Duben
ohodnotit

Vetřelci

Aliens

Další název:
Alien 2; Votrelci; Vetřelec 2; Aliens - Die Rückkehr
Rok:
1986
Délka:
137 minut, USA:154 min (režisérský sestřih)
Premiéra v ČR:
6.6.1991
„Meziplanetární kosmická stvůra útočí! Však oni s ní lidé zatočí! Volné pokračování úspěšného sci-fi filmu Vetřelec o boji člověka s neznámými tvory.“

Komentáře k filmu Vetřelci

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 86
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2015
Pokračování úspěšného a   velmi brilantního snímku   převzal James Cameron a vizi   celého konceptu pojal zcela   po svém. Z hororového   žánru bylo vytlačeno co se   dalo, takže se na celou věc   podíval trochu jinak. Na   scénu poslal Vetřelců   daleko více a proti nim   komando. Žánr se tedy   změnil na velmi drsný   žoldácký film. Nic   neponechal náhodě a všem   aktérům dal pořádně   zabrat. Jiné pojetí, ale   stále vynikající snímek. I   z něho byla vytvořena   režisérská prodloužená   verze a co se mě týče,   považuji ji za daleko   přínosnější. Spousta   věcí tu je dovysvětlena a   tak vše dává daleko   větší smysl. Na kvalitě   však ubráno nebylo. Ba   právě naopak. Ridley Scott   mohl být spokojen. Vysoká   laťka byla zachována.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Hrůza pokračuje ...
... a Ripleyová se po   probuzení z dlouholetého   spánku musí vrátit tam, kam   se už nikdy nechtěla ani ve   snu podívat.
S.Weaver   opět skvělá a L.Henriksen v   roli robota Bishopa taky   pěkná práce.
Prasoid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.6.2008
Funguje to? To chce přídavek
řekl si zřejmě Cameron,   když viděl, že první díl   s jedním monstrem v hlavní   roli u diváků uspěl.   Rozhodl se tedy "gumový   medvídky přidat,   přidat". A ono to   funguje. Sice ustoupila   hororová atmosféra, ale   přibilo akce, krve, obětí,   napětí, hlášek. Jen ta   Hornerova hudba zůstala na   stejné kvalitativní úrovni   jako Goldsmithova, což ale   znamená, že už lepší být   nemohla:-)
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2012
VETŘELCI

Druhý díl ságy o   vetřelcích režíroval James   Cameron a je to na výsledku   poznat. Ripleyová jako   jediná přežila cestu zpět.   Budí se hrůzou z nočních   můr, jenže jí nikdo její   příběh nevěří, dokud se   neodmlčí kolonisté z   planety Acheron. V tomto   filmu propuká boj proti   vetřelcům naplno, s   nasazením plné bojové   techniky. Tu jsou už   vetřelci vidět naplno a   tajemno se vytratilo aby bylo   nahrazeno napětím.   Mariňáci nasazení do akce   jsou sebejistí a chudák   Ripleyová je jim málem k   smíchu. Neustálé   špičkování a popichování   mezi sebou, které provokuje   zejména Vasquezová bylo   vítaným odlehčením. Jenže   na každého jednou dojde. I   zkušení mariňáci mají   najednou plné kalhoty   strachu, když poznají s kým   mají tu čest. Tento díl   bývá hodnocen výše než   jednička. Já sama nevím,   mně se líbí oba, i když   každý je úplně jiný. Ale   jednička je jen jedna, byl to   první převratný počin v   historii sci-fi.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2013
Druhý díl se opravdu povedl   v režii J.Camerona,není sice   tak temná atmosféra ,ale oto   víc akce a nechybí ani dost   napětí.Sci-fi horor jak má   být.
Kuvik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Hoci často počuť názory,   že pokračovanie úspešného   filmu je automaticky len   odvarom "jednotky",   existuje pár výnimiek a   VOTRELCI medzi ne určite   patria. Dôstojne naviazali na   pôvodnú dejovú líniu. Film   bol nominovaný na Oscara v   týchto kategóriách:   najlepší ženský herecký   výkon v titulnej úlohe   (Weaverová), špeciálne   efekty, strih zvukových   efektov, výprava, strih, zvuk   a hudba. Nakoniec dostal   sošku za zvukové a   špeciálne efekty.

