Duben
ohodnotit

Za nepřátelskou linií

Behind Enemy Lines

Další název:
Za nepriateľskou líniou (SK)
Rok:
2001
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
31.1.2002
„Meze, které nelze překročit“

Komentáře k filmu Za nepřátelskou linií

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Když opomenu americký   patriotismus, tak film má   skvělý scénář plný akce   a napětí. Herecký výkon   Owena Wilsona je taky   perfektní, Gene Hackman už   je trochu horší. Dobrá   zábava.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.10.2008
Debutový film od Johna Moora,   kde sestřelený navigátor s   tváří Owena Wilsona utíká   skrz nepřátelskou zónou,   kterému nechybí svižné   tempo, videoklipový styl a   neustálé napětí.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Skvělá akční jízda s   efektními akčními scénami,   skvělou kamerou a   překvapivě akčně   kvalitním Wilsonem.   Přehnaný konec sice film   mírně kazí ale i tak si si   9 zaslouží.
MaKy92z
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2010
Pre mňa je to skvelý film,   síce trocha netradičný, ale   všetko sa tu zobrazujúce v   reálnom svetle. Owen Wilson   si tentokrát zahral rolu   pilota, ktorý v zakázanej   zóne havaroval na svojej   stíhačke, spoločné zo   svojím navigátorom, toho   však nepriatelia zabijú.   Prevažná časť tohto filmu   sa nakrúcala na Slovensku, v   okolí Bratislavy, no   predovšetkým väčšinou v   Slovenskom krase.
Brcko.GOS
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Překvapení
Jak už tu bylo kolikrát   zmíněno, člověka   překvapí Owen Wilson v roli   vojáka, když se obecně o   něm ví, že hraje většinou   v bláznivých komediích.   Film je skvěle zpracovaný,   dobré obsazení (mimo Wilsona   také např. Gene Hackman) a i   lokalita pro natáčení byla   zvolena zajímavě. Rozhodně   stojí za shlédnutí
bexer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2007
videl som už kadejaké filmy,   ale tento musím hodnotiť   kladne. Z niekoľkých   dôvodov a to, dej sa   divákovi nevnucuje, ako u   niektorých amerických   filmov, obsadenie je   vinikajúce, aj keď sú vo   filme pasáže ako z Harryho   Pottera "nič sa mi   nestane" sa dej v celku   odohráva plynule. Som s ním   veľmi spokojný a odporúčam   ho pozrieť.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2017
Těžko říci jestli se   jedná o válečný či   akční snímek, ale asi z   každého něco. Pro nás se   pyšní slovenskou stopou v   podobě vybraných několika   málo herců, příslušníků   Martinského vojenského   útvaru a natáčením přímo   na Slovensku. Aniž by si to   kdokoliv uvědomoval, tento   filmový počin má jednu věc   společnou např. se snímkem   ´Rambo II.´ a tím je   kritika způsobu velení   vojenských sil. Situace, kdy   se záchranná helikoptéra   těsně nad cílem otočí a   na rozkaz se vrací zpět   stojí v obou filmech za   porovnání. Jinak jiná doba,   jiný příběh, jiný voják,   jiná situace. Scénář má   jasný cíl a natočen byl   přesně tak, jak vypadala   scenáristická vize.   Režisér John Moore moc   dobře věděl co dělá.   Akční scény, napětí a   vůbec celá vizualizace má   drive. V žádném případě   se nejedná o nic   realistického ukazující   hrůzu války. Po akční   stránce však nezklame.   Žádné zbytečné řeči,   žádné dějové odluky   jinam. Dějová linka je   jasná, tvůrci se ji   striktně drželi a tak tu   máme dobře odvedený, byť   neoriginální, moderní   válečný film, který je   ryze zábavný a z tohoto   hlediska nijak nezklame.
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Výborný realistický snímek   o tom, jak to pravděpodobně   skutečně chodí. Je to velmi   napínavé a s blížícím se   závěrem emotivní a   heroické.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Tento film som už videl   niekoľkokrát a popritom sa   mi stále páči. Zaujímavé   je, že toto napätie   neexistuje v   predchádzajúcich podobách   scenára, ktorý sa sústredil   na dvoch pilotov, bojujúcich   o prežitie potom, čo boli zo   strelení za nepriateľskou   líniou. Spolu scenárista Zak   Penn navrhol rozdeliť film do   dvoch paralelných príbehov -   o záchrane, a o prežití.   Tak isto je v tom filme   zaujímavé herecké obsadenie   na čele s Gene Hackmanom a   Owenom Wilsonom, ktorý podali   výborné výkony. Film bol z   veľkej časti nakrúcaný v   okolí Bratislavy, kde mal   filmový štáb základňu.   Filmové akčné sekvencie   boli natáčané na osamelom   mieste v oblasti Karpát, v   Slovenskom krase.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2009
