Duben
ohodnotit

Vzhůru do oblak

Up

Další název:
Hore (SK)
Rok:
2009
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
20.8.2009

Komentáře k filmu Vzhůru do oblak

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2011
VZHŮRU DO OBLAK

Jeden z nejlepších   animáků, který jsem   viděla. Na začátku jsem si   myslela, že to ani nebude moc   pro děti. Bylo tam dost   nelehkých životních   situací, které mi připadaly   pro děti příliš složité   a nesrozumitelné. Ale moje   děti mně mile překvapily.   Pochopily a dovedly se vcítit   do toho dědy. Stejně jako do   kluka, který chce za každou   cenu uspět. Prostě to byl   skutečně rodinný film, u   kterého jsme se bavili   všichni. Byly v něm i   vážné situace i momenty pro   zasmání. Film si plně   zaslouží hodnocení   nejvyšší.
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Parádní animák, sice jsem   se v začátku trochu   ztrácel. Žil jsem v   obavách, že to bude animák   pro děti do 9 let a ono tomu   tak nebylo, dokonce bych si   troufal říci, že když by   jste to pustili našim   babičkám a dědečkům, tak   se pobaví a třeba i   zavzpomínají na časy, kde   měli nějaké cíle nebo   vzpomínali na své blízké.   Velice povedené, neskutečně   živé a pestré. Nečekal   jsem takové velké   dobrodrůžo, děj naprosto   luxusní. Zarmoucený Carl,   Kevina, Russell a dog naprosto   skvělé charaktery a postavy,   které nás neskutečným   způsobem bavily. Typ   animáku, který měl   originální závěr, skvělé   záporáky a výtečnou   hudbu!!! Za poslední dobu   jsem lepší animák opravdu   neviděl.
teta.Essie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2010
Film Vzhůru do oblak já   osobně považuji za jeden z   nejpovedenějších   animovaných filmů   vůbec.Začátek ukazuje co   všechno se může přihodit   malému páru dětí kteří   jdou za svými sny a i přes   stáří a věk vidíme   starého pana Fredericksena   jak ať dělá co dělá tak   jen aby splnil osbě i své   Ellie(tusim ze se tak   menovala) detsky sen.Vidime   konecne ze americani dokazi   byt lidsky a ze tam neni   zadnej sladouckej (happy)konec   zakoncenej hromadnym smichem   ci polibkem.Ukazuje kam až   člověk může zajít když   se drží svého snu.Přes   veškeré názory či   kritiky....u mě tento film   dostává 10 což mne mrzí   paňáč kdyby to slo dal bych   mu jeste vic.
bušt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2010
Krásaaa :) Ve 3D provedení   to byla pastva pro   oči.Začátek byl   úžasný,sice smutný,ale i   přez to dobrý a realistický   a né jako ty zbylé Americké   Happy endy na který už se   nedá koukat.Já jsme byla s   filmem velmi spokojena a   pustila bych si ho kdykoli :)
Ilemas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2009
Dosud nejlepší animák co   jsem viděl, od začátku   chytne za srdce a už   nepustí, plno dojemných   scén, skvělá animace.
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2011
Začátek je opravdu   úžasný, ranní vstávání,   melodie George Bizeta. Když   tedy mám volit animák, tak   určitě Vzhůru do   oblak."Řekněte mu, že   se vystěhuju, ale v   penálu!". Perfektní.
jonny.net
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.3.2012
Nádhera
Opravdu povedený snímek   vyšel opět z dílny Pixaru,   nicméně nutno podotknout že   tento je opravdu docenitelný   jen pro dospělého diváka   (úžasná životní   retrospektiva na začátku) a   možná právě proto se mi   taky líbil víc než blbnutí   v Madagaskaru... a Pavel   Liška ala pes "DUG"   famózní, vždycky když   promluví trhám se smíchy :)   za mě zaručeně nejlepší   Animák roku 2009 (a ano i   přes to, že Avatar je taky   skoro animák :D)
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.4.2013
Animák pro důchodce
Svým titulkem nechci nijak   hanit staré lidi,ba právě   naopak.Ale hezky   popořádku.
Vzhůru do   oblak jsem pořídil pro mou   pětiletou dceru a výsledek   byl ten,že dceru se nebavilo   koukat na zatrpklého   animovaného důchodce více   než deset minut a já jsem   naopak s nadšením sledoval   dobrodružství nebo   sen,který si člověk díky   náhodě splní až při   podzimu života.Vidět   animovaně to   nejdůležitější z celého   života jednoho starého   člověka v   několikaminutovém klipu byl   pro mě docela emociální   požitek.Škoda jen,že   další extra výrazný nápad   se nestal.
A tak se   vracím zpátky na začátek   svého příspěvku a dovedu   si představit některé   důchodce,jak při tomto   animáku vzpomínají na své   dávné splněné i   nesplněné sny a   vzpomínky,které mají   zakořeněny hluboko v srdci a   prožívají znovu svůj   vlastní napůl reálný   dobrodružný příběh.Proto   je tenhle film tak trochu   jiný.
hellercz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Slabší rozjezd, který   postupně s každou minutou   nabírá na intenzitě.   Graficky opět excelentně   zvládnutý rodinný animák   plný dobrodrůža :)
Bartson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Tak jsem si to shlédl 3D a po   celou dobu se skvěle bavil   :-D Hlavně miniscénka na   úplném začátku o mracích   mě vyloženě vyčerpala   zíráním s otevřenou pusou   :-D. Jak nemám vůbec rád   nynější český dabing, tak   tady mne vyloženě bavil po   celou dobu. Příběh hezký,   kde se stále něco děje a   animace velmi roztomilé. Mohu   jen doporučit. Bravo Pixar !
markes13
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.11.2009
UP
Dobrý animák od pixarů je   velmi citivě založen a má   tak trochu nestandartní   příběh jinak efekty super   proto si mýslím jeden z   nejlepších animáků COOL
Cathrine
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2010
Oskar za nejlepší animovaný   film a nejlepší hudbu jim   právem patří (za rok 2009),   koukněte se na to je to velmi   milý příběh, u kterého se   budete smát a někdy i   brečet. Je to něco nového,   moc doporučuji
Jakub_M
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.8.2009
Bravo!
Šel jsem na film s   očekáváním... přece jen -   už jen nápad, že pomocí   balónků odletíte i se svým   domem pryč je poetický -   výsledek však překonal   veškeré moje očekávání.   Porce humoru, citů, poetiky -   jednoduše řečeno skvělé.   Dokonce se opakuje mnoho let   opomíjené mistrovství, jak   vypovědět příběh beze   slov ( celý život hlavního   hrdiny ) - jsou to právě   animované filmy, které tento   způsob skvěle oživují.   Pokud se chcete škvěle   pobavit, dojmout - neváhejte!
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.12.2009
Začátek mi přišel trochu   nevhodný pro děti. Pár   toužící jít za svým snem,   pak krutá rána osudu, smrt.   Nakonec žaloba stařečka za   napadení a pak ... Příběh   vyrážející dech. Chudák   skautík. Měl takové hezké   představy o divočině, ale   skutečnost byla jiná. Také   mě mrzí, že se z toho   badatele Charlese stala   taková hyena!! Naštěstí   nakonec vše dobře dopadne.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.9.2009
Vzhůru do oblak
Pixar nikdy nezklame. Přesto   že jeho filmy jsou určeny   dětem, mohou zaujmout i   nejednoho dospěláka. Zde se   mi strašně líbil úvod,   který shrnul život hlavního   hrdiny (i když nevím, jak si   s tím poradili ti nejmenší   děti v kině) a hlavně   nápad o domku na tisících   balóncích. A podobně jako   Wall-E nám dával poselství   o zachování naší planety,   "Vzhůru do oblak"   nám zase nenásilnou formou   naznačuje, že úcta k   starým lidem by neměla být   přežitkem...
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2012
Velmi milé   překvapení,hezký animáček   s dobrými vtipy a nápady,ale   také momenty k   zamyšlení.Opěvovat kvalitu   výrobní asi netřeba,je to   opravdu na vysoké úrovni a   také my sedl dabing.80%
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2012
Na začátku tohoto filmečku   mně tak napadlo, že snad ani   není pro děti.Pak se to   změnilo.Je to pěkný   příběh, hlavně hodně   dojemný.O výtvarném   zpracování nemluvě.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2009
Další dobrodružný animák   od Pixaru, který má opět   chytlavý dojemný a vtipný   příběh. Až se divím, že   jim to pořád vychází dle   ukázek jsem si říkal jestli   až moc nezariskovali bude to   děti bavit koukat na   nevrlého dědka, který po   ztrátě své milované   manželky nechce prodat svůj   pozemek a raději odletí   pomocí balónku pryč bude   tak vtipný? Obavy se   nepotvrdili a bavil se plný   kinosál jak děti tak   dospělí. Hodně zábavný je   pes , který mluví a   celkově o animaci nemá cenu   ani nic psát je opět   dokonalá a lidské postavy   jsou skvělé jako tomu bylo   už u The Incredibles .   Rozhodně doporučuji si   zajít do kina i když je film   s dabingem což samozřejmě   chápu kvůli dětem . Pixar   mě opět nezklamal opět   pobaví celou rodinu. A pokud   máte možnost vidět i 3D   verzi rozhodně doporučuji.   Už se nemůžu dočkat na   další Pixarovku ToyStory3.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Kluci od PIXARu jsou opravdu   profíci a dokážou si   poradit s takovou látkou, o   které by konkurenční studia   ani nepřemýšlela. Kdo jiný   si může dovolit natočit   animák o staříkovi, který   se rozhodne odeltět se svým   domem do vzdálené, tajemné   Země. Při této pouti mu   (nedobrovolně) dělá   doprovod malý skautík a   později se k nim přidá pes   s mluvícím obojkem, který   říká vše co si myslí.   Nápad opět originální a   zpracování samozřejmě   taky, avšak tentokrát jsem   čekal více než jsem   dočkal. Film otevírá   dokonalý, trochu   dospělejší úvod, který   nás seznámí s dospíváním   hlavního hrdiny, takovou   formou, jakou by si nikdo   jiný u animáku nedovolil.   Hlavní hrdina je dokonalý   sympaťák i když se jedná o   zapšklého dědka a donutí   diváka aby mu při jeho pouti   fandil. I ostatní hrdinové   ať už dvounohý nebo   čtyřnohý mají ve filmu   své místo a nikdy se   nechovají tak, že by diváka   jakýmkoliv způsobem   iritovaly. Jako každý   animák i tento v sobě   skrývá, spoustu parádních   hlášek, které nikdy nejsou   do příběhu vloženy   násilně nebo zbytečně. O   většinu z nich se postará   čtyřnohý doprovod, který   dokáže rozesmát pouhým   pohledem a když už něco   řekne (popravdě když si   něco myslí) stojí to za to.   Ve filmu jsem nenašel nic co   by mi výrazně vadilo nebo   příběh zpomalovalo ale   přesto jsem se nepřenesl   přes to, že mi něco chybí   a prostě jsem nenašel nic co   by mě donutilo dát plný   počet. Každý nový animák   od těchto geniálních   tvůrců je v něčem   inovativní a ke všem   přistupuju s tím, že budou   představovat nevšední a   nesmírně zábavný   zážitek. "Up" toto   všechno splňuje a i přes   fakt, že se jedná o jeden z   těch kratších   "pixarovských"   filmů byly chvíle kdy jsem   se mírně nudil. Předchozí   "Wall-e" mě strhl   od první minuty a udržel si   mojí pozornost do úplného   konce, avšak zde jsem si   párkrát zkontroloval, kdy by   měl film končit. Jedná se o   skvělý film ale čekal jsem   přeci jen více a dost mě to   mrzí.
Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2010
A co, že je tedy největší   dobrodružství života?
Nádherná pointa stejně   jako začátek a stejně jako   mnoho dalších životních   pravd zosobněných ve   vedlejších postavách.   Slepý obdiv ke všeobecně   uznávaným idolům   společnosti bysme si měli   schovat pro ty, kteří si ho   opravdu zaslouží – i když   mírně těžší, přesto   tato pixarovka opět vychrlí   na diváka množství humoru,   roztomilosti, dojemných scén   a akce – a s tím   souvisejících nesmyslů v   ději, kterých má Up   bohužel víc než je zdrávo.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2009
Byť druhá polovina lehce   zaostává za tou první ,   přesto musím konstatovat ,   že se jedná o   nejzajímavější animák z   dílny Pixaru , podpořený   výtečnou hudbou , který je   určený spíše starší   generaci diváků , ikdyž od   příletu hlavních hrdinů k   vodopádům snímek zabředne   do klasicky dětsky pojaté   adventury o jednom velkém   nesplněném snu a už se z   ní nevyhrabe. Je také škoda   , že se tvůrcům nepodařilo   zakomponovat do příběhu   více zvířecích postav ,   protože ta džungle pod   vodopády by byla pro ně jako   stvořená. Nutno ovšem   přiznat , že Pixar znovu   zabodoval , ikdyž na ty   nejlepší animáky tento   dobrodružný výlet do   neznáma lehce ztrácí. P.S.   Těch psů bylo na můj vkus   příliš.
Gredor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2010
Je to velice pěkný kreslený   film, plný emocí a silných   situací. Autoři přesně   věděli, že takový   příběh lidi zasáhne.   Doporučuji všem..
sokeres777
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2019
Nádhera!
Naprosto překrásná   pohádka! Silný začátek,   poutavý, zajímavý a   originální děj, humor,   zkrátka za posledních   několik let je tohle jedna z   těch lepších pohádek.
arciking
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.4.2011
No tak já nevim, ale moc   originality jsem tam neviděl.   Tenhle typ animáků je   prostě na jedno brdo, akorát   se vždycky mění   příběh..... Bod navíc za   toho ptáka:-D
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.7.2011
Příjemný animák s hromadou   úsměvných situací a   hlášek. Zajímavá pointa i   celkem slušný příběh -   rozhodně u mě patří mezi   ty lepší...doporučuji
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.6.2010
Napad OK,nuda KO
Vseobecne nadsenie   nezdielam.Ocenujem jedine   napad,pretoze v poslednej dobe   sa animaky navzajom   vykradaju,takze originalita je   plusom.Ale celkovo je to len   remeselnicky zvladnuty snimok   s minimom vtipu.Film s   vyhradami doporucujem.
Darius5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2010
krásný rodinný film,co víc   dodat,když jsem si ho pustil   čekla jsem nějakou   bláznivou komedii,pro děti,a   nakonec se s toho vyklubal   bezva film,na večerní   odreagování,fakt mužu   doporučit
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Animačně sice zpracovaný na   jedničku, ale dějově teda   nevim, čim se ten film jen z   dálky má podobat filmu pro   děti. Místy drama jak v   Zelený míli, místy   střílečka a napětí jak v   kdejakym akčňáku...no a pak   docela i nesmyslné věci, ale   to bych na animák přešel.   Celkově to ale moc pro děti   prostě neni, byť už je fakt   pecka jak dneska můžou   animované filmy vypadat.
mischel251
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Veľmi pekný začiatok tejto   rozprávky, ale zaskočil ma   dej ked mu náhle zomrie   milovaná žena...no to bolo   smutné, ale on sa napriek   tomu nevzdáva svojho sna   ísť k vodopádom. A tak za   pomoci množstva balonónov   realizuje svoj sen aj s malým   chlapcom, ktorý sa nečakane   ocitol pred jeho dverami ked   už boli aj s domom vo   vzduchu. Celkom milý dej,   miestami trošku nudný...ale   dá sa to pozerať.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih14247minih14247Co se nepromíjí (1960) 
The Unforgiven n
minih13246minih13246Muži v černém (1997) 
Men in Black n
minih43101minih43101Resident Evil: Zánik (2007) 
Resident Evil: Extinction n
minih36344minih36344May (2002) 
May n
minih30746minih30746Shrek (2001) 
Shrek n
minih43078minih43078Mé druhé já (2007) 
The Brave One n
minih16079minih16079Podraz (1973) 
The Sting n
minih25858minih25858Láska přes internet (1998) 
You've Got Mail n
minih140540minih140540Deadpool (2016) 
Deadpool n
minih13783minih13783Nebezpečné známosti (1988) 
Dangerous Liaisons n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

2 minut již uběhlo
88 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

12:05 - 13:00

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

12 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

2 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani