Jeden svět
ohodnotit

Vetřelec vs. Predátor

Alien vs. Predator

Další název:
AVP: Alien Vs. Predator
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
4.11.2004
„Ať vyhraje kdokoliv, my prohrajeme“

Komentáře k filmu Vetřelec vs. Predátor

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 85
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2022
Dvě hororové legendy proti sobě
Miluji obě série i monstra   takže jejich crossover   nemohla ujít a nebyla jsem   zklamaná. Mohlo to být sice   lepší ale i tak to byl   dobrý průměr. Je to sice   víc akční sci-fi než horor   a bitek mohlo být víc.   Ovšem snaha se cení.   Potěšilo mě prostředí   Antarktidy (škoda že sem   nedali i Věc), a postava   Weylanda (Henriksen). Anderson   udělal dobrý počin i hold   oběma kultům.
AtemuLukas
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.4.2021
AVP?
No asi takhle. Moc jsem od   filmu neočekával, ale musím   přiznat, že moc nechápu ty   špatná hodnocení. Já   osobně jsem od toho nečekal   hororovou klasiku, spíš   "akčňák," a to si   myslím, že tady bylo   splněno.

Začátek je sice trochu   delší a díky tomu Vás   seznamuje s dějem, ale i tak   má film docela tempo. Takže   se nemusíte bát, že byste   se tu nudily nějakými   zdlouhavými dialogy.

Co bych asi první   polovině filmu vytkl je fakt,   že tam je dost prostoru na   hororové flashbacky, které   byly lépe využity v sérii   Alien.

Možná   to je i tím, že tady divák   už od názvu očekává, že   se tu tyto dvě monstra   střetnou, takže se o to ani   tvůrci zrovna nepokoušeli.  

Co se týká   postav, tak asi nejvíce mi   byla sympatická hlavní   hrdinka, kterou tu měla od   začátku až do konce pěkný   charakterový posun. No a   samozřejmě tučňák na   začátku filmu neměl chybu.   :-D

Film není   zrovna AAA, ale spíše   lepší B+, takže kk tomu   bych dal asi i hodnocení.   Dávám cca 7/10.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.12.2019
Spojení dvou legendárních   filmů dávalo očekávat   akční nářez. Posunutí   děje na pustou Antarktidu do   podzemní pyramidy byl dobrý   nápad. I když film nenaplnil   očekávání, bylo to   slušné béčko, které ve   druhé půli přineslo   alespoň trochu napětí a   akčních střetů.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2018
Sice je tento film celkem   pranýřován, ale mně se   líbil. Vlastní příběh je   celkem dobře postaven,   hrdinové i „padouši“   jsou dobře popsaní, hlavní   hrdinové docela sympatičtí.   Ve filmu je napětí, vtip. Je   zde ale řada věcí, s   kterými se těžko   vyrovnávám. Některé se   táhnou celou sérií – to   se týká např. vývoje   „vetřelce“ – jiná se   týká lokace tohoto   příběhu. Kdo postavil tuto   ohromnou stavbu v tak   odlehlém místě a kde   sháněli „predátoři“   potravu (lidi) pro vývojová   stádia vetřelce v místě,   kde již desítky tisíc let   nikdo nebyl (byl-li tam někdy   někdo vůbec). Ani ta   velrybářská osada v tomto   místě Antarktidy není moc   pravděpodobná.
Nehledě na fakt, že z   těch 3D zobrazení pyramidy   je skutčně těžko   určitelné, jaký že   vlastně charakter má.
„Ještě, že tu máme   takové experty! – To jooooo   – je to, jako bychom našli   Mojžíšovu sbírku   dívídíček …“

P.S.:   zajímavostí je, že značná   část byla filmována v   Praze, ve studiích Praha a v   ČKD Praha.
T2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.7.2018
║Rozpočet   $60miliónov║Tržby USA   $80,282,231║Tržby   Celosvetovo $172,544,654║   Takže stačí byť ako že   poriadnym fanúšikom   najúspešnejšej sci-fi   predlohy gigantov ako   Predátor a Votrelec a   štúdio 20th Century Fox vám   z radosťou zveria dôveru a   mini rozpočet aby ste   domrvili kult. Neviem fakt,   neviem kto čo videl na   režisérovi Paul W. S.   Andersonovi, keď mu zverili   takéto niečo, človek čo   nemá skoro štipku vlastného   talentu, čo musí za každú   cenu vykrádať iné filmy aby   vo filme mal ako že funkčné   scénky ... Prvá polovica   filmu sa ešte dá uznať ako   budovanie určitého príbehu,   kde toho moc neškrípe ale   keď sa na scénu dostanú dve   mimozemské obludy ich povesť   rázom každou minutou je   zadupávaná pod zem, aj keď   ako že snaha o širší   rozhľad v ich minulosti je   načrtnutý a nie je to až   taký zlý nápad, všetko   zničí okolo postavená   jednoduchosť, samozrejme že   nemyslím slušne vystavané   kulisy ale spackané dejové   línie a ta najhoršia je   priateľstvo človeka teda   žienky s Predátorom, čo   vyznie skoro ako romantická   až parodická osnova. Pre   každého poriadneho   fanúšika týchto nestvúr to   musela byť pohroma sledovať   takéto niečo čo malo byť   nadmieru originálne a   veľkolepé. Od tvorcov bolo   pekné že oživili postavu   Bishopa v podobe herca Lance   Henriksena ale na tom v   podstate chceli založiť   celú podstatu starých   dielov. /videl v kine: 50%/
radegaster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.4.2017
Dravci
Extravagantní miliardář   Charles Weyland (Lance   Henriksen) se se svým týmem   vedeným odbornicí na   přežití v extrémních   podmínkách Alexou Woodsovou   (Sanaa Lathan) se vydávají   prozkoumat starobylou   pyramidu, po staletí   ztracenou pod vrstvami ledu   kdesi na Antarktidě. Už na   první pohled je podezřelé,   že pyramida obsahuje prvky   všech známých prastarých   civilizací - egyptské,   aztécké i kambodžské, a   že by teda mohla být vůbec   první pyramidou na Zemi. Ale   bohužel se do pyramidy   připletou v nevhodný čas,   právě do milióny let   trvajícího boje vetřelců   (Aliens) s predátory. A   lidská rasa je pro obě   strany tak maximálně   výbornou jednohubkou ...   Nemůžu si pomoct, ale já se   teda solidně bavil. Pravda,   chvilkama jsem musel   přivírat oči před spoustou   nelogičností (ale ruku na   srdce, očekává snad někdo   u sci-fi hororu nějaký   reálný základ?). Vetřelci   i predátoři jsou naprosto   dokonale vymodelováni - jen   škoda, že je celý boj   postaven tak, aby divák   "zavčas" poznal tu   správnou stranu (být Paulem   Andersonem, nechal bych až do   posledních minut souboj   otevřený).
ras84
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.4.2017
Alien vs. Predator (2004)
ťažko uveriť, že druhý   diel môže byť lepší, ako   prvý. u crossoveru AvP to ale   platí. Alien vs. Predator je   perfektne natočený, má   efekty, uhladenú réžiu, aj   strih, skvelú výpravu. teda   všetko, čo chýba druhému   dielu. no akcie je málo a je   chabá, hlúpučky scenár   odpustím, ale chýba   napätie, chýba krv, chýba   votrelec, chýba predátor. to   všetko zas má druhý   diel.
v skratke: prvé   Avp je skvelo technicky   spracované, no nemá   charakter, atmosféru. druhý   diel by mal charakter aj   atmosféru, ale všetko zabili   technickým spracovaním. a   nám neostáva, než snívať,   že sa raz dočkáme   crossoveru týchto dvoch   filmov a značka AvP sa   dočká kvalitného filmu.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.3.2017
Dva první Vetřelce a   Predátora mám rád. Ostatní   filmy na tohle téma už je   vyčpělá limonáda. Ani AvP   není jiný. Film postrádá   šmrnc, spád a mnohdy logiku.   Tunel vypálený obřím   laserem považují za   vykopaný i když je vidět,   že kužel propálil i   střechu domu. V síni s   názvem   "Obětování" na   mě vyjede šest očividně   živých vajec, mám pistoli a   čumím co se bude dít? A   podobné šprýmy. Prostě   béčko.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.10.2016
Dvě mimozemské legendy se   konečně střetli mimo   komiksů i ve filmu a nutno   uznat, že to bohužel   přineslo jen veliké   zklamání. Snad je to i tím   očekáváním, neboť   filmové sólovky každého z   nich jsou vyhlášeny jako   sci-fi klasiky a do dnes   velkolepé. Snad každý tedy   očekával ohromnou řežbu ve   své temné atmosféře za   mrazivého strachu z každé   následující minuty. To se   ale bohužel nekoná.   Zpracování téměř vypadá,   jakoby to produkovalo studio   Walt Disney Company. Příběh   je velice krotký a bez   jediného překvapení.   Zklamáním je také Sanaa   Lathan v roli Alexy Woodsové.   Tato postava v tomto dějství   jakoby nahrazovala Ripleyovou,   ale Sanna ji hraje tak   nepřesvědčivě, až je to   doslova k smíchu. Speciální   efekty jsou však na úrovni,   tak alespoň něco. Snímek   není špatný na večerní   bezduchou filmovou zábavu,   neboť ve své ohromné   jednoduchosti na odpočinkové   sledování postačí, ale nic   naplat, snad každý   komiksový fanoušek musel   říct, že než toto, tak   raději měl Alien Vs.   Predator zůstat v komiksu.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.11.2015
Alien vs. Predator
Přiznávám bez mučení, že   mě klasika jménem Predátor   minula a upřímně ani nevím   proč, ale doženu to. S   Vetřelcem jsem víc jak   obeznámená a zrovna dnes mě   přepadla chuť si nějakou tu   slizkou bestii pustit a   protože jsem viděla všechny   díly Vetřelce mnohokrát   rozhodla jsem se pro tenhle   duel.
Víme, že Paul   W. S. Anderson umí   přehánět a v tomhle   případě tomu není jinak.   Souboj Vetřelců a   Predátorů plus jako bonus   bezvýznamná lidská skupina,   která nemá šanci na   přežití se rozjíždí po   45 minutách, kdy se na   scéně objevují obě bestie.   Vetřelec vs. Predátor je   takový ten Babicův recept,   když nemáš tatarku dej tam   kečup a podobně, je to   prostě kombinace všeho a   nakonec je to až zbytečně   překombinované až tak   nějak nevkusně. Obě bestie   patří mezi klasiky, nemůžu   říct, že by Anderson   úplně pošlapal odkaz téhle   mimozemské dvojce, ale   rozhodně se toho neujal, tak   jak si to zasloužili. Konec   je klasická americká   slátaninka, která dokáže   naštvat asi ze všeho   nejvíc, nicméně já nevím   proč, ale spojení hlavní   hrdinky s Predátorem se mi   líbilo, i když tohle se asi   v předchozích dílech   Predátora nekonalo!

