Duben
ohodnotit

Volavka 2

Infernal affairs 2

Další název:
Wu jian dao 2
Žánr:
Země:
Rok:
2003
Délka:
119 minut
„Dva odlišní muži se stejným cílem, - dostat se z této hry živý“

Obsah filmu Volavka 2

 
Dva kadeti vedou paralelní a stejně nebezpečný život. Jeden je vyslancem mafie, infiltrovaný v policejním prostředí jako vyzvědač a druhý naopak vyzvědačem policie v kruzích mafie. Špionážní drama pokračuje na obou stranách. Naproti vzrůstající důvěře začíná tak jako mafie, i policie cítit šikovný podvod. Stres se zvyšuje a Chan a Lau musí jen jediní. Dostat se z této hry živí.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Lau Wai-KeungLau Wai-Keung  
Alan MakAlan Mak  
hraje:
Edison ChenEdison Chen.....Lau Kin Ming [22]   
Shawn YueShawn Yue.....Chen Wing Yan [21]   
Anthony Wong Chau-SangAnthony Wong Chau-Sang.....SP Wong [41]   
Francis NgFrancis Ng.....Ngai Wing-Hau [41]   
Eric TsangEric Tsang.....Eric [50]   
To ChapmanChapman To.....Tsui Wai-keung [30]   
Hoi LinHoi Lin.....bratr Ngaie [33]   
Bey LoganBey Logan.....inspektor Calvin [39]   
Roy CheungRoy Cheung.....Law [38]   
Ricardo Mamood-VegaRicardo Mamood-Vega.....soukromé očko [34]   
Brandon RheaBrandon Rhea.....soukromé očko [32]   
Jun HuHu Jun.....Luk [35]   
Henry FongHenry Fong.....Gandhi (v titulcích - Fong Ping)   
Peter Ngor Chi-KwanPeter Ngor Chi-Kwan.....Negro   
Teddy ChanTeddy Chan.....Ching [44]   
Arthur WongArthur Wong.....Wah [46]   
scénář:
Felix ChongFelix Chong  
Alan MakAlan Mak  
hudba:
Johannes BrahmsJohannes Brahms  
Kwong Wing ChanChan Kwong Wing  
kamera:
Lau Wai-KeungLau Wai-Keung  
Man-Ching NgNg Man-Ching  
střih:
Curran PangCurran Pang  
Danny PangDanny Pang  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Intersonic
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, kantonská, mandarínská
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Volavka 2 >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

weitinger
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.2.2021
Tvůrcům se povedla jedna pěkná věc, co se   týče příběhu. Na začátku rozsypali puzzle,   promíchali a postupně začali skládat, až   poskládali. A ono to fungovalo. Krásná hudba,   ta tedy tu atmosféru doplnila na jedničku.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.2.2020
Snímek slouží jako prequel, který byl po   úspěchu předchozího snímku vyroben dosti   rychle. Vlivem toho ve výsledku postrádá   stejně hodnotné psychologické drama a napětí,   avšak dá se uznat, že nějaká ta snaha byla.   Diváci dostávají možnost ponořit se hlouběji   do pozadí postav a jejich motivů, čímž se   ledasco osvětlí. Tento počin tedy předchozí   snímek jakoby doplňuje. Příběh sice obsahuje   několik málo dobrých nápadů, působící   přívětivě, avšak stejně jako by to bylo   nějak málo. Emoční sounáležitosti nefungují   a ani napětí není tak dobré jako posledně.   Příběh je však i tak zajímavý, který v   rámci gangsterského žánru dokonce v   některých paralelách jakoby připomínal   snímek 'Kmotr' (1972). Pokračování   úspěšných snímků sice málokdy dosáhnou   stejné kvality, ale i tak si měli tvůrci na to   dát větší čas, hlavně co se týče   zpracování scénáře. Snímek mohl vypadat o   nějaký ten žejdlík lépe.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2012
Na konkurenční databázi (zde těch komentářů   moc na výběr nebylo), jsem se dočetl, že   druhá Volavka sama o sobě nefunguje. Prý je   potřeba vidět první díl atakdále. S těmito   názory nemohu souhlasit. Samozřejmě, očekával   jsem určitou provázanost s dílem   předcházejícím a nepřekvapivě jsem se jí   dočkal. Nemohu posoudit, zda by mi bylo jasné   všechno bez znalosti předchůdce, ale nemyslím   si, že by to byl velký problém. Charaktery   „špionů“ Yana a Laua jsou totiž odsunuty   hodně do pozadí a spíše nenásilně propojují   tento mafiánský „epos“ s první Volavkou.   Nemyslím, že to bude příliš nadsazené, když   toto pokračování nazvu asijským Kmotrem. Je tu   totiž všechno, co bych od něčeho takového   čekal – smrt ve vedení,   „restrukturalizace“ po mafiánsku (vraždy,   vraždy, vraždy), zrada, krev, policie, drogy,   velké peníze, vydírání, střelba. Takové   filmy mám opravdu rád. Snímek se ponejvíce   zaměřuje na fungování zločinecké organizace,   v druhé řadě potom na poměřování sil mezi   bossem Ngai Hauem a jeho protivníkem, z první   Volavky dobře známým superintendantem Wongem.   Yan a Lau se toho všeho účastní v tu více,   či častěji méně důležitých rolích i když   některé příběhy, či některé jejich scény   nemají velký význam na globální dění, ale   hlavně pro ně osobně (což je klad). Tím   myslím například linku Lau – Mary nebo na   druhé straně setkání Keunga s Yanem. Co mě   potěšilo a překvapilo zároveň je skutečnost,   že i když víte alespoň zhruba jak to dopadne,   přesto jsem se dočkal několika menších či   větších překvapení, napětí a dokonce i   silných scén. Pochválit musím opět obsazení.   Leung ani Lau se zde pochopitelně nevyskytují,   ale i mladí herci, hlavně tedy Shawn Yue mají   něco do sebe. A díky přítomnosti skvělých   Anthonyho Wonga, Erica Tsanga a v neposlední   řadě také Francise Nga mi hlavní hvězdy ani   příliš nechyběly. K hercům mám ještě jeden   postřeh – třeba Eric Tsang vypadá a často se   i chová jako vyloženě komediální postava,   přesto nepůsobí nereálně jeho „funkce“.   Podobně na tom je i Francis Ng – od pohledu   sympaťák, střední vrstva, možná nějaký   učitel, manager…Zkrátka v amerických filmech   většinou „mafián vypadá jako mafián“ (ne   že bych si na takového De Nira, Pacina či   Pesciho chtěl stěžovat!). Samozřejmostí už   je skvělá hudba a můj velký osobní zmatek   během prvních asi 20ti minut. Yana s Lauem jsem   neměl problém odlišit, ovšem u vůdců gangu   to bylo podstatně horší, stejně jako jejich   jména. Přesto jsem se v příběhu nakonec   neztratil a všechno podstatné pochytil.   Potěšující je skutečnost, že druhý díl mě   bavil stejně jako předchůdce.
Andrejevna
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.12.2008
Svým žánrovým zaměřením jednoznačně to   nejlepší, co kdy bylo natočeno. Celý příběh   je mistrovsky vymyšlen a propracován až do   sebemenších detailů. Kamera a její zpomalené   záběry jsou zde dovedeny k naprosté dokonalosti   a v kombinaci s úžasnou hudbou a výbornými   herci tvoří omamný,vzrušující zážitek.Tak   jak jsem u první Volavky obdivovala krásně   vzpřímené tělo A.Laua a tajemný výraz   T.Leunga a jimi zahrané hlavní postavy, tady mě   uchvátila tvář mladého Yana, kterému se v ní   zračí utrpení snad celého světa a všech   jeho křivd, jež se on snaží alespoň z   nicotné části napravit. Nezapomenutelné!

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih2905minih2905Americký ninja 2 (1987) 
American Ninja 2: The Confrontation n
minih117923minih117923Chraň nás od zlého (2014) [2k digital] 
Deliver Us from Evil n
minih40845minih40845(J)elita ze střídačky (2006) 
The Benchwarmers n
minih144139minih144139Mučedník (2016) 
Uchenik n
minih20095minih20095Šakal (1997) 
The Jackal n
minih86164minih86164Hypnotizér (2012) 
Hypnotisören n
minih124923minih124923Cesta do Palomy (2014) 
Road to Paloma n
minih36820minih36820100 sladkých holek (2000) 
100 Girls n
minih46006minih46006Bez šance (1999) 
No Tomorrow n
minih40567minih40567Koma (2004) 
Jiu ming n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Skrytá identita (2006)

 Skrytá identita (2006)
Skrytá identita n
The Departed
Žánr: krimi / drama / thriller
Země: Spojené státy americké / Hongkong
Režie: Martin Scorsese

(remake)

Volavka 3 (2003)

 Volavka 3 (2003)
Volavka 3 n
Wu jian dao 3
Žánr: krimi
Země: Čína / Hongkong
Režie: Lau Wai-Keung, Alan Mak

(pokračování)

Volavka (2002)

 Volavka (2002)
Volavka n
Infernal Affairs
Žánr: krimi / drama
Země: Hongkong
Režie: Lau Wai-Keung, Alan Mak

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10