Film ponúka výborné   akčné scény, dávku   napätia (prvú hodinu sa vo   filme "nič   nedeje")nechýbajú ani   vtipné dialógy a   psychologický rozmer   medziľudských vzťahov:   materský cit k osirenému   dievčatku, platonická láska   k mladučkému vojakovi,   nedôvera k tajomnému   vedcovi. Postavy prechádzajú   zmenami: zo zbabelcov Hudsona   a Gormana sa stávajú   hrdinovia bojujúci do   poslednej kvapky krvi a snáď   v tej Vasquezovej je aj trocha   ženskosti. Tvorcovia do   snímky rafinovane   zakomponovali traumu   Američanov z vojny vo   Vietname, kde ich špičkovo   vyzbrojení vojaci dostali na   zadok od „primitívneho“   nepriateľa.
Langley
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.4.2008
Jedno ze skvělých   pokračování, které   překonalo vysoko nastavenou   laťku prvního   dílu.Ripleyová je zpět a   hodlá si to rozdat proti   královně Vetřelců, za   pomoci vesmírného   komanda.Film ani chvilku   nenudí.Nepostrádá nic ze   svého předchůdce a   nachází se tu více prostoru   pro akci.
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Jedna z mých dětských   lásek. První vetřelčí   film, který sem viděl mě   vystrašil natolik, že sem se   bál přejít z obýváku do   pokoje zbožňuju doteď   (viděl sem ho nejmíň 15x).   Cameron věděl, že už   nevystraší jeden vetřelec a   posádka vesmírné lodi a   proto nám servíruje stovky   vetřelců proti, kterým   stojí armáda vojáků. K   tomu si připočtětě hutnou   atmosféru z jedničky a   dokonalé triky (hlavně   vetřelčí královna je   dokonalá) a vznikne vám   jeden z nejlepších filmů   všech dob.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2012
Vetřelecká sága je jedna z   mála filmových   kulinářských zážitků,kde   alespoň pro mě, je druhý   díl lepší, než ten první   a to z několika   důvodů--->nechci nějak   zpochybňovat režisérské   schopnosti Ridleyho Scotta,ale   Cameron je prostě lepší   režisér s větším citem   pro dané téma. V jedničce   je ta největší síla v   tom,že je protivník defakto   neznámá záležitost,se   kterou se hlavní hrdinové   teprve seznamujou,ale nic moc   akcí sme si neužili,tohle   byl pravej opak...ztráta   spojení a pár nafoukaných   mariňáků,co si myslí,že   jsou nepřemožitelní, jedou   planetu prozkoumat a   zjišťovat v čem je   problém. Máme tu mnohem   více akcí a výraznějších   hereckých výkonů ať už   excelentního Paxtona,který   měl těch keců na začátku   nejvíc a nakonec se projevil   jako největší   pokakánek,Michaela   Biehna,který se mi líbil i v   Terminátorovi a tady taky   nezklamal nebo   Ripleyové,která tu dostala   mnohem více prostoru a   ukázala,co v ní je. Mnohem   více efektů, Cameronův   smysl pro melodrama v podobě   ochrany 10ti leté holčičky   a mnohem ,mnohem více akcí s   vetřelcema s neskutečným   zaměřením na   detail,přesně,jak to Cameron   umí ---->tenhle díl je   pro mě 100%tní
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet   $18,5milióna║Tržby USA   $85,160,248║Tržby   Celosvetovo $183,316,455║   __Dokonalé Majstrovské   Dielo!!! __ /100%/(kino   verzia)__ __/videl v kine   režisérsku verziu:   120%/(režisérska verzia-   6.10.2015 som mal možnosť   vidieť rozšírenú verziu   filmu v kine a stálo to za   to, neskutočný zážitok,   moje sny sa raz za čas   plnia))
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.7.2016
Režisérův sestřih
3x sláva a výstřel z děla   na počest nejlepší   zfilmované akční sci-fi   všech dob! Drze si troufám   prohlásit, že tomu, kdo by   snad nesouhlasil, nekoluje v   žilách ani kapka kyseliny a   jeho už napohled slabošská   čelist, neschopná prudkým   výpadem vyrvat z protivníka   život i spodky, musí dávat   tušit taktéž unylý   charakter. Před bezmála   třiceti lety dalo filmové   plátno vzniknout konstrukci   jednoho z nejděsivějších   monster, v realistickém   ztvárnění, v působivém   příběhu. Druhý díl,   jehož se Cameron na více   frontách chopil   nekompromisně dravě a   sebejistě, navazující na   skromnější, avšak více   psychologickou jedničku,   šroubuje napětí na maximum   a v prudkém spádu nedává   šanci vydechnout. Zdařile   využívá zbytkového   dějového potenciálu   jedničky a dál rozvíjí   svůj brilantní příběh   zoufalé akce, které je   snadné uvěřit.... a nám   tak zbývá jen propadnout   panice. Je to klasika a vrchol   žánru.
Jan tak   mimochodem, doporučuji   shlédnout režisérův   sestřich, protože oněch   17min navíc dodává ději   konečně na logičnosti ;-)
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.10.2008
Pro mě srdcová záležitost.   Byl jsem na to dvakrát za   sebou v kině, koupil jsem si   celou sérii na   originálkách, protože když   ji miluješ tak neni co   řešit...no a dneska, když   jsem si to po čase zas   pustil, je to prostě pořád   stejná pecka jako tehdy.   Tohle je jedno z   nejvydařenějších   pokračování vůbec. U   málokteré série je druhý a   případně další díl   lepší než původní film,   tady je. I když Ridley Scott   v jedničce udělal co mohl a   taky je to film jako hrom, pro   mě taktéž za 10.
Robinson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2009
Naprosto dokonalé   pokračování, minimálně   stejně tak dobré, jako   první díl, což u   "dvojek" nebývá   zvykem. Opět dobří herci,   hlavně Sigourney a taky   Henriksen jako Bishop. Ve   filmu se nám taky prvně   ukáže vetřelčí královna.   Na svou dobu úžasné a   dokonalé triky. Jeden z   nejlepších sci-fi horrorů   všech dob.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2011
nesmrtelní...
jéé, moje oblíbená   zvířátka, pořád bojim   bojim a žeru je, nesmrtelné   postavy, i po těch letech   neustále se zjevující na   obrázcích, oblečení,   doplňcích, tetování...   dekorativní sběratelské   postavičky k tomuto filmu   patří dodnes k   nejvyhledávanějším a   zároveň nejdražším.Tento   snímek je stále zajímavým   a přichází k němu i nové   generace. Ty tak prokazují   jeho kvalitu...
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2009
Co se dá říct o filmu ke   kterému napsal komentář   snad každý, co napsat abych   zbytečně neopakoval nebo   nepapouškoval názory   druhých???To byli základní   otázky se kterými jsem si   lámal hlavu než jsem vůbec   začal tvořit...Na první   pohled je vidět rozdíl mezi   Ridlyho Vetřelcem a druhým   dílem, dílem Jamese   Camerona...Ridly natočil   komorní drama s prvky hororu   a sci-fi, a neměl na krku   nůž protože nikdo   neočekával takový   úspěch...Cameron musel   vysoko nasazenou laťku   minimálně vyrovnat a stalo   se to nejvíc nemožné, on   laťku překonal...Brutální   válka proti alienům nemá v   tomto žánru   konkurenci...Efekty, kamera,   zvuky jsou na dobu svého   vzniku naprosto bravurní   záležitostí, stejně tak i   ponurá atmosféra...Zatímco   jednička sázela na tíživou   atmosféru, ve dvojce jí o   něco ubylo (ale ne o moc) ve   prospěch akce, kterou nám   připravila povedená banda   vesmírných mariňáků,   kteří produkují jednu   tvrďáckou hlášku za druhou   a divák si je prostě musí   oblíbit...O to víc ho pak   mrzí, když začnou jeden po   druhém podléhat smrtící   přesile vetřelců...Ve   prospěch akce občas   klopýtne i scénař, ale   vzhledem k výslednému   produktu to jsem ochoten   přehlédnout...James Cameron   si vystačil bez digitálních   efektů a vzhledem k tomu, že   film zanedlouho oslaví čtvrt   století své existence a   poznat je to jen na dvou,   třech záběrech, je vidět,   že jde o něco   mimořádného!!!