Nebudu film nějak   přehnaně pranýřovat, ano s   původními snímky to nemá   nic společného, je to celkem   zbytečný crossover, ale   Anderson uviděl šanci rychle   vydělaných peněz a chopil   se jí. O nějaké velké   kvalitě se tu mluvit nedá,   ale rozhodně se necítím   nijak pohoršena a znechucená   je to prostě sci-fi průměr,   který není ani špatný, ale   ani dobrý, což je celkem   škoda.
roox
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2015
Velikáááá blbost...
..ale pobaví. Prostě lepší   sci-fi. Dvě největší   příšery, kterých se bál   kdysi celý vesmír, se   střetly v jednom zápase a   pár neopatrnejch lidí se   úplným nedopatřením (?)   dostane doprostřed bitevní   linie. Co z toho? Jasně, že   mlýnek na maso.
Blackhawk13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2015
Mě se tenhle film dost   líbil, sice mi tam chyběla   trochu více hororová   scénka, ale jinak příběh   byl pěkný. Jediné co se mi   nelíbylo bylo to jak toho   druhého predátora zabil ten   vetřelec. Predátor si jde   dost namyšleně že ho zabije   a stane se pravý opak, to se   mi zdá jako úplná blbost.   Jinak OK.
Petr.159
Hodnocení:
Přidáno: 4.2.2015
Literární předloha
Dokud jsem nečetl   originální literární   předlohu, považoval jsem   film za pokus slepit dva   povedené scénáře. Jenže   autor napsal čtyři díla a   toto je jeden z nich. Podle   ostatních komentářů asi   NIKDO z pisatelů toto   nečetl.Děj je přesunutý na   Zem z malé osídlené   planetky, kterou právě   predátoři používají ke   zkouškám bojovníků.   Pomocí mechanizmů povozí   královnu po planetce a ona   pokládá vajíčka. situace   se vymkne po havárii jejich   lodě a oni nestačí rodící   se vetřelce likvidovat.   Náhodou se setkají s   místními kolonisty, ale   také nepřáteli a spolu   vetřelce zničí. Nechce se   mě popisovat celou knihu, jen   mě zarazili, že ji tady asi   nikdo nezná.
Federer
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.8.2014
Na tohle lze říct jen   jediné.....
CHUDÁK   PREDÁTOR
CHUDÁK   SCHWARZENEGGER
CHUDÁK   FILMOVÝ SVĚT
.....protože takhle   urazit klasiku, to se jen tak   nevidí!!!
Nikii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2014
Vetřelec vs. Predátor
Není to špatné, ale trochu   dost naivní mi příjde, aby   se člověk spřátelil s   predátorem... Tajná pyramida   měla být už v prvním dílu   Vetřelce. Místama mi   přišlo, že se Paul nechal   až moc unést.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.11.2013
Tajemná pyramida v   Antarktidě skrývá děsivé   tajemství. Predátoři totiž   chovají na Zemi vetřelce a   používají je jako lovnou   zvěř. Dochází ke   střetnutí dvou nestvůr a   hlavní lovnou zvěří jsou   stejně jen lidé. Film je   klasickým dokladem toho, že   jedničky většinou jsou   nepřekonatelné a ani   kombinace dvou kultů -   vetřelce a predátora - na   tom nic nezmění. Jen   přibývá mrtvých členů   expedice a ještě natočit je   potřeba pokračování.
Chaosteory
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.3.2013
Pokud existuje Peklo, má tam   Anderson kotel se svým   jménem a Predator s Alienem   ho budou trýznit do skonání   světa. Ač jeho fanda, tohle   mu prostě neodpustím. Dostat   do ruky dvě největší ikony   vesmíru a udělat z toho   "průměr" je víte   co - ano to. Námět a   zpracování přitom nejsou   zas tak zlý. Všude je vidět   Andersonova práce, dobrý   střih, slow motion, některé   pasáže opravdu vymazlené.   Jenže to jde do žumpy, když   se objeví Predátor. Pane   bože, co se stalo mezi   Predátorem 2 a AVP ? To už   McDonald prorazil i do   vesmíru ? Vždyť jsou k   smíchu. Přerostlé,   nemotorné a vyžrané   predátory fakt nevemu, to   nebyli lepší herci, kteří   by je hráli ? Doteď nechápu   proč se na nich nepodílel   jejich duchovní otec Winston,   protože jeho ruka tu vážně   chybí. Ty jednohubky,   vlastně hlavní hrdinové mi   vůbec nepadli do oka.   Nečekám Ripleyovou ani   Švarcra, ale banda blbců,   která pobíhá od vetřelce k   predátorovi a naopak mě   spíš urážela. Jediný koho   oceňuji je Lance. Dobrý   odkaz na staré čase, ať   jménem nebo hrou s nožem.   Že by Anderson opravdu viděl   někdy Vetřelce ? Asi jo, ti   jsou totiž hlavní plus filmu   a jsou tím, co od nich   čekáte, prostě ty starý   dodrý mrchy. Škoda   výsledku, opravdového fandu   těhle dvou potvor to   nenadchne, spíš má potom   chuť něco někomu udělat.   Anderson scifi umí, o tom   žádná, ale tohle nezvlád.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2013
Už to není tak napínavý   jako původní Vetřelec a   akční jako původní   Predátor ale pořád dobrý   sci-fi s více zrůdama.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Rozhodně dobré zpracování   počítačové hry, jako jedno   z mála,a když ještě   vezmete v potaz   pokračování, které bylo   totální blbost
ender
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.7.2012
Průměr. Je to hrozně   uspěchané, děr ve   scénáři požehnaně, ale   zase divák dostane přesně   to, co čeká. Pár   predátorů loví vetřelce a   lidi se snaží utéct,   většinou neúspěšně.   Povedená akce nedostatky   celkem dobře maskuje.
Karius
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.5.2012
Predátor z roku 1987 byl   prostě elita,všechno   ostatní co přišlo po   něm,byl hodně slabej   odvárek....něco   lepší,něco horší...tohle   vidim,tak na 60%
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.12.2011
I přesto, že mám k   predátorům, tedy těm   filmovým, veskrze kladný   vztah a považuji je v   podstatě za vesmírní   rytíře, lovící v rámci   fair-play, což se o   většině lidí říci nedá,   o filmu bych moc kladů říci   nedokázal. Největší   slabinou byla uspěchanost a   zkratkovitost děje. Honem,   honem ať začne akce, na   ostatním nezáleží. V   rámci urychlení proběhl i   celý vývoj Vetřelce. Od   nakladení vajíček k   plnohodnotnému vraždícímu   monstru stačilo několik   málo minut a taktéž   opomenuli několik faktů z   předcházejících filmů.   Predátoři se objevovali na   zemi pouze v těch   největších vedrech, proto   to zvolené prostředí   nechápu, při návštěvě   Los Angeles v roce 1997 mělo   jejich vesmírné plavidlo   raketové motory, nyní v roce   2004 asi antigravitaci,   takový technologický pokrok   bych nečekal atd. Když už   na něco navazuji, tak se   vším všudy. Škoda slov.   Atmosféra a napětí nikde, k   hereckým výkonům nebyl   prostor. Při objasňování   záhad pyramidy šlo všechno   jak po másle a pobíhání   hlavní hrdinky po povrchu   Antaktidy, jen tak v tričku,   se divím, že ne ve spodním   prádle, nestojí ani za   komentář. Celá legenda o   vzniku pyramid a lidech   sloužících jako inkubátory   není nepodobná mytologii z   filmu Hvězdná brána,   Goauldi, jejich larvy, však   víme. Bohužel by se toho   našlo více, měnící se   vnitřní uspořádání   pyramidy (Kostka),   horolezecký výstup (asi MI),   něco málo ze seriálu Akta X   apod. Největší kiks je na   úplném konci. Predátoři,   jenž svými různými druhy   vidění, dokázali odhalit i   rakovinné bujení v lidských   plicích, ti, že by   přehlédli vetřelce v těle   svého mrtvého druha?   Shrnuto, podtrženo,   nepovedená spatlanina všeho   možného i nemožného. Pro   příště bych to viděl na   např. Mistr Yoda vs.   Predátor, nebo Terminátor   vs. Vetřelec. Je ovšem   možné, že něco takové už   vzniklo, prozatím jsem   zaregistroval Alien vs. Ninja,   v tomto případě se však   jedná o parodii.
FLA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.11.2011
Další patlanina, která   kazí pověst slušným,   kultovním dílům které má   v názvu! Je vidě jak rok od   roku docházejí nápady, tak   se oprašují filmy které   fungovaly a různě se przní   a vymačkává se z nich   vymačkané. Nebavilo mně to,   špatná akce, nereálné,   mizivá atmosféra, divnej   souboj na konci a spousty   dalších věcí. 3 body za   to, že jsou horší filmy   než tento!
Honey0105
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.7.2011
Byl na mě kladen důraz, že   si to rozhodně nemám   pouštět večer a sama.   Nakonec nechápu ani moc   proč. Je pravda, že se   našlo pár ošklivých scén   a film byl poměrně   strašidelný, ale mám strach   spíš z jiných příšer.  
Začátek vypadal   docela zajímavě. Očekávala   jsem poměrně hodně. Ve   finále ale musím říct, že   snímek za moc nestál.
Dál také musím   přiznat, že to je moje   první setkání s těmito   tvory. Neviděla jsem ještě   film Vetřelec. Ani jedničku   ani dvojku ani trojku (omluvte   mě, jestli přidávám nebo   ubírám nějaké díly, ale   moc se v tom neorientuju). A   po této zkušenosti (s tímto   filmem) musím popravdě   říct, že další filmy s   touto tématikou ani vidět   nemusím. Je fakt, že neznat   Vetřelce je asi absurdní,   ale je tomu tak a jestli se na   film někdy podívám, tak jen   z donucení.
