Duben
ohodnotit

Všichni moji blízcí

Další název:
All My Loved Ones; Všetci moji blízki
Žánr:
Rok:
1998
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
21.10.1999
„Příběh o jedné šťastné rodině a osudovém setkání, které znamenalo život. Nový český film s hvězdným obsazením.“

Komentáře k filmu Všichni moji blízcí

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.10.2016
Všichni moji blízcí je   výborně zpracované   důležité téma krutého   období našich dějin.K tomu   opravdu nemám co dodat, jenom   snad, že by tento film měl   vidět každý.
miláček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2009
Velice pěkný film o   nesobeckém,ušlechtilém   lidství.Herecké obsazení je   naprosto výborné-po dlouhé   době se tvůrcům podařilo   vytvořit,na dnešní   poměry,skutečně kvalitní   dílo.
chipushit
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2007
Film vychází z pravdivých   událostí let 1938/39.
Vše můžeme sledovat   pohledem malého Davida z   rozvětvené židovské rodiny   lékaře Silbersteina.   Postupné zákazy, omezení.   Nikdo si nepřipouští   vážnost situace. Přece   žádný ze sousedů   neutíká, proč bychom měli   utíkat my? ptá se   maminka.
David je jeden   ze 660 židovských dětí,   které zachránil před   děsivým osudem Nicolas   Winton. Celá jeho rodina   zahynula, i on by skončil   někde v Treblince, kdyby jeho   rodiče neměli tolik odvahy   nechat ho samotného odjet do   Anglie.
jezurka42
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.10.2011
neuvěřitelný film, který   zase ukázal, jak je někdy   život krutý. Pana Wintona si   nesmírně vážím. Jeho   solidarita je tak velká, že   přesahuje hranice možností   jiných lidí. Tento film je   jeden z mála, který by si   zasloužil klidně Oskara.   Herecké obsazení také velmi   pěkné. Doopravdy nádherný,   ale také velmi smutný film.
vilicek77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.9.2011
Budete se divit, ale na   jiných stránkách a i   kritikou nneí tento film tak   vysoce hodnocený, jako zde,   námi.....nechápu   proč...úžasný film.
argenson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Rozhodně jeden z nejlepších   českých filmů 90.let.   Herecký koncert hvězdného   obsazení, který v počátku   hlavní dvojici   (Abrhám-Šafránková)   navzdory tématu dovoluje i   pár vtipných momentů. V   druhé polovině naopak pár   momentů, kdy i divák-cynik   má co dělat, aby udržel   slzy. Velmi dobře udělaný   film!
green-tea
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2009
"Z celé té naší   velké rodiny jsem zůstal   naživu jenom já..."   Nádherný snímek o lidské   solidaritě, věnovaný   postavě Nicholase Wintona.   Vynikající a dojemné   zpracování s neuvěřitelně   silným finišem, skvěle   vystižená gradující   atmosféra, špičkové   obsazení a vynikající   herecké výkony snad všech   zúčastněných dodávají   tomuto filmu naprosto   jedinečný punc lidskosti.   Pro mě jeden z nejlepších   českých filmů vůbec!
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Všichni moji blízcí
Úplně skvělý film o   osudech jedné židovské   rodiny v roce 1938 - 1939.   Dokonce se zde objevuje i   hrdina, který je skutečný,   pan Winton. Ten zachránil   těsně před válkou 669   dětí, které měli mít   označení JUDE a které   čekala téměř jistá smrt.   Tento hrdina o svém činu   celý život mlčel, ani   vlastní ženě se s ním   nepochlubil. Ta až padesát   let poté našla náhodou   staré dokumenty z té doby   schované u nich na půdě...
Petra.Barbie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Silná lidská záležitost.
Připojuji se ke komentáři   kolegy Argensona - tento film   je skutečně velmi emotivní   záležitost s hlubokou   myšlenkou. A domnívám se,   že zanechá v duších   diváka daleko hlubší stopu   nežli např. Kolja. Už jen   fakt, že příběh vznikl   podle skutečných událostí,   dává filmu jakýsi   dokumentární punc. Nemyslím   to špatně, naopak. Oceňuji   díla, jsou natočená podle   skutečnosti, a přinášejí   věrný obraz dané doby a   problematiky. Tento film bych   zařadila do povinné výuky   dějepisu na II. stupni.
New
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.9.2023