RwlBem
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2016
Jeden z mála případů,
kdy pokračování ještě o   něco předstihlo první díl   téhož nosného tématu.   Příběh měl naprosto vše,   co se do něj dalo našlapat -   a bylo toho opravdu hodně. Je   požitkem dívat se na film,   nad jehož scénářem zcela   zjevně někdo dost   přemýšlel. Včleněním   dětského prvku dostal film   velký bonus navíc, který   byl nádherně zužitkován   hlavně v jediném výkřiku   po finálním souboji obluda   vs člověk ve stroji. Ou,   jediné oko nezůstalo suché.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2022
Mariňáci vs. Vetřelci
Nejlepší sci-fi horor a díl   s Vetřelci. Epická bitva ve   vesmíru na LV426 s mariňáky   a Vetřelci. Postavy tu jsou   rozmanité, hlášky vtipné,   efekty skvělý, muzika   energická, a finále   velkolepý. Hnízdo i   královna byli povedený co se   týče designu. Líbila se mi   postava Bishopa i Burkeho.   Paxton je tu jako komediální   prvek. Cameronův opus je   jedno ze zásadních děl v   kinematografii. A pro mě   jeden z top filmů mého   dětství.
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Jedno z nejlepsich,   nejtemnejsich a nejdrsnejsich   sci-fi, jake jsem kdy videl.   samotny vetrelec je uzasne   mimozemsky hnusny a jednotka   marinaku ma uzasne typy. A   Bishopa clovek NIKDY   nezapomene.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2016
Trošku rozvláčný začátek   sledující nalezení   Ripleyové, znovuobjevení   Vetřelce a přesun   arogantní, dosud neporažené   vojenské jednotky na planetu   Vetřelců. Ve druhé části   film získává grády,   vojácí dostávají na prdel   a celkově příběh patří k   tomu nejlepšímu, co kdy bylo   s vetřelci natočeno. Dle   mého soudu dvojka, jednička   stojí za shlédnutí. Trojka,   čtyřka a Prométheus je   slabota.
netopir55
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2009
Tentoraz celá armáda   votrelcov proti   mariňákom,nič nevediacich o   týchto slizkých   potvorách.Len Riplay ich   pozná a vie čo sú zač a   teraz sa znovu púšťa do   napinavého boja na opustenej   planéte plnej   votrelcov.Vynikajúca réžia   J. Camerona,ktorý naozaj   takéto filmy vie,Sigourney   Weaver zasa skvelá a samotný   príbeh nemá chybu.Votrelcov   som si hneď obľúbil,vďaka   pútavému akčnému deju so   stálou hororovou atmosférou.
johnny-rk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Pokracovani tohoto snimku   nijak nestrada na prvnim   filmu. Kdyz uz jsme to   potkali, tak to muzeme   prozkoumat na jine planete...
Clockwork
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2009
Tak konecne se mi dostala do   rukou director's cut.Ta ma   jasnejch 10/10,ale u ty   sestrihaniny davam 1* dolu.
TILL.87
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.6.2008
Tuto je prostě už kultovní   snímek, kerý se už nemusí   představovat. Na tu dobu dost   dobře spracovanej film,   možná jeden z nejlepších   natočených té doby, tim   nechci říct, že i po letech   ztrácí svůj půvab. James   Cameroon prostě umí.   Nejlepší ze ságy vetřelců   a tak to i zůstane, ale   doufam, že někoho nenapadne   natočít ňákej strašnej   remake.
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2005
Tyhle "Aliens"   stavím na pomyslný olymp   všech filmů které jsem   zatím v daném žánru sci-fi   viděl! Film je mistrovské   dílo Jamese Camerona ,   speciální efekty jsou na tu   dobu vynikající , herecký   výkon Sigourney Weaver alias   Ripleyové je nezapomenutelný   , tímhle snímkem si u mě   vydobyla titul   "nejlepší   herečka" a vepsala se do   podvědomí spousty filmových   fanoušků po celém světě!   Zbytek vojenské jednotky se   také umí pořádně ohánět   nejrůznějšími zbraněmi a   to i přes to že většina z   herců do té doby zbraň v   ruce nedržela! Akční scény   kterých je ve filmu   požehnaně jsou na vysoké   úrovni a vše doplňuje   podmanivý hudební doprovod   hlavně v akčních   sekvencích. Shlédnul jsem   Director's Cut tohoto filmu a   musím říct že ikdyž má   film dvě a půl hodiny , tak   nenudí ani na chvilku a   zanechá v člověku   dlouhodobý zážitek na   který nezapomene!
MaKy92z
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Z celej tejto úspešnej   filmovej sa jedná o   najlepší diel. Na rozdiel od   predošlého dielu je tento   film oveľa akčnejší už od   samotného začiatku. Hlavnou   hrdinkou je dôstojníčka   Ripleyová, ktorá sa ako   jediná živá vrátila z   predošlej výpravy. James   Cameron tu na zase vybral   celkom zaujímavé herecké   obsadenie, kde figuruje Lance   Henriksen. Počas celého   filmu sa tu striedajú akčné   scény jedná za druhov,   ktoré zaváňajú úplným   napätím. Špeciálne a   zvukové efekty sú na   špičkovej úrovni.   Cameronovi sa nakrútenie   filmu z rozpočtom 18   miliónov dolárov veľmi   vydarilo.
ZuzikD
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2009
Stejně dobré jako jednička   (což se u většiny   pokračování říct nedá).   V jedničce jsme se báli   neznámého, s vetřelcem jsme   se seznamovali a byly rádi   když se ho Ripleyová   zbavila, ve dvojce je to více   o bojování s velkou partou   vetřelců a pokladání   hlavní otázky odkud se vzali   všechna ta vajíčka, kdo je   klade? Pak Vás naprosto   dostane hlavní osazenstvo   filmů a pořádný nášup   hlášek.
Medousek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2008
Většinou bývají nejlepší   první díly,ale v tomto   případě lze říct,že   výjimka potvrzuje   pravidlo!Tento díl Vetřelců   je skutečně   nejpovedenější a tím   rozhodně nechci říct,že by   první nestál za   nic!Režisér James Cameron   opět ukázal,co v něm   je!:-)Neopomenu ještě jednu   poznámku k prvnímu dílu,že   ten natočil rovněž skvělý   Ridley Scott!
leva2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2008
Důstojné pokračování   prvního dílu, i když   tentokrát ve značně   akčnější podobě. Napětí   takřka od začátku do konce,   působivé triky, skvěle   udělaná vetřelčí   královna, myslím že není   třeba více dodávat,   protože to už musel vidět   asi každý. A asi každému   se to taky muselo líbit.
Kaaza
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2011
Nahnutejch 10. První film byl   hlavně o napětí a   atmosféře, kde partička   vystrašených astronautů   spoléhá sama na sebe v boji   s něčím hodně agresivním,   hladovým a neznámým v   hlubinách vesmíru, kde není   úniku. O 7 let později   jistý James Cameron rozhodl,   že více znamená více, a   děj posunul na opuštěnou   mimozemskou laboratoř,   agresivních monster jsou   desítky a proti nim skupina   vojáků vyzbrojených   kulomety, plamenomety a   jinými -nety. Futuristická   výprava opět vynikající,   ale do popředí se dostává   akce, které je dost, jen   nesmí vadit že se odehrává   v často tmavém prostředí   (Cameronův oblíbený   modro-černý vizuál). A   Ripleyová opět boduje,   tentokrát se i stává   ochránkyní malé dívky,   přičemž tato linie filmu   neubližuje, narozdíl od   jiných (viz Válka světů).   Po legendě sci-fi hororu   máme legendu akčního sci-fi   hororu.
