Jeden svět
ohodnotit

Výplata

Paycheck

Další název:
Paycheck - Die Abrechnung
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
18.3.2004
„Pamatuj si budoucnost.“

Komentáře k filmu Výplata

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
SNCIS
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.12.2017
"Rethricka s prodejem   nemůžeme spojit, protože   Dekker skonal. Přirozenou   smrtí." -   "Přirozenou se myslí   gravitace po   čtyřicetimetrovém pádu z   jeho bytu." Již   začátek vtáhne do děje a   nepustí ho až do konce.   Zajímavé honičky, spousta   výbuchů, dobří herci. Uma   Thurman tu je sexy a Ben   Affleck excelentní.   "Svůj osud nezměníš,   dneska tu zemřeš." -   90%.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.3.2016
Akční thriller se zajímavou   sci-fi zápletkou. Aaron za   záporáka a Ben Affleck za   klaďase. Zajímavé honičky,   spousta výbuchů, žádné   velké drama a překvapení se   nekonalo, Uma standardně   hubená, John Woo má   rozhodně lepší kousky.
DejnaDee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.9.2014
Sci-fi - Výplata
Ben Affleck není můj   oblíbenec, Uma Thurman také   ne, sci-fi není můj žánr,   ale musím uznat, že mě film   dokonale bavil a já se ani na   chvíli nenudila. Líbilo se   mi to a moc.
Gremmie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2014
Josef
Počítačový expert Mike   Jennings dokáže rozebrat   cokoliv. Během posledních   dvou měsíců to byl   například monitor s   trojrozměrným obrazem,   který uvedla na trh firma   ARC. Díky Mikeovi mohla   zanedlouho společnost Nexim   přijít s vylepšenou verzí,   která k projekci   trojrozměrného obrazu   nepotřebuje monitor. Stejně   jako v dalších případech   se firma, která využila jeho   služeb, pojistí tím, že mu   vymaže paměť na dobu, kdy   pro ni pracoval. Na večírku,   který pořádá milionář   Jimmy Rethrick, se seznámí s   atraktivní blondýnkou Rachel   Porterovou, která pracuje   jako bioložka v Rethrickově   firmě Allcom. Poté dostane   Mike od Jimmyho lukrativní   nabídku. Má pro něj tři   roky pracovat na přísně   tajném projektu za desítky   milionů dolarů. Přestože   vymazání tak velkého   časového úseku je   riskantní, odměna je tak   velká, že Mike přijme. O   tři roky později se probudí   a Jimmy mu sdělí, že úkol   dokončil a peníze má na   kontě. Jenže když přijde   do banky, zjistí, že na   kontě není nic. V bance je   uložena pouze obálka, kterou   údajně sám poslal, se   zdánlivě obyčejnými a   nepotřebnými věcmi.   Vzápětí ho zatknou agenti   FBI, podle nichž tři roky   pracoval na nezákonném   analyzování přísně tajné   vládní technologie. Chtějí   z jeho hlavy dostat zbytky   vzpomínek, ale Mikeovi se   podaří uprchnout. Později   pochopí, že pracoval na   vynálezu, který   předpovídá budoucnost a   stane se příčinou   jaderného konfliktu. Rozhodne   se vrátit do Allcomu a   přístroj definitivně   zničit.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2014
VÝPLATA

Představte si, že máte   skvělou práci. Obětujete   jí tři roky života. Sice   potom nevíte co jste vlastně   dělali, ale ono to vlastně   nevadí. Důležité je, že   za svou práci získáte   pohádkovou odměnu. A že ten   kšeft nejspíš nebyl úplně   košer, no za těch pár   milionů to určitě stálo.   Jenže chybička se vloudila   – místo slíbené odměny   dostanete sáček a v něm   dvacet obyčejných   předmětů…ale když jste   dostatečně sebevědomý   jedinec, tak si jistě   poradíte. Mozek máte sice   „vygumovaný“, ale ani to   nevadí. Vždyť jedete podle   vlastního scénáře, který   jste zahlédli ve své   budoucnosti. A tak jen plníte   úkoly, které jste si sami   zadali. Teď jen přijít na   to, na co jste v budoucnosti   mysleli. Tomu se říká   věřit ve své schopnosti!   Když pomineme tuto část   příběhu, která pokulhává   na obě nohy a když už se   málem zdá, že bez   invalidního vozíku se   neobejdete, příběh vás   pohltí a zvědavost   zvítězí. A když se navíc   prostě zkusíte soustředit   jen na rozplétání daného   zapletence, tak nakonec   zjistíte, že to není tak   špatné.

Rozhodně je to   zvláštní a poměrně   originální nápad. Příběh   není vůbec fádní. Má to   spád, má to dost akce a i ta   podivná zápletka je nakonec   dost zajímavá na to, aby   udržela divákovu pozornost.   Nakonec jsem se nenudila a   vcelku dobře jsem se bavila.
Ostrovan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.10.2011
Totální zklamání!   Takového zbytečně   proplápolaného ohně, bez   vzbuzení jediné mé emoce.   Vlastně ano, celý film jsem   cítil vzrušení (možná   spíše rozrušení) z toho,   jestli to bude pořád tak   strašný, nebo to závěr   zachrání. A ono ne! Místy   jsem si připadal jako u   béčkovýho filmu.
Přestože to Umě místy   slušelo, pořád jsem si   říkal, co tam proboha   dělá... Ona a bioložka???   Ani Ben mi jako inženýr s   černým páskem úplně   nesedl a celkem fakt jen 5/10.
Kuvik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.1.2010
Priemerný akčný triler s   rovnako priemerným Benom   Affleckom. Uma Thurman, ktorú   celkovo príliš neobľubujem   tu vyzerá ako napudrovaná   bábika, no maskéri to v jej   prípade dosť prešvihli.
martas_v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.9.2009
Hezky zamotané, děj filmu se   odkrývá postupně. Finále   je dost zajímavé. Od filmu   jsem toho moc nečekal, ale   dostal jsem kvalitní filmový   zážitek.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Velmi slušný film   propracován od začátku do   konce
děj který je   dosti reální velmi slušně   obsazeno a to nemluvě o   režii která je skvělá
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Paycheck není vůbec špatný   thriller alespoň jeho   základní myšlenka je   skvělá po splněné prácí   na tajném projektu je   Michaelu vymazána paměť ,   ale když pracoval na   přístroji který vidí do   budoucnosti zanechal si   několik indicii aby si   vzpomněl o výkonu Bena   Afflecka jsem neměl obavy   spíše mi připadala Uma   Thurman trošičku   nevýrazná. John Woo opět   nezklamal.
lidri10
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2009
Výplata
Hodně zajímavá myšlenka o   pohledu do budoucnosti a   pozměnění svého osudu ve   svůj prospěch! Dobrej   nápad, dobrý herci, celkově   doporučuji
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.9.2008
Velmi zajímavý námět.   Najímaný agent si nechává   po každé práci vymazat   paměť, ale okolí   nezapomíná, takže z toho   vychází velmi slušná   akční sci-fi. Navíc hlavní   hrdina je prostě dobrej.
sarf
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.7.2008
Kdo se jen ven z vězení dívá ...
Pro mě velice dobrá zábava,   thriller se vším všudy,   hlavně s neotřelou   zápletkou, srovnatelný s   veličinami jako je Hra nebo   Minority Report. A jako bonus   hrst stop a nápověd, aby i   divák mohl nakouknout do   budoucnosti. Jen k obsazení   mám připomínky - Ben   Affleck zahrál co bylo   potřeba, ale místo Aarona   Eckhrta bych si představoval   nějakého zápornějšího   vrchního záporáka. A ani   Umu Thurman bych nepostrádal,   kdyby její role byla obazena   jnak. Navíc film je trochu   žánrově nesourodý,   zpočátku krimithriler se k   závěru čím dál tím víc   mění v akční počívanou,   která je ale v tomto filmu   možná tak trochu na škodu   ...
pravo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.4.2008
Hneď na začiatku sa   posťažujem na jednu vec a   to, že Kathryn Morris   nedostala viac priestoru (   prepáčte, ale strašne jej   fandím v seriáli Odložený   prípad.) Ide v podstate o   pekne zaobalený romantický   film a musím priznať, že v   tomto filme som sa do Umy   zahľadel aj ja a kamošovi   Benovi som držal palce, aby   mu Uma za tie prachy stála.   Trocha mi vadila nelogickosť   tvrdenia, že budúcnosť je a   zároveň nie je možné   zmeniť ( skôr filozofická   otázka na dlhé večery ako   Wooov zámer) a preto obálka   až podozrivo dobre splnila   svoj účel. Človek sa síce   neubráni pocitu, že tú-   ktorú pasáž už niekde   videl, ale v súhrne sa jedná   o vcelku podarenú love-story   so zaujímavým príbehom. A   ak niekto nevie kto je John   Woo, tak dodávam, že film   obsahuje korenie v podobe   akcie.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Sci fi podle Phillipa K. Dicka   je docela zabavnou,   jednoduchou hrickou v podani   mistra honkongske akce Johna   Woo. Natocil uz lepsi filmy,   ale tak spatne to neni. a na   bile holubice taky dojde.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Průměrná sci-fárna z pera   Johna Woo s pár slušnými   akčními scénami a   průměrným Affleckem. Na   sobotní nudný večer je to   ideální ale trhák   nečekejte.
miken
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Ten film se mi moc líbil, je   svižný, stále běží   dopředu, i když některé   nápady, jak se zachránit na   poslední chvíli a použít   zrovna ten správný   předmět, jsou až   neuvěřitelné. Ale to se   občas musí prominout.   Nejúžasnější scénou   však pro mě je, když   Affleck odstraní monitor a ta   krásná červená slečna tam   tančí dál. Fakt bezva   nápad.
Shugy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.5.2007
Kouknout se do budoucnosti... Proč ne?
I když nejsem moc velký   fanda Benjamina Afflecka, tak   zrovna tenhle film se mi   docela líbil a nejen proto,   že mu partnerku dělala Uma   Thurman. Film z blízké   budoucnosti o vykradači   technologií, který si po   každé zakázce nechá   vymazat paměť, dostane   zakázku na postavení   nejlepšího počítači na   světě, počítači, který   dokáže pohlédnout do   budoucnosti... Docela   zajímavý příběh, se   zajímavou zápletkou a   rychlým spádem, bohužel i s   pár chybami v kompaktnosti   děje a občasná Affleckovo   nepřesvědčivost, které   snižují mé hodnocení...
Merito
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Velice krásná zápletka:   jistý muž dostává vysokou   výplatu na úkor svých   vzpomínek, jednou se mu to   vymkne z rukou a jde mu o   holý život.
Zjistí,   že vymyslel něco o čem   snilo snad 100% vědců,   kteří kdy žili, ale že to   přináší pouze zkázu a   utrpení.
Musí náhle   zjistit jak zachránit svůj   holý život a zničit   smrtonosný vynález.
michaeljameson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Sci-fi, akční, thriller.   Dobré obsazení a zajímavý   děj. Je to dle mého názoru   jeden z kvalitních filmů na   téma pohledu do budoucnosti.   Vidět co se stane je jistě   zajímavé, ale pokud se   takový stroj dostane do   špatných rukou, které   netouží po ničem jiném   než po moci, tak bude lepší   takový stroj nikdy   nesestrojit.
kyushi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Vědec budoucnosti;-)
Tak tento filmeček je opravdu   zajimavý. Není tu moc   střelby, ale přesto tu je.   Příběh se hezky rozjíždí   hned už od začátku. Není   to bezduchá střílečka, ale   děj je hezky propracovaný   (věděc, který viděl svoji   budoucnost si ji hezky   naplánoval;-)). Užijete si i   hezké holky;-) A doporučuji   si o ještě jednou zkouknout   a podíváníčko to bude   stále;-)
Tom_Hardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Slabý kousek zachraňuje   vynikající soundtrack a   druhá akční polovina.   Thurman naprosto   nesympatická, Affleck se   probudí až v druhé půli a   Eckhart je jen na ozdobu. Tři   hvězdičky (namísto   plánovaných dvou) pouze   proto, že tam John nakonec   protlačil svou holubici.   Více takových   vlastnoručních podpisů   Johne, nějak stárneš a už   to nejsou ty filmy, kdy byla   každá akce nutně   zážitkem. Škoda, další   guru filmové akce je   nenávratně pryč a namísto   něj zbyl pouhý rutinér.   Veliká škoda...
Pardal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.12.2006
Tuctová oddychovka, kterou   trochu pozvedá že není   přeplácaná sci-fi úletama   ale jen tak trochu některejma   úletama okořeňuje děj,   jinak ale obyč. akce   absolutně mimo realitu...
Litricoo
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.2.2005
Pohlad do buducnosti sa docela   podaril. Divak moze rozmyslat   z hlavnym hrdinom na co si asi   poslal tie vecicky z minulosti   v obalke. Je tu aj dost akcie   a Uma je pekna v celom filme.   A este je tu aj 2 sekundovy   zaber jadroveho vybuchu. Nie   je to zly film.
dravgunov
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.6.2004
průměrný sci-fi
Emzak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.5.2004
Takový průměrný scion   fiction podle známého autora   sci-fi povídek a románů   Philipa K. Dicka (Blade   Runner). Dobrý příběh, ale   né vždy se filmové   zpracování taky tak povede.   Takže jsem měl kolikrát   pocit, že hlavní hrdina je   tajným agentem než-li   programátorem, což je   škoda. Jinak zajímavý   nápad s vymazáním paměti   po vykonané práci. Pak si   člověk nemusí pamatovat to   špatné :).

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41166minih41166Princ Chocholouš (1974) [TV film] 
Princ Chocholouš n
minih2309minih2309...a pozdravuji vlaštovky (1972) 
...a pozdravuji vlaštovky n
minih60934minih60934O Popelce trochu jinak (2002) [TV film] 
Confessions of an Ugly Stepsister n
minih117922minih117922Lucy (2014) [2k digital] 
Lucy n
minih96046minih96046Rivalové (2013) 
Rush n
minih11234minih11234Lebkouni III. - Temná budoucnost (1994) [TV film] 
Alien Nation - Dark Horizon n
minih178172minih178172WandaVision (2021) [TV minisérie] 
WandaVision n
minih20603minih20603Tanečnice (1943) 
n
minih160267minih160267Zelená kniha (2018) 
Green Book n
minih108742minih108742Pět žen (2011) [TV film] 
Five n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

5 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Roucho (1953)

10:20 - 12:30

105 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

5 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:25

35 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190366
Osobností: 697519
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177995

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10