případ pro   psychiatra.
Perfektní   a zatím nepřekonatelné   válečné drama.
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
www.classic-movies.blog.cz
Mistrovsky a odporne   realisticky a syrovy valecny   film. Mozna je tam moc toho   patriotismu, ale dle meho   soudu to dkonale vystihuje   americany ve 2.sv.v. Zazitek   na cely zazitek, zvlast scena   s padajici zdi.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.5.2007
Syrový a velmi dobře   řemeslně udělaný   válečný film. A to se   cení. Inu Spielberg. Jenže   film mi přišel až příliš   okatě dělaný na efekt,   zkrátka až příliš   strojově natočený. Ale   pokud Vás tohle netrápí   budete se bavit a k mému   hodnocení si nějaký ten   bodík přidejte.
stanko
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.5.2008
Vynikající válečný   film,jedna z nejlepších   válečných filmů i když   má film i slabší místa,ale   přesto jse mě to líbilo.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2011
Film útočící přímo na   srdce. Myslím, že nemusím   doporučovat, ani chválit.   Ryan je prostě dobrej a i   když chvílema balancuje na   hraně vkusného a nevkusného   útoku sentimentu, v boji o   mou přízeň zvítězil.
Závěrečná scéna   střelby ze špuntovky na tank   je geniální!
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Nemám rád válečné filmy,   jsem po nich moc smutnej, ale   chce se mi pak bojovat proti   těm, kteří ty války   způsobují. Proti zlu zlem,   ale nestat se grázlem. Je to   fakt těžké. Proč umřeli   všichni bratři vojína   Ryana? Pro touhu mocných po   ještě větší moci. Asi je   moc prožívám ty válečné   filmy.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2017
Vysoký počet hvězd za   realisticky natočený útok   na pláž. Za světla! Němci   to tam kosili, až se jim   zavařily hlavně kulometů.   Další příběh je již   poněkud na hlavu. Poslat osm   mužů na smrt kvůli   jednomu...patetické a typicky   americké. Velká škoda toho   závěru. Vždyť Ryan se v   boji ukázal být chlapem   "s koulema"...   nikomu za život nic   nedlužil...proč tedy ten   pláč na hrobě???
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Pro mně je to nejlepší film   který se odehrává za   2.světové války. Vylodění   v Normandii je asi   nevymazatelná scéna   světové kinematografie. Dost   realisticky natočené. Ono se   může klidně říct že to   je kýč, možná to tak i je.   Na začátku pohled na   americkou vlajku, na konci   taky. Teď když si   pročítám některé   komentáře, musím se   zastavit u Petry.Barbie, ta se   pozastavuje nad tím jestli by   vláda riskovala životy   několika vojáků, kteří by   se šli obětovat a riskovali   svůj život, kvůli   nějakému Ryanovi, který je   poslední ze 4 bratrů, který   ještě žije, ostatní   zemřeli a mají ho přivést   matce domů. Možná že   maminka by se asi ve   skutečnosti od vlády   doslechla upřímnou soustrast   nad zemřelými a bůh žehnej   tomu živému. Nevim ale to je   jedno, mně se ten příběh   líbí, jak zachranná   jednotka kráčí a hledá ho.   Sem tam se připletou k   nějakému konfliktu.
Nejlepší je ten styl   natočení toho filmu,   polodokumentární kamera,   syrové scény. Film ukazuje   válku jaká asi opravdu byla.   A závěr filmu je taky   působivý, opravdu být bych   tam nechtěl. Líbí se mi   jeden z komentářů, že po   shlédnutí filmu by si asi   spousta kluků   rozmyslela,jestli by chtěli   jít bojovat. Na konci filmu   jsem vždycky naměko.
Papaja73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2008
Skutečně skvělý   snímek,který vám dlouho   zůstane v paměti.Tvůrcům   se podařilo natočit   vyjímečný film,,který bez   obalu ukazuje hrůzy a   nesmyslnost války.I když je   snímek poměrně   dlouhý,strhující děj vás   nenechá na chvíli   vydechnout.Vše završuje   dojemný konec,při kterém   možná leckomu ukápne   nějaká ta slzička.
