Vždycky jsem tě miloval (1953)

Vždycky jsem tě miloval (Ti ho sempre amato)
70 %
 
 

Ti ho sempre amato

    Žánr: drama / romantický
    Země: Itálie / Francie
    Délka: 100 min.
Mladá dívka Maria vyrůstala bez rodičů v sirotčinci, nyní po dosažení zletilosti odchází do města, kde začne pracovat jako hospodyně v domě bohaté dámy. Seznámí se se sympatickou Lucií, která jí opatří lepší místo v obchodě. Tady se Maria seznámí s Maxem a zamiluje se do něj. O Maxe však usiluje závistivá Clara, která Marii namluví, že je za Maxe provdaná. Nešťastná Maria odchází na venkov se společností kočovných herců a Max zatím netuší, do jak nepříjemné situace ho Clara přivedla. Maria se po čase vrací a znovu se setkává s Maxem. Spolu musí překonat další intriky Clary… Vzali se:-)

Poměrně banální milostný příběh s výmluvným názvem VŽDYCKY JSEM TĚ MILOVAL (Ti ho sempre amato) dotváří poměrně bohatou filmografii režiséra Maria Costy z jeho tvorby počátku padesátých let. Dobový úspěch filmu byl založen především na hlavní roli Maxe, kterou ztvárnil proslulý milovník italského filmu Amedeo Nazzari, jeho protějškem byla mladičká francouzská Miss Myriam Bru, s níž Costa spolupracoval i později na filmu LÁSKY MANON LESCAUT (Gli amori di Manon Lescaut, 1954).  Autor: argenson

režie:
Mario Costa
 
 
hraje:
Amedeo Nazzari (Massimo), Myriam Bru (Maria), Jacques Sernas (Carlo), Marisa Merlini (Lucia), Aldo Silvani (Luigi, Massimův otec), Adriano Rimoldi (Giorgio), Celeste Almieri (Margherita Manfredini), Margherita Bagni (matka představená), Vera Carmi (sestra Anna), Aldo Bufi Landi (Mario), Cesare Bettarini (Don Antonio), Miranda Campa (Anna), Rina Franchetti (Assunta), Aldo Giuffrè (Felice), Tamara Lees (Clara)
 
 
mluví:
Lidia Simoneschi (dabing za Myriam Bru)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.