Duben
ohodnotit

Vinnetou - Poslední výstřel

Winnetou III

Další název:
Winnetou - 3. Teil / Desperado Trail
Rok:
1965
Délka:
93 minut
„Legendární náčelník Apačů a jeho přítel Old Shatterhand vyjíždějí vstříc jejich poslednímu dobrodružství.“

Komentáře k filmu Vinnetou - Poslední výstřel

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2017
Rok 1965 přinesl mnoho   mayovek, bohužel ve velké   míře nevalné kvality, ale   to neplatí pro završený   díl vinnetuovské trilogie.   Jedná se o nejdojemnější   příběh a není snad nikoho,   kdo by nezatlačil slzu.   Příběh je velice   jednoduchý. Vinnetou za   pomocí Old Shatterhanda i   nadále hájí mír mezi   indiány a americkou vládou,   ale stále mu to stěžuje   nějaká banda, která se v   zájmu zisku vše snaží   zhatit. Tentokrát nastane na   Vinnetua doslova hon. A   právě ten pojednává celý   děj, který dopadne jak   dopadne. Z mála je vytlačeno   skutečně hodně a tak je i   zde jasně vidět, že   režisér Harald Reinl moc   dobře věděl co dělá.   Nestárnoucí klasika z   trilogie, která vedle   prvního snímku ´Poklad na   stříbrném jezeře´ patří   k nejlepším sfilmovaným   mayovkám. Je tu   dobrodružství, pohádková   indiánská fantazie, humor   spojený s důvtipem,   vynikající charaktery všech   postav. Tohle že by nikoho   neokouzlilo?
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2009
všetky tieto tri diely   winnetua a poklad na   striebornom jazere hodnotím   desiatkou. mám ich rada, ale   už som ich videla asi   dvadsať krát. tak už ma   omrzeli
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2009
Všechno jednou končí.
Faktem sice je, že podle   knížky je tento film pouze   volným námětem, ale nikdy   mně to nevadilo.
Jisté je, že tenkrát   brečelo půl Evropy :-).
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.9.2012
Z původní trilogie poslední   díl ve kterém neohrožený   hlavní hrdina Vinnetou zemře   ,po výtřelu který patřil   jeho pokrevnímu bratru Old   Shatterhandovi.   Nejemotivnější díl,   vzpomínám si jak jsem   přivíral oči když utíká   Vinnetou po skále   pronásledován bandou   zločinců ,už jsem myslel   že ho mají, když se   vynořil Old Shatterhand a   svojí Henriovkou postřílel   vše živé.
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2019
Vinnetou slyší v dáli   zvony, které ho volají do   Věčných lovišť....Smrtí   Vinnetoua mělo skončit i   natáčení následujících   nevýrazných částí.   Všechny nejlepší čtyři   díly Haralda Reinla jsou   total klasa a tento mě   dojímal jak malýho kluka,   tak i postaršího   čtyřicátníka. Poslední   výstřel je akcí nabitou   jízdou o největším   bratrstvím všech dob.
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2004
Když jsem to viděl poprvé v   roce 1996, brečel jsem.
Ale kdo ne?
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2009
Po odchodu z kina jsem brečel   a nikdy mě už žádný film   tolik nerozbrečel. Konec   tohodle filmu jsem tolik   nanáviděl. Zde měla série   zkončit, další díly jsou   mnohem slabší.
Daniela91
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Vinnetou - Poslední výstřel
Myšlenka Karla Maye byla   nádherná. Téma bylo hezky   zpracováno do filmu,   odehrávalo se v nádherné   krajině a hudba(efekty)   byla(y) dobře sladěny s   filmem. Příběh byl docela   smutný, hlavně mě   zaskočila Vinnetouova   smrt.......
Věděla   jsem sice že zemře, ale   stejně to bylo hrozné.   Tento
film a vlastně   všechny Mayovky mě docela   poznamenal.
intoska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2009
Dnes už legendární   Mayovka.Kdysi jsem ten film   viděla jako dítě a teď se   na to koukám zas,když to jde   v televizije to taky jeden z   největších   "dojáků",samozřej   mě že jsem na konci   brečela....
Ajkir
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Skvělý Rick Battaglia jako   Rollins (kterému asi nejvíc   sedí padouši) a dojemná   závěrečná scénka činí z   tohoto filmu další   nezapomenutelný zážitek s   ,,klasickou filmovou   Májovkou" Ta knižní je   někde jinde, ale o tom snad   někdy jindy :)
johny5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2004
Zdravim vsechny. Chci se na   tomto miste zminit o tom, ze   tento dil ze vsech   zfilmovanych Mayovek je dle   filmovych kritiku nejlepsi. Ja   s nimi souhlasim. Pekny den.
SvoKar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.12.2010
I dnes se mi na konci stáhne   hrdlo, někdy i slza...
Film rozhodně není   slabší než předchozí, kam   se hrabe Orient nebo Mexiko.   Možná jen příběh je   přímočařejší, bez   dějových zvratů, zato   trochu akčnější.
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.8.2015
Ne, že by film byl slabší,   než silná dvojka, ale jaksi   mě nepřirostl k srdci. Filmy   se poprvé u nás promítaly v   druhé půli 60 let a kdo by   do toho tenkrát řekl, že i   po 50 letech si najde nové a   nové generace. Vzpomínám na   tu dětskou mánii kolem   pohlednic s filmů za 1.kčs,   filmy mám na DVD, k tomu   běží 2x za rok v televizi   komplexně. Dvě parádní   kočky, Versiniová a Karin   Dorová, uteklo tolik vody a   ty holky nezestárly. Píše   se, že snad chtějí   natáčet remacky, ještě si   na ně počkám, ale zase bych   do toho nic nevkládal,   lepší nebudou...
rankinfitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.10.2008
Z nejslavnější Mayovské   trojky maličko slabší (ale   jen nepatrně), ale   každopádně nejsmutnější   díl. Když jsem na tom byl   kdysi v kině, tak jsem řval   jak tur. Dneska je to klasa,   víc neni co dodat.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Film, u kteryho jsem na konci   brecel. Bylo to sice asi v   osmi letech, ale i tak na me   velmi silne zapusobil.
Palat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.9.2006
Klasika, nejsmutnejsi dil, ale   kdyz umre Vinnetou je to se   mnou vzdycky spatny
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2021
K tomuto filmu snad jenom   jedna krátká věta. Je to   opravdu víc než důstojné   vyvrcholení celé   trilogie.
Pod čarou   pro kolegu Curila. Ta   poznámka o dataci je zcela   správná, ale já tou   ochutnávkou měl na mysli   všechny filmové mayovky z   té doby obecně.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2012
Poslední výstřel a smutné   loučení s legendou... Silná   scéna Vinnetouovy smrti:   "Vzpomíná můj bratr na   zvony ze Santa Fé? Vinnetou   opět slyší jejich hlas.   Zní jen pro něj. Jeho srdce   je lehké a plné míru. Jako   toto jezero: je naplněno   láskou k bohu Manitou a   Vinnetou ví, že jeho smrt   není daleko." Jak já   tenhle díl nesnášela...
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2012
V podstatě konec Vinnetoua,   ale né série. Velmi dobrý   díl, komu nám v dětství   neukápla slza,že? Silné je   to i po letech, rád jsem se   znovu podíval.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2013
Vinnetou odchází
Legendární série filmů se   završuje. V dětství se mi   svíralo hrdlo, když Vinnetou   odcházel do věčných   lovišť. Celá ta série(tři   hlavní díly), byly   perfektní romantická   dobrodružství pro klukovskou   duši a my si v dětsví   hrávali na indiány, na pouti   kupovali čelenky a tomahawky,   dělali si luky a stříleli   šípama a rodiče nám   kupovali v NDR gumové   indiány a my si s nima pak v   dětských pokojíčcích   hráli a sváděli bitvy... I   dnes v dospělosti mají filmy   o Vinnetouovi svoje zvlášní   kouzlo, které snad nikdy   nevyprchá. Co mne ale nyní v   dospělosti zaráží, že se   v některých indiánkách   objevuje jeden a tentýž   padouch Rick Battaglia, který   snad vstával z mrtvých a byl   nezničitelný jak Benda. Rick   Battaglia se objevil v roli   padoucha v několika   Máyovkách, jako by nebylo   dost herců? Tím dost ty   filmy tvůrci pokazili, neboť   padouch který zemře a pak se   objeví v jiném díle filmu,   je poněkud nešťastný   tvůrčí počin. To je snad   jediná výtka, kterou bych   měl k filmům,   "máyovkám".
:-)