Yahis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.7.2012
Saving Private Ryan (1998)
Na úvod řeknu, že to nebylo   špatný. Jako od americkýho   filmu na toto téma jsem od   toho nečekal mnoho, proto   jsem tak dlouho tento film   odkládal než jsem se na něj   podíval, ale jak říkám   dalo se to a ani to nebylo zas   až tak "americký".   Bylo mi jasný, že na tom   hřbitově v úvodní scéně   nejsou jen tak pro legraci,   ale že tam na konci zařval   sám Tom Hanks mě překvapilo   a vůbec že jich to až do   konce tolik nezvládlo. Devět   z deseti za těch několik   historických a i jiných   "nepřesností".
Jinak dle mého za   nejlepší válečnej film   považuju Stalingrad z roku   1993.
Saving Private   Ryan doporučuju určitě v   původním znění.
Clockwork
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2007
Steven Spielberg prostě   potvrzuje že patří ve svém   oboru ke špici! Saving   Private Ryan řadím za jeden   z nejlepší v hystorii   válečných filmů !!   Příběh je velice dobře   zpracovaný a co se týče   vizuáalni str. nemám jediné   výtky. Dobře zvolený   kontrast barev přidává na   kvalitě filmu a samozřejmě   nesmím zapomenout na   hvězdné herecké obsazení   které snad nemohlo být   lepší.
Ed
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2005
Je to nejlepší film, který   nám ukázal hrůry války   jinak.
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2006
Jeden z nejlépe natočených   válečných filmů.   Působivá je hlavně úvodní   scéna vylodění v Normandii   a záverečná obrana mostu.   Akorát ta střední pasáž   mi přišla trochu zdlouhavá.   Citlivě pojatý příběh   nutí člověka k   přemýšlění o tom, jak   strašná je válka a jaké   přináší utrpení pro   obyčejné lidi. Dojice   Spielberg a Hanks tak   stvořily film, na který se   nedá jen tak zapomenout.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.11.2004
Tom Hanks? Už jste ho viděli   zahrát špatně nějakou   roli? Já už tohle říkám   asi po sté, ale stejně to   zopakuji. Pokud ve filmu hraje   on, budu se dívat už jen   kvůli tomu, že tam hraje.   Připojí-li se k tomu ještě   zajímavý příběh s   tematikou války a   překvapující vyústění   očekávaného závěru, pak   je to jen a jen dobře.
Ondrus21
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Po stránce hereckých   výkonů a efektů ve filmu,   se jedná o slušný   válečný film. Bohužel to   bylo ale spíš pojato jako   taková americká pohádka.   Div, že mě ta první scéna   na americkém vojenském   hřbitově nerozbrečela.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2009
Super!
Tak film, jsem konečně po   dlouhé době sehnala a koukla   na něj. To je tak suprově   natočený, že se to nedá   ani popsat hlavně mě úplně   dostal Tom Hanks, ten byl   nejlepší!!! Na konvi mi ho   bylo strašně líto.... Ale   film je super!!
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Asi nejlepsi film o druhe   svetove valce. Spielberg ho   natocil skvele, skoda jen, ze   pribeh je trochu slabsi.
sarhod79
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2011
U tohoto filmu jsem slyšela,   že prvních 5 minut je   nejhorší, omyl, prvních 15   minut je nejhorší,potom už   mrtvá těla ani nevnímáte a   se zatajeným dechem jenom   sledujete děj a čekáte jak   to dopadne. Přesto je to   jeden z nejlepších filmů o   druhé světové válce a   zejména o 6.červnu roku   1944, tj. vylodění v   Normandii.
vorenus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Steven nás přenesl v čase a   ukázal nám,jak vypadala   druhá světová   válka.Člověk má pocit jako   by se ocitl přímo na   bojišti.K tomu zástup   budoucích hvězd.Tenhle film   shlídnout je nutnost.
Horten
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.8.2010
Tento film je opravdu dobrý   zvlášt to vylodění ale   abych pravdu řekl nemyslím   si,že by se dal označit za   nejlepší válečný film.Je   vidět že film stál velkou   spoustu peněz a to by v tom   byl pes aby z toho nevylezlo   něco opravdu   monstrozního.Já osobně si   kladu otázku jestli by film   měl stejnou uspěšnost kdyby   hlavní postavu nehrál Tom   Hanks.Jak jsem řekl film je   výborný ale mrzí mě že   jsou vedle něho opomíjeny   filmy minimálně stejných   kvalit jako   např.Apokalypsa,Stalingrad,Te   nká červená linie..
