Duben
ohodnotit

Vinnetou - Rudý gentleman

Winnetou II

Další název:
Winnetou - 2. Teil / Vinetu II / Giorni di fuoco / Vinnetou II. - Červený gentleman (SK)
Rok:
1964
Délka:
94 minut
„Hrdinný náčelník Apačů přináší vlastní oběť za mír mezi bělochy a indiány.“

Komentáře k filmu Vinnetou - Rudý gentleman

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2021
Pro tento druhý díl platí   doslova a do písmene totéž   jenom těch výborných herců   je ještě víc (přibyli   Klaus Kinski, Terence Hill,   Renato Baldini aj.) a děj je   ještě o chloupek   napínavější
SvoKar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2010
Vzdor asi nejsilnější   myšlence příběhu (vzdání   se lásky kvůli míru) mi   připadá ze Zlaté 4   nejslabší. Přesto je   lepší než většina   ostatních Mayovek. Záporák   si tu před svou smrtí   vytrpí asi nejvíc, když z   něj udělají   "jehelníček".
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.7.2015
Na Klause Kinského já   osobně můžu koukat 24 hodin   denně. Jedinečný zjev a   návaznost na české   publikum. Jeho role ve   zfilmovaných wallaceovkách,   italských hororech, a i v   této mayovce jsou   neopakovatelné. Pro mě   nejvíc zazářil ve filmech   režiséra Wernera Herzoga:   Cobra Verde a Fitzcarraldo. I   když údajně šlo o těžkou   spolupráci plnou hádek mezi   Kinským a Herzogem, filmy   jsou tím nelepším v   hercově filmografii.
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2010
Tento film mám ze všech   vinetouvek nejraději a to i   po letech se k němu   vracím.Kde je to kouzlo?   Někdy jako dítě vidím   nádherný film, a když jej   vidím v dospělosti,tak se   nestačím divit. Jinak   scenérie jsou přímo   parádní. A filmy si téměř   vystačily,s německými herci   až na na pár vyjímek a   hordu indiánů.
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2006
Vinnetou - II díl
Přátelství indiánského   náčelníka Vinnetoua a jeho   pokrevního bratra Old   Shatterhanda je všem známý.   V kraji řádí Forresterrova   banda bezohledných vrahů,   kteří vypalují indiánské   vesnice.Náčelník Apačů   Vinnetou chce uzavřít   příměří mezi indiány a   bílými. S Old Shatterhandem   vypracují mírový plán.To   se ale nelíbí   Forresterově bandě, která   se pokouší překazit jejich   plán všemi prostředky.   Vinnetou se při své cestě   seznámí dost neobvyklým   způsobem s Ribannou, kterou   zachrání před poraněným   medvědem a oba se do sebe   zamilují. Náčelník Apačů   ale není sám, komu se   krásná indiánku líbí.   Mladý poručík Merril je   okouzlen její krásou a chce   ji také za ženu. Jejich   manželství má tak být   zpečetěním přátelství   mezi vojáky a indiány, a tak   je mu Ribanna v rámci   nastolení míru   přislíbena... to jsem se   tenkrát nabrečela, že   hodný Vinnetou nedostal svou   lásku Ribannu...
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2012
Druhý díl   "Vinťovské"   trilogie sice nemá s   původní knižní předlohou   téměř nic společného,   přesto by byla škoda ho   zatracovat. Dojemný příběh   Vinnetouovy marné lásky a   nelítostné scény   vzájemného vybíjení mezi   Indiány a bílými osadníky   z něj udělaly film, na   který se nezapomíná.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.7.2015
V televizi zase okurková   sezona a tím pádem   opakující se Mayovky.   Vždycky jsem překvapená,   jak si pamatuji slovo od slova   všech hrdinů, prostě   pořád to tam je.
A   všichni tehdá byli mladí a   naživu a hezky se na to   kouká, i když pravá realita   soužití Indiánů s bílými   bratry byla od filmu   vzdálená na míle daleko.
Při nynějším   zhlédnutí jsem se více   soustředila na dabing   vedlejších postav a zaujalo   mne, že Zdeněk Štěpánek   daboval starého plukovníka   Merrilla. přiznám se, že si   vůbec nepamatuji, že by se   pan Štěpánek věnoval   dabingu, ale bylo zajímavé   ho poslouchat.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2014
Jojo Rudej Gentlas Vinnetou a   jeho kámoši, skvělá banda   špatnejch grázlů, humor,   hudba, akce, tohle jsou   vydařené díly, které máme   rády od dětství a i dnes se   na ně dá dívat i po tolika   letech.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2014
V roce 1964 se němečtí   filmaři rozhodli využít   zájem o 'Mayovky' a rozhodli   se jich natočit více.   Vznikli celkem tři, jestli se   nepletu. Mezi nimi je   přirozeně i druhý díl   hlavní trilogie. Opět je   ohrožen mír a tak opět   mají Vinnetou a Old   Shatterhand co dělat, aby byl   stále zachován. Pojistka   však je pro Vinnetoua velmi   krutá. V tomto snímku se   poprvé objevují dva   zásadní herci. První je   Gojko Mitič ( když nebudu   počítat předchozí díl a   snímek 'Old Shatterhand', kde   spíše působyl jako   komparzista), který později   jako protiváhu rozjel   vlastní indiánky a Terence   Hill, ještě pod svým   jménem Mario Girotti. Klaus   Kinski v roli jednoho z   padouchů se snad   představovat ani nemusí. Z   postav tu naopak chybí Sam   Hawkens a přiznám se, že mi   docela schází. Dějem se   tento příběh řadí hned za   snímkem 'Poklad na   stříbrném jezeře', což   dokládá i rozhovor Old   Schatterhanda s Castlepoolem   při jejich vzájemném   setkání. Atmosférou tato   indiánka od těch   předchozích v režii Haralda   Reinla nijak nevybočuje.   Stále je kouzelná a   dobrodružně romantická. Jen   těch překrásných   scenérií drasticky ubylo.   Reinl je však kouzelník a   vystačil si i bez nich. A tak   se jedná o třetí   Vinnetouovku, která se řadí   mezi špičku, která   nestárne a stále šíří   své sympatie.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2009
Tady se musím přiznat, že   jsem se až po pár letech (   až už jsem by starší )   dozvěděl, že mladého   Merrila hrál vlastně T.Hill   :-).
Taky se mi tu   vždycky líbila záporná   role Lucase ( Luca ), kterého   perfektně zahrál Klaus   Kinsky.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Spolu s Pokladem má neoblíbenější "májovka".
Ze všech příběhů   apačského náčelníka jsem   v dětském věku viděla   nejdříve tento díl. A   možná to zapříčinilo, že   se stal mým   nejoblíbenějším, později   k němu přibyl ještě   Poklad, který považuji   spíše za samostatné dílko,   teď mám na mysli přímo   vlastní trilogii Vinnetoua.   Malá desetiletá holka   nechápala, proč si Ribbana   vybrala bílého muže   namísto úžasného   Vinnetoua. Ale dámy - ruku na   srdce - Terence Hill (tehdy   ještě tmavovlasý) byl také   štramák k pohledání.   Samozřejmě později jsem   trošku více pochopila   hloubku filmu a i když se   při sledování bavím, je   dobré popřemýšlet nad   otázkou postavení Indiánů   v americké společnosti a   jejich boje za svobodu a   toleranci ze strany bílé   rasy. A že tato svoboda byla   vykoupena mnohými nevinnými   životy z jejich národa je   víc než zřejmé. Líbí se   mi tedy, že tyto   "indiánky" jsou   sice fiktivní příběhy, ale   podložené skutečnými   prožitky Karla Maye z   amerického pobytu. Málokdy   se stane, že film trumfne   svou literární předlohu,   ale zde se tak stalo na 200   procent!
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.9.2012
Rudý gentleman, druhý díl z   původní trilogie. Vinnetou   se zde zamiluje do dcery   náčelníka Asinibojnců   ,Ribany . Ožení se s ní   však bílý voják jako   důkaz smíru mezi oběma   tábory.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.7.2014
Za komoušů se snad ani jiné   westerny nevysílaly než   Vinnetou takže už jsem to   viděl tolikrát ,ale nechá   se na to pořád podívat je   tam dost dobrých jak   dobrodružných tak docela   vtipných scén,v tomhle díle   se navíc objevily i jiný   herecký tváře jako mladý   T.Hill a padouch K.Kinski   takže i po padesáti letech   se to nechá.
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Ve své době velmi slušné   nic jiného zde také skoro  
neběželo ale   jeto vkusné a hezké   exteriéry slušně   vybrané
a herecké   výkony jsou slušné.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.10.2013
Sice jsem nenalezl v díle   K.Maye odpovídající   literární předlohu, ale   přesto patří film do zlaté   čtyřky - kromě třech   "vinnetouovek" i   Poklad na Stříbrném jezeře   - jejich kvalit ostatní   mayovky prostě nedosáhly.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2008
Výborné pokračování   výborné klasiky. Vinnetou se   po smrti svého otce snaží   vyjednat mír mezi všemi   kmeny a bledými tvářemi.   Ale zas je tu někdo, kdo o   mír nestojí... V jedné z   rolí se tu objevuje i Terence   Hill (ještě jako Mario   Girotti).
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2019
"Ribanno!!"   "Vinettou!!!"   Nezapomenutelné volání v   jeskyni, když jde Vinettou   osvobodit Ribannu. A taky   nezapomenutelný záporák   Klaus Kinski v roli Luca,   jenž se vyrovnal dokonce i   hlavnímu padouchovi   Forresterovi. V roli   poručíka Roberta se objeví   Terence Hill, který se tehdy   ještě jmenoval Mario   Girotti. V dětství mě to   ani tak nepřišlo, ale tady   se masakruje, vraždí   oštěpy nebo tomahawky v   jednom kuse! Začíná to hned   úvodní scénou, kdy medvěd   napadne Rybannu a Vinettou ji   zachrání. Klasika mého   dětství, na kterou se   vždycky rád podívám a   nikdy mě nudit nebude.
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2013
Krásná Ribanna...
