Jeden svět
ohodnotit

Wimbledon

Další název:
Wimbledon: Zápas o lásku; Divoká karta
Rok:
2004
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
30.12.2004
„Nová romantická komedie od tvůrců Notting Hill, Láska nebeská a Deník Bridget Jonesové“

Komentáře k filmu Wimbledon

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 32
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.12.2021
Pro romantické komedie jsem   všechno možné jen ne   cílová skupina a tak podle   toho dopadlo i moje   hodnocení. Technicky je to   určitě dobře odvedené   řemeslo, obsazení je   kvalitní a odpovídá tomu i   většina hereckých výkonů.   Kvalitu scénáře a samotnou   pointu příběhu však   nechám raději bez   komentáře. Popravdě jsem   ale určitě viděl velkou   spoustu mnohem horších   filmu. Tohle byl z mého   pohledu asi tak dost solidní   standard i když s výhradami.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.4.2008
zač dát hodnocení poměrně   běžné romantické   komedii?..1.za romantiku -   splněno, 2. za vtip - taky   ano(hlavně díky Betthanymu),   3. fungující chemie   hlavních hrdinů - opět ano,   4. za příběh celkově, 5.   za docela originální   prostředí - tenisový   dvorec, a poslední dva za ten   konec, kdy se chlap stane   "ženskou v   domácnosti", což mi   přišlo neočekávaně   originální
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Wimbledon
Já jsem anglickým filmům   propadla a Wimbledon není   výjimkou. Příběh, který   nás zavede mezi   profesionální tenisty, nic   takového tu doposud nebylo,   měli jsme tu basketbal,   šachy, americký fotbal, golf   atd. Sledujeme příběh   tenisty, který se vrací po   letech na místo činu - tedy   kurt. Bývalá tenisová   hvězda se znovu nabytou   chutí k úspěchu a výhře   se vrací jenže jeho návrat   není takový, jaký si myslel   a samozřejmě, aby to nebylo   jen o sportu máme tu   mladičkou tenistku, která   Petrovi zamotá hlavu.
Líbí se mi, že film si   vůbec na nic nehraje,   nevymýšlí nesmyslnosti a   řídí se jednoduchostí,   což je výborná cesta k   úspěchu. Výběr herců je   dalším velkým pozitivem   snímku, protože Paul Bettany   je vynikající britský herec   a přesto, že jsem nikdy   Kirsten Dunst nemusela v   tomhle snímku mi s Paulem   dokonale ladí a tím vzniká   perfektní soulad. Wimbledon   mi nabídl něco, co jsem   absolutně nečekala a proto   se stal velkým překvapením   a já se k němu s velkou   radostí vracím.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.7.2013
Tenisový sport spojený s   romancí je zpracován velmi   vyváženě a kultivovaně.   Příběh se odehrává během   Wimbledonu a tak máme   možnost podívat se i do   zákulisí této prestižní   soutěže. Jemný humor   podtrhuje milostný příběh   dvou soutěžících, kteří   se tu potkají a kteří   patří mezi ty nejlepší.   Snímek je převážně   sportovní film a tak finále   příběhu tomu odpovídá.   Turnaj je nasnímán tak   skvostně, že napětí   nenechá diváka klidným.   Romantický nádech je   přirozený, jemný, na nic si   nehrající součást děje,   který je příjemný v   každém záběru. Nejančí   se tu, nevříská se tu,   pouze se tu zodpovědně   přistupuje k tomu, k čemu tu   všichni jsou. A to je tenis.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2012
Kromě filmů o hokeji či   fotbalu tu máme tenis. Paul   Bettany s Kirsten Dunst jsou   skvělý a ještě Sam Neil do   toho je ještě lepší!   Příběh i výkony herců   jsou skvělý a film diváka   hodně pobaví. Rozhodně   doporučuji.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.4.2013
Mám slabost pro britské   romantické komedie - mají   totiž duši a vtip, mám   slabost pro britské herce -   mají charisma a talent a mám   slabost pro Paula Bettanyho -   disponuje přirozeným   herectvím a šibalským   úsměvem - pro mě   dostačující důvod k velice   slušné šedesátce.
pigal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.3.2006
Absolutne hlupa romanticka   komedia s biednymi hereckymi   vykonmi/hlavne v podani Paul   Bettanyho/.Zabery z hry su   totalne nerealne,zapletka   trapna,tu zvlastnu a zaroven   tajomnu atmosferu Wimbledonu   sa nepodarilo zachytit ani   trochu.Od takehoto filmu sa to   ale asi ani nedalo   cakat.Ocenia hlavne romanticke   duse,ktore ronia slzy pri   pohlade na zamilovany par a   dej ich prakticky vobec   nezaujima.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.10.2007
Asi největší zásluhu na   úspěchu tohoto filmu má   Paul Bettany, který   sárnoucího tenistu, jenž   má už svůj zenit za sebou   stvárnil vynikajícím   způsobem. Nutno ovšem   říct, že také Kirsten   Dunst mu byla výbornou   partnerkou. Když k tomu   připočteme kvalitní   scénář a vynikající   kameru, zejména při   zápasových scénách, tak z   toho prostě musí vyjít   film, který stojí za to   vidět.
