Duben
ohodnotit

Wasabi

Žánr:
Země:
Rok:
2001
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
23.5.2002
„O svérázném policajtovi, kterému odkázala bývalá láska překvapivé dědictví.“

Komentáře k filmu Wasabi

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 33
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2021
Renovu typicky kamennou tvář   nerozhodí ani pořádná   dávka peprného wasabi,   natož pak houfy pistolníků   obávané yakuzy! Stylová   francouzská komedie v   japonských kulisách. Není   to dokonalé, ale je to   vtipné a svým způsobem i   docela romantické.   Výsledkem sice je jenom   takový lehčí nadprůměr,   ale svoji úlohu film plní   dokonale.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.5.2019
Jean Reno jak ho známe.   Komedie, která mě pobavila a   nezklamala. Mělo to švih,   akci, humor a některé   hlášky byly fakt super.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.8.2015
Film s výborným prologem,   který zaujme, ale se   špatným prostředkem, který   odradí. Začátek totiž   vypadá na služnou akční -   krimi - komedii podívanou v   čele s detektivem Renem,   který sice zde nehrál nic   extra, ale myslím, že mu to   pro začátek stačilo. Pak   ale děj nabere obrátky do   Japonska a z filmu se stane   totální hovadina. Mě tak   vykolejila, že jsem to už   nemohl ani dokoukat.   Předvídatelný scénář,   plný klišé a nic   nepřekvapivýho. Prostě   stokrát omletá kaše.
movie-freak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2014
Máme tu policajta, který   nejde pro ránu daleko, a po   úderu jeho pěsti se můžete   připravit na pěknou   okružní jízdu. Dále jeho   dceru, protivnou, ufňukanou,   rozhazovačnou,   používající obuv pro   liliputy s půlmetrovými   podrážkami, která má taky   pěknou tvářičku, když se   zrovna nepitvoří. No a pak   bývalý parťák z tajným   služeb, který je dobrý   akorát tak na vyřizování   papírů a akce žádná.   Zvláštní je, že to   pohromadě ve finále dává   dost veselou zábavu. Proto 8   z 10.
Erkul
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.1.2014
Jeden ze slabších   Bessonových filmů, bohužel   se do něj zapojil Jean Reno,   čímž jaksi rozředil   vyjímečnost svého   hereckého projevu. Na akční   komedii zde bylo mrtvol více   než je divák v průměru   zvyklý. Také to téma se mi   zdá poněkud vycucané z   prstu, ale budiž. Nebýt   Rena, tak řeknu, že je to   "sr....
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2013
Vynikající Jean Reno v roli   drsného poldy, který nemá k   pořádné ráně daleko se   doví, že má v Japonsku   dceru mající na kontě   ohromnou částku o kterou má   zájem místní mafie. A   protože se jedná o akční   komedii, hláškuje se vždy a   všude. Výborný námět,   výborné herecké výkony,   výborná kamera, výborná   režie. Ne, tento film je   prostě vynikající. Je plný   (už zmíněných) hlášek,   humoru, akčních situací i   citových záležitostí.   Příběh si drží své tempo   a nenudí. Apropó, snědli   by jste jen tak na sucho   wasabi bez mrknutí oka? Jean   Reno (v tomto filmu) ano.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.7.2012
Velice dobrá komedie , s   Jeanem Reno v hlavní roli   ,policista jede do Japonska   ,kde zjistí že má   dospívající dceru,se kterou   zažije spoustu směšných   situací
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.4.2012
Aký kurz? To je v dolároch
Tak v prvom rade to wasabi   (sú to orechy či čo   vlastne) je odporné. A tento   film je elitnou ukážkou   priemeru. Ničím neprekvapí,   ale ani ničím neurazí.   Chvíľami som sa i bavil. Jo,   nič moc predstava po   devätnástich rokoch. A hľa   dcérenka. Ale ruku na srdce,   strašne protivná. Jeho   bývalý parťák je z   tajných služieb, ale vyzerá   teda riadne retardovane.   Neuveriteľný ksichtík. No   na druhej strane Reno riadny   týpek, ktorého (až na tú   dcéru) nič neprekvapí ani   nerozhodí. Zopár super   momentov, tak dalo sa to   pozrieť
Nasudr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2011
Správne by som označil film   ako kriminálnu komédiu s   akčnými prvkami. V hlavnej   úlohe sa výborne   prezentoval, ako už   tradične, Jean Reno ako   policajt dobrák, ale na   druhej strane borec, ktorý si   nenechá brnkať po nose a   ktorý si vie získať   rešpekt svojimi päsťami.   Najväčšie prekvapenie ho   čaká v krajine   vychádzajúceho slnka, kde   kedysi stretol svoju životnú   lásku, ktorá ho však pred   19 rokmi záhadne opustila.   Vracia sa tam, lebo sa   dozvedel, že jeho veľká   láska zomrela. Netušil, čo   všetko ho v Japonsku čaká.   Až tu film dostáva viac   šťavy, pretože tu film   nemá núdzu o dobrodružstvá   a nečakané spletité   situácie, ktoré však Jean   Reno alias Hubert Fiorentini   zvláda s bravúrou a na   výbornú.
Phreaker
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.3.2011
Toto je film, který se mi   nehodnotí zrovna lehce. Sice   ho hodnotím za 10 jenže   proč vlastně?

