Duben
ohodnotit

Vrchní, prchni!

Další název:
Waiter, Scarper!
Žánr:
Rok:
1980
Délka:
85 minut
Premiéra v ČR:
1/1981
„Přál si někdo platit? Fantom restaurací vám vždy vyhoví!“

Komentáře k filmu Vrchní, prchni!

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 55
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.4.2021
O tomhle filmu už bylo asi   řečeno a napsáno úplně   vše a tak už není potřeba   nosit další dříví do   lesa. Tak tedy jen můj   názor. Je to jeden z vrcholů   práce tvůtčího tandemu   Svěrák-Smoljak. Je to   originální, herecky   výborné atd. Zkrátka   skvělý oddechový film,   který se dnes už dá   považovat za českou filmovou   klasiku!
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.12.2010
Nemám nic proti dvojici S+S,   ale jejich dílo mě nijak   zvlášť nebere. Mají svůj   specifický humor, který je   mnohými považován za   kultovní, sám mám některé   jejich hlášky rád, ale ani   Cimrmany ani jiná jejich   dítka nemusím.
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.12.2016
Dalibor Vrána, kterého si   hosté pletou s vrchním,   přijde s nápadem, jak   vydělat peníze, jezdí po   restauracích a hosty   kasíruje. Doma má hezkou   ženu, dětí má více s   několika ženami ale jak se   říká, tak dlouho se chodí   se džbánem až se ucho   utrhne. Až se na něj   domluví číšníci ve   Varech, pěkně jej proženou   a došlo by snad na lynč, jde   do vězení. Ve filmu je   silně erotická scéna s   Patrasovou a Svěrákovy   stírače stírají.   Prvoplánovitě pana Vránu   měl hrát Nárožný, došlo   k velkým sporům, ale film s   Abrhámem je víc než   slušný...
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2017
Naprosto skvělá komedie.   Nepouštím si ji tak často   jako ostatní, ale přesto je   vysoko v mém žebříčku.   Vím, že je to komedie, ale   pár scén bylo zbytečných,   a toho zpívání, byť   sebehezčího také mohlo být   méně.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.1.2010
Bezkonkurenční komedie s   párem Šafránková, Abrhám.   Vzkutku nevídaný námět,   což vítám. Smekám před   panem Smoljakem a přeji více   podobných námětů. A   nejvíc jsem se pobavila,   když Abrháma chytil Smoljak   a vedl ho domů. A   Šafránková pronesla: "   Takhle se střískat za   bílého dne." Nebo tak   nějak to bylo. A jak mu jí   pak natáhla.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2019
Snímek, který jsem dokázala   docenit až ve svém   "stáří". Třeba   scénu s Patraskou jsem nikdy   nedokázala pochopit, ale pak   když jsem časem pochopila,   že všichni chlapi viděj   plasticky, tak to bylo   lepší. U dřívější Na   samotě u lesa, kde bylo víc   vtipu a míň morálky, je   tady od stejných tvůrců   víc morálky a méně vtipu.   Ale už je to taky klasika.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2006
Báječná komedie s   originální zápletkou. Je to   však komedie z které se   tolik necituje, jako z jiných   děl pánů Svěráka a   Smoljaka.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2009
Vrchní, prchni!
Vynikající film s Josefem   Abrhámem. Ale představte si,   že původně měl hlavní   roli hrát Nárožný! Pro   toho Svěrák pana Vránu   psal. Až Smoljak mu to jako   režisér vymluvil, prý   nechtěl až tak moc   komediálního hlavního   hrdinu.
A ještě jedna   taková zajímavost. Jak   vlastně Svěrák přišel na   námět? Jednou v restauraci   se k němu přitočil nějaký   host a chtěl mu platit...
FLA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2011
Tato komedie je přesně ta   kterou můžu   vidět"pořád"a   stále mně baví a   rozesmívá,není co dodat ani   vytknout vše tu   sedí.Hlášky,hudba,herci pro   mně vynikající!
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2009
Výborně natočená   komedie.
Co k tomu   více dodat? Snad jen to, že   pokud je to v TV, tak na to   rád kouknu a snad nikdy mě   to neomrzí.
Tandem   Abrahám a Svěrák - není co   řešit - a jako bonus rejža   Smoljak - ten dokonce i v   malilinkaté roličce.