19. 9. 2023 byl film   promítán v kinosále Malé   pevnosti v Terezíně. Po té   byla beseda s Braněm   Holičkem. Přítomen byl i   jeho 10-letý syn Hugo. Ten   řekl, že film dosud   neviděl. A Braňo přiznal,   že jej synovi dosud   neukázali. Zatím se k tomu s   manželkou neodhodlali.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.4.2012
Tento film mě překvapil.   Očekával jsem nějakou   velkou adoraci, ale příběh   o rodině, kterou válka   přemohla. Sledovat osudy   jednotlivých členů rodiny   bylo veselé i smutné a asi   si nikdo neumí představit,   co s lidmi udělá strach o   život.Dojemnost a lidskost   celého příběhu podtrhla   závěrečná písnička, ta   musela vzít za srdce.
Milicent
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.7.2009
úžasný film
Film, jakých u nás nebylo   natočeno mnoho..úžasné   herecké výkony, co herec, to   osobnost a skvělý výkom,   ale hlavně obrovská míra   lidskosti, solidarity,   skromnosti těch   nejstatečnějších..Tenhle   folm by měl vidět každý a   jsme přesvědčená, že   každého musí   zasáhnout..nechápu, že byl   tak málo hraný,   propagovaný-na ordíl od   desítky současných   českých připitomělých   komedií a jiných plitkých   příběhů, hrajících si na   velké umění...No, určitě   zůstane ve "zlatém   fondu" ještě desítky   let, na rozdíl od nich...
sakro
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.9.2010
důstojná pocta Nicholasi Wintonovi
Nádherný film, dá-li se to   říci o jakémkoliv filmu s   tématem vyhlazování   židovské rasy. Jen mě   napadá proč tento snímek   nebyl uveden do kin s větší   reklamou. Kolik jiných   českých filmů je provázeno   pompézními bilboardy,   udeří vás do očí při   prolistování většiny novin   a časopisů, jsou avizovány   v televizi, ještě před   premiérou je vydána jejich   knižní verze, a přitom si   to vůbec nezaslouží.   Začínají se vám vytrácet   z paměti v okamžiku, kdy   opouštíte kinosál a za pár   dní už si nejste schopni   vybavit jejich děj. Všichni   moji blízcí jsou však   filmem, na který se nedá jen   tak lehce zapomenout. V   prvých dvou třetinách   poznáte celou rodinu   Silbersteinů, a přestože   jsou jiného vyznání než   drtivá většina z nás,   nemůžete si je nezamilovat.   Jejich rodinné vazby, pohodu,   vlastenectví a životní   hodnoty by jim mohl leckdo   závidět. I když na druhé   straně nutno připustit, že   jejich naivita vůči   politickému dění ve   střední Evropě té doby je   až neuvěřitelná. Vím, že   je těžko hodnotit s odstupem   doby, s dnešními vědomostmi   a s dnešními možnostmi   šíření informací, kdy   každá událost je známa   celému světu   prostřednictvím internetu   během několika málo minut.   O to horší je jejich   procitnutí a pád v poslední   třetině filmu. Z toho   prostě mrazí. Námětem   holocaustu se jen v české   kinematografii zabývaly už   desítky filmů, tento ale   patří určitě k   nejpůsobivějším. Má své   drobné technické chyby   (zbytečně skromná kamera   jako u televizního snímku,   časté opakování záběrů   stejného prostředí, jakoby   prostor kameramana byl   omezený a neměl už kde   "brát", i   postsynchrony by mohly být   lepší ....), když se ale   necháme pomalu unášet   dějem a zapomeneme na okolí,   jsou to chyby zcela   nepodstatné. Tady si zase   musíme utřídit žebříček   filmových hodnot. Chci   vyzvat všechny, kolem   kterých film prošel bez   povšimnutí, vraťte se k   němu, alespoň doma z DVD.   Zaslouží si to a vy také.
scareface68
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2009
Výborný film so skvelým   obsadením a hlboko ľudským   a dojímavým príbehom.   Kvôli ľuďom ako je Mr.   Winton dúfam, že existuje   nebo.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2016
Film jsem viděl poprvé,   léta utíkaly a vůbec mě   nenapadlo,že byl nějaký   tento film natočen. Nedával   jsem mu šanci, že jej   shlédnu do konce, ale   herecké výkony mě k   obrazovce přitáhly, Josef   Abrhám je zde možná ve   svém nejlepším filmu, s   dětskými rolemi si režisér   poradil s herci skvěle. On   každý film zaujme diváka,   když uzraje, a on uzrál   nyní budou diváci jenom   přibývat...
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2020
Skvěle natočeno. K tématu   se vyjadřovat nebudu. Snímek   se postará sám o sobě o   zážitek. Má několik   drobných vad, ale ty zapadnou   v profesionálně odvedené   práci. Vidět a slyšet dvě   židovské děti zpívat   „Die fahne hoch“ byl   neskutečný zážitek.  
 
  
m6k
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2017
Přiběh jednoho "Wintonova dítěte" a jeho rodiny
Na film si nedávno v   rozhovoru vzpomněl Jiří   Bartoška, jako na jeden z   jeho důležitých a já si   uvědomil, že mě nějak   minul. A tedy jsem to divácky   napravil. Příběh pražské   židovské rodiny   Silversteinů, která z   Československa, stejně jako   mnohé jiné, před Hitlerem   včas neutekla. A tak jejich   syna na poslední chvíli   zachrání Nicholas Winton   svým pověstným vlakovým   transportem do Anglie. Winton   ale v tomto filmu není   hlavní postavou a je   vylíčen velmi neokázale.   Nic ala Schindler. Osudová   doba nástupu fašismu je   silné téma, ve kterém se   odehrávaly osudové   příběhy. Film Matěje   Mináče je zpracovává, ve   slovensko-česko-polské   koprodukci, velice kvalitně.   Precizní dobová výprava,   skvělé herecké obsazení,   ale chybí mu, to těžko   definovatelné „něco“, co   by ho posunulo do kategorie   opravdu úchvatných filmů.   A tak mám pocit, že film,   možná docela neprávem,   trochu zapadl a získal jen   jednoho, (vedlejšího),   Českého lva. Rozhodně však   stojí za vidění, nejen   kvůli hereckému výkonu   Jiřího Bartošky, který v   něm onoho lva dostal, za   nejlepší mužský herecký   výkon ve vedlejší roli.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.1.2021
První dvě třetiny filmu jen   normální podívaná o   životě židovské rodiny   ,našlo se tam dokonce i pár   komediálních momentů,až   pslední třetina byla   dramatická,dojemná ,smutná

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih114956minih114956Jedna za všechny (2014) [2k digital] 
The Other Woman n
minih16807minih16807Poznamenaní (1948) 
The Search n
minih4473minih4473Bony a klid (1987) 
Bony a klid n
minih34907minih34907In America (2002) 
In America n
minih21369minih21369Tři dny kondora (1974) 
Three Days of the Condor n
minih28201minih28201Kokain (2001) 
Blow n
minih120017minih120017Doktor Martin (2015) [TV seriál] 
Doktor Martin n
minih67896minih67896Voda pro slony (2011) 
Water for Elephants n
minih66340minih66340Nevinnost (2011) 
Nevinnost n
minih44425minih44425Pokání (2007) 
Atonement n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Přes nový práh

01:30 - 01:55

21 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Na moll

01:50 - 02:30

1 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

01:50 - 03:05

1 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10