ohodnotit

Vysoká hra patriotů

Patriot Games

Další název:
Hry patriotov (SK); Vysoká hra patriotov (SK)
Rok:
1992
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
29.10.1992
„Zachránil ministra před atentátem, teď musí zachránit vlastní rodinu před pomstou atentátníků.“

Komentáře k filmu Vysoká hra patriotů

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 10
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Skvělí politický thriller   návštěva Anglie a osudové   setkaní z členem IRA změní   život.Parádní pecka skvěle   obsazeno azahráno.
pájka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2004
Slušný thriller
Vážně dost slušnej film.   Aby ne. Vždyť je to   natočeno podle knížky Toma   Clancyho!A kombinace   skvělého hereckého   obsazení, skvělého   příběhu a skvěle   natočenýho filmu to je v   dnešní době snad   nadpřirozený!!!
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.6.2012
Nejvíce na filmu je   důležitý scénář a   zajímavý děj a potom až   herec. A tento film z těchto   atributů nepostrádá nic a   když z filmu uvidím jen   malý výřez, tak nevím, co   je to za film. Protože, H.   Ford má tu moc, jakou měl i   J. Gabin, že je ve filmech   totožný, jenom dělá jiné   věci. Na Fordovi produkce   ušetří peníze na   ošatném, protože si na sebe   může vzít oblek, co měl v   předešlém filmu. To je jako   úspora u Columba. Patrioti   hrají vysokou hru, je vysoká   dávka napětí a zřejmě   dnes již film viděl každý   dobrý divák thrillerových   příběhů...
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2013
Slušný   politický/akční/thriller,kt   erý i po letech má tah na   bránu,slušnou akci,napětí   a dobré herce.Určitě stojí   stále za vidění!
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2014
Teroristická hrozba IRA.   Téma ve filmovém průmyslu   hojně používané už   několik desetiletí. Že se   to nevyhnulo ani příběhům   o Jackovi Ryanovi tedy snad   ani nemůže překvapit. Roli   ztvárnil Harrison Ford   přesně tak, jak lze od něj   očekávat. Přímočaře,   vlastenecky a tvrdě. Napsáno   je to dobře a zfilmováno   ještě lépe. V ničem se   netlačí na pilu a dějově   se nechává vše volně   vyplynout. Když akce, tak z   nutnosti. Jinak se vše   ponechává na dramatizaci,   která má šťávu a šmrnc.   Ano, tady je důležitější   děj, který zaujme.   Atmosfericky snímek vyznívá   zcela jinak, než předchozí   'Hon na ponorku', ale snad jen   díky jinému tématu a   prostředí. Jen jedno mají   společné. Ochrana svobody a   demokracie. Ale takové už   snímky o CIA prostě jsou.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2014
VYSOKÁ HRA PATRIOTŮ

Jakýkoliv   fanatismus je škodlivý a   nakonec napáchá více škody   než užitku.

Opět se potkáváme s   agentem Jackem Ryanem, který   má pro tentokrát obličej   Harrisona Forda. Nechtěně se   připlete k atentátu na   člena anglické královské   rodiny a jeho smysl pro čest,   pořádek a spravedlnost mu   velí zasáhnout. Sice se   stane hrdinou, protože   plánovanou oběť zachrání,   ale protože při tom zabije   mladičkého člena   protivládní skupiny IRA,   hrozí mu pomsta jejich   členů. Hlavním strůjcem,   který usiluje o život Jacka   Ryana a jeho rodiny je bratr   zastřeleného mladíka v   podání Seana Beana. A jeho   nenávist je tak veliká, že   touží po pomstě za každou   cenu a jde za svým cílem   hlava nehlava. Ohrožuje tak i   ostatní plánované mise IRA.   Nakonec však dosáhne jen   toho, že odbojová skupina se   od něj začíná distancovat.   Zůstává jen hrstka   věrných kamarádů. Jack   Ryan je situací znepokojen a   vrací se zpět k tajné   službě, aby mohl vést   regulérní boj proti svému   nepříteli.

Film nabízí akční   podívanou ze zákulisí   tajné služby, jejich   pátracích metod po   teroristických skupinách   rozmístěných po celém   světě, zakončený akčním   finále po vzoru: co si   neuděláš sám…
©
phorsky1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.10.2007
jack je vtažen při   teroristickém útoku o jeho   dovolené do nenávistného   boje mezi ním a seanem,jeden   býv.člen CIA a druhý   býv.člen IRA,jack se vmísí   do akce a seanovi zastřelí   bratra,sean po útoku na jeho   rodinu,ze kterého vyjdou obě   jackovi rod.příslušnice   živé,nemá v hlavě nic než   pomstu,kašle na pravidla,a   zabíjí v cestě za mstou i   své parťáky,nakonec končí   na člunu s výbuchem,a jack   má po problémech,ford   podává ve snímku opět   nadstandartní výkon
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.12.2011
Otázky týkající se IRA   trápí tento svět už   spoustu let.Tento napínavý a   pozoruhodný film se IRA a   jejich boje proti nadvládě   Anglie také týká.Tady to   ovšem přerostlo v   nelítostný boj dvou mužů,   z nichž každý patří k   jiné straně.
Je zde   kvalitní herecké   obsazení.Sean Bean - můj   velký oblíbenec - mně tady   potěšil další z jeho rolí   záporáků.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.4.2011
tenhle film není ani moc   akční a spíše se v něm   mluví o nesmyslech. Snímek   také obsahuje hodně   nelogičností, čímž se   film jenom zhoršuje a díky   tomu 6/10.
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.2.2012
Ano, jsem přízemní divák;   z "agentských"   filmů rozhodně radši M:I   než tohle, politické čachry   mě neberou. Stačí bohatě   ty reálné...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28396minih28396Rollerball (2002) 
Rollerball n
minih27780minih27780Počítání mrtvých (1999) 
Bringing Out the Dead n
minih37145minih37145Chuligáni (2004) 
Hooligans n
minih18231minih18231Bojovník (1983) 
Le battant n
minih32685minih32685Božský Bruce (2003) 
Bruce Almighty n
minih17707minih17707Ranč U Zelené sedmy I (1998) [TV seriál] 
n
minih40347minih40347Rozsudek (1970) [TV seriál] 
Rozsudek n
minih14659minih14659Obojek (1991) 
Wedlock / Deadlock n
minih33392minih33392Prci, prci, prcičky 3: Svatba (2003) 
American Wedding n
minih29483minih294833000 mil na útěku (2001) 
3000 Miles to Graceland n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

77.8 % (219)
2   - SvoKar
8   - curil
9   - cicis
8   - jarda53
7   - Erkul
9   - clara.bow
6   - hvezdyn
8   - FLA
8   - martin.stu
7   - M.A.G.
8   - Prasoid
7   - Agostino
8   - Lienocka22
8   - prvosenka
7   - georginaa
8   - LenC2
8   - ignac1
10 - BinLADIN
6   - enejčel
7   - Bara.40

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:50

22 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Afriky: Řeka Chobe

19:15 - 19:40

7 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Hospoda (1996) [TV seriál]

18:50 - 19:30

32 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Velké zprávy

18:55 - 19:40

27 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 156415
Osobností: 645042
Fotografií: 598041
Plakátů: 286335
Obsahů a biografií: 143510

Poslední komentáře

Láska z Khon Kaen (2015)

Láska z Khon Kaen
Dlouhé záběry, které mají   co říct, se musí   sakramentsky umět. Ne, že   budu čumět na chlapa minutu,   jak sere ve křoví. Nebo na   řeku, více >

Autor: topipig | Hodnocení: 1 / 10

Magická hlubina (1988)

Director's cut: 168 min

Magická hlubina
Příběh o rivalitě dvou   kamarádů z dětství, nyní   světově proslulých   potápěčů ve snaze   překonat rekord jeden   druhého v hloubce   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 9 / 10

Špioni a biják (2007)

Špioni a biják
Neobvyklá romantická   komedie, která předčí   očekávání snad ze všech   směrů. Centrem dění je   nesmělý obyčejný mladík   pracující ve   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Humanoid (1979)

Humanoid
Napodobenina amerických   "Hvězdných válek"   v italské verzi se docela   povedla, když budete   tolerovat okaté   napodobování více >

Autor: curil | Hodnocení: 6 / 10

Arabela se vrací aneb Rumburak k...

Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek

Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek
Tak asi jak se dalo čekat,   nemůže prostě vzniknout   geniální předrevoluční   pohádkový seriál, kterému   se po roce 1989 dostane   více >

Autor: MARi0 | Hodnocení: 6 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.144/0.104