Hezké   bylo spolčení Predátora   (Doufám, že to byl predátor   a ne vetřelec. Plete se mi   to.) s člověkem. Dalo se to   očekávat, ale neurazilo   to.
Jinak celkově film   na mě moc nezapůsobil.   Žádné slavné dialogy,   žádné bezvadné herecké   výkony ani pořádný humor.   A nejlepší představitelé   zemřeli až moc předčasně.   Škoda.
AshT
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.1.2011
No byl tam 1 herec, který   vedl celý film a po tom jeho   umrtí to šlo   skopce.Příběh nesmyslný a   body jen za supr boje nic   víc.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.11.2010
Rozhodně to nemá na ty   nejlepší kusy z obou   sérií, hlavně na tu   atmosféru pro mě kultovního   Predátora 1. Ale mám pocit,   jako by se občas snažili   trochu napodobit hudbu z něj.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2010
Tajemná pyramida
V příběhu se postupně   dozvídáme že lidé jsou jen   chování na chov vetřelců   aby si kluci predátorští   mohli dokazovat svoje   schopnosti lovem těchto   slintajících monster.Jen   nevím koho napadlo dávat   tyto dva filmové hity   dohromady.Však jsme mohli   vidět spojení třeba   Freddyho a Jansona tak se   možná dočkáme dalšího   spojení nějakých borců   jsem třeba pro spojení   Batmana se Spidermanem.
knightCZ
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2010
Lepsi nez AvPR
AvP ma docela dej zajimave   povidani Predatori jsou tam   kazdou chvilku.jen me mrzi   zacatek cekani na Alieny a   Predi.Alieny nejsou tak   odflaknuty nechutne sceny   vymazali to chvalim.ale   udelali chybu ze udelali ze   Chopper takovou malou   lamu.zajimavej film zajimave   vypraveni doporucuji si   stahnout nebo koupit atd.
Assguard
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.7.2010
Rozhodně už to není klasika   a děj to má příšerný,   ale na béčkovou akci je to   celkem solidní podívaná.
Kuvik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.5.2010
Predator a Votrelec patria sú   u mňa jedny z najlepších   sci-fi filmov. Ale u tohto   nepodareného hybridu som v   rozpakoch. Súhlasím s   názorom, že je to poriadna   blbosť dať dokopy dve úplne   rozdielne filmové kreatúry.   Nie som naklonený takémuto   štýlu, resp. trendu tvorby   filmov. No ale keď už asi   tvorcovia majú deficit v   nápadoch, tak sa tomu ani   nemožno čudovať, že   vytvoria takúto somarinu.
Mirik0411
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.4.2010
Stojí za to vidieť pokiaľ   máte radi pochmúrne   prostredie. Odporúčam si   pozrieť sú tam niektoré   scénky, ktoré stojí za to   vidieť. Hlavne ku koncu vás   to upúta.
wlki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.3.2010
...
..rozhodne je tento film   100nasobne lepsi nez jeho   druhe pokracovani.
Jsem velkym fanouskem obou   serii o techto mimozemnskych   rasach a na tento film se   dozajista da divat. Urcite se   nejedna o trhak, ale pro   fanousky obou nestvur urcite   stoji za shlednuti .)
MaKy92z
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.2.2010
...Aj keď patrím medzi   silných fanúšikov dvoch   kultových scifihororov   "PREDÁTOR" a   "VOTRELEC". V   prípade tohto filmu je to   výnimka. Neviem vôbec, koho   mohla napadnúť takáto   vyslovená blbosť, a spojiť   tieto dve filmové postavy do   jedného filmu, kde navzájom   medzi sebou bojujú.
beretap
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2010
beretap
Kultovní filmové postavy   spolu bojují v akčním   sci–fi thrilleru Vetřelec   vs. Predátor. Odhalení   starobylé pyramidy,   pohřbené pod ledovým   povrchem Antarktidy,   přiláká na tento zmrzlý   kontinent vědeckou výpravu.   Tu tady čeká mnohem větší   překvapení - pyramida je   arénou pro dva válčící   mimozemské druhy. Ať už   vyhraje ten nebo onen, lidé   prohrávají.Neuvěřitelné a   strašlivé dobrodružství   začne ve chvíli, kdy   zazobaný průmyslník Charles   Bishop Weyland podnítí   vytvoření mezinárodního   týmu archeologů,   přírodovědců a   bezpečnostních expertů pod   vedením ekoložky a   cestovatelky Alexy   "Lexy" Woodsové,   který má prozkoumat   záhadné obrysy budovy   schované hluboko pod ledovým   příkrovem poblíž   Antarktidy. Překvapení   ukryté v hloubce 2000 stop   pod zmrzlým povrchem nejprve   fascinuje a pak vyděsí.   Členové expedice najdou   pyramidu se stopami aztécké,   egyptské a kambodžské   kultury. V jejím nitru   objeví bludiště chodeb,   jehož technologické   vybavení ukazuje na práci   neznámých mimozemských   civilizací. Stěny   místností neočekávaně   mění tvar, vězní   jednotlivé členy týmu a   oddělují je od jejich   kolegů. Při strastiplné   cestě napříč pyramidou   vyjde najevo strašlivá   pravda: Podzemní chrám   obývají Predátoři, kteří   drží v zajetí živou   vetřelčí královnu. Ta ve   stoletých intervalech klade   vajíčka, z nichž se líhnou   vetřelci, jejichž   vybíjením mladí   predátorští válečníci   absolvují zkoušku   dospělosti. Naše expedice   tak přichází přímo do   války mezi Vetřelci a   Predátory. Dostane šanci   zůstat jen nezúčastněným   pozorovatelem?
zdroj:   kfilmu.net
Warrior7
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.1.2010
No to se mi snad jen zdá! Jak   můžou spojením těchhle   dvou největších lovců   lidí ve světě   science-fiction vytvořit   takovou blbost. Pro mě   osobně znamená AVP   největší filmové   zklamání. Z mého pohledu   naprosto nesympatičtí a   neprofesionální herci.   Příběh absolutně o ničem   - představoval jsem si to   teda trochu jinak. A o   závěru ani nemluvě. Aby se   Predátor spřátelil s   člověkem a spolu šli na   Vetřelce...hmm...to je   pravděpodobnější, že z   nebe začnou padat   trakaře...5ku dávám jedině   za kostýmy, grafické   zpracování a nějakou tu   bitku...to celkem   ušlo...jinak je to (pro mě   jako pro zarytého fanouška   Vetřelců a Predátorů)   naprosto nepovedený   snímek...
Robinson
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.12.2009
Jako akční film celkem   dobrý, ale ve srovnání s   jeho předchůdci naprosto   nehorázná sračka. Žádná   atmosféra, strašní herci   až na Henriksena (jehož   účast v roli Bishopa tu ale   moc nechápu) a hlavně   naprosté dojebání   vetřelčí a predátoří   mytologie. Díky ní jsou   vetřelci degradování na   chovná domácí zvířata,   předátoři se kamarádí s   lidmi a spousta dalších   naprosto nelogických konin,   které vypisovat nebudu,   protože se mi z nich chce   zvracet. Tohle všechno pak   vyvažují jen akční scény   a triky, které jsou   naštěstí vyvedené. A že   je dvojka ještě mnohem   horší? Ale prd.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Celkem zajímavý nápad   spojit Vetřelce a Predátory   do jednoho filmu. V době   dnešních trikových   technologií a efektů to   učitě nebylo zas tak   těžké.
Možná jsme   se měli dozvědět, proč   vlastně Vetřelci vznikli, k   čemu sloužili a proč taky   máme na zemi pyramidy. A kdo   že to vlastně byli ti   bohové a také že my lidé,   jsme vlastně jenom lovná   zvěř a potrava - zkrátka   takové hračky :-).
Ale přece jen, je to sci   - fi, že jo :-).
lidri10
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.7.2009
Vetřelec vs. Predátor
A je to konečně tady! Po   očekávání se proti sobě   postaví Člověk, Predátor a   Vetřelec v nelítostném   boji! Predátoři mají u nás   na planetě ukrytou piramidu v   podzemí, kde mají uzamčené   vetřelce, které loví pro   zábavu! Ale v tomto filmu je   jen jeden lovec ale predátor   ani člověk to není!
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.7.2009
No čekal jsem blbost a šlo   to nato jak dopadla 2 tak   občas ho opráším jde to   docela slušné efekty a tak   dál
Renekwolf
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.6.2009
Nevím jak se to líbilo vám,   ale mě se to zdálo lepší   než AVP 2 a nebylo tam ani   tak moc krve. Horor to teda   asi není, ale 9 hvězdiček   dávám.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.4.2009
AVP som prvýraz videl na   DVD.Od filmu som čakal trochu   viac,no hrozne sa mi páčil   nápad s pohybujúcou sa   pyramídou.Dva kulty spojené   v jednom filme Votrelec aj   Predátor sú mojími   jednoznačnými jednotkami v   sci-fi horore.Sú tam pekné   akčné scény,prvá a   posledná scéna s   královnou.Rating mohol ist   trochu vyššie a Anderson   mohol pridať viacej krvi.
LenC2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Na AVP jsem se hodně těšil   pamatuji si jak jsem byl v   kině na premieře a byl jsem   moc moc zklamán jak Anderson   pojal Predatory , kteří   využívají Vetřelců k   vycviku. Akčních scén je   zde k vidění hodně, ale   chybí tomu nějaky hlavní   hrdina v podání lidí ,   ikdyž o ty tady až tak moc   nejde konečne se na plátně   setkali dvě ikony sci-fi. I   proto tento film nechybi v mé   sbírce DVD.
karlosphonic
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.3.2009
Takhle zbabrat   příležitost,to se jen tak   nevidí.Dva fenomény sci-fi   hororové kinematografie spolu   v jednom filmu a takový   blábol z toho udělat!
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.2.2009
Velice slabá podívaná, ze   které mohla být opravdu   povedená zábava. I když se   Andersonovi občas trochu   zadaří tady šlápl hodně   vedle. Prvních 40 minut se   nic neděje a režisér se ani   nesnaží budovat jakoukoliv   atmosféru. Poté nechá   vybít skoro všechny postavy   a nechá jen jednu otravnou   ženskou, která se ocitá v   bitvě mezi Vetřelci a   Predátorem. Musí se nechat,   že se režisér docela   snaží a pochvalu zaslouží   jeden slušný souboj a   povedené masky ale i přes   krátkou stopáž film   neuvěřitelně nudí a dělá   těmto legendárním monstrům   jen ostudu.
osir
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.2.2009
Protože mám rád Sci Fi, tak   je to jeden z filmů, který   jsem musel zkouknout, ale čas   od času se k němu vrátím,   dost dobře natočený, super   efekty a hlavně tam hraje   Jákl. Mohu jen a jen   doporučit...
chorobka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2009
Od filmu, jakožto   poněkolikáté nastavované   kaše, jsem nicmoc nečekal,   ale myslím, že to nebylo   nejhorší. Podzemní pyramida   byla vcelku mystická, děj   docela akční a samotný   příběh sice objevný nebyl,   ale určitě to mohla být i   větší kravina. Co mě   přišlo docela trapné, byla   strašně chytrá Alexa a   hlavně její kámošení s   Predátorem(ama).
wakalabunga
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.1.2009
Popravdě řečeno jsem od   tohoto filmu v dnešních   grafických podmínkách   čekal lepší efekty. Děj je   klasický spíše pod   průměr. Od posledního   vetřelce vzkříšení jsem   čekal pořádnou akci ta se   dostavila ke konci filmu kdy   společnými silami predátor   a člověk likvidují tu   nejděsivější stvuru na   naší planetě. Ale jinak mě   film nešokoval ničím   novým. Vše co bylo v   klasickém vetřelci i   predátorovi je videt porád,   ale co tak něco nvého???   Dějové zvraty nic moc. O   mnoho lépe AVP 2. ale to už   jinde.
Llewelyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2009
Vetřelce i predátora miluju,   jsou to výborné snímky s   nápady a tento mišmaš   neměl být vyjímkou...moc   jsem od toho nečekal, ale byl   jsem překvapen jak to   dokázali skloubit a ještě   něco přidat...Jen mi   neseděly role drsných žen s   feministickými sklony k   osočování mužů, i když   si vedla ženská o mnoho   slibněji než chlapi..Ve   srovnání se to předloze   nemůže rovnat, ale kdo je   fanda takových filmů, tak   bude myslím spokojen...
snekousek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2009
Film jsem před časem   hodnotil 9 protože si jí   zaslouží.Je to skvělá   podíváná a narozdíl od   předešlého kolegy koukám   na film který má děj a   skvělé efekty a nehledám   prkotiny které popsal.Takže   kdo chce vidět v akci obě   potvory z vesmíru,má tu   nejlepší příležitost.
McFady
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.12.2008
Sakrment...
Co si budem nalhávat. Je to   kravina... Dobrá kravina...   Alr ne tak dobrá kravina aby   si zasloužila větší   hodnocení..
Chybí tam   napětí, krev, prostě   všechno co potřebuje dobrej   scifi film.
6/10
neila
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Víte, že film AvP byl   natočen v ČR? Jak se již od   názvu dalo očekávat, film   je dobrá bitka. Síly jsou   zde, stejně jako v   samostatných filmech   alien/predator, proti lidem   nevyrovnané, ale jak už to   ve všech filmech chodí, lidi   opět zvítězí:(
ICEMAN1979
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2008
Rozhodně dobrej   film.Nenáročnej ale   napínavej a docela mě   dostal.Byl skvělej nápaz   dát do kupy predátora a   vetřelce.Komu se filmy o nich   líbili určitě   doporučuju.Souboje jsou tam   fakt dobrý
Prasoid
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.6.2008
Pustý průměr
Nic než akční řežba, pro   kterou byla zneužita   oblíbená monstra a Henriksen   jako lákadla pro fandy   někdejší klasiky. Neznat   Vetřelce ani Pradátora   samostatně, hodnotil bych v   rámci tuctové bitky jako   lehčí nadprůměr, který je   však značně potápěn   nezřetelnými záběry a   zbytečně zběsilým   střihem. Protože jsem však   fanoušek oné klasiky a její   atmosféry, dávám od filmu   ruce pryč jako od šmejdu,   který ze mě jen vytáhl   prachy. Tak je mé hodnocení   někde uprostřed těchto dvou   pohledů.
marky82
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Film má docela slušné   tempo, potom co se objeví   vetřelci a predátoři. Jinak   je ale chvilkama nechtěně   srandovní a obsahuje několik   děr ve scénáři.   Fascinovala mě naprostá   absence krve(kvůli   přístupnosti). U jiných   typů filmu by mi to   samozřejmě nevadilo, ale   tady to působí dost podivně   a hlavně je to strašně do   očí bijící.
Utah79
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2008
Tak nebylo to nejhorší,   viděl jsem už vetší   zhovadilosti, ale tohle mělo   i docela slušný příběh,   ale když se zamyslíme, tak   film konbinace predátora a   vetřelce není dobrá   konbinace, je to už   přeplácané, ale líbilo se   mi to celkem
Thomax
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.4.2008
Spojit dvě nejděsivější   filmová monstra a udělat z   toho takouvouhle slátaninu,   to už chce kumšt. Nápad s   lovem vetřelců je dobrý,   ale proč v pyramidě a   ještě k tomu pod kilometrem   ledu? A jak mohli predátoři   vědět, že se tam lidé   dostanou aby se z nich   později začali vetřelci   drát skrz hrudník. A to   kamarádství predátora s   člověkem je už úplná   blbost. Je tu až moc   nelogičností. Naštěstí se   dvojka povedla o moc víc.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2008
Predátoři zabitím   Vetřelců skládají zkoušku   dospělosti?To se mi   líbilo.Líbilo se mi, že   děj se odehrává na   Antarktidě ve vybudované   pyramidě.Režisér během   natáčení prohlásil, že   obě série s vesmírnými   agresory zbožňuje.Tak proč   ale např. Predátor vidí v   jeho snímku úplně jinak   než v originále?Obě série   byly kvalitní co se brutality   týče s velice hororovou   atmosférou.Tady při násilí   na lidech zrovna nastává   střih a tady tu děsivou   atmosféru se prostě nedaří   navodit.Přesto tohle více   sci-fi než horor nezatracuji.
leva2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2008
Akční scény (např. bitky   Alien vs. Predator...) jsou   ucházející, místy hodně   dobrý! Ostatní omáčka je   nuda a navíc lecky i   scenáristicky hodně   podprůměrná.
milan008
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.1.2008
Tento film nemá nic   společného s původními   Vetřelci či Predátory, snad   jen že ze skladů vytáhli a   oprášili masky a rekvizity,   nelogičnost scén a jednání   postav, hlavní hrdince bych   na ledu nevěřil ani slovo, a   jejímu sblížení s   predátory už chybí jen   trojité políbení po   brežněvovsku, zkrátka   velké zklamání a ztráta   času...
RoboDevil
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.1.2008
Vetřelec VS. predátor?
KATASTROFA!
Tady je   jasně vidět že i ze   skvělého filmu jde udělat   hrozné pokračování s   ubohým dějem a snůškou   předražených efektů které   už stejně finální dojem z   filmu nemůžou zachránit!
Vratte nám Ripleyovou!!!
ValaMalDoran
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Tento film jsem měla možnost   vidět teprve nedávno a   zřejmě se jedná o nějaký   "první" díl   vetřelce - teda spíš o   takovou minulost vetřelce.   Bylo to docela dobře   vymyšlené,až na pár   detailů,které by se daly   vymyslet líp.Rozhodně to   stojí za to vidět a těšit   se na druhý díl.
TEDDYM
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Vetřelec vs. predátor
Tak tento film mě moc   baví.
Jen zlehka   písnu, o co jde:
na   Zem přiletí vesmírná loď   plná Predátorů, kteří se   chystají opět zabít   Vetřelce. Matka Vetřelců je   na Zemi dávno a díky lidem,   kteří přijedou na stejné   místo zkoumat, má dostatek   obětí na vylíhnutí svých   "dětiček".
Akce je zde dostatek,   efekty jsou taktéž   zajímavé, Predátor se zde   vyjeví jako   "charakter", když   nechá hlavní hrdinku naživu   a označí ji jako bojovnici   kyselinou z Vetřelce.
  Nicméně i zde je tzv.   otevřený konec a proto se   už moc těším na další   pokračování, které v   brzké době shlédnu a o   komentář se mileráda   podělím :o)
callaghan
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.12.2007
Po Vetřelci vzkříšení   další pokus jak odrovnat   klasiku, i když už ne tak   drastický. Myšlenka děje   jaksi pokulhává za efekty. A   tak si predátoři vozí na   podivnou planetu vetřelce,   aby se nenudili. Co to je   zápletku? Vrcholem je potom   hlavní hrdinka, která si s   predátory povídá s velkou   suverenitou a i když se kolem   prohánějí smečky   vetřelců, tak se za celý   film snad ani jednou   nezapotí. Hm. Trochu toho   strachu by tam snad být   mohlo,ne?
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.11.2007
Slušné pokračování   starého vetřelce, sice už   né tak hororové a s   hlubšími myšlenkami jako   staré díly, ale pořád   koukatelné.
Tristan_
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2007
Vesmírný satelit   multimilionáře Charlese   Bishopa Weylanda zachytil   neznámý tepelný signál nad   Antarktidou. Podle všeho by   se mělo jednat o těleso ve   tvaru pyramidy utopené   hluboko pod ledem. Dá   dohromady vědce různých   přírodních oborů a na ono   místo se vypraví.
Ivett
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.9.2007
No co si budeme povídat.   Proč asi vznikl film, který   se jmenuje Vetřelec vs.   predátor? Když jsem se   dívala na tenhle film, nic   jiného než to,jak se bude   mydlit vetřelec s predátorem   jsem nečekala. O to víc jsem   překvapená. Scénář nebyl   tak katastrofální, jak jsme   čekala. Film celkově není   tak strašný jak název   napovídá. Je u něj sice   lepší nemyslet, ale úplně   pitomý není.
Beruska123
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Tento film je velice hezky   zpracován i děj má hlavu i   patu moc se mi líbilo jak   bojoval člověk s predátorem   společně proti vetřelcoům.           Milovníkům hororů   doporučuji
pik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Jeden z nejméně povedených   pokračování jak Vetřelce,   tak i Predátora. Ale i   přesto je to filmové   uzavření dvou z nejlepších   mimozemských nepřátel   vůbec. Je pravda, že se   tvůrci nenamáhali s lepším   nápadem, které nabízí že   se objeví vetřelec na Zemi.   I přesto stojí tento film za   shlédnutí, už napořád   bude ve svém žánru   považován za klasiku.
Tom_Hardy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Nic moc jsem nečekal, ale   Anderson toho nabízí ještě   podstatně méně. Žádná   pořádná akce, žádná   krev, žádné silné   charaktery, jen docela hezká   výprava, občas vydařený   záběr a do toho   třepotající se nohy v   šachtě, smešná hlavní   hrdinka, hrající si na   amazonku a naivní děj,   kterému by hutně prospělo,   kdyby se nebral tak vážně.   Prostě zmršený crossover,   který se zavděčí leda   opravdu hladovým sci-fi   fandům...
pospech11
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Další film s herní   tématikou ale s hrou nemá   témšř nic společného až   na název, ale i přes tento   fakt není tento film nějaký   šmejd na který se nedá   dívat ba naopak tento film   patří k jednomu z   nejlepších filmů z   posledních let a s žánru   Sci-fi.
Já bych tomuto   filmu nevitknul nic až na to,   že teda není s hrou moc v   souladu.
SakoVerife
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
bavil jsem se, i kdyz si   myslim ze je to dost prehnany   (myslim tim zarazeni cloveka   po bok predatora) doufam ze   dvojka bude lepsi
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2006
Dobrá popcornovka.
Já jsem se bavil! Nemá to   sice krom hlavních monster   celkem nic společného s   oběma sériemi , té   Vetřelčí a ani té   Predátoří , ovšem jako   klasická věc "vypni   mozek a koukej" mě   nezklamala! Ještě kdyby byla   stopáž delší a pohráli si   trochu více s jednotlivými   souboji a přidali trochu   více slizu a krve bylo by to   skoro perfektní!
Pardal
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.11.2005
NO TO SNAD NE !!!
Proč se vždycky někdo   rozhodne že začne těžit z   dobrého jména. Přesně to   je případ AvP, nemá zhola   nic společného a vetřelci   ani s predátorem. Je to   prostě slátanina s nulovým   příběhem. Dva body za to   že technika pokročila, díky   čemuž jsme si mohli oba dva   soupeře prohlédnout tak jak   doposud nebylo možné.
AcidBurn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.10.2005
Adept na titul Nejhorší film   roku si rozhodně nenechte   ujít...pokud si na samém   začátku - ještě když   jedou titulky - myslíte, že   je to alespoňdalší díl   Vetřelčí ságy, tak hned po   první scéně na to rychle   zapomeňte...nejste v   budoucnosti, ale v   přítomnosti a nejhorší   zprznění hned dvou   filmových ság   začíná...
Pokud se   chcete pobavit nad naprostými   kravinami, které nebudete ani   vteřinu brát vážně, pak   si film půjčte. Kupovat ho   nemá smysl.
Kdo si   myslel, že Predátor 2 je   hovadina a Vetřelec 3 pouze   nepovedená kombinace obou   předchozích dílů, AvP je   nestydaté s navíc hloupé   vykrádání hned obou těchto   "hitů". Ach jo,   proč já na ten film šel do   kina a čekal od toho něco ve   stylu pc her AvP a AvP 2...
sussy
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.8.2005
Tady Paul W. Anderson značně   přestřelil. Začátek byl   poměrně nudný a ve chvíli,   kdy se mělo celé kino bát   se všichni začali smát.   Napětí se nevztupňovalo,   bylo tomu spíše naopak, což   mě donutilo k útěku z kina   na cigaretu. Tohle rádoby   pokračování předchozích   celkem úspěšných   vetřelců už nikdy více.
Carchy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2005
Tenhle film má nedostatky. A   není jich málo.
Dávám tomuto filmu   vysoké hodnocení proto,
že ho hodnotím jako   "dobře zabitý   čas"
nebo   "špatně zabitý   čas." To znamená, že   mě tenhle
film prostě   bavil. Dále k připomínkám   na spojenectví
Alex s   Predátorem. Pokud jste   viděli Predátor 2,
tak jste mohli zaznamenat,   že Predátoři mají
"srdce" a že na   konci filmu nechali hlavního   hrdinu
žít a darovali   mu zbraň. Tak proč by to   Predátoři NEMOHLI
udělat znovu? Ohledně   Alex, jestli někdo tvrdí,   že je
černošský   klon Ripleyové, tak kdyby   místo ní hrál nějaký
černoch nebo prostě   chlap, tak by to podle něj   byl klon Arnolda z   Predátora...? To by muselo   hlavní roli dostat možná   dítě, aby byli spokojení. I   když...
Bloody.M
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.3.2005
zhovadilost, jako fandu   Alienů a Predatorů mě nutil   film málem zvracet, nejsem   rasista, ale hlavní role   strašná a nejhorší bylo   popření celé logiky   chování Predatorů - místo   lovu ještě ochraňuje   "špinavý" lidi,   chvílema jsem čekal, že si   tam někde v koutku s Lexou   zasouloží, vypadá totiž   dost podobně :-) otevřený   konec mě jen děsí - co si   vymyslí příště???
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.2.2005
s vetrelcem a predatorem to   nemelo nic.ale jako   akcni..pretty good
Dawidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2005
Řídit se pravidlem   "nepřítel mého   nepřítele je můj   přítel" se někdy   vyplácí...
tuwanakha
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.12.2004
roztomilý predy a uslintaný véťa
Pokud šla úroveň Vetřelců   dolů s každým dílem a   Predátor bez Arnieho stal za   starou belu, tak zpotvořenina   obou tomu nasadila korunu!   Zahoďte mozek do kanálu a   můžete spolu s natroblou   hlavní hrdinkou vyrazit na   lov. Filmu snad už jenom   chyběla milostná scéna mezi   hrdinkou a dobrosrdečným   Predoušem. No, však nic   není ztraceno.... konec   bohužel naznačuje   pokračování....????????!!!
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.11.2004
Velice slabé pokračování
Ani nevím, proč tento film   byl natočen. Dějově (logika   vývoje příběhu) vůbec   nazapadal do předchozích   filmových sérií. Dle doby   děje měl předcházet sérii   Vetřelec a následovat po   sérii Predátor. Diváci   maximálně mohou ocenit   trikové záběry. Film   postrádá i napětí.   Příběh je i dějově velice   chudý. Jsou snad   hollywoodští tvůrci s   nápadama v koncích?
Tarik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.11.2004
Abych pravdu řekl, šel jsem   na tento film s velkým   očekáváním. Recenze v   časopisech mě sice varovali,   ale já jsem si stejně   myslel, že to bude stát za   to. Jenže nestojí...