Behind Enemy Lines byl první   film , který jsem viděl na   dvd se zvukem DTS a byl to   opravdu nářez hlavně zvuky   stíhaček . Celkový   příběh o poručíku Chrisu   kterého kraje skvělí Owen   se díky fotkám hromadného   hrobu , které pořídí při   přeletu ve stíhačce a   následně je sestřelen se   musí dostat za   nepřátelskou linii aby jej   mohli zachránit . Zajímavá   je i postava admirála ,   kterého hraje také výborný   Gene Hackman.
Kuvik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Nie je to klasický bojový   film, je pravdou že dej filmu   je hollywoodsky trocha   prikrášlený, ale vcelku je   obstojný. Samozrejme dal by   sa z toho vytvoriť aj   podstatne brutálnejší   bojový film, ale takých je   už nepreberné množstvo, tak   prečo tento námet trocha   neodlahčiť. A čo sa týka   Owena Wilsona tak si myslím ,   že zvládol celkom dobre   svoju rolu, nechápem akýže   je "sladký", veď   pre bojového pilota nie je to   najdôležitejšie aby bol   nejaký zabijak. Rozhodne to   nie taký slabý film na 1   bod.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2011
Osamocený voják
Film, který znám už od   dětství, přitom jsem ho   mockrát neviděl, vlastně   skoro vůbec. Včera jsem si   na něj vzpoměl a řekl si,   že ho chci znovu vidět a   velice se mi líbil. Wilson a   Jackman jsou skvělí,   stejně, jako dějová   zápletka. Tentokrát válka v   jugoslávii, ve které jsme   neměli mnoho možností ji   vidět na filmovém   plátně.
Námět je   skvělý, ale ale film mohl   být delší. Děj je vlastně   hodně zkrácený, což je na   takovoudle kvalitu škoda.   Závěrečný fight mezi   Wilsonem a Maškovem se mi   zdál trošku přehnaný. Při   filmu jsem se skvěle bavil.   Výborný film a jeden z   nejlepších snímků Owena   Wilsona.
veronika24
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2005
když se řekne Owen Wilson   ,představím si   neuvěřitelně tupého   Jeníčka ze Zoolandera a jeho   pro mě nezapomenutelnou   scénu s počítačem(kdo   neviděl nepochopí) a ten že   má hrát ve válečnáku ??to   je jak kdyby A.Sandler hrál v   Zachrante Vojína Ryana. A tak   film začíná a já si   říkám kdy konečně řekne   nějaký vtip nebo bezva   hlášku ale nic takového se   neděje..Vidím pouze vojáka   kterej se opírá o strom a   neví co má dělat..Ale vzdyt   si umí sundat spodáry aniž   by u toho sundával kalhoty   tak s tímhle si musí   poradít hravě..No film to je   vskutku dobrý a Owen mě dost   překvapil ale prostě   nechápu proč v konečné   scéně je zamrzlý jezero a   kolem sníh když zatím jsou   zelený stromy a nikde jinde   sníh není ale zelená   příroda
Erkul
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.6.2011
Nejde o typický akční film.   Udělalo to na mě dojem, že   se dopřadu tak ani necpal ten   americký pohled na všechno   na světě. Někde jsem četl,   že jde o povedený videoklip   režiséra Johna Moora,   takový maxiklip.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2011
Zajímavý válečný   thriller,který točily   Amíci,ale týká se   Evropského konfliktu,ale   Amerického sestřeleného   letce.Kdo se o toto trochu   zajímá ví,že skutečnost   byla dost jiná,ale film je   dobrý a napínavý.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.9.2009
Co dodat?
Prostě se   mně to líbilo. Je to dobře   natočený válečný film.
Je zajímavé, co dokáže   tolik lidí udělat pro   záchranu jednoho pilota. A   taky naopak, kolik lidí je   ochotno ho zlikvidovat.
Hlavně se mi tu líbil   Gene Hackman. O.Wilsona sice   moc nemusím, ale zahrál to   dobře.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.5.2007
Napínavý film se zajímavým   námětem a který není tak   úplně špatně natočený.   Musím říct, že film mě   opravdu velmi zaujal a udržel   v napětí. Bohužel co ho   posílá v hodnocení dolů je   jeho okatě hollywoodský   závěr, který zkazí jinak   dobrý pocit z celého filmu.
tuwanakha
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.3.2004
bosensko-srbský konflikt
Film má všechny atributy   amerického válečného   filmu. Voják hrdina a rebel   (Owen Wilson) je sestřelen   nad válečnou zónou,   protože viděl co vidět   neměl. Záporný hrdina -   srbský odstřelovač, je   vyslán svým velitelem, aby   jej našel a zastřelil, než   se dostane do bezpečí. Nic   samozřejmě nemůže být   úplně jednoduché a tak zde   máme navíc zápletku v   podobě hadky dvou admirálů   o to, zde mají svému   vojákovi pomoci či nikoliv.   KLasický happyend nesmí   samozřejmě chybět.
