Duben
ohodnotit

Vesnice

The Village

Další název:
M. Night Shyamalan's The Village; The Woods (prac. název); Grey
Rok:
2004
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
30.9.2004
„Dny klidu jsou pryč...“

Obsah filmu Vesnice

 
Na první pohled působí tato vesnice jako krásné a klidné místo. Její obyvatelé žijí harmonickým životem v téměř idylickém prostředí. Úzce spjatou komunitu však neustále pronásleduje strach ze záhadných příšer, které přebývají v okolních lesích – strach natolik silný a skličující, že se hranice vesnice nikdo neodváží překročit.

Když ale svéhlavý a odhodlaný Lucius Hunt (JOAQUIN PHOENIX) neodolá svodům neznámého prostředí a navzdory varování ze strany vůdce vesnice Edwarda Walkera (WILLIAM HURT) i své matky Alice (SIGOURNEY WEAVER) se do tajemného lesa vydá, začíná hrozit nebezpečí, že jeho odvážný čin navždy změní budoucnost celé vesnice.

 
Související odkaz
 
Recenze: Vesnice

Po Znamení se podíváme ještě na jeden počin z tvorby M. Night Shyamalana.  číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vesnice >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.6.2021
PROCESOR!
„Ti o nichž se nemluví“
Je tam hodně   velkej tajemnej náboj, co je to tam za tou   vesnicí..Někde tam jsou a jdou si pro Vás.   Přáli si žít v izolaci, a to se jim splnilo.   Jakou cenu, ale za to zaplatí?
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.7.2014
Vesnice, kde je úplně jiný svět. Obyvatelé   vytvářejí komunitu, která žije svůj   spokojený život. Jsou šťastní, nic jim   neschází. Ale přeci jen tu je něco   děsuplného. Z lesa přicházejí příšery, ze   kterých mají strach. Strach tak velký, že se   neodváží z vesnice vyjít, tudíž ani   netuší, jaký svět je opodál. Tajemný   snímek, který ale postrádá nějaké to kouzlo.   Něco tu prostě ještě chybí. Tempo je   pomalejší a atmosféra jakž takž. Pro někoho   je zakončení příběhu překvapivé, ale   přiznám se, že tak nějak jsem to očekával. A   tak nevím. Je hodně diskutabilní, o jaký   žánr se vlastně jedná. Jistá složitost mate,   což v divákovi vyvolává rozporuplné reakce.   Námětem však je snímek zajímavý a rozhodně   stojí za shlédnutí.
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2013
Good (yellow) idea!
Jak ochránit své s láskou, leč přísně   vychovávané děti před hrůzami světa „tam   venku“, za zdmi našich domovů, před   krvelačnými nestvůrami číhajícími v lese?   Přece natíráním kmenů stromů na žluto... A   strašením, samozřejmě. Ale žádné   tmářství a manipulace s dětskou myslí   nedokáže udržet otázky, které dospívající   začnou klást, uvnitř dospělými vytyčených   hranic. Nehledě na to, že citům se prostě   poručit nedá. Bohužel, cesta do pekla (zde   vlastně do ráje, zabydleného pouze hodnými   lidmi) bývá dlážděna samými dobrými   úmysly. A ani nemusí být lemována   výstražnými žlutými praporky – zlo už si   cestu najde samo. Ale ta prvotní idea byla   pochopitelně chvályhodná. Sám bych se hned   přidal a rozdával dětem i dospívajícím ty   štětky a kyblíky se žlutou barvou.
payo1555
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Zvláštní mystika, dost odstrašující izolace   lidí. Asi šlo o zobrazení něčeho typicky   amerického,že vesnice je dobro a okolní svět   je zlo. Příběh je trochu přitažený za vlasy.
urthred
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.4.2011
podle mě je to odpad a příjde mi, že Stalo se   je tak 10krát lepší. Vůbec mi nejde o to,   jestli herci hráli bezchybně, nebo jestli byl   scénář příliš jednoduchý, zkrátka Vesnice   nemá vůbec žádnou atmosféru a působí na mě   jako divadelní představení někde na dětském   táboře...
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Tajemno, záhadno, podivno to je směs kterou mám   rád. Zde mi však připadá, že má film   strašně dlouhý začátek. A je tu příliš   mnoho zbytečného filosofování. Přesto mne   snímek zaujal svou podivnou atmosférou. Za   vidění stojí.
Rollage
