Duben
ohodnotit

Veselé velikonoce

Joyeuses Paques

Další název:
Happy Easter
Žánr:
Země:
Rok:
1984
Délka:
98 minut
„Neodolatelný svůdce, jehož fantazie nezná mezí.“

Komentáře k filmu Veselé velikonoce

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2010
Další z vydařených   komedií s J.P.Belmonden v   hlavní roli.Film   "Veselé Velikonoce   " je jemná   komedie,která musí pobavit   každého.
Nasudr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2008
Jeden z výborných filmov -   komédií v hlavnej úlohe s   J.P.Belmondom. Rola milovníka   žien je preňho ako ušitá a   cíti sa v nej ako ryba vo   vode. K úspechu filmu určite   prispela aj hlavná   predstaviteľka ženskej role   najmä svojou prirodzenou   ženskou krásou.
Yahis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2012
Veselé Velikonoce (1984)
Moc pěkná francouzská   komedie. Komedie v pravym   slova smyslu. Sice Belmonda   mám raději ve filmech jako   je Profesionál nebo Strach   nad městem, když už komedii   tak třeba Velký šéf nebo   Zvíře a na Veselé   Velikonoce jsem se původně   podíval jen kvůli Sophie   Marceau a i z toho jsem měl   docela smíšený pocity,   protože Belmonda já rád s   dabingem, ale Sophie Marceau   zase potřebuju slyšet v   původním znění. Nakonec   jsem si to dal v češtině a   film se mi moc líbíl, mám   radši vážný filmy.. hodně   vážný, ale je pravda že   jednou za čas komedie   neuškodí, pokud je kvalitní   jako tahle.
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2005
Dle mého názoru nejlepší   komediální role Belmonda!!!   Spousta gagů a vtipných   situací a k tomu krásná   S.Marceau. Rozhodně by neměl   chybět v žádné filmotéce   příznivců Francouzských   bláznivějších komedií.
iviik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.11.2021
Bébel v akci
Úžasný herecký koncert   Bébela, kdy ostatní mu   zdatně nahrávají a   sekundují. Vtipná,   excelentní a oddechová   komedie, která vtáhne od   začátku do konce a nikdy   Vás neomrzí. Dnes se   bohužel už točí pořád   dokola, to stejné či   obdobné a navíc k tomu   jejich úroveň se čím dál   častěji rovná nule,   bohužel většinově jen na   jedno použití. Hodnocení,   nestačí a dal bych ještě   vyšší než 10/10.
kmasek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2010
VV mám moc rád - JPB v   životní fyzické formě   (plus ve Zvířeti...), že   film je milým hereckým   debutem Sophie Marceau. Je to   jeden z těch filmů, na   který člověk může   kouknout kdykoliv, naladí a   pobaví :-) Skvělý dabbing   J. Krampola.....
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2018
Primárním úkolem
filmařů, je dostat diváka   do kina, potažmo k obrazovce   a nejlépe opakovaně.
V případě Veselých   velikonoc se jim jejich úkol   podařil na jedničku s   hvězdičkou. Tedy alespoň co   se týče mojí osoby.
Ano, je to výborná   komedie. Ano, Belmondo je   opět skvělý, plný energie.   Ano, námět i scénář jsou   chytře napsané. Příběh   má tempo, ani na chvilku se   nenudíte.
Ale   především je tu v titulní   roli sedmnáctileté poupátko   Sophie Marceau, které   způsobilo, že jsem na   nějaký čas zapomněl na   školní učivo, rodiče a   vlastně všechno a mým   primárním úkolem bylo jít   znovu a znovu do kina, abych   JÍ, svou první velkou   (platonickou) lásku, mohl   vidět znovu a znovu.
Od té doby mě to už   trochu přešlo, ale Sophie   Marceau je stále,i ve svých   51 letech okouzlující ženou   a Veselé velikonoce jsou   stále, i 34 let po své   premiéře výtečnou   komedií, která nikoho   nezklame.
orlro
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Jean-Paul v této komedii   předvádí to nejlepší ze   svého expresivního humoru.   Vydává svou milenku za   dceru, a nervy mu tečou. Vše   vyvrcholí závěrečnou   šílenou   "projížd´kou"   autem. Film, bez kterého si   Velikonoce nedokážu   představit.
meduska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2012