No prostě paráda.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2011
Vrchní i kominíku prchni :-))
Film nabízí originální   humorné situace a občasné   zhlédnutí člověka   rozesměje. Nesmrtelná je   ústřední písnička -   Severní vítr...

Jenže -
nejen   vrchní, ale i kominík! Na   Turnovsku právě řádí   nebezpečný   "kominík". (Že by   to byl syn Dalibora Vrány   proslulého číšníka a   hudebního virtuóza?).
Muž v černém se   vydává za kominíka a   navštěvuje obyvatele domů   na Turnovsku, již navštívil   8 domů a provedl   "kompletní revizi   komínů", což si také   hned nechal na místě od   majitelů domů zaplatit.   Hledaný je nenápadného   zevnějšku, chodí v černém   ušpiněném obleku.   Jakékoliv informace o   hledaném můžete sdělit na   nejbližší policejní   stanici. :-))) To není vtip (   přestože to působí   směšně) - dnes v podvečer   tuto zprávu dávali v   televizi. :-)))
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2008
"Stovku? Za takovou hudlařinu!"
Legendární výrok z   legendárního filmu. Těch   výroků je ovšem daleko   více včetně již zde   zmiňovaného   "Polívčička   byla?", či "To je   hadrák, ten leští."   nebo také "Kanály?   Zásadně v noci." A tak   bychom mohli pokračovat. Ke   komedii Vrchní, prchni není   co dodat. Je to opravdu   výborný humor a ačkoliv ten   svěrákovský, resp.   cimmermanovský, mi není   nijak blízký, zde musím   udělat velkou výjimku. Josef   Abrhám snad ani svou roli   nehraje, Vy mu zkrátka toho   falešného vrchního   věříte. I Zdeněk Svěrák   perlí ve své roli   vtíravého souseda:   "Kdybyste věděl, na co   já myslím, tak byste byl   povýšen!" Jen by mne   zajímalo, kam se odvíjela   životní cestička té   "ošklivé   Douchové", co by svého   pana šéfa bránila před   zatčením vlastním   tělem:-))) Herečka byla   velmi sympatická.
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Táto komédia patrí medzi   moje najobľúbenejšie.   Dej,herci a hudba z filmu sú   výborné ladené. Herec Josef   Abrham podal vo svojej roli   vynikajúci výkon.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Tady já nemůžu jinak, i   když milionkrát ohraný   film, pořád výborný,   nezapomenutelné scény a   hlášky.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.3.2012
Pivo za päťsto korún?
Pôvodne som chcel dať menej.   Ale po ďalšom zhliadnutí sa   mi páčil ešte viac a viac.   Neviem čím to je, ale toto   sa vydarilo. Scenár balansuje   na hrane geniality a dosť sa   pohráva s detailami. Príbeh   pomerne jednoduchý, i keď   otázne či by i v   skutočnosti tak jednoducho   vychádzal. Ostatné zasa až   príliš pripomínajú   skutočný život. Dalibor má   jednu smolu (ako sa to vezme)   a to slabosť pre ženské. To   mu tak trocha robí problémy,   najmä finančné. Tie sa   rozhodne vyriešiť tak, že   chodí ako falošný čašník   a inkasuje hostí. Aké   originálne, aké jednoduché.   Potom mnoho pekných drobných   príbehov, detailov, epizód.   Porovnanie so spolužiakmi,   stretávka so susedmi, hranie   na husliach a potom   podplatené divadlo, a mnoho   skvelých hlášok. Svojská a   originálna komédia. A takto   sa strieskať za bieleho dňa
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2009
velmi povedená a skvělá   Československá komedie dnes   již klasika a parádní   některé hlášky jsou   známé i dnes je to skvělé   obsazeno i hudební doprovod   je skvělí
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.9.2013
Jedna z nejlepších českých   komedií minulého století.   Některé hlášky zlidověly   (stěrače stírají).   Excelentní výkon J.Abrháma   a scénář Šípa a Uhlíře   dovedly pobavit již celou   generaci diváků.