Petík
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Po tomto filmu se koukám na   Owena Wilsona zase jinak. Ze   začátku jsem si sice na něj   nemohla zvknout, protože jsem   na něj zvyklá ze   ztřeštěných komedií   (občas mi jeho vykulený   výraz přišel vtipný, ale   pak mi došlo, že se asi   takhle tváří   normálně).Film byl hezky   udělaný, většinou i   napínavý, ale přesto tam   nějaké nelogičnosti   byly....
AcidBurn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.10.2005
Od tohoto filmu jsem čekal   skutečný příběh pilota   americké armády   sestřeleného nad Bosnou a   následně bojujícího o   přežití, ale ani tak jsem   nebyl zklamán. Film má   spád, slušnou úroveń a je   poměrně reálný, bohužel   konec filmu je rozhodně jeho   nejslabším místem -   příliš hloupý a na efekt.   Co na tom, že ostřelovač   přichází z jediného   možného směru, odkud je   vidět jen rukavice, že pilot   se pro harddisk vrátí až   dodatečně a že ho   nezasáhne ani jedna kulka z   tisíce...
Takže pokud   se chcete podívat na   novodobý válečný film a   užít si trochu napětí,   klidně se podívejte. A pokud   ho vypnete asi 7 minut před   koncem a vymyslíte si svůj   vlastní závěr, přidejte k   hodnocení jeden bod.
Danbenq
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Je to válečný film který   by mohl být mnohem lepší,   je to film o typickém   americkém hrdinovi, který je   navíc hrdinou jen proto, že   se příšerně nudil, je to   promarněný námět. První   polovina je dost dobrá, pak   to jde silně z kopce.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.2.2012
O. Wilson není jen herec   romantických komedií a   ukecaný Roy O´Bannon z   Shanghai..., který se snaží   každé akci vyhnout.   Nicméně vzhledem ke   zmíněným rolím mu divák   akční postavu příliš   nevěří, navíc film je   skutečně jako opsaný z Bat   21, jen v jiném prostředí.   Všichni se sice snaží, ale   "vcítit" se do   postavy, strachu, nebezpečí,   se nedaří. Ne tak, jak by   tvůrci chtěli.
Jarda.ftr
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.11.2016
HLOUPOST
Jen klasická americká   sbestředná obhajoba   "policejních akcí"   a hraní si na statečné   hrdiny. Amerika to jsou přeci   vždi ti stateční a   spravečdliví ....... A není   pochyb z čeho je film   obšlehnutý
Mlapiska
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.7.2007
Válka jen jako kulisa
Toto, že má být válečný   film? Ne, jen další   americký akčňák, kde   konflikt v Bosně působí jen   jako podřadná a naprosto   nepodstatná kulisa pro velké   hollywoodské hvězdy. Pro   milovníky bezduchých   akčních filmů, prosím. V   žádném případě ale nelze   v tomhle filmu hledat nějaký   hlubší smysl. Ten tam totiž   není. A sladký Owen Wilson v   roli vojáka? K tomu snad ani   nebudu nic dodávat.
aribary
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.3.2010
Secon hand
Co si mám myslet o   filmu,jehož námět je z   devadesáti procent   okopírovaný z filmu BAT 21 z   roku 1988 kde shodou   okolností hrál také   Hagman.Ten film měl   nápad,spád, děj a taky   hlobku.Tohle je jenom   akčárna coby exhibice pro   rádoby tvrďáka sladkého   Owena,který se prodírá   Bosnou,narozdíl od   Hagmana,který se prodíral   vietnamskou džunglí.
Prostě shit kopírující   celkem slušný válečný   film.Ztráta času.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39998minih39998Miami Vice (2006) 
Miami Vice n
minih32664minih32664Wasabi (2001) 
Wasabi n
minih11268minih11268Legenda o vášni (1994) 
Legends of the Fall n
minih47250minih47250Bezstarostný sex (2007) 
Young People Fucking n
minih31743minih31743Sexy bestie (2000) 
Sexy Beast n
minih28681minih28681Základní instinkt 2 (2006) 
Basic Instinct 2 n
minih42738minih42738Vzpomínky (2006) 
Deja Vu n
minih79942minih79942Resident Evil: Odveta (2012) 
Resident Evil: Retribution n
minih15516minih15516Pasti, pasti, pastičky (1998) 
Pasti, pasti, pastičky n
minih43265minih43265Zóna smrti (2005) 
Saat po long n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Silvestrovský koktejl

10:35 - 11:30

6 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

ČT2 - Největší apokalypsy dějin

10:15 - 11:10

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

61 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

11 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10