Když jsme si jako děti   hrávali na indiány, lítali   jsme a hulákali to svoje   huahuahua! v lese kolem   zatopeného lomu. Já   (vždycky nemusí být hezká   nevinná tvářička výhodou)   jsem často musel hrát   Ribannu ... A navíc   nějakýho pitomce (na   štěstí pro něho si už   nepamatuju kterýho :-)   napadlo nám hru   ozvláštňovat uměleckou   scénou, jak se Ribanna koupe   a pak smyslně vylejzá z   jezírka. O letních   prázdninách to ještě šlo,   ale řeknu vám, že při   uhelných prázdninách v   zimě jsem si to teda moc   neužíval...
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Opet to same, jako u   predchozich dilu - skvela   kamera, herci, hudba,   nezapomenutelny cesky dabing a   k tomu jeste zabavny pribeh.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2016
Je jasné, že Vinnetou   nemůže být   "ženáč". Má   bílého bratra a model s   návštěvami rodinného   přítele ve vigvamu by   nefungoval. Takže bylo třeba   Ribannu zabít, nebo provdat   za jiného. Měla, holka,   šťestí. Na rozdíl od své   " kolegyně "   Nšoči přežila. I kdyz v   mayovkách je to celkem jedno.   Herci hrají stylem: "kdo   má kostým, jde za   rakví" a tak by se   Nšoči objevila v jiné roli.   Ribanna se objevuje v další   mayovce "Poklad na   Stříbrném jezeře"   jako dcera majitele Battlerovy   farmy. Kinski je   profesionální padouch. I   tady se své role zhostil se   ctí.
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2007
Třetí pokračování, a   opět velmi povedené.   Originální příběh, hudba   skvělá, herci i dabing na   vysoké úrovni.
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2004
Klasika a asi nejlepší   německá produkce   (koprodukce) všech dob.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Jednoduše krásně natočená   , do překrásného   prostředí bývalé   Jugoslávie zasazená a   nádhernou hudbou podkreslená   indiánka o hrdinném   ochránci práv náčelníku   Vinnetuovi a jeho pokrevním   bratru Old Shatterhandovi.   Klasika klasik , oblíbená   série mého dětství a je   jedno o který díl s těch   čtyřech stěžejních se   jedná. Jen asi ještě jedna   poznámka a ta se týká   hlavní záporné postavy   vůdce banditů Forrestera ,   který je můj druhý   nejoblíbenější záporák   celé série. 91%
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Moc hezké pokračování a je   jednou z mála vyjímek, kdy   pokračování není   propadák...velmi pěkně   zpracovaný děj a k   hereckému obsazení nemá ani   nemá moc cenu se vyjadřovat,   protože v čele s Pierrem   Bricem a Lexem Barkrem je   naprosto skvělé a hudba   skvěle vykresluje indiánské   prostředí, co dodat víc?   Prostě povedený filmeček.
Alix
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2010
Taky se mi líbí i když   odklon od literární   předlohy je značný, ale co   nadělám. Jediné, co mi   vadí, je obsazování   stejných herců do různých   rolí v různých dílech. Asi   filmaři šetřili...
tuwanakha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2005
Kdo by se jako dítě   nezamiloval do Old   Shatterhanda a Vinnetoua. Na   to, že se Karel May dostal do   Ameriky až po napsání   těchto skvostů, jsou   realistické až až.
Brcko.GOS
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Nezklame
Májovka, co jiného dodat,   Fantastický film s opět   skvělými herci Barkerem a   Briecem... eleganci také   dodává Terence Hill, který   se ve filmu objevuje... film   člověk může vidět   stokrát a nikdy nezklame...
Ajkir
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Dvojka mi přijde z celé té   ,,trojdílné série"   nejslabší, ale i přesto má   z mé strany 9/10.
Možná taky díky tomu,   že se Ribana provdala ze   Merrila a ne za Old Firehanda,   jak bylo v knize. :)
I   tak ovšem Rudý Gentleman má   místo v mém srdci.
zoran
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2008
obeta Vinnetoua
V tomto II. dieli vynikol   najmä ľúbostný vzťah   medzi Vinnetouom a Ribannou a   ako ho náčelník Apačov   dokázal obetovať v prospech   podpísania mieru medzi   indiánskymi kmeňmi a   belochmi. Ribanna sa takto   stala ženou poručíka   Merrila, ktorý podobne ako   Vinnetou zahorel láskou k   nej.
Kusuar34
Hodnocení:
Přidáno: 25.8.2015
Romantika
Druhý díl má zpočátku   velmi romantický nádech,   Ribana v podání Karin Dor   byla velmi půvabná. Klaus   Kinski zase jako perfektní   záporák.Old Shatterhand   vždy včas na správném   místě. A jako obvykle   nápadně svalnatý Gojko   Mitič.Jen ten souboj s tím   medvědem mi vždycky nějak   neseděl jako   nepravděpodobný, jako by to   zvíře bylo přiopilé nebo   omámené, vždyť grizzly by   musel normálně Vinnetoua   ubít tlapami nebo rozdrtit.   Nebo to byl herec v medvědí   kůži. Na film se občas rád   podívám, všímám si i   toho, co jsme dříve   pomíjel, a to nádherné   chorvatské přírody a   krajiny.
saryvary
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2014
sary vary
tak na tento film se tesim   jako malej kluk tim jak byly   kina narvany to byla vzdy   nadhera desitka to jisti