Mackaku
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.6.2019
Uvalené
Na rozdíl od jiných komedií   S+S už je toto přetažené   do úplného nesmyslu. Po   povedeném Jáchyme, Marečku,   či Kulový blesk si autoři   sáhli do absolutna, až to s   člověkem mlátí o zeď. Asi   už toho měli dost, tak to   dotáhli ad absurdum.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Bez Josefa Abrháma by to   nebyl až tak 100% film, ale   právě Josef Abrhám dává   filmu Zvěráka a Smoljaka tu   pravou a naprosto dokonalou a   úžasnou třešničku na   dortu. Všem už nazpaměť   známý příběh knihkupce   Dalibora Vrány, který si   "přivydělává"   jako falešný vrchní,   zatímco doma všichni věří   tomu, že hraje na housle.   Skutečně VYNIKAJÍCÍ   komedie, na kterou se dá   koukat takřka nonstop. :-)
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2012
Dodnes si prozpěvuji   písničku "Severní   vítr je krutý" a   bavím nad vynalézavostí   knihkupce Dalibora Vrány.   Bohužel na všechno dojel   kvůli ženským. Pan Abrhám   byl výborný. Jako číšník   uměl výborně   počítat.Velice dobrá   zábava!
lucymat
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.9.2011
Mé hodnocení mluví za vše   a, jak se tak dívám, bude tu   vyčnívat. Vrchní, prchni!   je mi vrcholně nesympatické   a zkrátka mi vůbec, ale   vůbec nesedlo. Od Vrchního   rychle prchám.
hejtman
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.8.2007
Moje alergie na tento film,se   postupem času   nezlepšuje,spíše   zhoršuje.I přes pěknou   hudbu a pár zajímvých   scén,se mi stále   přimomíná jen úchylný   pán v černém a trapný   humor.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2019
Komedie, která se stala   zlatou klasikou. Nabitá   vtipnými scénami, dialogy a   kvalitními herci. Zdeněk   Svěrák a Ladislav Smoljak   opět potvrdili svoje   výjimečné postavení   tvůrců české komedie.
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2012
Vynikající komedi
Další klasika české   komedie.Skvělé   scény,nesmrtelné   hlášky,výborné herecké   obsazení,erotická Dáda   Patrasová,skvostná úvodní   píseň.Co více chtít?Snad   jen to hromadné   pronásledování hl.hrdiny mi   přišlo trochu   přehnané...Jinak skvost:-)
Nasudr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2010
Podľa môjho názoru tento   film patrí k najlepším   filmom českej kinematografie.   Výborný námet a scenár   Zdeňka Svěráka, veľmi   dobrá réžia Ladislava   Smoliaka, kvalitné obsadenie   známymi hercami, ale najmä   fantastický výkon Jozefa   Abrháma v hlavnej úlohe   falošného vrchného, sa   nezabudnuteľne vryli do   pamäti nejednému divákovi.   Mne osobne sa veľmi páčilo   množstvo komických   situácií a rôznych   vtipných hlášok. Na   osvieženie jedna z nich v   obchode s knihami: "Na   co vy tady čekáte ?" -   Na pohlavní choroby.   "Nemáme, nevedeme   !"
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.5.2009
Klasická československá   komedie s neotřelym nápadem   a výbornýma hercema.Abrhám   podává skvělej   výkon.Myslim že Zdeněk   Svěrák opět jako   typickej...nevim správný   slovo...možná   "domnělej   inteligent"?No prostě mi   děsně svym chovánim   připomíná jednoho mýho   učitele ze základky.A to byl   hroznej debil...A když vidim   toho Svěráka...je to jako   parodie na toho dotyčnýho a   to je prostě dokonalý:-)Pro   mě je to právje on, kdo   posouvá už takhle výborný   dílko do nebeskejch   výšin...
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.12.2006
Cimrmanovskej humor a   zajímavá zápletka, jo a   taky mě celkem fascinovalo   jakejma západníma autama se   ve filmu jezdilo a všichni   spolužáci hl. hrdiny si   jezdily po světě...
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2008
Světla svítí, blikače   blikají, stěrače stírají.   . . . . do by to neznal. Tahle   komedie patří do klenotnice   české kinematografie.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.8.2008
Nechápu jakto že jsem tuto   skvělou komedii ještě   neohodnotil a neokomentoval.   Film který nikdy neomrzí. Je   to taková hra kočka s   myší. Dalibor Vrána je   obyčejný muž pracující v   knihkupectví a originálním   způsobem příjde na to jak   si slušně přivydělat. Jako   falešný vrchní. A tak   začínají ztřeštěné a   velmi vtipné scénky, jak mu   to všechno hezky   prochází.Nejdřív jezdí v   hadraplánu, později si   koupí novou káru. Užívá   si života, do toho hraje   skvělá hudba od pana   Uhlíře. Ale nic netrvá   věčně a falešnému   vrchnímu jsou na stopě snad   všichni hospodští z   republiky. Dalibor Vrána je   nakonec dopaden a zavřen do   vězení. Ve filmu je spousta   skvělých hlášek, jak to   tak v těchto filmech bývalo.   Smutná to jest pravda, že   takové filmy už dnes   nenatočíme.
lebowski
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.8.2004
Mě osobně se film moc   nelíbil něco tam bylo dobrý   ale jinak nic moc.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2008
Vtipné , svižné ,   nápadité , originální ,   prostě výtečné! Vřele   doporučuji všem milovníkům   humoru pánů Svěráka a   Smoljaka. Film: 90%
aegis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2007
9/10
Jeden z nezapomenutelných   filmů české kinematografie   - trojice   Abrhám,Šafránková,   Svěrák je bezchybná, navíc   jednoduchý ale dobrý   příběh, výborné vtípky a   bezchybné dialogy. Je to   film, ke kterému se vždycky   čas od času rád vrátím a   můžu ho doporučit jako   rodinný film každému.
MaKy92z
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Skvelá komédia zo začiatku   osemdesiatich rokov. Dodnes je   u nás ešte stále   považovaná za najlepšie a   najvydarenejšie filmy   kinematografie. Veľmi   kvalitný námet a scenár k   tomuto filmu vytvoril Zdenek   Svěrák. Ešte lepším tipom   bolo dosadiť do hlavnej role   falošného čašníka Josefa   Abrháma, ktorý tu podal   presvedčivý herecký výkon.   Ale predsa svoje tu odviedol   tiež Ladislav Smoljak, ktorý   vlastné nakrútil tento celý   film.
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2010
Úžasná komedie   nezapomenutelných hlášek,   perfektních výkonů   skvělých herců a   nádherných melodií. Josef   Abrahám v hlavní roli se   vyplatil. Můžu ji vidět   klidně znova a stejně mě   bude bavit.
phorsky1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2007
výbornej film,ten příběh   je tak absurdní,že se   přesně takhle jistě v té   abrurdní době musel   stát,abrhám a   šafránková
herecký   koncert,výbornej humor   svěráka,tento film mně   vždy zaručeně pobaví
Medousek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2008
Jedna z mých   nejoblíbenějších českých   komedií.Zdeněk Svěrák   opět nezkamal svým humorem a   samozřejmě taky skvělá   Libuška Šafránková a její   manžel Josef Abrahám.
AlbertPeta
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.12.2005
Komedie, která mně příliš   nenadchla. Ovšem řadě mých   známých se velmi líbila.   Takže se dá říci   rozporuplné pocity.
scareface68
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.12.2009
"Stěrače stírají..." :-D
U mňa jedna z najlepších   českých komédií vôbec,   film som videl snáď   "1OO x" a vždy   znova a znova sa naň rád   pozriem, keď ho opakujú v   TV. Výborný Abrhám, skvelý   Svěrákovský humor, no   paráda.
omikron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2011
Nejlepší jsou komedie ze života
Nic naplat, nejlepší komedie   jsou ty, které napsal sám   život. A nezáleží, jestli   tím myslím Vrchní prchni,   nebo Na samotě u lesa. V obou   těchto případech totiž   námět přihrál sám život   a autor scénáře tu hraje   úlohu lidového vypravěče.   Tvůrčí dvojice Smoljak +   Svěrák se jednoho večera,   uprostřed 70. let posadila do   nejmenované restaurace na   Malostranském náměstí,   čekajíce na začátek svého   představení. Divadlo Járy   Cimrmana tenkrát sídlilo v   malostranské Besedě. Oba v   kostýmech cimrmanovské doby.   Vrchní ne a ne přijít a   nervózní Zdeněk Svěrák   byl nucen odskočit si tam,   kam i císaři chodí po   svých. Když se vracel,   překvapil ho mírně   společensky unavený občan,   který se u noblesně   oblečeného autora domáhal   zaplacení své hospodské   útraty. A námět na   příběh, pro který 30 let   nenamená vůbec nic byl na   světě.