Jean Reno je můj   oblíbený herec a Ryoko   Hirosue je jedna z mích   nejoblíbenějších   japonských hereček. Film má   dost slušný různorodý   soundtrack, na kterém jsou   třeba legendy elektronické   hudby The Prodigy se skladbou   Voodoo People nebo zpěvačka   a klavíristka Chihiro   Onitsuka se skladnou Rasen.   Námět by také celkem   šel.

Jenže   pak se zaseknu na tom, co   vlastně ten film má být za   žánr. Akční to vskutku moc   není. Dramatické také ne.   Triller? No vůbec. No a na   komedii mi to přijde možná   až moc sentimentální.   Takže ve výsledku zde máme   film, který je tak trochu   žánrově nevyvážený.   Prostě mi to neustálé   střídání komedie s brekem   moc nesedí.

Takže 10 hvězd je   hlavně zásluha Ryoko Hirosue   a Jean Rena. Pokud by bylo   jiné obsazení bylo by mé   hodnocení na hranici   průměru. Tedy 5 nebo 6   hvězd.
Honey0105
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2010
Snadno a jednoduše- Jean Reno   a jeho tvrdý humor. Mám Rena   dost ráda hlavně kvůli jeho   humoru, takže já jsem si   film opravdu užila. Už je to   delší dobu, co jsem ho   viděla prvně ale přesně si   pamatuju, že za   nadcházející měsíc jsem   ho viděla ještě asi   dvacetkrát. Líbí se mi, že   jak Reno řeší svůj   problém s dcerou. Každý by   byl asi vyděšen, kdyby   najednou zjistil, že má   skoro dospělou dceru, že?  
Konečně je zde, ale   také trochu jiné   prostředí. Žádné   americké ulice nebo nudná   Paříž, ale Besson má vždy   něco originálního a to se   mi na něm líbí.
lucymat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.9.2010
Jean Reno v akční komedii?   Ale jo, kupodivu se jeho   postava cholerického   policajta dá skousnout. A   když mu pomáhá jeho   smolařský parťák Momo, je   na srandy kopec zaděláno.   Film sice neoplývá   bůhvíjakou originální či   snad hlubokou myšlenkou, ale   každá prochechtaná minuta   se cení.
curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Jak mám rád Jeana Rena,   kterého považuji za   nejlepšího současného   francouzského herce v   akčních (i jiných) filmech,   tenhle film mě zklamal.   Sentimentální snímek,   zápletka se sotva zletilou   dcerou, nic pro mě.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.12.2009
Hodně dobrej film na pomezí   komedie, akce a thrilleru,   každou chvíli převládá   jinej žánr, což ale nejni   na škodu, Reno jako typickej   málomluvnej drsňák(tyhle   role mu prostě seději), jeho   dcera co se zrovna   nepotatila(ani mu nejni   podobná:-)a jeden Renův   kámoš, co je neskutečnej   xycht:-)Nejlepší je skoro   závěrečná scéna v   bance...
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Skvělá a jedinečná   komedie ve spojení Francie a   Japonsko bombově vyšla   jedinečný humor   jedinečné obsazení stojí   to zato
kara.lol
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.5.2009
Výborná akční komedie.   Jean Reno tady myslím docela   dobře dokázal, že nemusí   hrát pouze vážné role.   Komediální talent jakýsi   určitě má.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.3.2009
Francúzske filmy sa stále   viac podobajú tým   americkým. Táto komédia sa   naozaj vydarila.Režisér   Krawczyk (Taxi, taxi) stavil   na istotu. Úloha i celý film   je ako šitý na Jeana Rena.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Tak zase jeden z lepších   filmů.Tvrdý policista s   potrhlím parťákem a do toho   střelená dcera po který jde   Jakusa.Trocha střelby   tvrdých ran a humorných   hlášek.Celkový dojem není   špatný.
veverka-zrzka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Jean Reno ve velice   sřeštěné komedii wasabi   dodává filmu šťávu.   Dávka humoru je zaručena.   Hubert se po smrti své   dávné Japonské lásky   rozhodne převzít podivné   děditství. S ním ho čeká   jeho dcera.
Markst
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Tohle je fakt pecková   francouzká komedie, Jean Reno   je výbornej, tenhle film jsem   viděl už mockrát fakt to   můžu jedině doporučit.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Nezkutečná   komedie.Nádherný suchý   francouzský humor je   nenapodobitelný. Jedna z   nejlepších francouzkejch   komedií co jsem za poslední   dobu viděl. Jinak DTS zvuk na   tomto DVD je naprosto   dokonalý.
michaela666
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.5.2008
komedie?
Já miluju komedie, jsou   jedním z mých oblíbených   žánrů. Přiznám, se, že   Rena moc nemusím, ale pro mě   byl tenhle film propadák.   Nechápu, jak se někdo u toho   může smát celou dobu.   Usmála jsem se jenom   jedenkrát a to, když donesli   sake a Reno vypil místo   šálku, konvici.
simca.talpi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Jak by vám bylo, když by   umřela Vaše láska, do toho   dostali do opatrovníctví   svou dceru, o které jste ani   nevěděli, a která má   neobvyklou vášeň pro   nákupy? Asi ne lehce, takže   Jeana Rena chválím za jeho   výkon, i toho touru, comu   dělal asistenta. Zasloužili   se spolu o humorné   situace.
Mimochodem   wasabi je opravdu hrozně   pálivé.
Ba.tista
Hodnocení:
Přidáno: 6.2.2008
Francouzské filmy bývají   dobré (většinou) ale tento   mně vůbec nezaujal. Celkově   nemám rád filmy s Jeanem   Reno.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Čekal jsem rozhodně více   akce (než jen trapnou   závěrečnou přestřelku)   ale díky Renovi jsem se   celkem slušně bavil.
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.8.2007
Celý film stojí a padá na   výkonu skvělého Jeana Rena   který rozdává rány na   všechny strany , zvlášť   první scéna v bance a   výslech transvestity s   vybitým zubem jenž nástupu   do banky předchází je   nezapomenutelná. Je to docela   zábava v Japonském stylu u   které se moc nepřemýšlí ,   ale hlavně se na ni dobře   dívá.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2006
Dobrá akční komedie, u   které jsem se fakt bavil.   Jean Reno je pro mě synonymem   sympaťáka.
hejtman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2006
ukřičená akční   komedie,místy   přehnaná,místy   roztomilá,další   nezapomenutelný film Jeana   Rena,kterého velmi dobře   doplňují další postavy -   mafián,kolega,dcera
Pete
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2005
Výborná oddychová akční   komedie. Podíval jsem se na   ni kvůli Jean Renovi a   nelituji. Perfektní střih a   dobře dávkované hlášky   zajišťují filmu spád. Co   na tom, že je to přehnané a   úletové, hlavně že je   zábava. Drsňák Reno se   blýskl v krásné scéně,   když se u notáře   dozvěděl, že má dceru, to   jsem se opravdu kuckal. No a   pak "Momo" se svýma   kouzelnýma ušima, nemá   chybu.
Wardin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.12.2005
Výborná akční komedie z   řadou skvělých dialogů a   hlášek. Skvělým hereckým   výkonem přispěl Jean Reno.   Určitě stojí za shlédnutí   ;)
biba
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2005
Určitě bych tento film   úplně přehlédl, kdyby v   něm nehrál Jean Reno. I tak   ve mne nevzbuzovala akční   komedie velkou důvěru.   Ovšem po vložení disku do   přehrávače a po první   minutách filmu jsem byl   vtažen do skvělého   hereckého vykonu Rena a jeho   filmového parťáka   "Bubu". Film má   spát a akční scény se   krásně prolínají s drsným   humorem. Každému doporučuji   shlédnout, zatím nikdo nebyl   z tohoto díla zklamán!
lebowski
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2004
Skvělá akční komedie s J.   Renem, místy možná   příliš Japonská.   Každopádně nudit se   určitě nebudete!
Vídžej
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Ať žijou drsňáci s romantickým srdcem
Hrajete golf?Ano?Tak vynechte   dvacet minut filmu nebo budete   mít chuť chytat zloděje aut   jako hlavní hrdina Hubert. A   sice když se vám někdo   pokouší ukrást auto prostě   se rozmáchnete golfovou holí   a míčkem ho srazte jak   nejlíp to umíte. Jen si   prosím uvědomte že tohle je   jen film a vy byste mohli   udělat svému čtyřkolovému   miláčkovi takové bebínko,   že je snad lepší zavolat   policii nebo křičet o pomoc   ale zpět k filmu. Já mít   takvou dceru jakou má Hubert   tak se půjdu asi zastřelit.   Je pravda že peníze které   má ta dcera na kontě by mě   z toho asi hned vyléčili ale   to děvče je fakt poklad a   ještě k tomu ten jeho   kamarád. Nemít to krásný   starý auto. Jako film to v   globálu není nic moc ale   najde se tam pár dobrých   věcí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih162059minih162059Já, knedlíček (2018) 
Dumplin’ n
minih40712minih40712Prci, prci, prcičky: Na táboře (2005) [Video] 
Band Camp n
minih7478minih7478Exploze (1992) 
Live Wire n
minih105459minih105459Interstellar (2014) [2k digital] 
Interstellar n
minih16908minih16908Pražské noci (1968) 
Pražské noci n
minih143347minih143347Doba ledová (2014) [Video] 
Age of Ice n
minih158540minih158540Upgrade (2018) 
Upgrade n
minih39792minih39792Rafťáci (2006) 
Rafťáci n
minih51385minih51385Jsi chytřejší než páťák? (2007) [TV pořad] 
Jsi chytřejší než páťák? n
minih38751minih38751Kameňák 3 (2004) 
Kameňák 3 n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

7 minut již uběhlo
143 minut zbývá do konce

ČT2 - Hranice bez hranic

02:00 - 02:25

22 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

01:45 - 03:05

37 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:40

37 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10