Vidláci v Rusku (2003)

Vidláci v Rusku (A Foreign Affair)
55.3 %
 
 

A Foreign Affair

Další název: 2 Brothers & a Bride; Zona dla dwóch

    Žánr: komedie / drama / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 94 min.
Američtí farmáři (vidláci), bratři Adamsové jsou po smrti matky bezradní co se týče chodu domácnosti. Stav domácnosti se prudce zhoršuje tak, že i najatá hospodyně odmítne uklízet v takovém nepořádku za tak málo peněz. Starší z bratrů pojal nápad a vydal se do města poprvé v životě na internetu najít manželku pro svého mladšího (hezčího) bratra. Na internetu narazil na inzerát seznamovací cestovní kanceláře, která nabízela seznámení se v Rusku s ruskými ženami, které ctí své muže, jsou oddané, pracovité a nenáročné, tady přesně to, co starší z bratrů od ženy vyžaduje. Neváhal ani vteřinu a spolu s bratrem za poslední peníze využili nabídky a odletěli do Ruska. Mladší z bratrů k celému podniku neměl od samého počátku příliš důvěry, ale protože byl zvyklý svého staršího bratra poslouchat, odletěl nakonec s ním.
Starší bratr se chystal vybrat budoucí ženu pro bratra systematicky, pragmaticky vyřazovacím způsobem v konkurzu. Láska jaksi nebyla mezi podmínkami výběru. Mladší bratr byl k celé akci skeptický až do chvíle, kdy se srazil s krásnou dívkou, která jej velice přitahovala a která způsobila to, že se mu otevřely oči, přestal svého bratra slepě poslouchat a začal si vzniklé situace užívat. Střídal dívky jednu za druhou, nakupoval moderní oblečení a vymetal bary. Starší bratr narazil na novinářku amerického původu žijící v Rusku a za slib, že mu bude dělat tlumočnici ji dovolil natáčet dokument o něm a jeho "konkurzu" na budoucí manželku svého bratra.
S pomocí této novinářky si postupně uvědomuje čím dál víc, jak je jeho způsob výběru neskutečně trapný, ponižující a šovinistický.  Autor: Mr.Kluzo

režie:
Helmut Schleppi
 
 
hraje:
Tim Blake Nelson (Jake Adams), David Arquette (Josh Adams), Lois Smith (Ma Adamsová), Redmond Gleeson (ředitel pohřebního ústavu), Rocío Linares (uklízečka), Allyce Beasley (knihovnice), Larry Pine (host Ken), Megan Follows (Lena), Emily Mortimer (Angela Becková)
 
 
scénář:
Geert Heetebrij
 
 
kamera:
M. David Mullen
 
 
hudba:
Todd Holden Capps
 
 
střih:
Helmut Schleppi
 
 
výkonný producent:
David Arquette (Anna), David-Jan Bijker, Tonneke Bijker, Geert Heetebrij, Tim Blake Nelson, Ruth Schleppi-Verboom
 
 
producent:
Helmut Schleppi, Esli Bijker
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.