Duben
ohodnotit

Vesmírná exploze [TV film]

Impact

Další název:
Vesmírná hrozba; Smrtonosný dopad
Rok:
2008
Délka:
180 minut, 2x90 min.

Obsah filmu Vesmírná exploze

 
Do Měsíce narazil ničivý asteroid a způsobil obrovskou explozi skal a sutin. O několik dní později se začane na Zemi docházet k neobvyklým přírodním jevům. Zprvu překrásná podívaná na největší roj meteoritů za posledních 10 000 let byla totiž předzvěstí nadcházející katastrofální srážky Měsíce a Země. Nejlepší světoví vědci Alex Kittner a Maddie Rhodes mají přesně devětatřicet dní na to, aby odklonili dráhu Měsíce nebo Země. Jinak lidstvo vyhyne. Ve vedlejší roli se představuje James Cromwell. Souboj s časem začíná.

Zdroj: FTV Prima

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vesmírná exploze >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.8.2019
Celý svět sleduje největší meteorologický   roj za posledních deset tisíc let. Jenomže se   stane něco, co ani vědci nepředpokládali. Za   největším shlukem se skryl jeden ohromný,   který vzápětí narazí do Měsíce. A začnou   se dít věci. A věci skutku nevídané,   poněvadž snad naprosto všechny odporují   fyzikálním zákonům. Jeden příklad za   všechny. Matičku Zem postihnou výpadky   gravitace. Zkratka a dobře, nastane něco, jako   když se na chvíli stiskne vypínač. Vše, co   není přibité či přišroubované, se   okamžitě začne vznášet. Máme tu však i   scénu, ve které se na širém oceáně tímto   vlivem vznese těžká nákladní loď. Nic proti   ničemu, když není gravitace, není co by tu   loď přitáhlo. Jenomže ono se to nějak   netýká mořské vody. Jak je možné, že se   nezačne vznášet také? A takových nesmyslů   máme možnost vidět, po celou dobu celkové   tříhodinové stopáže rozdělené na dva   celovečerní části, spoustu. Tři hodiny je   vcelku dost a tak čím to naplnit. No ano, není   na osvědčená rodinná dramata. A tak tu máme   dvě dějové linky. Jedna vědecká a politická,   ve které se spousta lidí snaží Zeměkouli   zachránit jak jen to jde a k tomu naprosto   zbytečné rodinné etudy týkajících se   hlavních postav. Obě se až neuvěřitelně   navzájem ruší. Tak buď tu máme katastrofický   příběh a nebo řešení rodinných krizí a ne   všechno splacené dohromady. A nepomůže tomu   ani ohromná citová scéna, která kdekomu   připomene známý snímek z roku 1998   'Armageddon'. Ono vůbec je to tady s tou   originalitou na štírů, ale to už je u   televizních projektů tak nějak zvykem.   Vizuální efekty jsou však přijatelné, což je   téměř až div. Po technické stránce je to   natočené zkrátka dobře, dějství má svůj   přirozený vývoj a u zmíněné citové scény   skutečně může někomu ukápnout slza dojetím.   Jen u toho proboha nepřemýšlet, jinak je   filmový zážitek naprosto zkažený.
thejduk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.7.2014
Nehoda na Měsíci hrozí jeho zřícením, sice   dobré triky, ale to nestačí na to, aby byl film   lépe hodnocen, ale proti jiným   \"dílům\" ještě ujde, už jsem   viděl větší nesmysly. Některé scény ujdou,   jiné (především vědecké) - jsou   nevěrohodné, ale s tím musíte počítat,
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.6.2011
Čekal jsem to daleko horší,ale nakonec mě   tento katastrofický kousek docela potěšil.I   když samozřejmě nedosahuje kvality velkofilmů   podobného typu,tak se na něj dá dívat.Nuda tu   není.Efekty a triky jsou taky slušně udělané.
stvspm
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2009
Ocenuji efekty a hudbu...
Film nic mco,ale několik okamžiků musím ocenit   a to některé exekty (ikdyž ty nejsou   dokonalé..) ale dopad na měsíc byl dobrý   stejně jako ulomek do moře - tohle bylo   doplněno užasnou hudbou díky ní ve mě   zamrazilo:)
Hugin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.8.2009
Katastrofický film? Spíše katastrofální!   Nebudu se zabývat tím, že se jedná o totální   astrofyzikální nesmysl. Když už si ovšem   filmaři vymyslí nějakou nesmyslnou teorii, u   sci-fi je to zcela běžné a lze to tolerovat i   zde, tak by se jí měli alespoň držet, a ne ji   sáhodlouze vysvětlovat a posléze ji samotným   dějem postavit na hlavu. Největší katastrofou   byly ovšem postavy a jejich vztahy. Vdovec   vychovávající dvě děti potká svoji bývalou   lásku, které se vnucuje bývalý manžel, pár   čekající dítě, z nichž se jeden dostane do   nebezpečí a jeden se obětuje, aby si diváci   mohli poplakat, prezident trousící moudra na   každém kroku a nezbytní intrikující zástupci   armády, kteří vyjdou vždy jako hlupáci.   Klišé opakující se snad v každém filmu   tohoto ražení. Vrcholem všeho bylo uvědomělé   chování lidstva pár dnů před koncem světa a   hlas mimo obraz hovořící na konci filmu o nové   šanci pro lidstvo. Něco tak … jsem dlouho   neviděl.
poiu1
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.8.2009
Tak tenhle kousek byl fakt utrpení. Když velká   nákladní lod začne létat, protože se Měsíc   přiblížil k zemi, ale voda zůstává tam, kde   byla, když se auta vznášejí do výšek   mrakodrapů, ale veškerý bordel, co bývá na   zemi nelétá, když se film snaží hrát na city   pomocí dvou dětí, kterým umře maminka,   dědeček a možná i tatínek, tak už je to   opravdu hooodně zoufalé. Tenhle film doporučuju   možná, když potřebujete večer vyluxovat nebo   dělat další hlučnou činnost, která vám   nedovolí zvednout oči od práce, a chcete u toho   mít "něco" zapnutého, jinak snad ani   ne.
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.8.2009
Je to někdy utrpení sledovat tyto televizní   rádobykatastrofické filmy. Film je plný   blábolů opentlených cizími slovy, tak aby to   vypadalo věrohodně a tyto bláboly se jen hrnou   z úst hrdinů příběhu. Vypadá to, že   odborní poradci nejen v Hollywoodu dostali od   filamřů výpověď.
Příběh samotný byl už   zpracován mnohokrát. Např. tak vzpomínám na   film Meteor.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.8.2009
Moc příjemné sci-fi s dobrým závěrem.Film je   založen na tom,že na Zem míři měsíc a lidé   nemají moc času.Film není moc akční,ani   výbuchů tu moc nenajdete,spíš je založen na   velmi přesvědčivých hercích James Eliott a   Hestridge byli hodně dobrý.Mohli ste ho spatřit   na TV nově ve čtvrtek 6. a 13.8,rozdělený na   dvě části.
JohnCoffey
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Stačí mi jen zahlédnout kus z nějakého ze   čtvrtečních katastrofických filmů na Nově a   je mi jasné, že to je slabý film. Už to   rozdělení na dvě části o tom svědčí. Ne v   případě Vesmírné exploze, která přináší   nový druh ohrožení - ne meteor, ale samotný   měsíc. Jak to tak vypadá, situace se obrátí a   Země bude jeho oběžnicí... Už se nemůžu   dočkat pokračování!
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2009
Dobře provedený katastrofický film o nárazu   meteoru do měsíce a následné následky mají   dopad na gravitaci na zemi . Nyní je možné   tento tříhodinový film vidět na N@vě pod   názvem Vesmírná exploze rozdělený na dva   díly .

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10929minih10929Křidýlko nebo stehýnko (1976) 
L'Aile ou la cuisse n
minih8161minih8161Hej rup! (1934) 
Hej rup! n
minih42161minih42161Chobotnice 4 (1989) [TV seriál] 
La Piovra 4 n
minih28159minih28159Charlieho andílci (2000) 
Charlie's Angels n
minih61312minih61312Noc králíků (1972) 
Night of the Lepus n
minih49876minih49876Muž v pozadí (1995) [TV minisérie] 
Muž v pozadí n
minih55143minih55143Hitlerova SS: portrét zla (1985) [TV film] 
Hitler's S.S.: Portrait in Evil n
minih171290minih171290Gangster, policajt a ďábel (2019) 
Akinjeon n
minih8995minih8995Chobotnička (1983) 
Octopussy n
minih21565minih21565U nás v Kocourkově (1934) 
U nás v Kocourkově n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190549
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376576
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10