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Jeden z nejlepších filmů   všech dob. Spielberg natočil   ještě lepší film, než je   Schindler. Úvodní scéna   vylodění bude nejspíš   patřit mezi klasiku klasik.   Zajímavé je, že mě   (fanouška velkých akčních   scén) Spielberg uchvátil   více tím příběhem, než   akcí. Skvěle vyprávěný   příběh se zajímavými   hereckými výkony. Tímto   filmem Spielberg dospěl k   úplné dokonalosti.
Gredor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.5.2009
Zachraňte vojína Ryana je   určitě nejlepší válečný   film posledních dob.   Příběh vojáků, kteří   hledají jednoho vojáka a   riskují tak své životy.   Odvaha, přátelství a cena   lidského života!
Luky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2005
Teď nevím, co je lepší:   Zachraňte vojína Ryana nebo   seriál Bratrstvo   neohrožených. Jedno je   jasné oba dva (film +   seriál) jsou opravdu   skvělé. Film Zachraňte   vojína Ryana dostal poprávu   pár významných ocenění   (včetně Oscarů -   nevynechám Spielbergův   (nejlepší režie) a   režisér taky. Film je   možná o něco málo lepší   než Tenká červená linie   (vyfouknul mu velký   úspěch). Ale přece jen se   najde na tom filmu něco   špatného. Hrstka vojáků se   snaží zachránit JEDNOHO   člověka (Ryan, kterého   ztvárnil vynikající Matt   Damon. Steven Spielberg zase   dokázal, že je nejlepší   režisér.
artcrime
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2005
stejne ale..americka   alibisticka vlada posle tucet   svych vojaku aby nasli jednoho   vojina,protoze jeho mamince uz   umreli dva jeji synove a   proste nemuze,nemuze prijit o   dalsiho.tak tam vsichni   zarvou?:)
sluníčko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.8.2006
Zachraňte vojína Ryana
Ač je válka velmi krutá ,   ty to žánry mám ráda .   Film je lelice autentický.   Dokonalý !
T800
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Galaxia medzi velkofilmami
Toto je jeden z najlepsich   filmov v historii. Je to   velkofilm v rezii majstra   Stevena Spielberga. Kvoli   tomuto filmu sa mi oplatilo   ist do kina 3x.Vrelo odporucam   toto sa nikdy neokuka a da sa   to pozerat dookola. + k tomu   velmi silny pribeh a skvela   kamera. Proste numero uno
Kaaza
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2011
Přiznejme si, že Spielberg   je po všech ohledech   filmovým revolucionářem.   Platí to i u Ryana. On už si   prostě někdo musel říct,   tak, a teď vám ukážu, jak   vypadá válka. Od vylodění   po závěrečná jatka platí   fakt, že ještě nikdy nikdo   nenatočil tak syrové a   reálné zpracování druhé   světové války. Nikdo ty   hromady zakrvácených střev   a mozků na stěně neuměl   využít správně. Spielberg   ano. A odsuzovat film za to,   že se na jeho začátku i   konci třepotá americká   vlajka a označovat ho tudíž   za "kýčovitý   patos", je nejen hloupé,   ale i zoufale východoevropsky   barbarské. Buďme vděční   spojencům za to, co pro nás   v Normandii a jinde vytrpěli,   a Spielbergovi za to, že na   tyhle chlapy pamatuje.
Area
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.5.2008
Po skvělém , opravdu   realisticky pojatém začátku   se scénami vylodění a   dobývání pobřeží tempo   bohužel upadá a filmu by z   mého pohledu prospělo   prostříhání řady   "vatových" scén. I   ten závěr (na pohřebišti   padlých s otázkou rodině)   je pojat opravdu až moc   "Hollywoodsky" což   ovšem asi ke Spielbergovým   už patří a na diváky to   zabírá. Jen na okraj :   český dabing se nedržel v   některých scénách moc   originálu,(scéna se   vzdávajícími se německými   vojáky u bungru nad pláží   atd.)kdo chcete a můžete,   pro zajímavost si to   zkoukněte.
martas_v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2008
Asi první válečným film,   kde se ukazují bojové   scény, takové, jaké asi   byly - krvavé, brutální.   Musí se uznat, toto se   povedlo.
Pauleto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2011
Zachraňte vojína Ryana je   nejen pro mě jeden z   nejlepších a   nejkultovnějších   válečných snímků jaký   kdy byl natočen, ale nelze   odepřít, že lví podíl na   tom má ona legendární   první půlhodina, která je   natočena neuvěřitelně   syrovým a drsným způsobem.   Oscarová kamera Kaminskiho se   vyznamenala a vrhne vás   přímo doprostřed bojů. I   když si ani Spielberg   neodepřel oslavu amerického   vlastenectví, tak mě to   prostě nevadí ba naopak   filmu to dodává správný   rozměr. Herecké obsazení v   čele s Hanksem, Burnsem,   Pepperem, Ribisim, Dieselem a   v neposlední řadě samotným   Ryanem, kterého ztvárnil   Matt Damon, podává   vynikající výkony. Steven   Spielberg poprávu obdržel   svou druhou zlatou sošku za   brilantní režii.
WaM
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2005
Když jsem viděl film poprvé   a to v kině byl to   neuvěřitelný zážitek -   hlavně prvních třicet minut   vyloďování. Výborný   příběh o hledání jednoho   obyčejného vojáka, aby se   mohl vrátit domů. (Po   několikerém shlédnutí mi   lehce vadí Vin Diesel - podle   mého názoru ne moc dobrý   herec. To ale filmu nic   neubírá.)
callaghan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.3.2008
Úvodní sekvence vylodění v   Normandii na mě zapůsobila   opravdu velmi hluboce a můžu   říct, že kontaktnější a   autentičtější válečnou   scénu jsem asi neviděl. I   když potom celkem logicky   zbytek filmu ztrácí trochu   tempo, zůstává Ryan i tak   mým nejoblíbenějším   snímkem svého žánru.   Škoda jen, že ústřední   zápletka za moc nestojí.
cackles88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Druhá světová válka byla   rozhodující událostí 20.   století a pro Ameriku se   stala určujícím dějinným   zvratem. Změnila tehdy   hranice světa a dnes je   nazývána "poslední   velkou válkou". Ani   sebelepší výcvik však   nemohl spojenecké vojáky   připravit na to, co ječekalo   po vylodění v Normandii, na   pláži s krycím jménem   Omaha.

Přestože byli naplněni   odhodláním a vírou ve   vítězství, jen málokdo z   nich bitvu o tento malý kus   francouzského pobřeží   přežil. Z pohledu kapitána   Johna Millera je zřejmé,že   si uvědomuje nebezpečí,   které na jeho jednotku   čeká. Netuší však, že to   není zdaleka ten nejtěžší   úkol, který bude muset se   svými vojáky splnit ...
Paparazzi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2013
S trochou nadsázky   "pilotní díl" k   seriálu Bratrstvo   neohrožených. Skutečný   příběh skutečných lidí   ve skutečné době. Kdo se o   tuto dobu trošku víc   zajímá ví, či tuší, že   reálněji už to natočit asi   nešlo. A ten tolik   kritizovaný typicky americký   patos? Oni takoví prostě   jsou. A nám nezbývá než to   přimout jako fakt.
shadowdark
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Nechápu čím je tento film   tolik výjimečný oproti   jiným válečným filmům.   Ano, uznávám, že   technickým zpracováním je   to film rozhodně   nadprůměrný, ale to by tam   nesměla být taková naivní   zápletka s nádechem   amerického patriotismu a   patosu.
arnie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Nic pro mě...
Tak tohle je děs! Tím, že   není o tom co mě zajímá   tak to považuju za   příšerné. Nikdy víc už   tohle nechci vidět!
arciking
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2008
Snímek to je hezký, má   efekty, exteriéry, kameru,   všechno....snad až moc   megalomanský, ale jinak   dobrý. Scénář typický,   přitažený za vlasy, ale   budiž. Herecké obsazení,   no, tak na to příliš názor   nemám....mohlo by tam být   méně těch panákovejch   hvězd. Co se týče Toma   Hankse, opět klasika -   všichni z něj jsou vysraní,   ale on zase hraje, jako když   nehraje. Protože nehraje.   Prostě nehraje. Co na něm   všichni vidíte?! Nejlepší   herci prý roli nehrajou, ale   žijou. Ale ani tohle není   bohužel jeho   případ....nemám ho rád,   promiňte....
Brcko.GOS
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Fantastický
Výborný film, skvělé   obsazení, efekty, prostě   všedchno bezvadné. Pokud je   film tohoto žánru zpracován   podobným stylem, tak na   divákovi určitě něco   zanechá. Film vřele   doporučuji už jen díky   skvělým hereckým výkonům   Tomů Hankse a Sizemora.