Výborná francouzká komedie   s Belmondem. Pokaždé užasnu   nad tím, co všechno dokázal   Belmondo svými pohyby a gesty   stvárnit za situace a pocity   své spíše italské než   francouzké role záletného   padesátníka.
roox
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2015
Spousta gagů, hlášek,   úsměvných dialogů,   vtipných situací.   Překrásná Sophie Marceau.   Fajn zábava nejen na   Velikonoce. Rozhodně by tento   snímek neměl chybět v   žádné filmotéce   příznivců francouzských   bláznivějších komedií a   hlavně fanoušků Belmonda.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2015
Veselé velikonoce
Vydařená francouzská   komedie se skvělým Belmondem   v hlavní roli. Děj je   postaven na nápadité   zápletkce, která odstartuje   smršť komických situací,   povedených hlášek a   dialogů. Tahleta taškařice   na téma "Lež má   krátké nohy" se   zkrátka povedla. Celkový   dojem kazí snad jen naprosto   zbytečná scéna v závěru   filmu.
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2013
Snad jediný film, při   vyslovení jehož názvu se mi   automaticky nevybaví páně   Belmondova držka. Kdepak on -   tentokrát ne. Zvýší se mi   tlak i tep proto, že mám   hned před očima dívčí   tělíčko jak z alabastru!   Tělíčko tenkrát   sedmnáctileté kočičky   Sophie Marceau (ta ňadra, ta   ňadra...!) A jasně, Belmondo   je tam - coby štvanec svého   vlastního libida - taky   dobrej. Ostatně jako ve   všech filmech, do kterých   kdy strčil svůj rypák   (mistr promine, ale tohle nos   opravdu není! :-)) 
argenson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.10.2007
Mám Belmonda rád, mnohé   jeho filmy jsou dnes klasikou,   ale Veselé velikonoce mezi   ně nepatří, klidně se na   mě zlobte. Opotřebovaný   hlavní hrdina, omšelé gagy,   málo zapamatovatelný humor.   A co hlavně - aby Belmondo   ukázal, že "na to   ještě má", do děje je   tak násilně a křečovitě   zakomponovaná naprosto   samoúčelná automobilová   honička, že to až bolí.   Ale dávám 7, za   okouzlující debutantku   Sophii Marceau.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Jako malej chlapec jsem na tom   byl v kině a tenkrát to bylo   hodně slušné i tím, že to   byl film ze západu:-) A taky   se mi tam líbila ta   čokoládová slepice, či co   to bylo:-) Po letech už to   není takový hit, ale   Belmondo je zde ve formě!   Sophie Marceau krásná a   mlaďounká, pár super   hlášek a přehnané akční   finále. Nostalgických a   slabostí k 80. létům   tudíž lehce nadsazených   70%.
Petra.Barbie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Není to to pravé ořechové....
...a já jenom potvrzuju slova   kolegy argensona v   předchozím komentáři. O   rok mladší Bezva finta je   film naplněný energií a   vtipem, ale Veselé velikonoce   je záležitost tak na jedno   kouknutí, když to vidíme   víckrát, ano, podíváme se,   nevadí nám to, ale...už   nám to nedává nic nového a   zápletka, kdy záletník   vydává mladičkou   "skoromilenku" za   svou dceru, najednou už není   ani vtipná. Otcovská role   Bebelovi moc nesedí, i když   je otcem falešným. Jeho   snaha zachraňovat faux pas   náhlé "dcerunky"   je poněkud trapná - např.   bajka "Meloun a   ústřice"....to je   křečovité a o ničem! Vzato   kolem a kolem, tahle komedie   se prostě až tolik   nepovedla.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.4.2014
J.P.Belmondo tentokrát v   komediii. Spíše mi sedí v   rolích akčnějších nebo   dobrodružných, ale i v   rolích milovníků ho beru
a tento film je na   Velikonoce jako dělaný.   Kromě Belmonda mne zaujala i   S.Marceau. Prostě lhát se   nemá a když se lže, tak je   nutné znát míru. Film   postavený na třech hercích   dovede pobavit.
cerfik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.10.2014