Začátek by   ještě ušel. Ještě než   hrdinové dorazí k pyramidě,   tak to jde, až na to, že je   ihned jasné, kdo přežije...   Ale v pyramidě to je čím   dál tím horší. Nejdříve   scéna zápasu predátora s   vetřelcem, kde není poznat   kdo je kdo, poté dojemná   scéna predátorova   spřátelení s Lex a nakonec   společnými silami udolají   královnu... Dojemné.

Nejvíce mě ale   dostala scéna, kde Lex po   přemožení královny a   odletu predátorů stojí sama   uprostřed spouště, není   tam nic jen Lex a...   Svítící auto...   Neuvěřitelná náhoda - domy   padají, ale autu ani   nezhasnou světla... Nebo   záběr, kdy na vozíku   ujíždí predátor s Lex a   dohání je tlaková vlna -   jenže v posledním okamžiku   vyskočí z tunelu a   utečou... Zase náhoda... A   takových scén je ve filmu   víc...

Na   druhou stranu film má dobrou   atmosféru, většina   akčních scén je povedených   a film moc nenudí... Sice   když jsem se probral po   hodině a zjistil jsem, že se   důležitého nestalo, tak mě   to zarazilo, ale nenudil jsem   se...

Závěrem   bych jen řekl, že mě mrzí,   že autoři to nepojali jako   boj mezi predátory a   vetřelci, ale tak, že   vetřelci jsou podřízenými   predátorů, kteří si jen   občas přijedou   "pohrát"...

Myslím že na   toto téma se dal udělat   daleko lepší film, ale i   toto stačí na průměr...
Vídžej
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.11.2004
Pokud mám být upřímný,   což jsem v komentářích   vždycky, pak se nemohu zbavit   dojmu, že autoři zapomněli   na jednu důležitou věc.   Soudnost. Vím, že akční   sci-fi by mělo být trochu   ulítlé, ale kdo probůh   vymyslel, že hlavní hrdinka   bude afroameričanka   dobrodruh, která jediná   přežije běsnění alienů s   predátory. To je jen   malinkatá připomínka. Ta   hlavní chyba se stala ve   scéně, kdy predátor,   nelítostný lovec, vezme   slečnu průvodkyni pod svá   ochranná křídla a ještě   ji navíc vyzbrojí. Ve filmu,   kde je spousta skvěle   zvládnutých akčních scén,   poutavý příběh a dokonale   promyšlená legenda mi tohle   opravdu nesedí.
djkoma
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.10.2004
rychle utíkající kravina na   druhou :o)
jan.lysy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2004
Ctí pravidla žánru
První polovina nabízí   hutnou hororovou atmosféru   jako Vetřelec (Vetřelci),   zatímco druhá se přesouvá   do žánru akčního sci-fi   stejně jako Predátor.   Kombinace, která stojí za   to.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39910minih39910Podezření nula (2004) 
Suspect Zero n
minih101304minih101304X-Men: Budoucí minulost (2014) [2k digital] 
X-Men: Days of Future Past n
minih159882minih15988222. míle (2018) 
Mile 22 n
minih184411minih184411Stillwater (2021) 
Stillwater n
minih25897minih25897Návštěvníci II - V chodbách času (1998) 
Couloirs du temps: Les visiteurs 2 n
minih60178minih60178Tygří spáry 4 (1999) 
Tiger Claws III n
minih164353minih164353Dálniční hlídka (2019) 
The Highwaymen n
minih21001minih21001Thunderball (1965) 
Thunderball n
minih32860minih32860Neprůstřelný mnich (2003) 
Bulletproof Monk n
minih41581minih41581Popravčí (2005) 
The Headsman Tale n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Vetřelec: Covenant (2017)

 Vetřelec: Covenant (2017)
Vetřelec: Covenant n
Alien: Covenant
Žánr: dobrodružný / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Austrálie / Nový Zéland / Kanada
Režie: Ridley Scott

(pokračování)

Vetřelci vs Predátor 2 (2007)

 Vetřelci vs Predátor 2 (2007)
Vetřelci vs Predátor 2 n
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
Žánr: akční / sci-fi / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Colin Strause, Greg Strause

(pokračování)

Batman: Dead End (2003)

 Batman: Dead End (2003)
Batman: Dead End n
 
Žánr: akční / krimi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Sandy Collora

(spin-off)

Vetřelec: Vzkříšení (1997)

 Vetřelec: Vzkříšení (1997)
Vetřelec: Vzkříšení n
Alien: Resurrection
Žánr: horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jean-Pierre Jeunet

(pokračování)

Vetřelec 3 (1992)

 Vetřelec 3 (1992)
Vetřelec 3 n
Alien 3
Žánr: horor / sci-fi / akční / drama / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: David Fincher

(pokračování)

Vetřelci (1986)

 Vetřelci (1986)
Vetřelci n
Aliens
Žánr: horor / sci-fi / akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: James Cameron

(pokračování)

Vetřelec (1979)

 Vetřelec (1979)
Vetřelec n
Alien
Žánr: horor / sci-fi / thriller
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Ridley Scott

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Perly a růže (1985) [TV inscen...

13:45 - 14:15

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - My, občané Protektorátu

13:45 - 14:40

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:30

14 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:25

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190371
Osobností: 697520
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177995

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10