BiTch_
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Uvodní scéna vylodení je   snad nejlepší válečná   scéna jaká kdy byla   natočena.Realistická a   podaná bez cenzury v   nejvetší brutalitě.Po tomto   brilantním a strhujícím   uvodu film ubírá   tempo,vojáci konverzují a   konverzují na škodu to není   ikdyž chápu že nekoho to   muže nudit.Závěr filmu a   bránení vesnice proti   nemecké přesile je taktéž   brilantní   záležitost.Celkově je   "Zachrante vojína   Ryana" jedním z   nejlepších válečných   filmů v historii a jedním z   nejlepších filmů Toma   Hankse.
Joker93
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.8.2010
Myslím že tento snímek je   velmi přeceňován a přitom   se o nic mimořádnho   nejedná. Jedním z plus je   samozřejmě vizuální   stránka celého filmu, která   mě úplně pohltila, ale   příběh mě absolutně   nenadchnul. Abych sledoval 170   minutovou výpravu a   následnou záchranu JEDINHO   vojáka, pro mě opravdu   není. Snad jediné co mě   opravdu bavilo, bylo úvodní   vylodění na pláži Omaha,   při kterém se efekty a   brutalitou opravdu   nešetřilo... Když se na to   podívam kolem a kolem, řekl   bych že kdyby zde nehrál Tom   Hanks, zřejmě bych se na to   ani nedodíval. On je totiž   takovým pilířem celého   filmu spolu se skvělým   obrazem, ale to zřejmě   válečný film nedělá...
Anilvap6
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2011
Podle mého názoru, je to   velmi dobře zpracovaný film.   Líbí se mi velmi dobré   herecké obsazení hlavně hl.   role Tom Hanks. Palec nahoru   :-)))
Mgb
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Opět jsem se pokochal   výborným filmem. Spielberg   nám ukázal válku se všemi   jejími aspekty a nebyl to   hezký pohled. Úvodní scéna   vás bez nějakých vytáček   vrhne do nejhorší válečné   akce 2SV a vy máte co dělat,   aby se vám z toho neudělalo   špatně. A to se jen   díváte. A když ostatní   brží ruce kamarádovi na   ráně aby nekrvácel a on   pomalu umírá, tak jen   prosíte, aby se tahle   zvěrstva už nikdy   neopakovala. Takovíto film   má větší anti válečný   účinek něž cokoliv   jiného.
Fugas16
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2008
DObrý film
Dobrý film zase na motivy 2   světové války Tom hanks   dokazuje že je na podobné   role jako stavěný celkem i   dojemný.
Ancient
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2008
K vidění je jedno z   nejlepších ztvárnění   masakru na Omaha beach,ale   také hrdinství   jednotlivce.Filmy pro mě   představuje vrchol   válečných filmů s   poselstvím dalším   generacím...sice marným ale   i tak...parádní film.
BOURQUE
Hodnocení:
Přidáno: 6.8.2018
Pravdepodobne najlepší film   v prostredí druhej svetovej   vojny. Strhujúci veľkofilm,   ktorý vás na 170 minút   pripúta ku stoličke. Film z   11 nominácií na Oscara   získalo celkovo 5 zlatých   sošiek: Réžia – S.   Spielberg opäť dokázal, že   je jedným z najlepších   režisérov na svete,   zaslúžené uznanie; Kamera   – i to je zaslúžené,   nielenže práca kameramana je   počas celého filmu   vynikajúca, ale úvodná   scéna je aj tak trochu   jedinečná vo svete   kinematografii; Zvuk – J.   Williams je pravdepodobne   najväčším hudobným   skladateľom posledných 30   rokov, jeho hudba v tomto   filme je tak krásna, že už   na úvode plačete (ja som   fakt plakal), napriek tomu,   že ešte netušíte, čo vás   čaká; Strih - majstrovské,   Strih zvukových efektov –   dokonalé. Ešte by som chcel   vyzdvihnúť výkon všetkých   hercov, áno všetkých,   pretože všetci podali   bezchybný výkon. Samozrejme   ale najväčší opäť Tom   Hanks, ktorý by taktiež   zaslúžil Oscara (svoje   tretie). Skratka: asi jeden z   piatich najlepších filmov na   svete, ktorý v sebe nielenže   nesie odkaz pre budúcu   generáciu, ale aj dôkaz   toho, že aj vo vojne existuje   ľudskosť. Osobné   hodnotenie: 100%
ICEMAN1979
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Fakt dost povedenej film.Nemá   chybu jen ten příběh se   nepovedl zase nas amíci   nepřipravili o srdce rvoucí   příběh kdy při záchraně   jednoho člověka jich zařve   mnohem více fakt na   palici.Ale jinak dost drsně   udělané hlavně začátek   filmu nemá chybu a nedá se s   ničím podobným srovnat.Jak   už jsem psal kdyby si   odpustil ten příběh o   záchraně jednoho vojáka   dávám 10
jenda14
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2011
rozhodně nejlepší   válečný film   efekty,výbuchy,zvuky zbraní   a kamera všechno to je   skvělé,bohužel o příběhu   se to říct nedá ale   vylodění je naprosto   ůchvatné a to přebije i   příběch takže 10
halounak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2008
Jeden z prvních filmů,   který ukázal válku takovou,   jaká nejspíše byla. Při   sledování starých   válečných filmů,   například z let   šedesátých si občas   každý kluk řekne, že by   tam s těmi hochy chtěl být   a bojovat proti Němcům.   Řekl bych že po shlédnutí   tohoto filmu, si to asi   většína rozmyslela...
Bill_Goldberg
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2007
Těžko už někdy něco   překoná tuhle válečnou   pecku z roku 1998 . Steven   Spielberg na tomhle filmu   dokázal svoji genialitu a   schopnost diváka přinutit   upřeně zírat na plátno (   nebo obrazovku ) s otevřenou   pusou ... Samotné vylodění   v Normandii je asi tou   nejlepší bojovou scénou ,   která kdy byla natočena .   Fantastická kamera jen   umocňuje celý dojem . Pohled   mezi vojáky tu není nikterak   výrazně zkreslený , spíš   než přehnaný nacionalismus   je tu vyzdvihováno   přátelství a nenávist   vůči válce . Každopádně   se jednalo o jeden z   přelomových válečných   filmů a já se na něj   kdykoliv rád podívam ...
Puhdys
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Jeden z nejlepších filmů o   druhé světové   válce.Skvělé herecké   obsazení a efekty byli také   bez chyby.
Jersey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2009
They are soldiers...
Jak to ten Spielberg dělá?   Saving private Ryan je   dokonalou ukázkou jeho   geniality a zároveň   nejlepším válečným filmem   všech dob. Typicky   spielbergovsky natočené   vojenské akce - musí bejt   šílený zorganizovat takovou   scénu, jako je úvodní   vylodění v Normandii, s tak   dlouhými záběry bez   střihu... Na svou dobu má   jednoduše fantastické efekty   a kamerové jízdy. A chudáci   herci byli asi z těch   explozí pěkně na dranc...   Zkrátka geniální.
Peto508
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2008
Asi najlepší vojnový film   na svete.Skvelé   scény,réžia,strih,zvuk,herc   i a akcia.Prvá scéna   vylodenia v normandíi sa   určite zapíše do dejín   svetovej kinematografie.Film   nestráca nudu aj neskôr.Aj   dalšie scény uchvátia.Je to   asi najlepší film Stevena   Spielberga.Ceny:5   oscarov:réžia,strih,zvuk,efe   kty,réžia.Je držitelom   zlatého glóbusu.Tento film   sa stal najúspešnejším   filmom roku 1998.
yerzi
Hodnocení:
Přidáno: 23.7.2015
tenhe film jsem viděl poprvé   před 17 lety v kině,byl jsem   fascinován revolučním   zobrazením válečných   scén,prostorovým   zvukem,syrovostí,pocitem být   tam.ale,ale fandové prominou   krom těch slavných 20 minut   se jedná o prachobyčejný   tendenční film s   glorifikací vlastenecké   smrti,s pachutí americké   nepostradatelnosti.bylo by   zajímavé kdyby to točil   Oliver Stone,pravděpodobně   by to nemělo takovou   mediální podporu jako před   těmi 17 lety.každopádně   jeden z prvních filmu který   využívá tehdy nové   technologie k ztvárnění   něčeho tak odporného jako   je oslavovaná smrt za vlast a   podobné nesmysli.
Soused89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.5.2008
Dobrá řemeslná práce, ale   zároveň bohužel příliš   patetický film s příběhem,   který je nesmyslnější než   zítřejší přistání   lidstva na Plutu. Silně   vlastenecký charakter filmu   (vlající US vlajka na   začátku a konci filmu) na   mě jakožto Čecha také moc   nezapůsobil, a to včetně   skrytého poselství, jak   dobře se US army stará o   své syny. Film má na to,že   jde o dílo s prakticky   jedinou, navíc velmi   jednoduchou dějovou linií-   dojít od jedněch jatek k   druhým, opravdu velmi dlouhou   stopáž, kterou já osobně   snesu jednou, ale víckrát   už si tento film určitě   nepustím.
mudr.pavlik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.10.2008
Špičkově zpracované   válečné drama, situované   do 2. světové války.
Skvělý Tom Hanks.
Smutný závěr k   válečnému filmu patří,   takže měkčí povahy by   měly film vypnout 15 minut   před koncem.
Widlaak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Je to dobrý a velmi   působivý velkofilm, ale je   také dost roztahaný a   patetický s místy šílenou   kamerou.
Maeglin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2004
Stojí za čas....
Film se opravdu povedl,   obsazení je perfektní, není   to jenom čístě krvák a má   i skvělý děj a ukazuje   pocity a náladu lidí za   války....
LUTZAK88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2009
skvělý film opravdu   nejlepší který sem viděl i   to vylodění bylo vystiženo   fakt dobrý film opravdu   dobrý
Zakuj
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.7.2004
Film, který věrohodně   ukazuje hrůzy války a který   s vámi otřese a donutí vás   zamyslet se!
GussWolF
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2010
10/10
Povídání na moc dlouhou   dobu. Řeknu že tento   velkofilm měl úspěch jak v   ocenění tak i u lidí.   Osazení filmu jako je Hanks a   Sizemore a nebo třeba Berry   Pepper je prostě geniální a   celej tento film patří mezi   špici filmů o druhé   světové. Moc pěkný film !
karell4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Je to super film, já ho mám   originál i dabing, ale   originál je lepší, prostě   není co dodat, ale nechtěl   bych být v jejich kůži. O   2.světovou válku se docela   zajímám, mám dost filmů s   touto tématikou.
anakonda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Spilberg nám zase dokázal,   že je špičkovým   odborníkom na vyhrotené   scény.Dokázal upútať   pozornosť diváka počas   celého filmu.Mám rád   vojnové filmy a tento práve   pre jeho perfektné scény   patrí medzi moje obľúbené.   Mne sa najviac páčilo, že   ukázal nielen brutalitu vojny   ale aj city vojakov,ktorý sa   snažili zostať človekom aj   v tých najhorších   chvílach.
antonio-montana
Hodnocení:
Přidáno: 8.10.2009
tento film ked som videl musel   som ho proste mat lebo to je   uzasni film a to vilodenie v   normandi je take brutalne ze   ho kopirovali v jednej hre   menom Medal of Honor: Allied   Assault tam to bolo
nowis
Hodnocení:
Přidáno: 27.4.2010
nádherný film hele ty hugine   vůbec nemáš smysl pro   krásný příběh   .Osmičlená jednotka těch   nejstatečnějších(kpt.Mille   r,Rayben,Caparza,Wayde,serž.H   orvath,Melish a Apem)se   vydává pro voj.Ryana nejvíc   se mi líbila bitva o ten most   natož že američanů bylo   tak málo dali těm   skopčákům co proto,film je   plný i vtipných scén i   hlášek
např(uprostřed bojů o   pláž Omaha),,kapitáne   vidět vás vaše matka byla   by asi dost   smutná".,,já myslel že   vy jste má matka.Kdo neviděl   doporučuji.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih58815minih58815Smrtící Kung Fu (2008) [TV minisérie] 
Kung Fu Killer n
minih10674minih10674Krakonoš a lyžníci (1980) 
Krakonoš a lyžníci n
minih143766minih143766Úkryt v zoo (2016) 
The Zookeeper's Wife n
minih16055minih16055Podivné dědictví (1972) 
E poi lo chiamarono il magnifico n
minih49780minih49780Požárník Sam (1987) [TV seriál] 
Fireman Sam n
minih137940minih137940Přístav (2015) [TV seriál] 
Přístav n
minih2329minih2329100 000 dolarů na slunci (1963) 
Cent mille dollars au soleil n
minih41663minih41663Střípky vzpomínek (1999) 
The Bumblebee Flies Anyway n
minih56089minih56089Columbo (1971) [TV seriál] 
Columbo n
minih41658minih41658Let's Dance (2006) 
Step Up n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10