Nebudu   hodnitit kvality filmu, ty už   prověřil čas. Napadá mne   však smutná úvaha: Které   ze dnešních filmů si s   chutí pustíme za 30 let?   Možná tak Pelíšky nebo   Troškovy pohádky. Zbytek je   až na pár vyjímek šedým   opičením se po zámořských   tuctových filmech. Máme dnes   desítky televizních   programů ale toho   koukatelného pro potěchu   ducha a pro zasmání je   nějak pomálu. Paradoxně,   sametová revoluce, která   povolila zakázané zasadila   kvalitě smrtící ránu.   Proto si přeju, aby zas   přišel čas typicky   českých komedií přímo od   života a českých filmů pro   celou rodinu...
arciking
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2008
Film s nejlepším českým   soundtrackem. A jinak   samozřejmě taky perfektní   humor, skvělý scénář,   herecké obsazení a kdovíco   ještě:-)
Karabekian
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.7.2006
Já ten film prostě nemám   ráda. V dětství jsem toho   "úchylného pana   Abaháma" nesnášela a   následky si nesu dodnes...   :-)
miláček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2009
Výborná komedie dvojice   Svěrák,Smoljak,na kterou se   kdykoli ráda podívám.Někde   tady v komentářích jsem   četla,že hlavní roli měl   hrát Petr   Nárožný-popravdě,nedovedu   si to představit.
kmotr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Polívčička byla
Skvělí výkon pana Abraháma   podtrhuje tento jinak   průměrný scénář.Dobré   hlášky takhle se střískat   za býlého dne a   polívčička byla to už   zlidovělo.
pravo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Hadrák ten neublíži ten   leští. Určite jedna z   najlepších   československých komédií s   fantastickou a môjmu srdcu   blízkou L. Šafránkovou a   skvelým J. Abrhámem dokáže   svojou humornosťou dohnať   až k slzám. Len na jednu vec   pozor akokoľvek mi je   Abrhámov hrdina sympatický v   reálnom živote by som ho   nechcel stretnúť, veď kto   by rád platil dvakrát. Keď   som si robil akýsi pomyselný   zoznam filmov, ktoré chcem   mať na DVD tak tento film tam   trónil na najvyšších   pozíciách i napriek   nespočetným reprízam tohto   filmu a teraz to DVD mám a   môžem si tento neskutočný   snímok pozrieť kedykoľvek.   Ach jaj to je radosti.
ondrink
Hodnocení:
Přidáno: 13.10.2018
úplna kladika, skvela hudba
Supr hlášky ("Nová   doba...!), supr herci,   scénar... veľmi vydarené. O   ústrednej melódii a o vzniku   textu sa dočítate tu:   https://dennikn.sk/blog/123880   5/sverak-uhlir-severni-vitr-ce   skoslovenska-satisfaction/
Salzburg1756
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2012
Výborný film, o chudákovi,   který měl originální   nápad, ale byl to zločin,   takže dopadl špatně.   Výborný film, u kterého se   můžu smát na plné pecky, a   nebo pod doprovázením   výborné a uklidňujících   melodií Jaroslava Uhlíře v   klidu odpočívat. Herecké   výkony byly jako vždy   slušné, ale lépe se to asi   ani zahrát nedalo. Nikdy   nezapomenu na výborné scény   z tohoto filmu. Gratuluji panu   Svěrákovi, i když mu asi   já nemám co gratulovat, za   vymyšlení výborného   námětu a sepsání   bezchybného scénáře.   Každá postava je dokonale   vymyšlená, a následně i   správně zahraná. Jeden z   nejlepších filmů   Československa. Zajímalo by   mě, jak by si s tímto   tématem dokázala poradit   Velká Británie nebo Amerika   :) 91% Jedná se o filmový   originál, ne který nikdo   jiný nepřišel.
petrph
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Uspěšná česká komedie o   muži, který si všiml jisté   podobnosti mezi čísníkem a   hostem ve fraku, a založil na   tom sérii svých drobných   podvůdků. Tato ne zcela   originální zápletka   (poprvé ji použil dost   morbidním způsobem   Chesterton a po něm Le   Charlots) je zasazena rodinné   komedie o stárnoucím   donchuanovi,,
Ajkir
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2010
Pan Vrána jako ing. Králík   v nezapomenutelné komedii s   typickým   Svěrákovsko-Smoljakovským   humorem. Prostě nejde nedat   10/10
Ruce vzhůru   Broučci :)
gottlieb
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2014
Tudy vede cesta...
Tudy vede cesta...ke kvalitní   komedii a může být   tvůrcům ke cti.že se se   právem setkala s diváckou   oblibou.
jozko69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Hezké
Je to naozaj dosť rokov od   premiéry tohto skvostu   českej kinematografie, ale   myslím si, že film je aj v   dnešnej dobe aktuálny. Hoci   sa zmenila doba, charaktery   ľudí ani moc nie. Tam sa   kradlo a podvádzalo v malom,   dnes sa to deje vo veľkom.   Len vinníci dnes akosi   utekajú rýchlejšie...
dun.dee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Smoljak a Svěrák, jakoby to   nestačilo, ještě do hlavní   role obsadí Abrháma!   Dokonalá souhra, skvělý   film, plný hlášek, které   už dnes všichni používáme   v běžném životě.   Nezbývá mi, než smeknout...   Dávám 10 a určitě nejsem   sama...
havsoft
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2018
Nr.: 1
Užasný ryze český nápad   a provedeni. Super zahráno.   Můj nejoblíbenější film.   Můžu se na něj dívat   kdykoliv a vidět ho x-krát a   vždy je úsměvný. Na rozdil   od českých   "FILMŮ" nynější   TVORBY na které se člověk   podívá (jen kvůli reklamy)   a pak zjistí, že se   nevyplatí sedět v kině do   konce těchto   "UMĚLECKÝCH DĚL"
Kitzberger
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2007
Mluvit v souvislosti s panem   Abrhámem o úchylnosti mi   přijde poněkud   nepatřičné. Skvělý herec   ve skvělém filmu,   poetickém, humorném. Pokud v   tom filmu někdo působil   úchylně, tak Pařízek v   podání pana Svěráka.
Režie, hudba, herecké   výkony...joj, vážení   přátelé, dívejte se   pořádně na tento film. Už   se nikdy takové psát ani   točit nebudou.
sroubecek.1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2008
BEST OF....
Tenhle film je prostě THE   BEST OF... Nejlepší český   film jaký byl kdy   natočený.Výborný herecký   výkon Josefa Abrháma alias   Dalibora Vrány.Jeho role byla   naprosto věruhodná.
Nápad scénáristů   napsat film o falešném   vrchním,fantoma   dřívějších Restaurací A   Jídelen je   mistrovské.Děkuji za tenhle   film.Nikomu ho ale   doporučovat nemohu,protože   si myslím,že to je česká   kllasika a každý ví,jak   dobré to je.
Solo712
Hodnocení:
Přidáno: 1.1.2018
Všiml jsem si až včera
Jistě nevinná hláška:   kluk: "táta hraje na   housle" strýc z Moravy:   "(kdo) Dalibor?"   Vránová: "hraje na   housle." (Protože jsem   film viděl poprvé před   patnácti lety v Kanadě,   tohle mi původně ušlo).

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24326minih24326Žena v ringu (1979) 
The Main Event n
minih51265minih51265Pátrací oddělení (2006) [TV seriál] 
Section de recherches n
minih189926minih189926Ženy a život (2022) 
Ženy a život n
minih15318minih15318Pan Chůva neboli osobní strážce (1992) 
Mr. Nanny n
minih49131minih49131Tři chlapi v chalupě (1961) [TV seriál] 
Tři chlapi v chalupě n
minih82333minih82333Bastardi III (2012) 
Bastardi III n
minih6000minih6000Delta Force 3 (1991) 
Delta Force III n
minih53945minih53945R.A.S. (1973) 
R.A.S. n
minih126243minih126243Believe Me (2014) 
Believe Me n
minih59018minih59018Parcela 60, katastr Lukovice (1983) [TV film] 
Parcela 60, katastr Lukovice n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190553
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376580
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10