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.3.2012
Prima komedie ze zajímavého   prostředí a dokonce mi   nevadila ani ta romance,   která nebyla stereotypní a   jednoduchá.Oba hlavní   představitelé byli dobří.   Záběry na tenisová utkání   byly autentické,takže   závěr slušná americká   komedie.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.3.2011
žánr ne romantická komedie, ale sportovní
na romantickou komedii tam   mělo býti daleko méně   tenisu... na druhou stranu je   film správně   "suchý", jak se na   anglickou romanci v jejich   poměrech hodí... Paul mne   očaroval, byl to první   snímek s ním, který jsem   shlédla... celý film by se   měl sestříhat čistě jen   na záběry dvou hlavních   hrdinů a jejich lásky,   protože v tom případě by   to pro mne byla jedna z   nejlepších romantických   komedií, kdyby se tak ale   stalo, měl by film zhruba   deset minut - tolik lásky se   v tomto romantickém snímku   totiž objevilo...
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2011
..možná jsem   sentimentální,ale mně se   tyhle filmy líbí. Je to   milé,nekomplikované,neurazí   to,ke konci i trošilinku   napínavé,oba hlavní   hrdinové jsou velcí   sympatáci (dokonce jsem Paulu   Bettanymu odpustil,že šel v   "šifře" po   Hanksovi),člověk u toho   nemusí moc přemýšlet a   navíc coby sportovní   fanoušek musím ocenit,že   tenisové záběry působí   celkem věrohodně,atmosféra   Wimbledonu skvěle zachycená   a jako třešnička na dortu   John McEnroe,coby sportovní   komentátor. Prima.
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Požitek z pohodové romance   mně trochu kazil fakt, že   pravidla tenisu ( golfu,   basetballu ... vlastně   většiny sportů) znám jen   velmi mlhavě, takže   některé hádky ... byl na   čáře, nebyl na čáře pro   mne zůstaly utajeny. Ale co s   pravidly ... hlavní je   vkusný britský humor a   obzvlášť neodolatelné pro   mě byly myšlenkové pochody   119. hráče světového   žebříčku ... „ Hlavně   ať už to brzo skončí!“.   To tak bývá , když v noci   dělá někdo „ průzkum“   :-).
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2010
Láska na Wimbledonu
Láska hory přenáší ale   taky Wimbledon   vyhrává.Myslel jsem že film   bude více o zakulisí a   samotném turnaji,Je to jen   příběh splanutí lásky   mezi hráči turnaje na jehož   konci se jeden stane   vítězem.Dobré herecké   obsazení jen to mohlo více   být o bílem sportu.
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2008
Romantické komedie nemám   příliš v oblibě ale tento   snímek mě dostal svou   vtipností,originalitou i   kvalitními hereckými   výkony.Snímek není typická   limonádka,jak by se u tohoto   žánru dalo předpokládat   ale je odlehčený   humorem.Příjemná podívaná   a pro milovníky tenisu   povinnost.:)
johnny-rk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Tento sportem ladeny snimek mi   aspon trochu pomohl s naladou,   kdyz mi nebylo nejlepe. Hezka   Kirsten Dunst co by tenistka v   rozkvetu a laskou poblazneny   tenista, kteremu se roky ve   sportu blizi ke konci mi   vytvorili usmev na tvari.   Laska, kterou otec   neschvaloval, to mi take neco   rika. :-D Nevim jak vas, ale   me to bavilo
aegis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2006
Výborná romantická komedie,   která nezklame. Je tam sice   více romantik než komedie,   ale jinak dobře vyvážené a   nenudíte se od začátku do   šťastného konce.
Naomi21
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.6.2009
Dva tenisté - britský   veterán hrající svůj   poslední turnaj a mladá   nadějná americká tenistka -   se potkají na   nejznámějším tenisovém   grandslamu na světě. Na   kurtech Wimbledonu i mimo něj   se rozvíjí jejich vztah.   Zatímco on díky lásce   vyhrává, ona prohrává. jak   tohle může zkončit?
Zase další z řady   romantických komedií? No   dalo by se říct, že to   není zas tak pravda. Nad   ostatní ze žánru ji   povyšují herci, britský   způsob vidění života i   Wimbledon. I když Kirsten   Dunst nemám moc v lásce,   postava Lizzie jí sedne a   dokonce není rušivá.   Celému filmu ale   jednoznačně dominuje Paul   Bettany, který coby Peter   není prvoplánovým   krasavcem, ale přesto (nebo   také možná proto)   neodolatelný. Celý rámec   dotváří vedlejší postavy   - ať už Sam Neill, Bernard   Hill coby Peterův otec nebo   James McAvoy alias Peterův   brácha, který si moc   nerozumí s kolem.
Ela
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Docela příjemná komedie,   splňující požadavky na   daný žánr, tzn. pobavit,   ale nezatížit. Prostě si   sednete a tvůrci vám   naservírují romantický   milostný příběh v   dárkovém balení s   tenisovým míčkem jako   bonusem.
azenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.6.2011
Lehký kultivovaný humor,   roomantika...jedna z   výborných anglických   komedií. A dokonce mám po   shlédnutí filmu i chuť   zajít si na nějaký   tenisový zápas, ačkoli   tomuto sportu rozumím opravdu   jen velmi málo.:-)
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2012
Obvykle mi nadšení z filmu   vydrží maximálně 24hodin a   pak teprve mohu objektivně   komentovat, ale někdy je to   jinak. Ano, právě nyní.   Tento film kombinuje řadu   věcí mému srdci velice   blízké. Sportovní drama,   láska a británie. Všechny   tři položky jsou zastoupeny   v přijatelné vkusné míře,   která v citlivém   pozorovateli vyvolá úsměv,   který nejde pryč ani   ředidlem. Pro mě je hlavním   plusem fakt, který ho   odlišuje od romantických   komedií této éry. Hlavní   hrdinou zde není žena,   která řeší pro   normálního člověka   naprosto zbytečné a   totálně stupidní starosti.   Tentokrát je hlavním hrdinou   normální chlap. Ano čtete   správně, normální.   Takový, který neměří 2   metry a košile mu ani div   nepraská pod svaly ani není   opálený jako rajče. Prostý   chlap s normálním myšlením   a i přesto dokáže zaujmout.   Paul Bettany nikdy nepatřil k   idolům dívek, ale jsem si   jistá, že po shlédnutí   tohoto filmu si žádná   nebude stěžovat. Stačí mu   k tomu charisma a   inteligentní britský humor.   Chvála patří i Kirsten,   kterou považuji za schopnou   herečku a jako jedna z mála   nepřehrává. Už jsem si   odvykla na to, že herečky se   umí usmívat i bez křečí,   které skoro cítíte nebo bez   doprovodného výrazu   připomínající užití drog   a umí mluvit bez romantické   hudby v pozadí a i přes to   udělat dojem.
Dámy,   pokud chcete vidět romantiku   bez hysterického ječení,   svatebních zvonů,   falešných manželství nebo   nevěrných snoubenců a i   přesto se chcete přiblble   usmívat, pak jste právě   objevily to pravé.
sismik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.5.2008
Super film
Většinou film, který nese   titul romantická komedie   automaticky nemá plné   hodnocení a kritici se   ostýchají hodnotit 10. Ale v   tomto případě se opravdu   nebojím. Film si to   zaslouží. Mezi záplavou   romantických komedií z   poslední doby rozhodně   vyniká. Nedosahuje sice   kvalit Lásky nebeské, ale i   tak je to velmi kvalitní   snímek. Postavu Lizzie v   podání Kirsten Dunst si   prostě zamilujete a Peter   Colt, i když celkem   obyčejný chlap Vám bude   případat šíleně milí.   Závěrem jen jedno   doporučení, nedávno jsem   film viděla v TV a český   dabing byl prostě   nesnesitelný, doporučuji   vypujčit si film na DVD kde   je jiný dabing a sami   uvidíte, že je to s dabingem   v TV nesrovantelné.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.3.2008
Romantická komedia zasazená   do prostředí tenisu.Film   přibližuje atmosféru   tenisových zápasu a pro mě   byl celou dobu zajímavý.Paul   Bettany byl sqelý akorát na   Kirsten Dunst si asi nikdy   nezvyknu.Jinak mám v lásce   britské filmy a jejich   prostředí takže za to +
Katka.H.
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.6.2009
Tenhle film se mi vůbec   nelíbil ! Sice zde hrají   skvělí herci, ale děj je o   ničem. Myslím si, že to   mohli natočit líp !!
cancy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.8.2007
Jednoducha, vtipná, úsmevna,   romantycká komédia. Nikomu   sa sice nezapíše hlboko do   pamate, ale zase ani neuskodí   a pri prechadzke Londínskov   časťov Wimbledon si mozno s   priateľkou pripomeniete film   a s ľahkym usmevom so   poponahľate na hotelovú   izbu. Je to film pri ktorom si   človek skutočne odychne bez   toho aby sa mu zapotila čo   len jedna mozgová bunka.
Nogard
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2008
Sice předvídatelný   scénář, ale výborní   herci, hlavně Paul Bettany,   zvedají film na škále   romantických komedií do   vysokého nadprůměru. Pokud   máte možnost, pak rozhodně   doporučuji sledovat DVD na   domácím kině s prostorovým   zvukem - tenisové zápasy   jsou v tomhle ohledu udělané   výjimečně dobře a opravdu   vás "dostanou na   kurt".
Petík
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2004
Miluji britské komedie a ani   tahle není vyjímkou.Milá   komedie z tenisových kurtů   tu ještě nebyla.
misalka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.4.2008
skvelej   film..........................   ..jediny co m ustrhlo bod je   az prilis zdlouhavy   konec...Skoda
Čestmír
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Britský romantický film, co   víc dodat? Nejedná se o   rozmáchlé emoční drama z   Hollywoodu, ale krásný a u   srdce beroucí příběh dvou   zcela odlišných tenistů.   Paul Bettany dokazuje, že   role trochu nesebevědomých,   ale odhodlaných postav mu   sednou přímo na tělo a   doufám, že to nebyla jeho   poslední podobná postava. A   Kirsten, na tu se tak dobře   kouká, že byste jí   odpustili všechno. Navíc je   příběh příjemně doplněn   rodinným prostředím a   sázkařskými intermezzy   bratra, všeho však právě   tolik, aby to nenudilo.
kadodinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Peterova(paul   Bettany)tenisová kariéra se   blíží k neslavnému   konci.Na poslední chvíli   však dostává životní   šanci-možnost zúčastnit se   prestižního turnaje ve   Wimbledonu!Lizzie(Kirsten   Dunts)je naopak vycházející   hvězdou tohto sportovního   odvětví a soustředí se na   jediný cíl   vyhrávat.Náhodné setkání   těchto tenisových   protipólů uvede věci do   pohybu:Peter se dostává do   životní formy a Lizzie si   začíná uvědomovat,že v   životě jsou i jiné   hodnoty,než vyhrané   trofeje.....Pěknej film vždy   se na něj ráda podívám.
pavca35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Nikdy jsem nebyla na žádném   tenisovém turnaji a tak je   prostředí tohoto filmu pro   mě nové, neokoukané a tím   pádem atraktivní. Jedná se   o další romantickou komedii,   kterou musíte brát s   nadhledem, protože podle mě   vás ani láska nevyburcuje k   takovým výkonům, aby jste s   takovou fyzičkou a   nedůvěrou v sebe sama (jak   jinak si vysvětlit úvahy   typu: "ať už to mám   konečně za sebou...apod.)   vyletěli najednou na samý   vrchol. Hlavní roli tu však   hraje romantika a tak   nejdůležitější ze všeho   je, že se Peter s Lizzie   našli, zamilovali, překonali   různá úskalí a nakonec   žili šťastně se svými   dětičkami až do smrti.
dasa12
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.4.2006
oddychovka
Jednoduchá romantická   komedie, žádná složitá   zápletka - to ale nikdo   nečekal ;-), trochu   humoru...prostě prima film na   volný večer!
pirates
Hodnocení:
Přidáno: 4.5.2008
U tohoto filmu se mi strašně   líbí , že je vtipný ale   hlavně to , že není moc   přeslazenej.Například mě   dostala scénka , kde se Peter   potí na kurtu ,matka sedí v   záhonu , otec emigroval na   strom a brácha věčně   sází proti němu .Prostě   famílie k nezaplacení ! Nebo   když Ron přijde na   finálový zápas s anglickou   a americkou vlajkou . ,,Mě to   je jedno , kdo vyhraje ,já   zastupuju oba hráče.'':)
Stojí za to vidět !

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih5614minih5614Četník a mimozemšťané (1978) 
Le gendarme et les extraterrestres n
minih41050minih41050O Popelákovi (1986) [TV inscenace] 
O Popelákovi n
minih26728minih26728Uspořená libra (1963) [TV film] 
Uspořená libra n
minih49872minih49872Poslední dopis (1973) [TV inscenace] 
Poslední dopis n
minih56350minih56350Rychlejší (2010) 
Faster n
minih29724minih29724Svatby podle Mary (2001) 
The Wedding Planner n
minih44673minih44673Once (2007) 
Once n
minih46423minih46423Probuď se, špione (1982) 
Espion, léve-toi n
minih40811minih40811Slečna Guru (2006) [TV film] 
Slečna Guru n
minih28347minih28347Pošli to dál (2000) 
Pay It Forward n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10