Ten přespříliš akční   úvod a závěr mi přijde   poněkud nepatřičný a   jakoby v téhle převážně   konverzační komedii neměl   co dělat. Mladičká Sophie   Marceau je ale úchvatná   nejen svou krásou, ale   celkovým kouzlem, které z   ní vyzařuje. Poté spolu s   Belmondem a Marií Laforêt,   hrající skvostně jeho   manželku, dávají celému   filmu ono osobité kouzlo,   které funguje doteď.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Miloučká bláznivinka se   skvělým Belmondem. Jeho   výkon je zde   excelentní.-------No, jak   píšu, velmi dobrá komedie.   Dát ke skvělému Belmondovi   Sophie Marceau byla dobrá   volba. Film hýří slovním   humorem a zcela nečekanými   zvraty. Vizuálně je trošku   poslabší, ale nevadí to.   Pro zábavu lze jen   doporučit.201502059213/9353
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.3.2016
Průměrná podívaná, celou   dobu drží tempo Belmondo   svým nepřetržitým dialogem   aby se vykecal z průšvihu   nevěry,nej z celeho filmu   byli kaskaderské jízdy v   autech.
diamant
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Bláznivá komedie tak trochu   po italsku. Kromě velmi   pěkné závěrečné   kaskaderské scény nevidím   žádný nadprůměr. Od JPB   očekávám víc a lepší a   je jich naštěstí hodně.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.9.2010
Vedle Zvířete asi nejlepší   Belmondova komedie. Mladičká   S. Marceau dodává šmrnc a   hrdinovi se není co divit,   že se do ní zakoukal...
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.9.2012
Spíš průměrná komedie   postavená na třech   hercích.Ani J.P.Belmondo obě   herečky o moc nepřevyšuje,   i když je mu film napsán   očividně na tělo.Hrát   velkého svůdce to bylo jeho   :-).
Podle mně si   ovšem Belmondo natáčení   zřejmě náramně   užíval,protže kaskadérské   kousky které tu sám   předváděl, stojí za to.
curil
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Jeden z nejslabších   Bebelových filmů (snad   ještě Kašpárek, Eso es).   Kde jsou doby Kontrabandu,   Dolarů na slunci, Velkého   šéfa, nemluvě o filmech   J.L.Godarda z let   šedesátých nebo filmech   italských z téže doby.   Otřepané gagy, to   nezachrání ani M.Laforet a   S.Marceau. Film asi potěší   méně náročné diváky, od   toho tu je, ale zároveň   ukazuje, že miláček   diváků Jean-Paul si v   pozdějších letech své   kariéry nekladl na výběr   rolí tak přísné nároky   jako dříve.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25465minih25465Big Lebowski (1998) 
The Big Lebowski n
minih43721minih43721Kouzelná země skřítků (1999) [TV film] 
The Magical Legend of the Leprechauns n
minih27184minih27184Hořčice mi stoupá do nosu (1974) 
La Moutarde me monte au nez n
minih43762minih43762Noční můra (2006) 
The Return n
minih11305minih11305Lelíček ve službách Sherlocka Holmesa (1932) 
Lelíček ve službách Sherlocka Holmesa n
minih88831minih88831Bůh žehnej Americe (2011) 
God Bless America n
minih3319minih3319Atentát (1964) 
Atentát n
minih9880minih9880Kamarád do deště (1988) 
Kamarád do deště n
minih138733minih138733Jak básníci čekají na zázrak (2016) 
Jak básníci čekají na zázrak n
minih7787minih7787Frigo na mašině (1927) 
The General n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:50

8 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:40

33 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:25

13 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190535
Osobností: 697813
Fotografií: 763956
Plakátů: 376532
Obsahů a biografií: 178262

Poslední komentáře

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10

Nesvatbovi (2005)

Nesvatbovi
Já mám tuhle komedii fakt   rád. V mém věku už na   takové velké lásky moc   nevěřím, ale ve filmu mě   to baví. Owen Wilson je   sympoš a více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Erikovy narozeniny (1998) [TV ep...

Erikovy narozeniny
Lehounce přihodím směrem   nahoru, ale díl se povedl,   skvělej byl Fez ačkoliv toho   moc neřekl, ale i Erikova   maminka, opět několik   silných hlášek a scének:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10