Duben
ohodnotit

Všichni proti všem

Žánr:
Rok:
1977
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
11/1977

Obsah filmu Všichni proti všem

 
Restaurátor Prusík se celý život těšil ze starých obrazů, které uvážlivě sbíral. Jeho rodina vidí v ucelené kolekci jen neužitečně zahálející peníze.
Těžko stravitelný pokus o satiru pranýřující povrchnost konzumního způsobu života.

Autor/Zdroj: Březina Václav/Lexikon českého filmu

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.11.2020
Kterak děda, coby restaurátor, na stará kolena   neustále sbírá obrazy různých autorů a   velikostí a jak z toho všichni členové rodiny   šílí. A když to vypadá, že po prodělaném   infarktu umře, to se ohledně jeho majetku teprve   začnou dít věci. Filmový naprosto nepovedený   skvost režiséra Karla Steklého, který si sám   napsal i scénář. Myšlenka námětu není   špatná, ba dokonce přímo evokuje k bláznivé   komedii, jenomže je tady od začátku do konce,   hlavně po inscenační stránce, prostě všechno   špatně. Nic proti hercům, ti se snaží seč   mohou, ale když daný vtip, a že jich tu není   málo, nezafunguje a divák jen zírá nad   marnivostí pobavit, stává se téměř   diváckým uměním tento snímek vůbec dokoukat.   Výpravná stránka je odfláknutá a atmosféra   takřka žádná. Tohle bylo snad ve spěchu   natočeno jenom proto, aby Barrandov splnil plán.   Jinak to snad vysvětlit nejde.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.3.2017
Já tohle téma o lidské chamtivosti mohu stále   dokola. Zde jsou velmi dobří herci. Je to   svižné, má to spád, Ave Maria jako hudební   pozadí, tak proč ne. Jen ten závěr, s tím si   měli dát více práce, a ne to jen tak   odflinknout.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.9.2011
Sedmdesátá léta bývají považováná za dosti   slabá v naší kinematografii. Vznikaly různé   normalizační koniny, rádoby satirické filmy,   ale i dramata a velkofilmy. Já s trvzením, že   ta léta v naší tvorbě jsou slabá,   nesouhlasím. Tak jako v každé době vznikaly   špatné filmy, ale i dobré.
Kam bych zařadil   komedii Všichni proti všem? Film se mi v   podstatě líbil. Pan Březina jej ve své knize   odsuzuje, ale on své komentáře psal na   počátku devadesátých let pod dojmem této   doby. To se vše normalizační šmahem   odsuzovalo. Asi mu vadilo i hlavní obsazení   panem Šmeralem.
Toto je komedie pranýřující   maloměšťáctví a honbu za majetkem. Komedie je   asi příliš silné slovo. Satira zní asi lépe.   On ten film je v podstatě aktuální i dnes.   Mnohé situace z filmu jsou k neuvěření.   Centrum historické Prahy je bez cizích nápisů   a veteše, která se dnes nabízí cizincům. V   nemocnicích panuje přísný režim. Vozový   park, který kamera dokáže zabrat, by dnes   neprošel STKčkami. Na přechodu u Karlova mostu   chodci nemají přednost a doprava je tak silná,   že se ani ulice přejít nedá.
A tu ulici se   hned napočátku příběhu znaží přejí znalec   umění a restaurátor obrazů v důchodu Prusík.   Po celý život na úřadech moc nepřiznával   své pravé příjmy, a tak, i když má důchod   malý tak pravidelný. Na druhou stranu dokázal   nashromáždit hodnoty zcela jiné. To si zprvu   neuvědomují jeho nejbližší příbuzný, ale   pak se snaží k tomuto majetku dostat a dědečka   zcela vyšachovat.
Snímek mohu doporučit z   několika důvodů, je příjemný na pohled, má   zajímavé obsazení a je to pozoruhodný dokument   doby.


Hodnocení:n12345678910
Břetislav Slováček, Kateřina Macháčková
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376543
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10