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih29603minih29603Černá a bílá (1999) 
Black and White n
minih71312minih71312Země kůlů (2010) 
Stake Land n
minih22527minih22527Vincent, Francois, Paul a ti druzí (1974) 
Vincent, François, Paul... et les autres n
minih3732minih3732Za zdí (2008) 
Behind The Wall n
minih23024minih23024Vůz do Vaccaresu (1974) 
Caravan to Vaccares n
minih158356minih158356Ozvěny zla (2012) [TV film] 
Burden of Evil n
minih143154minih143154Mstitel bezpráví 3 (2015) [Video] 
Bad Ass 3 n
minih158340minih158340Sbohem, pane profesore (2002) [TV film] 
Goodbye, Mr. Chips n
minih145683minih145683Kvarteto (2017) 
n
minih100112minih100112V nejlepším zájmu dětí (1992) [TV film] 
In the Best Interest of the Children n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Vinnetou - Poslední výstřel (1965)

 Vinnetou - Poslední výstřel (1965)
Vinnetou -  Poslední výstřel n
Winnetou III
Žánr: dobrodružný
Země: NSR / Jugoslávie / Itálie
Režie: Harald Reinl

(pokračování)

Old Surehand (1965)

 Old Surehand (1965)
Old Surehand n
 
Žánr: western / dobrodružný
Země: NSR / Jugoslávie
Režie: Alfred Vohrer

(pokračování)

Vinnetou (1963)

 Vinnetou (1963)
Vinnetou n
Winnetou I
Žánr: dobrodružný
Země: NSR / Jugoslávie / Itálie
Režie: Harald Reinl

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann