Vraždy podle abecedy (2008)

Vraždy podle abecedy (The Alphabet Killer)
62.2 %
 
 
 
Film na Blu-ray

The Alphabet Killer

Další název: Vraždy podľa abecedy (SK)

    Žánr: thriller / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 100 min.
Děvčátko nasedne k někomu do auta. Snaží se utéct, volá o pomoc. Později je nalezeno mrtvé, znásilněné a uškrcené, přesto oblečené. Detektiv Megan Paigeová se snoubencem Kennethem Shinenem se snaží vypátrat vraha děvčátka jménem Carla Castillová, ale ani po třech měsících vyšetřování nemají podezřelého. Megan od začátku tvrdí, že vrah nebude hlupák, ale sériový vrah, který zaútočí znova. Megan začíná postupně všechny opět vyslýchat. Od otce oběti se dovídá, že byli rozvedení. Megan si prohlíží pokoj děvčátka u její matky v domě. Megan mívá zvláštní pocity – jako by byla mrtvá u ní, prošla okolo či se jí dotkla. Megan si v dětském pokojíčku zkouší lehnout pod postel. Tam objeví vyrytý kříž. Carlině matce se Meganina návštěva nelíbí, takže musí dům opustit. Megan však nakonec zakážou na případu pracovat. Údajně má na ni případ špatný vliv. Megan má totiž čím dál větší pocit, že ji zavražděné děvčátko navštěvuje a že ji nutí, aby vraha našla a nepřestávala...

Megan nakonec napíše dopis na rozloučenou a podřeže si žíly. Její snoubenec ji najde v kalužích krve – naštěstí ještě není pozdě na přivolání pomoci. Megan se probouzí v nemocnici a čeká ji dlouhá léčba. Přijde o práci i o přítele. Dva roky se léčí z duševní choroby – údajné schizofrenie. Nyní znova dostává novou šanci, práci v oddělení spisů.

V léčebně se seznámí se skupinou lidí, každý má nějaký problém. Společně mohou rozebírat to, čím si prošli a jak na ně reaguje okolí. Seznámí se zde s Richardem Ledgerem, který je na vozíku, a stanou se z nich dobří přátelé.
Pak dojde k zabití další dívky. Megan se případu dvou zvražděných dívek nehodlá jen tak vzdát. Napadne ji, že je mezi oběťmi souvislost. Jméno a příjmení dívky začíná vždy na stejné písmeno, jako jméno místa, kde byla nalezena. V prvním případě jde o písmena C, u druhé písmena K. Megan svoji domněnku svěří Richardovi. Také poprosí svého bývalého přítele Kennetha, který je nyní hlavním vyšetřovatelem, aby se mohla znova účastnit vyšetřování. Doktoři jí to nedoporučují, protože by se mohl její stav zase zhoršit. Megan je přidělena k detektivovi Stevenovi Harperovi. Nesmí do vyšetřování zasahovat, ale může ho sledovat a občas pomoci...

Zdroj: FTV Prima

režie:
Rob Schmidt
 
 
hraje:
Eliza Dushku (Megan Paige), Cary Elwes (Kenneth Shine), Timothy Hutton (Richard Ledge), Tom Malloy (Stephen Harper), Michael Ironside (kapitán Nathan Norcross), Bill Moseley (Carl Tanner), Carl Lumbly (Dr. Ellis Parks), Brian Scannell (Jay Castillo), Larry Hankin (Perry), Jack McGee (Hank), Melissa Leo (Kathy Walsh), Andrew Fiscella (Len Schafer), Tom Noonan (kapitán Gullikson), Rocco Sisto (Otec McQuarrie), Frank Rossi (Francis Baker), Meltem Cumbul (Elisa Castillo), Kristina Jewell (Wendy Walsh), Sarah Anderson (Elizabeth Eckers), Shawn Michael (Anthony Peters), Bailey Garno (Carla Castillo), Renata Batista (číšnice)
 
 
scénář:
Tom Malloy
 
 
kamera:
Joe DeSalvo
 
 
hudba:
Eric Perlmutter
 
 
střih:
Frank Reynolds
 
 
kaskadér:
Jennifer Badger (double: Eliza Dushku)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.