Duben
ohodnotit

World Trade Center

Rok:
2006
Délka:
130 minut
Premiéra v ČR:
5.10.2006
„Celý svět si tehdy prožil peklo. Dva muži prožili něco navíc (11.září 2011)“

Komentáře k filmu World Trade Center

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 44
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.9.2021
Po tragických událostech z   11.září 2001 bylo jen   otázkou času, než se tohoto   tématu v Hollywoodu někdo   chopí a vyrobí patřičně   heroicko-vlastenecký film.   Vzhledem k tomu, že se toho   ujal Oliver Stone jsem, ale   čekal něco jiného a hlavně   lepšího. Kromě jiného je   tenhle biják děsivě herecky   nevyvážený a na můj vkus   jde trochu moc ostře po   diváckých citech. Pokud to   měl být hold hrdinství   bezejmenných, zdá se mi to   jako poněkud promarněná   šance.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.10.2013
Zajímalo by mne, z kolika   filmů vybrali ta klišé.   Myslím tím ty blbé řeči.   Vadily mi retrospektivy /jako   vždy/ a dost pomalé tempo.   Nu, a protože mne to nějak   nebavilo, dávám velké plus   jen za technickou stránku.   2013091411529/12218
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.9.2008
Obdobné filmy nemám moc v   oblibě. Myslím si o nich,   že jsou ve své podstatě   pokrytecké. Nechci nijak   zlehčovat práci hasičů a   dalších záchranářů. Na   obdobných snímcích se mi   zdá někdy až odporné to   dojemné hraní rodinných   vztahů. Do obdobných   komentářů by se neměla   zatahovat politika, tedy v   tomto případě mezinárodní   politika. Při tomto   teroristickém útoku zahynulo   mnoho lidí, příbuzní,   otcové, synové, matky,   dcery, sourozenci mnohých.   Film je hrou na city, film je   vlasteneckou záležitostí.   Jenže, stále mám v paměti   třeba bombardování   Jugoslávie, které bylo   rovněž teroristickou   agresí. Při něm zahynulo   rovněž několik tisíc   nevinných. Rovněž obětmi   byli příbuzní mnohých.   Proto nikdy nemohu dát   obdobnému snímku více než   5 bodů.
Navíc zas   takovou atraktivní   záležitostí není. Chápu,   že bylo nutné, aby něco   takového bylo natočeno.
Další věc, která   přímo s filmem nesouvisí,   ale souvisín se samotným   útokem na newyorské věže.   Objevila se celá řada   konspiračních teorií.   Včetně řízeného pádu   budov. Snad nebudu brán za   vyvrhele. V budocnocnosti se   další zfilmované tématice   11. září spíše vyhnu.
martin.stusak.9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.9.2014
Vlastenecký snímek tak   uspěchaný, že z výsledku   vyšel takový divný maglajs.   Už z počátku nám příběh   nedává šanci se pořádně   seznámit s hlavními   protagonisty. Než se divák   stačí zorientovat, už je   akce. Ale je to takový fofr,   že se děj stává absolutně   nesrozumitelným. Žádná   epizodka tu není tak   patřičně rozvinutá, aby se   vtom divák vůbec vyznal. I   při stopáži dvou hodin je   nemálo věcí nejasných.   Oliver Stone měl ještě   vyčkat, až vše vejde do   patřičné dokonalosti, aby   pocta všem obětem byla   náležitá a vkusná. Tohle   se vůbec nepovedlo.
Hugin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.9.2008
Tak jako byl samotný útok   využit k ospravedlnění   americké politiky a stal se   záminkou k další vojenské   agresi, tak byla v tomto filmu   zneužita odvaha a hrdinství   záchranářů k   nacionalistickým žvástům a   šíření nenávisti. Každé   září je v médiích   připomínána tato událost,   při níž zemřelo necelých   3000 lidí. Je samozřejmě   tragické, že obětmi tohoto   činu se stali neviní lidé,   ale když se mluví o   tragédii, kdo každoročně   připomene, ať už formou   dokumentu či filmovým   zpracováním, tragické   následky tsunami v Indickém   oceánu, či osudy lidí při   letošním zemětřesení v   Číně, nikdo, protože pro   proamerická česká média je   větší tragédie smrt   několika Američanů, než   smrt statisíců lidí někde   v Asii. Samotný film je   především strašná nuda.   To umocňuje i, jeden z   nejnudnějších a   nejunylejších herců   současnosti Nicolas Cage.   Rodinné vztahy mají zcela   účelově působit na city   diváků a celé je to takové   typicky americké. Je také   zajímavé jakým směrem se   ubírá kvalita filmů   režiséra Olivera Stonea, od   kritických a kvalitních   filmů, Četa, Wall Street,   Narozen 4.července či The   Doors, z počátku jeho   kariéry, až po velice   nezdařilá díla, Alexandr   Veliký či World Trade   Center, z poslední let. Kam   se poděl jeho kritický   pohled na americkou   společnost ?
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.6.2011
Já se musím přiznat,že   jsem od tohoto filmu čekal   daleko,ale opravdu daleko   víc.Připadá mi to jako   průměr,který stačí vidět   skutečně jen jednou.Moc mě   nebavilo to,že se většina   filmu odehrává ve tmě.Kdyby   to téma nebylo tak aktuální   a pro lidstvo důležité,tak   bych ten film asi odepsal   úplně.Sorry,ale je to jen   můj názor.
Dodatek-když vidím   průměr hodnocení,tak asi   nebudu sám, koho film nijak   zvlášť nenadchl.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.6.2008
Důstojná památka obětem 11. září.
I když mám raději Let 93,   taktéž tomuto filmu uděluji   plný počet bodů. Zatímco   první jmenovaný je spíše   výborná dokumentární   rekonstrukce, zde se jedná o   film připomínající   deníkovou výpověď   hasičů, kteří přežili   pád "dvojčat".   Jsou zde sice některé   scény, kde patos je víc než   zřejmý (např. setkání   členů rodin obou   zachráněných či těhotná   manželka jednoho z nich a   její vnitřní drama),   přesto však tyto momenty zde   vnímáme jinak nežli u   filmů, které jsou   vyloženými kýči. Tohle je   totiž skutečný příběh   těch, kdo byli uvězněni pod   troskami a bojovali o svůj   život. Doba, kdy se to stalo,   není tak vzdálená, co to je   7 let? Vzpomínám si, jak   jsem s hrůzou v očích   sledovala jak přikovaná   záběry na CNN a nebyla   schopná slova. Utrpení a   bolest, jíž prožívaly   rodiny obětí, si asi   neumíme představit. A je   dobře, že tyto příběhy   jsou převedené na filmové   plátno a předány divákovi.   Nutí k hlubšímu   zamyšlení.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.4.2013
Bohužel, námět   teroristického útoku na WTC   je obrovský, ale taky   obrovsky nevyužitý, velká   škoda. Vlastně se tam jedná   o zasypaného záchranáře,   nebo poldu, už nevím a celou   dobu se čeká než ho   vysvobodí. Čekal bych spíš   něco ve stylu boje o život..
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.1.2024
Začátek dobrý a potom   ještě než to spadlo to jde   ale od toho momentu co tam   zůstanou zasypaný jen dva    ,nuda jen záběry na trosky   ,scény ze soukromí   trpících manželek   zasypaných policajtů,a   neustále debaty dvou   zasypaných policajtů pod   troskami od Stonea slabota.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.7.2009
Ten film není zas tak   špatní záleží zde na   úhlu pohledu po stránce   nasazení záchranářů   klobouk dolu jinak jsem   čekal daleko víc jinak   výborná kamera je jen na   vás
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.10.2011
Film to není v žádném   případě, ale spíš   dokument. Já myslel, že do   příběhu bude zasaženo   něco víc než jenom Jimeno a   McLoughlin. Snímek by   potřeboval něco víc, aby se   dočkal většího hodnocení,   ale není to snímek na který   se s chutí zkouknu hned   druhý den. Mě stačí vidět   každého 11. září každý   rok, abych si připomenul, že   v 7 letech kdy jsem tuto   katastrofu nevnímal se   bohužel stala.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Bylo jasné, že takový film   vznikne. Bylo jasné, že to   bude přetýkat patosem. Ale   nebylo jasné, že to bude   takhle neuvěřitelně nudný.   Stone se nám trochu zmírnil   a necpe nám do hlavy jak to   tenkrát možná bylo ale   ukazuje jak to doopravdy bylo.   Ale tak nudným způsobem až   to není hezký. Toto   hodnocení dávám za úvodní   půlhodinu, která byla   výborná. Sledujeme jak   letadlo narazí do budovy a   následnou paniku. To ještě   Stoneovi šlo. Ale poté co   hrdiny zasype padající   budova, po zbytek filmu (hodin   a půl!!!) sledujeme jejich   zaprášené obličeje a to   jak vzpomínají na své   manželky a jak se jim   zjevují svatí (ne to si   vážně nedělám srandu).   Škoda, že film nedělal   např. Spielberg to by byla   bomba.
lucymat
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.2.2010
Přes dvě hodiny diváckého   utrpení. Přesně tolik vás   čeká, jestliže se   rozhodnete zhlédnout World   Trade Center. Kýč, pro   který nemám dalších slov.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.9.2011
Tohle není film, je to popis   historie, životopis 11.   září policistů a jejich   rodin. Co jste si   představovali? oživlé   mrtvoly, bojové scény,   kouzla a čáry? Lidi,   uvažujete vůbec? Kdyby   režisérovi filmu poskytl   výpoveď policista, který   běhal po vrchních   zasažených patrech, nekonal   by se děj ve tmě, v   sutinách výtahové šachty.   Taky by se mi to líbilo   více, ale je to popis   skutečného děje, popsaného   zasvěcenými lidmi, ne scifi   nebo báchorka, vycucaná z   prstu, aby nutně bavila ty,   prahnoucí po dvouhodinové   akci... Je to skutečnost.   Další fakt je, že většina   záchranářů a policistů   při záchraně života   druhých sama padla. Tenhle   film se ani popsat nedá a už   vůec se nedá zlehčovat nebo   jak čtu zdejší komentář   od "Out Of Way"-   zahynulo zde mnoho lidí, no a   co? - vidí si vůbec tento   uživatel do úst? Dřív než   tenhle film jsem viděla   "Remember me", kde   byl tento útok nakousnut na   konci filmu v nějákých 5-ti   minutách a bylo to něco tak   sugestivního už jen při mé   vybavené vzpomínce na   zprávy v TV v oné době,   které hlásily co hodinu   aktuální stav a počet   mrtvých a mě naskakovala   husí kůže. Tnehle film   tomuto tématu věnuje celou   svou dobu, pravda, vidět   ležet polisty v sutinách už   není tak sugestivní, ale   úvod filmu, chaos,   bezmoc,vidět dvě budovy svou   monumentálností plné   respektu jak padají jak   domeček z karet... při tom   všem mi naskakuje husí   kůže a kdejaká potopa tady   a snad ani jiná třebas   přírodní katastrofa se   nemůže rovnat ztrátám   onoho dne, i když vinou   teroristického útoku. Strach   američanů od toho dne,   doprovází jejich život   každého 11.září. To datum   se i letos blíží... Muselo   to stát spoustu sil, odhodlat   se natočit film na   choulostivé a kontroverzní   téma, veřejné tabu a   strach, zvláště, když se   film dostane do celého světa   a může se upomenout   teroristům k dalšímu   hrůznému činu...
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Nevim jak ostatním ale mě se   tenhle film libil víc než   Let 93.Mno a jestli byl moc   kýčovitý no a co k tomuhle   filmu to podle mě patří.Je   to podle skutečný události   a na tohle by měli lidi   myslet.Hercký výkony byli   daleko lepší než sem   očekával.Napínavý a   zárověň romantický.Jediná   výtka:ten Ježíš mi přece   jenom přišel trochu trapnej   ale to odpoustim.
Tom_Hardy
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Útoky bez toho, aby byla   vidět letadla? Přes dva   tisíce mrtvých a přitom jen   několik záběrů na pár   zkrvavených komparsistů?   Umírající muž s pistolí,   který má dramatický   monolog, poté vystřelí do   vzduchu a díky tomu (?)   umře? Ježíš v písečných   dunách, dělající reklamu   na dobrou vodu?   <b>WT</b>fu<b&g   t;C</b>k? Stone se   definitivně zbláznil.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.9.2008
Ponekud neuspokojive. Zbytecne   natahnute a neprilis   strhujici. Zvlaste sceny s   obema zasypanymi policisty,   kde ani nebylo nic videt byly   chvilema k nepreziti.
Faye
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.7.2007
Film má všeho moc –   samozřejmě obrovskou   tragedii, ale i rodinu   nadevše, Boha a modlitby,   hrdinství a k tomu je   především patetický a   patetický a patetický ( a   vůbec nechci zlehčovat to,   co se stalo) až to znechutí.   A jelikož vše vnímám z   pohledu člověka, který sice   neslzí nad americkou vlajkou,   ale snad (opravdu jen snad a   vyzkoušet si to nechci) se   dokáže vžít do pocitů   lidí, kteří se bojí o své   blízké a snad i těch,   kteří tuší, že o ně   mohou přijít a není v   jejich silách tomu zabránit.   Proto volím neutrální a   milosrdný průměr. Abych i   pochválila, velmi na mě   zapůsobil záběr na družici   a následný pohled do   několika zemí na užaslé   lidi s hrůzou sledující   hroutící se budovy WTC ... a   to je asi tak vše...   bohužel.
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.9.2012
Jelikož jsem na onom místě   byl necelý rok poté, tak   Stoneovy musím přiznat, že   se mu podařilo úžasně   věrně zachytit atmosféru   té chvíle a doby a pokud se   jedná o reakce jednotlivých   postav a jejich až místy   přehnanou afektovanost i   patos celku, tak rozumím   tomu, že z našich   vzdálených českých končin   se to těžko chápe, ale   řekl bych, že Stone hodně   brzdil a rozhodně   nepřeháněl, nicméně   tenhle film rozhodně k jeho   nejlepším nepatří.
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2008
Je utérý 11. září 2001 a   New York se probouzí do   dalšího rušného dne. Nikdo   ale netuší co se stane v   8:46. A v 9:03. Tento den   změnil celý svět. Útoky na   World trade center patří k   nejstrašnějším   katastrofám v dějinách. A   každý takový film který je   o tomto neštěstí natočen   je zajimavý. Je zajímavé   vidět, jak po prvním nárazu   letadla do věže si lidé   mysleli, že šlo o chybu   pilota. Poté co narazilo   druhé letadlo do druhé   věže, bylo jasné že je   něco v nepořádku. Stejně   tak bylo napínavé jak byli   hasiči v čele s Cagem   uvnitř věže a prováděli   evakuaci, a netušili že to   nejhorší je teprve čeká.   Silné otřesy a bylo jasné   že budova jde k zemi. Nebyla   šance se dostat ven. Jedině   vlítnout do výtahové   šachty a doufat. Po pádu   věže jsou hasiči, tedy dva   co to přežili, Will Jimeno a   John McLoughlin uvězněni pod   6 metry sutě, jsou zranění   ale živý, narozdil od svých   kolegů co to štěstí   neměli. Nemůžou se vidět,   jen slyšet, dodávají si   odvahu, pořád na sebe   mluví. Nesmějí usnout jinak   už se neprobudí. A pozor,   tyto postavy nejsou smyšlené   ale skutečné, jako   neštěstí samo. A mají můj   obdiv že tam vydrželi   takovou dobu. A právě kvůli   této části filmu to nebude   úplně za 10. Scény na   zasypané muže byli přeci   jen zdlouhavé, a v televizi   občas nebylo moc vidět co se   tam děje. Kdyby měl film   takových 100 minut možná   bych na hodnocení ještě   přitlačil. Protože   začátek filmu není ospalý   a prakticky hned nastanou   útoky, dalo by se to všechno   stihnout. To je taková   menší vada na filmu, který   je jinak dobře natočený. A   musím říct že nejvíc na   mně zapůsobila scéna, kdy   se mrakodrap řítí k zemi s   hasiči a se všemi těmi   lidmi. Co se jim asi honilo   hlavou, těsně, prakticky   před jistou smrtí? Někdo   měl štěstí a pád pod   sutinamy přežil. Potom ale   to nekonečné čekání na   pomoc. Pak také lidé v   letadle, kteří věděli   jaký osud je čeká a rodiny   těch co zahynuli a těch   kteří byli zavaleni pod   sutinamy a poihřešovali se.   Do těch pocitů se nikdy   nemůžeme ponořit, dokud   bychom něco takového sami   nezažili. Nárazy těch   letadel jsem viděl už   hodněkrát, ale stále to   působí hrozně, a taky bude.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Tak na mě tento snímek   zapůsobil asi proto že se   líp dovedu vcítit do role   zavalených.Děj je jasný od   začátku záchrana   zavalených a štastný konec.
Out-Of-Way
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Asi tak 25 minut se na to dá   dívat, zbytek už nestojí   vůbec za nic. Potom již   následuje jen nuda, žvásty,   nuda, žvásty, nuda ... a tak   je to až do konce.
Pokud tento film měl   glorifikovat hrdinství   záchranářů, tak se to   skutečně nepovedlo. Dost   nezajímavé, a že bych   zažil nějaké emoce? Ne! Ani   omylem. Je dost   nepochopitelné, že Oliver   Stone klesl tak hluboko. Velmi   hluboko. Nic jsem nečekal,   film je ovšem strašně   stupidní a kýčovitý. A je   to určitě jedna z   největších blbostí, co   jsem kdy viděl.

Je pravda, že zahynulo   mnoho lidí, no a co? To není   důvod, aby vznikl tak hrozný   film. Celé se to točí jen   kolem zachránění   záchranářů. Typicky   americký pohled na svět.   Kdyby to nebylo podle   skutečných událostí, tak   bych řval smíchy. Ale je mi   z toho smutno a špatně.   Vnímám to jako výsměch   obětem. Ovšem amíci si na   takové patetické hlouposti   potrpí, tak to vnímají   jinak.

Snad   bych napsal i něco o politice   USA, ale raději ne :)
... ale ano, můžou si za   to sami.
hlavsa5
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.10.2011
Tzv. rychlý pokus o   vděčnost hasičům a   policistům v NY. Ale tohle se   moc nepovedlo. Dá se říct   že je to propadák.
olgab
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.7.2011
Skoro se mi ani nechce k   tomuto filmu vyjadřovat,tím   spíš,že ho natočil tak   renomovaný režisér jakým   je Oliver   Stone.Nezajímavý,chvílemi   trapný, kýčovitý.Víc se k   tomu ani nedá říct.
ValaMalDoran
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.9.2008
Kdy už Cage začne natáčet   pořádný filmy a né takový   nudný. Jako nevím proč se   něco takovýho natáčí.   Polovina filmu ve tmě, kde se   naprosto nic nedělo. Čekala   jsem určitě něco víc.
gorous
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Tento film je památkou pro   všechny   hasiče,policisty,záchranář   e ,kteří zahynuli a   přežili po pádu Světového   Centra napadenými   teroristy,herecký výkon   Nikolase Cage a jeho parťáka   jsou famozní a opravdu   chytnou za srdce i slza   ukápne, takže by nemě   nikomu chybět ve   sbírce,terorismus je všude a   památka na tyto hrdiny je pro   všechny lidi světa -10 bodů
thefj
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.9.2008
Tak mdlou a nešťastnou volbu   pana režiséra Stonea jsem   nepochopil. Zoufalý film,   který jsem shlédl v   podstatě náhodou, Nemá ani   nápad, ani drama, žádnou   akci a snad ani na city   nehraje.Myslím si, že pocta   všem, kteří toho dne   přišli o život, by měla   vypadat jinak.
Ondrus21
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.4.2022
Po 3/4 hodiny jsem to přestal   sledovat a po další půl   hodině jsem to vypnul.   Děsná nuda poslouchat půlku   dvouhodinového filmu pár   chlapů uvězněných pod   troskami, jak z nich padá   jedno sentimentální klišé   za druhým, zatímco čekají,   až se k nim někdo dostane.   Nečekal jsem, že to bude   další skleněné peklo, ale   čekal jsem rozhodně mnohem   víc.
AcidBurn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.9.2008
Tenhle film není tak   špatný, jak by se mohlo z   recenzí zdát. Podle mě jde   o důstojné zfilmování   skutečného příběhu dvou   lidí, kteří se rozhodli   jít pomáhat obětem bez   ohledu na riziko. Film je   dobře obsazený, Cage po   delší době dostal kvalitní   roli, Oliver Stone se nemá   zač stydět.
Film je   místy až moc natažený, ale   nepostrádá napětí.   Původně jsem si sice   říkal: "Proč bych se   na to měl dívat, když tam   nic nového vymyslet   nejde?", ale nakonec jsem   byl velmi příjemně   překvapen.
BlackElvis
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Neviděl jsem moc Stoneovo   filmů (snad jen Četu a   Vítěze a poražené), ale   jeho styl natáčení se mi   vždy moc líbil. Po   filmařské stránce je tento   film naprosto tragický. Stone   musel být při natáčení   této pocty zesnulým asi dost   rozechvěný a nervózní.
AlCapone
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Podle mého názoru dobře   natočené drama o událostech   z 11.září.Film o odvaze a   přežití 2 policistů z   troskách WTC.Dobrá práce   režiséra Olivera Stonera :)
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2008
Začátek filmu vypadal   slibně a těžil z divákova   očekávání následné   hrůzy. Při sledování   stínu ocasu letadla na   baráku mě mrazilo jak po   týdením koupání v   Grónském moři. Prostřihy   na panorama Manhattanu   udržovaly mou husí kůži v   čiré pohotovosti. Jenže   najednou přišel otřes a s   ním zmizela nejen   "Dvojčata", ale i   má husí kůže. Nebudu tady   vyčítat patos, který ve   filmu samozřejmě je.   Ostatně proč by jako neměl   být ?? Ono by se na to   koukalo některým rádoby   cynikům jistě jinak, kdyby   ve Světovém centru zahynuli   jejich blízcí. Myslím si,   že Stone bral ohled zejména   na rodiny po obětech 11.9. a   naprosto tak zapoměl na   dramatičnost a tempo filmu.   Tak tedy nezbývá než   doufat, že tento film   alespoň pohladil na duši ty   lidi, kterých se týká   nejvíce.Tedy pozůstalé po   obětech 11.září 2001.
sluníčko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2006
World Trade Centr
Už se těším snad mě to   nezklame.
basi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.6.2007
Tenhle film má jednu   nespornou výhodu.Že je   natočený podle události,   která se dotkla snad   každého člověka na   světě.Kdyby na Johna McLanea   spadlo Nakatomi plaza a on se   z něho potom dvě hodiny   dostával těžko by mě to po   tu dobu udrželo přikovaného   k obrazovce.Ale protože si   myslím, že skoro takhle   nějak se mohli cítit lidé,   co tam ten den byli, koukal   jsem až do konce se   zatajeným dechem. Jen je to   hodně proamerické, ale asi   to tak i bylo zamýšleno.   Jako oslava amerického   lidu.Diváci,kteří hledají   větší autentičnost ať   raději kouknou na Let 93.
JohnCoffey
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.9.2009
Děsivý útok na WTC 11.   září - to je námět na   emocionální, a přitom   pořádně nadupaný akční   spektál. Oliver Stone se ale   držel jen první složky. K   tomu navíc dělá hrdiny z   lidí, kteří dosáhli   jedině toho, že leželi pod   sutinami a klábosili. Snímek   se tak omezuje na jednou   hysterické, podruhé ukecané   policajty, co si hoví pod   troskami obou věží,   zatímco jejich rodiny brečí   a zprávy kolovrátkově   opakují o katasrofě. Pokud   někde hrál Nicolas Cage   špatně, tady nehrál vůbec   a jeho výkon se smrskl na   ležení ve tmě. Pro mě   totální zklamání.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.9.2008
Tak tenhle film je naprostá   ztráta času a sama sobě se   divím, že jsem byla ochotná   po dlouhé době kvůli němu   pustit televizi. Asi jsem byla   naivní, když jsem čekala,   že to bude koukatelné.   Nemám nic proti námětu -   ale to zpracování, to je   katastrofa. To co z toho   vzniklo je akorát   přeslazená hrdinská   fraška. Holt američani no,   co jiného k tomu říct. Asi   je to jejich mentalita,   myslím, že neamerické   diváky to nenadchne. Já už   se na to určitě podruhé   dívat nebudu. No dávám 3,   snaha byla :-)
IGCONEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
super drama
Jako první 11. září 2001   zareagovali na volání o   pomoc z věží Světového   obchodního centra a když se   obě zřítily, zůstali   uvězněni v jejich troskách.   Policisté Will Jimeno   (Michael Pena) a John   McLoughlin (Nicolas Cage) na   rozdíl od svých kolegů jako   zázrakem přežili, ovšem   zaživa pohřbeni pod šesti   metry sutě. Přestože se   navzájem nemohli vidět,   slyšeli se a vzájemně si   dodávali odvahu. To jim   zachránilo život. Od svobody   je totiž dělilo   nekonečných dvanáct hodin,   po které se k nim dostávali   záchranáři. Skutečný   příběh dvou mužů, kteří   jako poslední vyvázli živí   z inferna Světového   obchodního centra, vypráví   drama Olivera Stonea World   Trade Center.
Skvělý   film na památku všem   hasičům.
Hammer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2007
Přiznám, že dřívě než   WTC jsem viděl United 93, ale   i kdyby tomu tak nebylo,   nehodnotil bych lépe. Tyto   dva filmy se těžko mohou   vyhnout srovnávání a film   Paula Greengrasse(United 93)   je opravdu daleko lepší. WTC   je na můj vkus mírně   idealizované, chvílema snad   i trochu nuda, v místech kdy   sledujeme představy   příslušníků PAPD   zavalených v ruinách. Asi   nejlepší je úvod, kdy se   jednotka rozjede k místu, kde   stojí "dvojčata" a   nikdo si není jistý tím co   se opravdu stalo a co bude   následovat.
Komparsista11
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Dost dobře nechápu, co kdo   čekal. Je to sice film, co na   jednu stranu opěvuje   americkou hrdinnost, ale taky   výpověď lidí, co je od   smrti dělil jen malej krok.   Cage není nic moc herec, ale   tentokrát dal do svojí role   všechno. To, co nám film   ukázal, se skutečně stalo.   Zahynuly tisíce lidí a tak   mi zlehčování nepřijde moc   na místě.
smrkac
Hodnocení:
Přidáno: 23.12.2007
Asi nejsem amerikanista a   možná někdo řekne, že   cynik, ale film jsem viděl   asi max. z 1/3 neboť jsem   podle USA scenáře věděl co   bude následovat a nedokázal   jsem si vyhranit čas ani   náladu protože by mi to nic   nového nepřineslo. Je to   prostě klasika, to co   američané nedokázali   ochránit v reálu to se   snaží ve filmu maximálně   roztáhnout a dokázat si.   Určitě tam udělala spousta   lidí spousty práce, ale   nebylo to celé zbytečné ?
Puhdys
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Moc jsem si od tohoto filmu   nesliboval už jen proto,že   tam hraje Cage.Opravdu to tak   dopadlo jak jsem   čekal.Neskutečná nuda.Po   necelé hodině jsem to   vypnul.Dávám jedna.
Jackie87
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2007
Když víte, že je WTC film   podle skutečné události,   nemůže Vás nechat   chladným. Ale viděla jsem i   film Let číslo 93, který se   mi líbil víc - mohlo to být   i tím, že v United 93   nehráli známí herci...
BLass
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.10.2007
Podle mého názoru se film   povedl. Je to poděkování   hasičům, kteří nasazovali   životy při záchraně lidí   z WTC. Takovýchle filmů by   to chtělo více.
Danbenq
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Tento film se teda moc   nepovedl.Je to akorát   poděkování   hasičům,zdravotníkům,polic   istům který tam   zasahovali.Nevím co dodat   prostě docela nuda.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9967minih9967Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se (1986) 
No Retreat, No Surrender n
minih40166minih401663:15 zemřeš (2005) 
The Amityville Horror n
minih151042minih151042Příslib (2016) 
The Promise n
minih5090minih5090Cestující v dešti (1969) 
Le Passager de la pluie n
minih10359minih10359Kočár do Vídně (1966) 
Kočár do Vídně n
minih49213minih49213Operace Dunaj (2009) 
Operacja Dunaj n
minih34888minih34888Pianista (2002) 
Le Pianiste n
minih41050minih41050O Popelákovi (1986) [TV inscenace] 
O Popelákovi n
minih43355minih43355Učedník kouzelníka Čáryfuka (1969) [TV hra] 
Učedník kouzelníka Čáryfuka n
minih52348minih52348Nadějné vyhlídky (1974) [TV film] 
Great Expectations n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Četnické humoresky (1997) [TV ...

20:10 - 21:40

0 minut již uběhlo
90 minut zbývá do konce

ČT2 - Krásné země z výšky

20:00 - 21:05

10 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

40 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Showtime

19:55 - 20:15

15 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178282

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10