Vyšetřování naslepo (1999) [TV film]

Vyšetřování naslepo (Second Sight)
80 %
 
 

Second Sight

Další název: Druhý zrak

    Žánr: krimi / drama / mysteriózní
    Země: Velká Británie
    Délka: 180 min., dvoudílný
„Pravý chlap se nikdy nevzdává bez boje. Clive Owen v roli detektiva, který se snaží zamaskovat skutečnost, že přichází o zrak“
Je mu něco přes třicet, je rozvedený, má štěstí u žen a jeho profesní kariéra se podobá meteoritu, vrženému vzhůru. Jmenuje se Ross Tanner, je šéfinspektorem londýnské kriminálky - a pomalu ale jistě slepne... Ztráta zraku je pro každého člověka ranou z nejtěžších. Pro většinu lidí to navíc znamená když ne rovnou konec životních cílů a plánů, tak alespoň jejich zásadní změnu. Ross si však neumí představit, že by se mohl rozloučit se svou prací. Že by odešel od policie, že by seděl doma s rukama v klíně nebo se pokoušel najít nějakou jinou životní náplň. Ještě však možná není vše ztraceno. Ještě se může, i když lékaři mu moc naděje nedávají, vyléčit. Jenom je třeba, aby zatím dokázal svůj narůstající handicap utajit, zamaskovat. Je to však vůbec možné, když velí početnému týmu spolupracovníků a dnes a denně se musí setkávat s novými a novými fakty, lidmi, prostředími?

Šéfinspektor Ross Tanner z londýnské kriminálky našel ve svém boji s počínající slepotou nečekanou pomocnici ve své asistence Catherine, která se - samozřejmě nikoli zcela nezištně - rozhodla "být jeho očima". Oba samozřejmě vědí, co je ve hře. Pro oba by prozrazení jejich spojenectví znamenalo konec kariéry, pád, odchod s hanbou. Možná se jim společným úsilím podaří oklamat bystré oči ostatních spolupracovníků a šéfů. Ale mají šanci uspět při vyšetřování složitého případu brutální vraždy mladého Matthewa? Ani proti jedinému z podezřelých neexistuje dostatek důkazů, policie se nemá čeho chytit a Ross má neustále pocit, že mu někde něco důležitého uniká. Jenže dokáže to slepec odhalit?

režie:
Charles Beeson
 
 
hraje:
Clive Owen (šéfinspektor Ross Tanner), Claire Skinner (detektiv-inspektor Catherine Tullyová), Stuart Wilson (Adam Bendrix / Jack Kenworthy), Phoebe Nicholls (Judith Bendrixová), Selina Boyack (detektiv Holtová), Stephen Critchlow (policejní psycholog), Rebecca Egan (Marilyn Tannerová), Ben Smith (Sam Tanner), Donald Douglas (dr. Peters), David Fahm (detektiv seržant Mayfield), Eddie Marsan (Liam Morrison / zahradník), James Greene (dr. Goddard, oční chyrurg), Frank Harper (detektiv seržant Finch), Simone Simon (dr. Gloverová), James Hillier (Richie), Paul Ryan (reportér)
 
 
scénář:
Paula Milne
 
 
kamera:
Rex Maidment
 
 
hudba:
John Lunn
 
 
střih:
David Blackmore
 
 
produkce:
Nigel Marchant
 
 
producent:
David Lascelles
 
 
asistent střihu:
Josh Cunliffe
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.