Duben
ohodnotit

Vojákova dívka [TV film]

Soldier's Girl

Další název:
Dziewczyna zolnierza
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
112 minut

Komentáře k filmu Vojákova dívka

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Vojákova dívka
Tenhle film zaručeně chytne   člověka za srdce, to je   bezpochyb. Je to úžasný   příběh vojáka, který se   zamiluje do tanečnice, která   není tak úplně žena, i   když tak vypadá. Film   poukazuje na neustále   problémy s homosexualitou,   které provází svět.   Dokonalý výkon předcedl Lee   Pace, který je můj   oblíbený herec, a po tomhle   filmu stoupl v žebříčku   hodně ale opravdu hodně   vysoko. Příběh, který   bohužel nekončí dobře.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.5.2013
Smutné drama podle   skutečnosti, nevím jaké to   bylo doopravdy, ale film je   hodně zajímavý. Vypráví o   tom, že láska si nevybírá   a sexuální orientace není   také vždy jistá. Nesourodý   pár, který se miloval, ale   nebylo jim nakonec přáno,   netradiční film.
Justik66
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2008
Neobvyklý příběh o lásce,   který útočí na vaše city   a zaskočí vás nečekaným   koncem. Na televizní film   neskutečně   profesionální.Popis / Obsah   / Info:
Hrdiny   strhujícího amerického   dramatu jsou jsou dva   zamilovaní lidé, kteří   však rozhodně netvoří   standardní pár. Jeden z nich   je muž a druhý - se chce   stát ženou. Říká si   Calpernia a živí se   vystupováním v baru, který   ve chvílích volna   navštěvují vojíni z   nedaleké základny. Jedním z   nich je i nováček Barry   Winchell. Ten je sám   překvapen, jak ryzím   ženstvím jej Calpernia   okouzluje. Avšak než se z   nich stane něžně   zamilovaný pár, musí Barry   překonat počáteční   rozpaky i vlastní předsudky.   Calpernia pro změnu jen   nedůvěřivě a s obavami   přijímá skutečnost, že je   pro někoho opravdu   přitažlivá. Jenže jsou tu   ještě ostatní vojáci z   kasáren, a některým není   tak úplně jedno, jak si   Barry počíná v soukromí...   Film režiséra Franka   Piersona se dotýká stejného   tématu jako oscarové drama   Kimberly Peirceové Kluci   nepláčou (1999) a vznikl   také podle skutečných   událostí. Byl nominován na   řadu ocenění, mimo jiné na   prestižní Emmy (za režii a   masky) a na Zlaté glóby v   kategorii televizních filmů   (nejlepší film, nejlepší   herec-Troy Garity a nejlepší   herec ve vedlejší roli-Lee   Pace). Představitel hlavní   role Troy Garity (vl. jm. Troy   O. Hayden) je členem   slavného hereckého klanu   Fondových - je synem herečky   Jane Fondové a politického   aktivisty Toma Haydena.
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.6.2012
Oh Calpernia...
Tak na tenhle výborný   snímek jsem dostal tip od   uživatelky hledaseniki a   nezklamalo. Výborné drama,   které napsal sám život.   Proč všechny tyhle   příběhy končí tak   tragicky? Proč jsou mezi   námi lidé kteří se   nechají ovlivnit   čímkoliv...?Klobouk dolů   před výkonem Lee Paceho, ten   byl v roli transexuální   Calpernie naprosto dokonalej,   za zmínku stojí i Troy   Garity jeho dobrosrdečný   dysletik Barry si mě taky   získal. Škoda, že to   dopadlo, jak to dopadlo, byli   by hezky pár. To je život.   Dávám 90% :)
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.3.2013
Kdo viděl tento film, tak   musil především   pochopit,že nejde o nějakou   senzaci či karikaturu. Jde   lidi, kteří hledají své   štěstí, svůj život a   někoho s kým se o všechno   budou dělit. Je to film i   strachu, že někdo nabourá   tomu druhém jeho svět. Herec   ,který vytvořil postavu   Calpernie pro mě zůstane   neuvěřitelným, protože   nebylo nic poznat, žádný   náznak karikatury. To   drama,že jiný člověk či   skupina může jen tak zabít   druhého člověka, protože   se nějak liší, má rád ...   je pro mě nesmiřitelným   nepochopením. Nemůžu si   přece osobovat právo někoho   soudit
a nebo dokonce   použít násilí, to se   přece vždy obrátí.   Doporučuji každému, kdo si   ještě nemyslí,že může   být Bůh.
Faye