Nikii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2014
Vetřelci
Uplynulo padesátsedm let,   padesátsedm let od doby, kdy   se Rip poprvé setkala s   vetřelcem. Jenže byla   požádána, aby s ním   podruhé setkala. Podle mě je   to více akčnější než   první díl a proto jsem si ho   více oblíbila. Opět   skvělé triky, hudba a Biehn,   kterého už znám z   Terminátora (1984).
callaghan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Výborné pokračování   bezchybného Aliena se vydalo   zcela jinou cestou. Divoká   akční podívaná se   Cameronovi přesto vyvedla, a   to určitě taky díky   výběru hlavních postav a   jejich výkonům. Jedinou   vadou na kráse je poněkud   heroicky pojatý závěr -   taky proto stojí o kousíček   za jedničkou.
Blackhawk13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2015
Tenhle díl se mi líbil ze   všech nejvíc bylo tam plno   akce, strachu, efektů, a   hlavně hodně vetřelců.
martas.s
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2009
Horory moc nemusím.ale   Vetřelec a Vetřelci jsou   vyjímkou.Ten děj a ty efekty   předběhli dobu a stali se   nesmrtelnými.
BiTch_
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2008
Naprosto skvělý film který   má své místo v síni   slávy!
Akční,napínavé,skvěle   udelané.Film má vlastní   futuristické zbrane a   přepravní prostředky   (všechno režisérův nápad)   a
hlavně královnu   která byla opravdu   povedená!Nic víc dodat   nemužu .
Rollage
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2010
Maminka říkala, že žádná skutečná monstra nejsou
...ale oni jsou. A není jich   málo. Po atmosférickém   hororu Scotta tu máme víc   vetřelců, mariňáky, více   akce. Na svoje léta opravdu   neskutečný film, více než   sympatické obsazení (Weaver,   Biehn, Henriksen, Paxton),   triky, hudební doprovod,   spousty nezapomenutelných   scén (od Bishopa s nožem po   závěrečný souboj s   alien-queen). S Terminatorem 2   Cameronův vrchol. V dětství   viděno nespočetněkrát.   Doporučují Director´s Cut   verzi, bonusové scény filmu   ještě přidají!
tommaxis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.12.2009
Po dlouhé době jsem si opět   pustil tento snímek v noci a   sám a běhal mi mráz po   zádech. Skvělý film a   skvělá Sigourney.
s.p.r.e.y
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Co dodat, kdo neviděl o moc   přišel. Skvělý film a   podle mého názoru nejlepší   z celé série. Nemá chybu!
Ocean
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2009
Z celej serie Votrelec asi   najviac ospevovaný film. Na   rozdiel od samotnej jednotky   je oveľa akčnejší už od   samotného začiatku.
grunge1492
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.9.2007
přidávám jen samou chválu,   mám doma Golden Edition a   přitakávám, že je to   nejlepší díl z celé série   - Bishop je klasik :)
moudrc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Těžko říct co bylo   lepší, jestli Vetřelec nebo   Vetřelci, snad asi Vetřelec.   Opět skvěle navozená   atmosféra nabytá napětím a   strachem, do toho opět   výborná Sigourney   Weaverová, která z dělá z   filmu opravdovou špičku.
McFady
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.5.2009
To není možné!
Myslel jsem si, že dvojka   nemůže být lepší než   úžasná Scottova jednička a   to jsem se zmýlil.A hodně!!   Cameron zariskoval, že   Vetřelce ukazoval hned v   desítkách, ale žádné   Béčko to teda není!   NENÍ!!
Nesmím   zapomenout na ty skvělé   hlášky!!
Dávám   10/10. A vy tohle hodnocení   budete dávat taky!! BUDETE!
likantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2009
100%
Podla mna najlepši scifi   horor.Apsolutne predčil prvu   časť a to vo všetkych   smeroch.Film vam da zabrať a   aj pekne vydesi svojou   apokaliptickou   atmosferou.Votrelcov je tu   dostatok a naši hrdinovia   maju plne ruky prace   prestrielať sa touto   huštinou hrôzy a smrti.Tento   film by nemal uniknuť   žiadnemu fandovi hororov.
Devilian
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2008
,,Tentokrát je to válka"
Vetřelci jsou něco tak   NEUVĚŘITELNĚ famozniho a   skvostného, že jen málo   dalších akčních scifáren   se mu může rovnat. James   Cameron odvedl dokonale   precizní práci. Jeho modely   královny, M41A, a spousty   dalších věcí, které jste   ve filmu viděli jsou   perfektní. Herce snad ani   nemohl vybrat lépe. Obsadil   do něj své tehdejší a i   budoucí oblíbence - mezi ně   jmenujme Michaela Biehna jako   statečného, ničím   neohroženého Dwayna Hickse.   Jenette Goldstein jako tvrdou   chlapáckou Vasquezovou,   která nám dokonale   předvedla prototyp drsné   ženské. A taky Billa Paxtona   jako vtipálka, zmatkáře a   pesimistu Williama Hudsona.   Ostatní herci jsou taky   perfektní. Sigy Weaverová   jako Ripleyová je bezchybná,   o ostatních nemá smysl   psát, protože bych se   pořád opakovala - PERFEKT!   Co se efektů týče tak   úžas nad úžas, a   nádherně depresivní temná   hudba Jamese Hornera   doprovází extrémně   deprsivní pípání motion   trackeru. Je libo někoho   rozstřílet? Vemte si na to   M41A pulzní pušku a nebo M56   smartgun. S výsledkem budete   spokojeni. :)
jahudka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2007
J. Vasquez
Je to nejakčnější film z   celé série vetřelců, ale   napětí se podařilo   tvůrcům udržet na hodně   vysoké úrovni. Je tam   spousta zajímavých postav a   jejich příběhy, ale hlavní   slovo má v ději opět Ellen   Ripleyové i když ještě   víc mě v tomto filmu zaujala   Vasquezová=)
sissi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2007
Tenhle film mě vyděsil   neuvěřitelným způsobem,   když jsem ho viděla poprvé,   a i když se na něj dívám   pořád dokola, stejně mi z   něj naskakuje husí kůže.   Je opravdu napínavý, lepší   sci-fi horor fakt neni.
servantes
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.4.2010
Hrozný a šialený je skôr   nižšie uvedený názor a nie   výborný sci-fi triler v   podaní skvelého Jamesa   Camerona. Škoda sa   vyjadrovať k primitívnemu   hodnoteniu filmov a rovnako   úbohých komentárov   "neúspešného   kartáginskeho vojvodcu".
sidheig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2009
asi moj najoblubenejsi   film.neni o com cameron to ma   v krvi a v hlave.
super   prostredi a este lepsie   her.vykony specialne hudson
zirafak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2011
Tento film je moje srdcova   zalezitost. Skvele natocene,   nestraci tempo ani po letech   sledovani. Sigourney Weaver   podala strhujici vykon,ostani   herci jakoby zarlily na hlavni   roly a podali tez skvele   vykony zvlast Bill Paxton. Kdo   nezna doporucuji.

ps: nemam latinkovou   klavesnici. Omlouvam se za   drobne hrubky.
panHnědý
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2013
Ve 2001: A Space Odyssey jsem   se dotkl hvězdy a proplouval   v čase, v Planet of the Apes   jsem se ocitl v jiném světě   a nikdy jsem se nedostal   zpátky na zemský povrch a v   Aliens mě pronásledoval   slizký xenomorf ve   vražedném úmyslu s nulovou   šanci na přežití.   Dokonalá xenomorf sága,   která je nejdůmyslnější,   nejdynamičtější a   nejpropracovanější ze   všech. James Cameron se   nesoustředil pouze na   atmosféru jako Ridley Scott   (i když se k ní   nepřiblížil), ale dokonale   Aliena posunul do dalších   sfér a žádný základní   prvek Seance Fiction mu   neproklouzl mezi prsty. ALIENS   jsou dokonalé ve všech   stránkách filmu - geniální   vzhled Alienů v celé své   kráse (H. R. Giger má   nesmírnou představivost),   vesmírných lodí, akčních   scénách s mariňáky,   důmyslné atmosféře,   intenzivní práce se stíny a   světlem v temných chodbách,   skvělé kamery, humorem   posádky a napětí v   naprosté extázi. Film,   který v srdci nikdy nezemře,   a ve své podobě nebude   překonán. Director's cut je   nezapomenutelná must see   záležitost.
JindrusKiller
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.6.2008
skvelej sci-fi horor, od PANA   rezisera Camerona, s dobrou   plejadou hercu. Jako malej sem   se u toho neskutecne bal ,dnes   kdyz si nostalgicky tento film   pustim, zeru akcni sekvence,   atmosferu pri ktere mate   takovy ten neprijemny pocit   spolecne s ucastniky teto   vypravy na smrt, kdy na vas   ten kyselinu slintajici hnusak   vyskoci, drsnacku Vasquezovou   s nejvetsim koltem z tymu,   Bishopa s kudlou v ruce, no a   abych nezapomnel na Ripleyovou   a jeji zaverecny boj s matkou   vetrelcu, v naslaplym   nakladaci ktery bohuzel nemohu   v zadnem logistickem skladu   najit abych se v nem prosel   :-)..pecka film
Jean-Michel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2010
Je to scifi-horor, ktorý je   považovaný za elitu vo   svojom žánre. Na základe   úspechov tohto filmu sa   začalo nakrúcať mnoho   iných-podobných, ale   máloktorý z nich dosiahol   úroveň tohto filmu. Tiež   dovolím nesúhlasiť s   názorom člena HANNIBALA.,   ktorý uvádza že "(z   Vetřelce jen nudnější   akční a moc šileny film,   který ani kvalitní výkony   herců nezachrání)".  
Mne to skôr pripadá   akoby to bol napísal nejaký   úplný laik, ktorý tento   film ešte v skutočnosti ani   nevidel a chce zo seba robiť   zaujímavého. "U mňa sa   tento film zaraduje medzi moje   popredné" a jednoducho   povedané, že nedám na neho   dopustiť.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.5.2018
Důstojné pokračování   prvního Vetřelce, o několik   řádů akčnější včetně   Ripleyové. Super využití   vysokozdvižných vozíků,   Michael Biehn dva roky po   Terminátorovi téměř ve   stejné roli, konec nadějný,   ostatní díly už za moc   nestály.
V každém   případě jeden z   nejlepších akčňáků   blížících se devadesátek.
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2012
Druhé pokračování jsem   viděl asi třikrát, ale   vždy jen asi do půlky, pak   většinou usnul:-) Teď po   dlouhé době jsem si řekl,   dám to celé a musím uznat,   po těch letech to je porád   výborný film a 90% nakonec   dávám za super akční   finále a vizuální a   trikovou stránku filmu, je   dechberoucí a to byl rok   1986!! Velmi solidní   pokračování!
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Podľa môjho názoru jeden z   najlepších scifi hororov,   ktorý sa skutočné vydaril.   Na svoju dobu som tam veľmi   dobre efekty.
Škoda,   že sa už taký film   nepodarilo odvtedy nakrútiť.
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Ripleyová opět v akci a to v   režii J.Camerona, který   druhý díl rozjel více do   akčních scén a jsou zde   velmi dobře provedené   filmové efekty. Skvělá   podívaná je i režisérský   sestřich na DVD.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.7.2009
NO 2 není špatná dost mně   překvapil Lance Henriksen   režie skvělá kulisy taká   prostě klasa mám tu delší   verzy
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2010
Nejlepší díl série!
když se toho ujme James   Cameron je jasné že to bude   úspěch na 100%! Opět se   jedná o Ripleyovou a   vetřelce, film se odehrává   na vymyšlené planetě,   které slouží jako sýdlo   vetřelců. Zkrátka James   Cameron nemůže natočit   propadák!
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2012
Sérii o vetřelcích mám   rád už od dětských   let.Druhé pokračování je   podle mě nejlepší ze   všech.Na svou dobu   vynikajicí vizuální   efekty,dobrej děj a od té   doby patří Sigurney Weaver k   mojim nej herečkám.Když je   dávají v Tv vždy se na ně   rád kouknu a pořád   bojím,bojím:)
Jarda.ftr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2009
Druhé pokračování   výborného scifi hororu opět   udržuje patřičně napjatou   atmosféru, ale samotného   vetřelce známe a moment   překvapení je pryč. Film   už sklouzaává spíš k   akční scifi, ale autoři si   dokázali výborně poradit.   Dobře navazuje na jedničku a   celkem s ní drží krok.
Ed
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2005
Dobře zvládnuté   pokračování.   Neuvěřitelná dynamika   příběhu. Oscar za dobře   udělané efekty. Opět   hrůza, napětí, plno   akčních scén. Film u   kterého se nedá nudit.
AshT
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Bomba Cameron si s   pokračováním skvěle   poradil tento film nenudí   vůbec oproti prvnímu   dílů.SKvělé opsazení   výborné nápady a ještě   lepší konec doporučuji ale   na 2010 film zaostává tkže   jako u predátora 9.Což je   velmi slušné.
Warrior7
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2010
Dlouhých sedm let trvalo,   než se někdo odhodlal   natočit pokračování tohoto   veleúspěšného hororu od   Ridleyho Scotta. Nakonec se   taktovky chopil sám filmový   mág James Cameron. A   rozhodně učinil dobře.   Tento film byl velice   očekáváný a dalo by se   říct, že Cameron měl onen   pomyslný "nůž na   krku"...ale vypořádal   se s tím skvěle, ostatně   jako s každým svým filmem a   kvalitativně se minimálně   vyrovnal svému staršímu   předchůdci...tím si   vysloužil obdiv nejen   diváků ale i svých kolegů   v branži a celosvětovou   kinematografickou   pozornost...natočil na své   poměry skvělý film,   kterému jako fanda sci-fi,   nemám moc co vytknout...
Amthauer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.10.2008
Asi můj neojblíbenější   díl vetřelčí ságy, plný   akce, slizu, drsného humoru,   pocitu izolace a dusivé   atmosféry.
Emzak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2004
K tomuto filmu si prostě   neodpustím přidat   komentéř. Jelikož je to   nejdůstojnější   pokračování jaké jsem kdy   měl tu čest vidět. Film   navazuje příběhově na   první díl, samozřejmě o   mnoho let v budoucnosti.   Ripleyová se má vydat s   elitní jednotkou vesmírných   vojáků na planetu zamořenou   Vetřelci a zjistit co se   stalo. Hlášky všech   vojáků jsou skvělé i   rozhovory jsou perfektní.   Příběh a zpracování jsou   z mého názoru stejně dobré   jako u prvního dílu a   člověk si skutečně není   jistý komu se nakonec   podaří přežít a komu ne.   Spousta adrenalínových   situací člověka nenechá v   klidu a během filmu mi i dnes   po několika letech běhá   mráz po zádech a ježí se   mi chlupy. Pokud bych si mohl   vybrat nějaké   dobrodružství ve vesmíru,   tak toto je jedno z těch   nejnebezpečnějších. Je to   hezká představa, že by ve   vesmíru mohlo něco takového   existovat. Je to naprosoto   perfektní.
roman.no
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2008
Vetřelec byl výborný a   Cameron dokázal na Scotta   navázat opravdu tím   nejlepším,co v něm   vězí.Tady neplatí,že   dvojka je horší jedničky.
Spiker.cz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2008
Druhý nejlepší film vetřelců ze série!
Pro mě je další   pokračování vetřelce   druhé nejlepší! Tento   filmek je horor a velmi   akční sci-fi zároveň!V   prvním dílu byl jeden   vetřelec který zabíjel a   dokonalá hororová   atmosféra, ale tady je   vetřelců a zabijáků mnohem   víc a na hororové   atmosféře se nic nemění.   Prostě výborný!
drzazax
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2013
Výborné pokračování prvního Vetřelce.
Nechybí akce ani   napětí,dobře vybraní herci   a samo sebou Cameronova práce   na efektech.Jednoznačně   hrubý nejlepší Vetřelec   celé ságy. Počkám si na   Prométhea 2 " první mě   nějak neupoutal.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2012
Aliens
Druhé pokračování začalo   přesně tam kde předchozí   díl skončil. Ripleyová se   dostává do situace, kdy jí   nikdo nevěří, tak to se   ovšem hodně brzy změní.   Banda vychloubačných   vojáků se chystá do boje,   Ti Vetřelci by se měli bát   spíš jejích arogance   než-li toho, že je vyhubí.   Dívenka Rebeka ve svých   mladých letech pobrala víc   rozumu než všichni vojáci   dohromady a tak asi nebude   velkým překvapením, že Ti   borci brzy zapláčou a toho   jsem se nemohla dočkat.

Proti Cameronovi   nemám nic, ale někdo tvrdí,   že tenhle film byl akční,   akčnější než první díl   to asi byl, ale až po   hodině, proto byl film   zbytečně natažený, na   Vetřelce musíme čekat něco   kolem hodiny což považuju   docela za nehoráznost, když   se snímek jmenuje Aliens.   Banda chytráků je brzy   rozmetaná na kusy a tak   přichází prostor pro   Ripleyovou, ta ten prostor   dokáže plně využít.   Přibližně posledních 40   minut stálo za to, v takovém   duchu měl být celý film.   Pro většinu lidí je tohle   druhé pokračování lepší,   ale já musím říct, že   ne!
Věřte, že bych   raději nešel, možná jsem   umělý, ale nejsem blbec.   Tahle hláška evidentně   vítězí.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2013
Vetřelci
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Nominace na Oscara v roce   1987 za Nejlepší herečku v   hlavní roli (pro Sigourney   Weaver), Nejlepší výpravu a   dekoraci, Nejlepší střih,   Nejlepší hudbu a Nejlepší   zvuk.
Oscar v roce 1987   za Nejlepší střih   zvukových efektů a   Nejlepší vizuální   efekty.
Pokračování   filmu "Vetřelec",   které dle mého vkusu plně   předčilo první díl. Nechci   nijak negativně hodnotit   dílo Ridleyho Scotta, ale   mně se prostě nelíbilo.   Camoron pak ukázal, že   nedokáže natočit špatný   film (jeho prvotinu   "Piraňa II - létající   zabijáci" taktně   zamlčíme). Sigourney Weaver   je herečka dvou rolí. S   Billem Murayem se proslavila v   "Krotitelých   duchů", ale co jí   nejvíce dostalo do   podvědomí široké   veřejnosti je právě role   Helen Ripleyové v ságé   "Vetřelec". Říká   se dvakrát do stejné řeky   nevkročíš a občas by si to   měli filmaři uvědomit,   Camaron ale udělal v tomto   případě dobře. Další   pokračování jsem neviděl,   ale asi se na ně někdy také   podívám. Protože tohle byla   prostě bomba, i když místy   dost překombinovaná...
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2010
Kdo ví co se skrývá ve vesmíru za tvory
Dámy a pánové, nikdo   netuší jaké tvory může   vesmír skrývat a tenhle film   je je jedna z odpovědí.
Naštěstí nejbližší   hvězda je 4,5 světelné roky   vzdálená od našeho Slunce,   ale není u ní žádná   planeta pozemského typu -   (vědci se tak domnívají,   ale současné dalekohledy   nejsou schopni planetu velikou   jako naše Země vůbec   rozpoznat - jen rozpoznají   planetu velkou jako je   Jupiter..
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2020
Ripleyová, jako jediná   přeživší z poslední   výpravy má zkušenosti s   Vetřelcem. I když se mu chce   za každou cenu vyhnout,   svolí a zúčastní se   průzkumné mise na LV-426,   kde má být již nějakou   dobu posádka terifikující   tento planetoid včetně   tvorby atmosféry, jenže se   již neozývá. Společnost   Weyland-Yutani chce nastálou   situaci vyřešit vyslání   výpravy mariňáků, které   povede právě Ripley.   Nejčernější předpoklady   Ripleyové se vyplnily – z   osadníků přežila jen   dvanáctiletá dívčina díky   své vynalézavosti.   Průzkumná mise se změní v   tragedii, zachrání se jen   Ripley, dívčina s   přezdívkou Newt ((Čolek),   android Bishop a důstojník   Hicks.
Ze začátku mi   trochu vadily ty mariňácký   vtípky, ale jak situace   houstla, šlo do tuhého a   toto ustalo. Film dostal spád   a napětí.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2014
Aliens
Mna osobne toto pokračovanie   bavilo viac ako jeho   predchodca.Atmosféra sa   zachovala a uvidíme aj celkom   drsnú ale stále solídnu   akciu,ktorá je doplnená   perfektným hudobným   sprievodom a pocitom strachu.
marci22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2012
Akčnější a celkově   nabušenější než první   díl,ale podle mého názoru   předchozí díl byl o něco   málo lepší a   napínavější.Ripleyová se   vydává na planetu osídlenou   vetřelci s ozbrojenými   vojáky a s nadějí,že   smrtící vetřelci budou   nadobro zničeni.Plány se ale   zmaří,vojáci rychle zemřou   a zbyde jen pár   přeživších,kteří se   postaví tváří v tvář   hromadě větřelců a   tentokrát dokonce i   vetřelčí královně...
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2012
Cameron není režisér   napínavých thrilerů a je to   znát. Udělal z něj   akčňák, který se bohužel   původnímu Scottovu snímku   nevyrovná. A nebyl by to   Cameron, kdyby nepřidal i   nějaké city, což mi také   vadilo. Přestalo mě to bavit   ve chvíli, kdy vesmírná   výprava našla dítě   přeživší mezi potvorami,   které jsou všude a dokonce   umí jezdit i výtahem.   Prostě krátce řečeno:   přestože to není špatný   film, navázat na skvělou   jedničku se opět nezdařilo.
Soused89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2009
Uběhlo něco kolem padesáti   let (které Ripleyová   strávila převážně v   hibernaci) a naše hrdinka v   podání Sigourney Weaver se   opět chystá do akce.   Tentokrát s partou drsných   mariňáků odlétá na   domovskou planetu Vetřelců,   aby tuto rasu společně   vyhubili. Tak tedy zní   alespoň oficiální rozkazy,   nebyl by to ovšem Vetřelec,   aby se na palubě opět   nenašel někdo, kdo má s   nechvalně proslulým tvorem   záměry jiné. Stejně jako v   prvním díle je však odhalen   a film šťastně končí,   když Ripleyová vyhraje   souboj se samotnou vetřelčí   královnou.
Pokračování slavného   sci-fi je tentokrát hozeno do   výrazně akčnějšího   módu, vylepšily se efekty a   potěší i průnik do   samotného vetřelčího   hnízda plného   rozleptávajících kyselin.   Film tentokrát útočí i na   divákovy city, když jedinou   přeživší z kolonie, která   byla na planetě Vetřelců   během padesáti sedmi let   vysazena je malá dívka   Rebecca a napravuje i reputaci   androidů, když právě jeden   z nich Bishop malou dívku   nakonec zachrání a pomůže   na planetě uvízlé kosmické   lodi odstartovat i za cenu   vlastního zničení. Film   rozhodně nemá zásadně   horší úroveň než   jednička.
Bloody.M
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2005
dobré pokračování, opět   skvělá atmosféra i logicky   navazující příběh, poté,   co jsem navíc shlédl SE   verzi, se mi líbí čím dál   víc
SvoKar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2010
Obecně sci-fi moc nemusím,   tohle je jeden z mála, který   můžu, i podle mě nejlepší   díl série. Výbornej Bill   Paxton coby panikařící   Hudson - kdo z nás by   zachoval chladnou hlavu? Lehce   natvrdlý velitel, ale když   jde do tuhého, pomůže   podřízené, která k němu   měla spíš despekt. Ne   každý je hrdina, ale když o   něco jde...
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.1.2014
Cameron umí, ne že ne, ale   nemůžu říct že by tenhle   film byl jeden z těch co by   mě posadil na zadek. Ne že   bych měl Michaelu Biehnovi co   vytknout ale přece jen jsem   měl brouka co kdyby to hrál   Arnie jak původně měl.   Rozhodně nadprůměrnej film,   za mě lepších 75%
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.9.2013
Sice navázala na   veleúspěšnou jedničku, ale   stejně jako u většiny   sérií kvalit úvodu   nedosáhla - sice jsem se   bál, ale chyběly kultovní   scény, zrození vetřelce   apod. a s rostoucím číslem   pokračování úroveň   klesala dál
Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.3.2021
Pro mě je první díl   nejlepší ze série. Tenhle u   mě trochu zaostává, ale   rád se na něj vždy   podívám, když na něj   někde narazím. Je tam víc   akce a je to temnější, což   je dobře.
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2009
V druhých dílech musí   režisér přidat něco   navíc,aby byl stejně   úspěšný jako první   díl.Cameron do Vetřelců   přidal královnu,plno akce a   změnil zlého cyborga na   hodného (jako v   Terminátorovi).Cameron   chatrný děj zastiňuje   neotřelou akcí a diváci mu   to "žerou" a já   upřímně řečeno také.
Pokračování Vetřelce   je v podání od režiséra   Jamese Camerona více než   důstojné.Na originální   nápad(y) a prvotní   atmosféru Vetřelce od   Ridleye Scotta to bohužel   nemá.Některé akční   sekvence jsou mírně naivní   (levý hák,pravý   hák-královna   vs.Ripley)Nevadí.
lidri10
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2009
Vetřelci
Druhý díl, kde nepůjde   samozřejmě o nic jiného   než o Vetřelce! Příběh se   vrací zpátky na planetu, kde   Repleyová objevila první   vetřelce! Ale postupem času   lidé začali tuto planetu   obydlovat a vůbec netušili   jaké tam na ně číhá   nebezpečí!
IceCold
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2006
Tak tento snímok sa dosť   líšil od svojho   predchodcu,pretože je omnoho   akčnejší a to sa mne osobne   dosť páčilo.Navyše   miestami doplnený o peknú   prácu s kamerou.Jediný a   trochu väčší nedostatok   tohto filmu bol jeho záver...
Hannibal.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.4.2010
James Cameron udělal neco   hruzne, z Vetřelce jen   nudnější akční a moc   šileny film, který ani   kvalitní výkony herců   nezachrání. Prvních   padesát minut o ničem, poté   zlepšení a konec tuctový a   trošku vykradený z   jedničky.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.6.2006
Kvalitní sci-fi popík, sice   skupina US mariňáků v čele   s neustále doutník   kouřícím velitelem,   ženskou typu termináror   smrdí dosti kýčem, ale sem   ten film míří a nic jiného   si nesnaží hrát, to mu   prospívá... Nedá se srovnat   s prvním Vetřelcem, to je   jiná liga... Ale jako   oddechovka dobrá věc.

Celkem důstojné   pokračování kultovní   klasiky, na svou doby   úchvatné efekty které mne   před pár lety strašily jako   malého kluka. Je mnohem   akčnější než původní   jednička ale tomu   odpovídají 80. létá a styl   tvorby filmových trháků.
Petra.Barbie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.5.2008
O něco málo menší blbina než ostatní Aliens...
...příznivci teď nadávají   a rozčilují se, ale je to   tak...sérii o Vetřelci jsem   viděla celou (tedy kromě té   vs. Predátor. A když budu   upřímná, je to na jedno   brdo - počítačová   příšera, která plive sliz   a žere lidi, lezou z ní   chapadla...člověk se u toho   ani nebojí, ani nic jiného,   navíc postrádá děj, který   chybí. Jestli z celé té   Vetřelácké ságy bylo něco   koukatelného, tak tahle   "dvojka", kde aspoň   jde o záchranu malého   děvčete, tak budiž.   Ostatní díly nemá cenu   komentovat, byl by to navlas   stejný komentář i skoro   nulové body...navíc třetí   díl s oholenou S. Weawer je   zářný důkaz toho, že za   prachy člověk prostě   udělá všechno...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih97230minih97230Hamilton: Pokud jde o vaši dceru (2012) 
Hamilton 2: Men inte om det gäller din dotter n
minih29749minih29749Zaklínač (2001) 
Wiedźmin n
minih8393minih8393Hodinářova svatební cesta korálovým mořem (1979) 
n
minih28250minih28250Želary (2003) 
n
minih14856minih14856Ohnivá eskadra (1990) 
Fire Birds n
minih39745minih39745Casino Royale (2006) 
Casino Royale n
minih69398minih69398Super 8 (2011) 
Super 8 n
minih10855minih10855Krvavá pěst (1989) 
Bloodfist n
minih189598minih189598Černý krab (2022) 
Svart krabba n
minih49391minih49391Hrstka statečných (1959) 
Never So Few n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Vetřelec: Covenant (2017)

 Vetřelec: Covenant (2017)
Vetřelec: Covenant n
Alien: Covenant
Žánr: dobrodružný / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Austrálie / Nový Zéland / Kanada
Režie: Ridley Scott

(pokračování)

Vetřelci vs Predátor 2 (2007)

 Vetřelci vs Predátor 2 (2007)
Vetřelci vs Predátor 2 n
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
Žánr: akční / sci-fi / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Colin Strause, Greg Strause

(pokračování)

Vetřelec vs. Predátor (2004)

 Vetřelec vs. Predátor (2004)
Vetřelec vs. Predátor n
Alien vs. Predator
Žánr: sci-fi / horor
Země: Velká Británie / Česká republika / Kanada / Spolková republika Německo
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

Batman: Dead End (2003)

 Batman: Dead End (2003)
Batman: Dead End n
 
Žánr: akční / krimi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Sandy Collora

(spin-off)

Vetřelec: Vzkříšení (1997)

 Vetřelec: Vzkříšení (1997)
Vetřelec: Vzkříšení n
Alien: Resurrection
Žánr: horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jean-Pierre Jeunet

(pokračování)

Vetřelec 3 (1992)

 Vetřelec 3 (1992)
Vetřelec 3 n
Alien 3
Žánr: horor / sci-fi / akční / drama / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: David Fincher

(pokračování)

Vetřelec (1979)

 Vetřelec (1979)
Vetřelec n
Alien
Žánr: horor / sci-fi / thriller
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Ridley Scott

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

67 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

13:25 - 14:20

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:35

2 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

12 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani