Vlci (2006)

Vlci (Skinwalkers)
51.9 %
 
 

Skinwalkers

    Žánr: horor
    Země: Kanada / Spojené státy americké / Spolková republika Německo
    Premiéra v ČR: 27.9.2007        
    Délka: 110 min.
Na tomto světě jsou tak strašlivé věci, že se raději tváříme, že neexistují.....ale pravda je jiná.

Yee nadlooshi je navajské označení pro skiwalkery, lidské bytosti, které získaly nadpřirozené schopnosti. Někdo tomu říká dar, jiný prokletí. Tak vypukla válka mezi těmi, kteří se chtějí prokletí zbavit, a těmi, kdož nechtějí o svou nadlidskou sílu přijít. Podle legendy přinese zkázu všech skinwalkerů třináctiletý chlapec.

Varek (Jason Behr) se svými společníky patří ke skupině skinwalkerů, která nechce o svou sílu přijít a tak marně po chlapci pátrají. Až jednou náhodně narazí na malé nenápadné venkovské městečko jménem Huguenot. Tady žije vyvolený chlapec Tim (Matthew Knight) se svou matkou Rachel (Rhona Mitra), která nemá o ničem ani ponětí. Také netuší, proč se po smrti jejího manžela o ně jejich přátelé s jejím švagrem Jonasem (Elias Koteas) v čele, tak láskyplně starají. Někdy až moc. Jonas, stará Nona (Barbara Gordon - Kostka) a ostatní jsou ti, kteří své schopnosti považují za prokletí. Proto Tima celý jeho dosavadní život hlídali a ochraňovali.

Po příjezdu Vareka a jeho lidí nastává přímo na hlavní křižovatce velká přestřelka, při níž je zabito několik Timiho ochránců. Mezi nimi je i stará Nona, která bojovala velmi statečně. Ostatním se podařilo uprchnout v nákladním autě připraveném na podobnou situaci.

Cestou do hlavního sídla Navajů se Rachel s Timem dozvídají celou pravdu o legendě a skinwalkerech od indiána Willliho (Tom Jackson). Ten není skinwalker, jenom se stará o ty dobré. Varek už je také na cestě. Jen se zastaví se svými lidmi v jednom motorestu, kde na několika hostech ukojí svou touhu po krvi. Poté se Varek se Sonjou (Natassia Malthe) oddávají divokému a živočišnému sexu.

Ráno vyrazí za uprchlíky, kteří museli zajet do nemocnice, protože Tim zkolaboval a omdlel. Tam je najdou a opět dochází k přestřelce, při níž umírá Doug (Liriq Bent), který ještě stihnul odnést Timiho do auta. Zde se také Rachel dozví, že její manžel nezemřel - je to totiž Varek a Tim je tudíž jeho syn. To netušil ani Varek a je z toho také velmi zmaten a znepokojen.

Po přestřelce v nemocnici, kterou přerušily až policejní sirény, odjeli do lesů, jenže Kath (Sarah Carter), Jonasova dcera, zůstala u Vareka v zajetí.A dam (Shawn Roberts) ji miluje a i přes Jonasův zákaz, se ji ráno vydá hledat. Našel ji, sice byla mučena, ale žije. Tak tedy i s ní nasednou do nakláďáku a pokračují dál. Jenže Varek už Kath stačil přeměnit na jinou bytost. Ta zabije Willa i svou lásku Adama. Už to není Kath jako dřív. Jonasovi nezbývá nic jiného než svou vlastní dceru zastřelit.

Po následné bouračce se Rachel, Tim a Jonas ukryjí v nedaleké továrně na zpracování železa. Tam se pro jistotu Rachel s Timem schovají a zamknou, i před Jonasem, v zamřížované ocelové kanceláři. Půlnoc se blíží. Tedy čas, kdy se má proroctví naplnit.

Do továrny už přijel i Varek, Zo (Kim Coates) a Sonja. Začnou hledat Tima. Jonas nejprve chytrou lstí zlikviduje Zo, ale poté jej čeká mnohem těžší soupeř......Varek.

Sonja mezitím napadla Rachel a Tima, oni ji však společnými silami zastřelí. Rachel musí zastřelit také Jonase, který se v boji s Varekem napil jeho krve a začal nad sebou ztrácet kontrolu. Varek, který se sem přiřítil, omráčí Rachel a pak chce zakousnout Tima. Než se tak stane, odbije půlnoc a legenda se naplní...

...takže po požití Timovy zvláštní a vzácné krve se Varek promění na člověka.

Legenda tedy nelhala, jenže to není tak jednoduché, jak si všichni mysleli.


Pozn. aut.: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.  Autor: M.A.G.

režie:
James Isaac
 
 
hraje:
Rhona Mitra (Rachel), Jason Behr (Varek), Elias Koteas (Jonas), Kim Coates (Zo), Natassia Malthe (Sonja), Matthew Knight (Timothy), Sarah Carter (Katherine), Barbara Gordon (Nana), Shawn Roberts (Adam), Lyriq Bent (Doak), Carl Marotte (šerif Kilmer), Ramona Pringle (sestra Sally), Todd Schroeder (Redneck), David Sparrow (Manny), Roman Podhora (John), Julian Richings (smutný muž), Tom Jackson (Will), Rogue Johnston (Grenier), Scott Anderson (Courtney), Billy Melenhorst (Timothyho dvojče), Jessica Huras (Bar Girl), Everton Lawrence (Roy/Paramedic)
 
 
scénář:
James Roday Rodriguez, James DeMonaco, Todd Harthan
 
 
kamera:
David A. Armstrong, Adam Kane
 
 
hudba:
Andrew Lockington
 
 
kostýmy:
Antoinette Messam
 
 
střih:
Allan Lee
 
 
produkce:
Dennis Berardi, Don Carmody, Brian J. Gilbert
 
 
zvláštní efekty:
Lindsay MacGowan
 
 
koordinátor kaskadérů:
Steve Lucescu
 
 
vizuální efekty:
Dennis Berardi (supervize), Joseph C. Pepe
 
 
výprava:
David Hackl
 
 
výkonný producent:
Brian Gilbert, Robert Kulzer
 
 
kaskadér:
Jennifer Vey (double: Katherine), Dana Jones
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.