Vřískot 2 (1997)

Vřískot 2 (Scream 2)
65.1 %
 
 

Scream 2

Další název: Vreskot 2 (SK)

    Žánr: horor / mysteriózní
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 14.1.1999        
    Délka: 120 min.
„Máte ještě pořád rádi strašidelné filmy?“
Film "Vřískot 2" je pokračováním známého a úspěšného filmu "Vřískot", který byl před dvěma lety nejúspěšnějším filmem v žánru moderního hororu. Je celkem přirozené, že se režisér Wes Craven po úspěchu prvního filmu rozhodl natočit pokračování. Na konci filmu "Vřískot" se zdálo, že vrah byl odhalen a série brutálních vražd je u konce. "Vřískot 2" nám opět představí studenty Windsor College z městečka Woodboro, dva roky po skončení děje prvního filmu. Do kin městečka přichází film "Stab" ("Bodni"), zobrazující skutečné události před dvěma lety - a právě na jeho premiéře se odehrají další z mnoha vražd...

Podezřelým je každý. Vrahem je někdo z těch, které z filmového plátna dobře znáte… Vřískot 2 vychází z reality. Wes Craven: "Všeobecně vychází hrůza z obyčejných věcí."

režie:
Wes Craven
 
 
hraje:
David Arquette (Dwight Dewey Riley), Neve Campbell (Sidney Prescottová), Courteney Cox (Gale Weathers), Sarah Michelle Gellar (Casey Cici Cooperová), Jamie Kennedy (Randy Meeks), Laurie Metcalf (Debbie Saltová), Elise Neal (Hallie), Jerry O'Connell (Derek), Timothy Olyphant (Mickey), Jada Pinkett Smith (Maureen Evansová), Liev Schreiber (Cotton Weary), Lewis Arquette (Louis Hartley), Duane Martin (Joel), Rebecca Gayheart (Lois), Portia De Rossi (Murphy), Omar Epps (Phil Stevens), Heather Graham (Casey ve filmu Ostří), Tori Spelling (T. Spellingová/Sidney v Ostří), Luke Wilson (Billy Loomis v Ostří), David Warner (Gus Gold), Adam Shankman (tanečník-duch), Wes Craven (muž v nemocnici), Peter Deming (role neurčena), Marisol Nichols (Dawnie), Anne Fletcher (tanečnice), Jennifer Weston (reportérka), Nina Petronzio, Rebecca McFarland, Greg Meiss (Zeus), Sarah Christine Smith (tanečnice), Kevin Williamson (novinář Ron), Roger L. Jackson (hlas v telefonu), Joe Washington (reportér)
 
 
námět:
Kevin Williamson (postavy)
 
 
scénář:
Kevin Williamson
 
 
kamera:
Peter Deming
 
 
hudba:
Marco Beltrami
 
 
výprava-architekt:
Bob Ziembicki
 
 
kostýmy:
Kathleen Detoro
 
 
střih:
Patrick Lussier
 
 
zvuk:
Jim Stuebe, Kurt Nicholas Forshager, Howell Gibbens
 
 
vedoucí produkce:
Harvey Weinstein, Kevin Williamson, Bob Weinstein
 
 
produkce:
Marianne Maddalena, Cathy Konrad
 
 
titulky-česká verze:
Petr Šaroch
 
 
výtvarník:
Hilmar Ragnarsson
 
 
mluví:
Selma Blair (neuvedena)
 
 
zpěv:
Foo Fighters ("Dear Lover")
 
 
choreografie:
Adam Shankman
 
 
zvláštní efekty:
Ron Trost (koordinátor), Class A Effects, Robert DeVine
 
 
koproducent:
Daniel Lupi
 
 
koordinátor kaskadérů:
Tony Cecere
 
 
masky:
Gregory Nicotero (zvláštní maskérské efekty), Howard Berger (a zvláštní maskérské efekty - Supervize), KNB EFX Group (zvlíštní maskérské efekty)
 
 
kaskadér:
Jennifer Badger (double: Courteney Cox), Sophia Crawford (double: Sarah Michelle Gellar), Nancy Thurston, Barbara Anne Klein
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.