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2010
Nightovo nádherné dílo
Nedivím se rozporuplným hodnocením, je to   poměrně těžký film, na hony vzdálený   běžné mainstreamové tvorbě. Přesto to pro   mě byla nádherná podívaná, umocněná duem:   hudba (Newton Howard) - kamera. Pointa sice   vzbuzuje určité pochybnosti, ale díky   atmosféře, jakou film dýchá a výbornému   výkonu Dallas Howard je divák skutečně   vtáhnut do hlubokých lesů okolí Vesnice.   Zklamání ovšem přišlo z jiných stran, než   jsem očekával a to jsou herecké výkony   (respektive výběr herců). Howard, jak jsem   výše uvedl, ze svého prostoru slepé dívky   těží maximum (za ní palec vzhůru). Dále   jsme, bohužel, na druhé straně mince. Jsem   rád, že scénář se od poloviny drží jiných   priorit než je zamlklá tvář Phoenixe. Dále   Brody mi do své role vůbec nesedl a pak třeba   Weaver tu byla nadmíru nevýrazná.
Vesnice mě   k mému dalšímu (nyní příjemnému)   překvapení oslovila a ohromila více než   předchozí (možná trochu nadhodnocený)   Nightův počin Signs.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Na tomhle filmu jsem byla v kině ale byla jsem   celkově zklamaná, očekávala jsem mnohem více   už jen díky režii M. Nighta Shyamalana, bylo to   zbytečně zdlouhavé, byli pouhé dvě věci,   které se mi na filmu líbili a to Joaquin Pheonix   a hudba
ewka69
Hodnocení:
Přidáno: 12.5.2010
nuda!
jedním slovem - nuda. měla jsem pocit, že   jediný, kdo se u filmu bojí, jsou   herci....vlastně....čeho jsem se měla bát   já??
Out-Of-Way
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.4.2010
Musím uznat, že film má místy dobrou   atmosféru, kterou také hodně dělá hudba, ale   musím také konstatovat, že je to většinou   silně koncentrovaná nuda. Zbytečně dlouhé,   nic neříkající scény. Herecké výkony celkem   ujdou, některé postavičky jsou ovšem   nesympatické. Hlavně parodie na slepou dívku.   Viděl jsem už hodně filmů, ve kterých byli   nevidomí, ale takhle ubohý výkon jsem ještě   nezažil. Dal bych ji Zlatou malinu (a pár facek   :). Že je ve filmu mnoho nelogičností, tak o   tom se nebudu rozepisovat, nestačil by mi   maximální počet znaků. --- O čem to jako   mělo být? O bandě pokryteckých hlupáků,   kteří žijí v bludech? Kteří si nechtějí   přiznat realitu světa okolo sebe, a nebo že by   se zase jednalo o nějaký tajný experiment?   Těžko říct, ale vím určitě, že u mne   režisér Shyamalan definitivně skončil. Vesnice   je přesně ten typ filmu, na který se dá   podívat jen jednou a potom už nikdy. Na jeho   další filmy už zvědavý nejsem, protože   Znamení se mi taky vůbec nelíbilo. --- Je   směšné, kolik lidí tady řeší jaký je to   žánr. A že by film byl nezařaditelný?   Škatulka je zcela jasná - nudný film. Možná,   že autor chtěl tímto snímkem opět říci   nějakou hlubokou myšlenku, určitě ano, ale   nějak mu to nevyšlo. Shyamalan se asi zařadí k   těm filmovým tvůrcům, kteří si nastavili na   začátku své kariéry laťku příliš vysoko a   jen těžko natočí něco lepšího než Šestý   smysl. --- Film se měl spíš jmenovat Skanzen   bláznů.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9464minih9464Jeden stříbrný (1976) 
n
minih41914minih41914Láska přichází zvolna (2003) [TV film] 
Love Comes Softly n
minih35952minih35952Smrt barona Gandary (1990) [TV inscenace] 
Smrt barona Gandary n
minih37154minih37154Kill Bill 2 (2004) 
Kill Bill: Volume 2 n
minih54238minih54238Tři strýčkové a Dominik (1968) [TV inscenace] 
Tři strýčkové a Dominik n
minih41283minih41283Tančím, abych žil (2005) 
Take The Lead n
minih44616minih44616Kráčející skála 3: Spravedlnost (2007) [Video] 
Walking Tall: Lone Justice n
minih10308minih10308Kluci na řece (1944) 
Kluci na řece n
minih62101minih62101Vražedná hra (2008) 
Jack in the Box n
minih19728minih19728Alibi jako řemen (1983) [TV film] 
Alibi jako řemen n


Hodnocení:n12345678910
Vesnice (2004)Vesnice (2004)Vesnice (2004)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani