Wells Fargo (1937)

Wells Fargo
90 %
 
 
    Žánr: western / drama
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 1937        
    Délka: 97 min.
"Wells Fargo". Tento americký film líčí zajímavým a dobrodružným způsobem celé údobí před moderním věkem, odehrává se na půdě Ameriky a za dramatický podklad si vybral prostý život několika jedinců, kteří se zasloužili o rozvoj Spojených států. Diváci viděli mladého, průbojného a pro pokrok zaníceného mladíka, který potká náhodou mladou dívku, ožení se s ní, má děti, zápasí mezi svou rodinou a svým cílem a dožívá svůj život jako ten, kdo se zapsal zlatými písmenami do dějin pokroku a tím i do dějin světa.

Přes svou prostou zápletku je film "Wells Fargo" jedním z nejpestřejších filmů, nabitý dějem a dramatičností. Je to dlouhý řetěz scén, z kterých každá sama o sobě je uceleným dramatem a má s ostatními scénami jen to společné, že jí procházejí tytéž postavy, které tu a tam navazují na dění z minulého úseku. Hlavní role vytvořili Joel Mc Crea, Bob Burns, Frances Deeová, Lloyd Nolan, Robert Cummings a Porter Hall.  Autor: Asmodej

režie:
Frank Lloyd
 
 
hraje:
Joel McCrea (Ramsay MacKay), Bob Burns (Hank York), Frances Dee (Justine Pryorová), Lloyd Nolan (Dal Slade), Henry O'Neill (Henry Wells), Mary Nash (Mrs. Pryorová), Ralph Morgan (Nicholas Pryor), Johnny Mack Brown (Talbot Carter), Porter Hall (James Oliver), Clarence Kolb (John Butterfield), Robert Cummings (Dan Trimball), Granville Bates (Bradford), Harry Davenport (Ingalls), Frank Conroy (Ward), Brandon Tynan (Edwards), Peggy Stewart (Alice MacKayová), Bernard Siegel (Pawnee), Stanley Fields (Abe), Frank McGlynn (Lincoln), Jane Dewey (Lucy Trimballová)
 
 
námět:
Stuart N. Lake
 
 
scénář:
Frederick J. Jackson, Paul Schofield, Gerald Geraghty
 
 
kamera:
Theodor Sparkuhl
 
 
hudba:
Victor Young
 
 
kostýmy:
Edith Head
 
 
střih:
Hugh Bennett
 
 
zvuk:
Loren L. Ryder
 
 
asistent režie:
William Tummel
 
 
výkonný producent:
William LeBaron
 
 
producent:
Frank Lloyd
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.