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Každodenní vojenský dril,   jednotvárný život na   základně a najednou Barry   objeví v té   všudypřítomné zelené   něco třpytivého. Jmenuje se   Calpernie a nachází se   někde uprostřed cesty mezi   mužem a ženou. Oba jsou   zaskočeni. Calpernie tím,   že je přitažlivá i pro   někoho „normálního“ a   on tím, že mu ta   „jinakost“ v lásce nijak   nepřekáží. Dva lidé,   kteří nalezli jeden druhého   a chtějí být spolu, nic   víc, nic míň. Příběh o   lásce, kterou jim jejich   okolí, ale nedokázalo   odpustit. Po všech   stránkách výborně   natočené drama, včetně   výběru hudby a především   excelentní Lee Pace ... „   Na snech je nebezpečné to,   že začnete věřit, že se   splní“.
xebece
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2006
Tento film vás hluboce   zasáhne, už jen proto, že   je natočený podle skutečné   události. Vypráví tragický   příběh vojáka Barryho   Winchella, který zaplatil   životem za to, že miloval   někoho, koho společnost   odsuzuje. Je to film o lásce,   ale také o nenávisti   pramenící z předsudků a   nevzdělanosti. Nechává nás   nahlédnout mezi americké   vojáky a je to alarmující   pohled na skutečné primitivy   s velice nízkým IQ, kteří   navíc mají psychické   problémy. Nechutný vojenský   dril z nich dělá ještě   větší pitomce.   Nejdůležitějším   poselstvím filmu je láska,   která bourá předsudky a   ukazuje, jak jsou malicherné   a hloupé. Je to nádherný,   ale smutný příběh s   vynikajícím obsazením. Troy   Garity jako Barry Winchell a   hlavně Lee Pace jako   Calpernia na tom mají velkou   zásluhu.
simca.talpi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.3.2008
Tebhle snímek se mě hodně   dotknul. Láska mezi vojákem   Barrym a Celpernii, která je   nacestě stát se opravdovou   ženou. Nepřejícnost okolí,   obzvlášť Barryho   spolubojovníků. Vynikající   výkony, režie jakbysmet.   Tragický zavěr se Vás   dotkne a budete nad tím   dlouho přemýšlet.
ja.rebel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2007
Vojákova dívka
Muž a   "žena"....Barry a   Calpermia. Jak jednoduché to   mohlo být.... Vojín Barry   Winchell, nováček na   základně. Obyčejný kluk s   cílem stát se vojákem   měsíce. Calpernia,   "tanečnice" v gay   clubu. On okouzlen jejím   ženstvím a ona zmatena jeho   zájmem. Kolik rozpaků a   předsudků musel Barry asi   překonat, než zazvonil u   jejích dveří. Kolik úsilí   asi stálo Calpernii než   uvěřila, že je pro něho   přitažlivá a že ji miluje   právě takovou jaká je.   Jenže ještě je tu   společnost spoutaná   předsudky a konvencemi,   základna plná   "kamarádů" a   lidská závist a zloba.   "Jsem zrůda když miluju   zrůdu?" Možná   nepůsobivější otázka   celého dramatu. Co asi cítil   vojín Winchell když ji   vyslovil? A co cítila jeho   dívka? Dívka, která se   toužila stát dívkou.......
iggens
Hodnocení:
Přidáno: 30.4.2006
Velmi dobrý film, určitě   vás zasáhne. Nevšední   vztahy, vyhrocené situace až   do extrémů. O to více je   překvapující, že tento   film je natočen podle   skutečné události. Herci   skvělí, zvlášťě Shawn   Hatosy, který si zde zahrál   velmi komplikovanou osobnost.
gotzila
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2009
po schlednutí tohoto filmu   pred peti lety jsem stale   hledal kde tento film najit po   usilí jsem se konečne   dopracoval že jsem tento film   našel i pri klasicke   orientaci pohlaví mě tento   film hodně ujal a moc ho   doporučuji je v nem ukázano   jak krutá je dan za to když   nekdo neunese jake je člověk   orientace a i obycejneho muže   chytne tento pribech za srdce.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40363minih40363My všichni školou povinní (1984) [TV seriál] 
My všichni školou povinní n
minih7733minih7733Francouzská spojka 2: Dopadení (1975) 
French Connection II n
minih30729minih30729Taková zvláštní rodinka (2001) 
The Royal Tenenbaums n
minih58610minih58610Spolubydlící (2010) 
The Roommate n
minih40044minih40044Nabít a zabít (2005) 
Lucky Number Slevin n
minih75550minih75550Rychle a zběsile 6 (2013) [2k digital] 
Fast & Furious 6 n
minih98918minih98918Pěsti ze železa (2012) 
The Man with the Iron Fists n
minih17807minih17807Gauneři (1991) 
Reservoir Dogs n
minih28529minih28529Taková normální rodinka (1971) [TV minisérie] 
Taková normální rodinka n
minih57238minih57238Dying Breed (2008) 
Dying Breed n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10