A   Vinnetou dál vyjíždí a   bude vyjíždět na prérie a   pláně říše kluků, neboť   v jejich srdcích nikdy   nezemře...
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2013
Film, který lze zařadit mezi   legendy, asi pro spoustu   diváků nejemotivnější   mayovka. Jak zde spousta   komentářů napsala, spoustě   z nás ukápla slza, to se   při současných filmech asi   očekávat nedá - jen asi   proto, že jsem na tu blbost   za ty peníze šel, při   rostoucím vývoji cen   vstupenek v kinech nás to   potká asi všechny.
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2007
Poslední díl, nebo jím   alespoň měl být. Další   pokračování natáčená po   tomto dílu, protože   fanoušci si nepřáli konec,   už tak kvalitní nebyla.   Poslední výstřel má stále   svižný příběh, ale co se   týče hlavního padoucha, už   to není úplně ono. Cornel,   Santer byli jako padouši   lepší. Ale zase tenhle   zabije Vinnetoua, takže si ho   pamatovat taky budete.
Přiznám že u tohohle   dílu jsem pořád hrozně   naměkko, ať si to pustím   kdykoliv. Velice emotivní   díl. A hrozně moc dělá i   hudba Martina Bottchera.
Strength
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Rozhodně, je to velkolepý   závěr této trilogie, ale   bohužel moc veselý neni, ale   jsem ráda, že vinnetou zase   obživne v seriálu, jinak   nevim....opět je to na tamtu   dobu velmi povedený film a   knižní předloze se taky   celkem podobá, což je podle   mě dobře, protože knižní   předloha je naprosto   skvělá!
zakysan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2006
V dětství jsem měl tento   díl nejraději, ale s   odstupem času se již spíše   směji vtipným akčním   eskapádám dvou hlavních   hrdinů. Po této mayovce již   neměli další vznikat.
netopir55
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Mayovky jsem v dětství   zbožňoval a dnes jsou to   legendy.Poslední výstřel je   ten v kterém Winnetou zemře   při střílení pušek na   skalách kde ho zabijí.Old   Shatterhand opět skvěle   zahraný Lexem Barker.
ap
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.2.2015
už název filmu odpovídá to   mu že v tomto díle Vinnetou   zemře ale Vinnetou svůj   úkol splnil . jsou pak   další díly kde Vinnetou   už zase je .

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih2333minih2333101 dalmatinů (1996) 
101 Dalmatians n
minih66677minih66677Světová invaze (2011) 
Battle: Los Angeles n
minih40374minih40374Poslední plavba (1999) 
Final Voyage n
minih4922minih4922Candyman (1992) 
Candyman n
minih34020minih34020Bratrstvo bojovníků (2002) 
Le frére du Guerrier n
minih20009minih20009Svět budoucnosti (1976) 
Futureworld n
minih123587minih123587Purpurový vrch (2015) 
Crimson Peak n
minih26108minih26108Lásky Kačenky Strnadové (1926) 
n
minih39382minih39382Dějiny násilí (2005) 
A History Of Violence n
minih109898minih109898Přesný jako smrt (1983) 
Dead On Time n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Old Surehand (1965)

 Old Surehand (1965)
Old Surehand n
 
Žánr: western / dobrodružný
Země: NSR / Jugoslávie
Režie: Alfred Vohrer

(pokračování)

Vinnetou - Rudý gentleman (1964)

 Vinnetou - Rudý gentleman (1964)
Vinnetou - Rudý gentleman n
Winnetou II
Žánr: dobrodružný
Země: NSR / Jugoslávie / Francie / Itálie
Režie: Harald Reinl

(pokračování)

Vinnetou (1963)

 Vinnetou (1963)
Vinnetou n
Winnetou I
Žánr: dobrodružný
Země: NSR / Jugoslávie / Itálie
Režie: Harald Reinl

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376382
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann