Vzpoura (2005)

Vzpoura (The Rising: Ballad of Mangal Pandey)
66.9 %
 
 

The Rising: Ballad of Mangal Pandey

Další název: 1857: The Rising ; Mangal Pandey;

    Žánr: drama / historický / válečný
    Země: Indie
    Délka: 150 min.
„Jeden muž se postaví proti celé říši.“
Epický příběh přátelství, lásky, prohry a zklamání zasazeného do prostředí vzpoury v Indii v roce 1857. Britští kolonialističtí vladaři plení zemi, chovají se nespravedlivě a vzbuzují v obyvatelích odpor. Nejhorší ze všeho je, že Indy využívají pro svou armádu jako pěchotu, aby tak mohli regulovat populaci v zemi. Po podrobení se Indie začíná formovat své revolučnÍ myšlenky a připravují převrat.
Je to příběh přátelství a závazné loajality mezi Mangaly a hrdinnými Indy a britským důstojníkem Williamem Gordonem, který přesahuje meze veškerých lidských představ.

režie:
Ketan Mehta
 
 
hraje:
Aamir Khan (Sepoy Mangal Pandey), Rani Mukerji (Heera), Toby Stephens (kapitán William Gordon), Coral Beed (Emily), Amisha Patel (Jwala), Kiron Kher (Lol Bibi), Mona Ambegaonkar (Kamala), Alyssa Fountoutalis (britské děvče), Varsha Usgaonkar (Rani Laxmibai), Amin Hajee (Vir Singh), Mukesh Tiwari (Bakht Khan), Subrata Dutta (Parmanand Jha), Dibyendu Bhattacharya (Krupashankar Singh), Ahsan Baksh (Hassan Ali), Irfanouzzaman (Deendayal Awasthi), Simon Chandler (Lockwood), Christopher Adamson (Anson), Stevan Rimkus (Mitchell), Tom Alter (Watson), Joel Guyton Lee (Adjutant Bunbury), Albert Welling (Canning), Joanne Slater (paní Canningová), Ronnie Toms (seržant), Graham Cull (výběrčí), Howard Lee (p. Quartermaster), Jayne McKenna (pí. Quartermasterová), Micheal Ward (první důstojník), Lisa Millett (pí. Wheelerová)
 
 
scénář:
Farrukh Dhondy
 
 
kamera:
Himman Dhamija
 
 
hudba:
A. R. Rahman
 
 
kostýmy:
Lovleen Bains
 
 
střih:
Sreekar A. Prasad
 
 
produkce:
Bobby Bedi, Ketan Mehta, Deepa Sahi
 
 
výtvarník:
Nitin Chandrakant Desai
 
 
zpěv:
Kavita Krishnamurthy ((playback))
 
 
vizuální efekty:
Brynley Cadman, Merzin Tavaria (supervize)
 
 
výkonný producent:
Laurens C. Postma
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.